Здравейте. Бих искал даппопитам запознатите, къде мога да подам официална жалба срещу лекар, който не желае да си изпълни задълженията на такъв?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Жалба срещу лекар - къде?
Collapse
X
-
И на двете места - смисъл нулев.
Извинявай за съвета, който ще ти дам, но ако ти е причинил много болка въпросният индивид - причини му такава и ти на него.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеЗдравейте. Бих искал даппопитам запознатите, къде мога да подам официална жалба срещу лекар, който не желае да си изпълни задълженията на такъв?
В същност такова нещо,като лекарско задължение няма.
Това е професия,като всяка друга и със съответните длъжностни характеристики.В някои случаи е по-добре и да не се опитва да помага.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеАко кажеш за какво става въпрос,мога да ти дам насока.
В същност такова нещо,като лекарско задължение няма.
Това е професия,като всяка друга и със съответните длъжностни характеристики.В някои случаи е по-добре и да не се опитва да помага.
В крайна сметка вече знам какво трябва да направя. Очевидно в нашата страна трябва да познаваш някого за да ти се свърши работа. Аз намерих такъв човек в здравната каса, та предполагам там ще ми обърнат внимание.
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеИ на двете места - смисъл нулев.
Извинявай за съвета, който ще ти дам, но ако ти е причинил много болка въпросният индивид - причини му такава и ти на него.
Но няма смисъл....Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеИ на двете места - смисъл нулев.
Сега, ако е убил някои и прочее, де да знам.., но иначе това е.....(да не кажа нещо).Не е това пътят просто.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
В случая е добре да се подаде оплакване и срещу държавата, щото тя е принудила тия мърсоли да се държат и процедират така......ся отделен е факта че и между тях има хора, но държавата се е погрижила достатъчно тия да станат повече материалисти, отколкото хуманисти......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Както написа колегата доктор от Плевен, не е лошо да напишеш всъщност за каква травма става въпрос.
Моите уважения към всички лекари - те така са се шашнали милите от абсурдните изисквания на Здравната каса, че може специалиста-хирург от ДКЦ-то изобщо да не е такъв човек.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеПроблема е в нежеланието на въпросния лекар да ми даде направление за предписано ми изследване. Личния ми лекар ми даде направление за хирург за преглед. Ходих при хирурга в същата пориклиника, който директно ме препрати в пирогов, като съответно си прибра направлението от личния лекар. След като отидох в пирогов ми бяха предписани лекарства и изследване, направление за което трябваше да взема от изпратилия ме там хирург. При положение, че основната част от лечението, което ми е предписано е да почивам и да не натоварвам крака се наложи да ходя няколко пъти да търся въпросния хирург. Когато най-накрая го открих държанието му беше меко казано арогантно и отказа да ви даде необходимото направление. Заяви ми, че трябва да ходя при колегата му за това направление. Проблема е, че аз при колегата му не съм ходил за преглед. Колегата му не ми е взел първото направление за преглед при хирург. В последствие отказа да си каже и името когато го попитах как се казва.
В крайна сметка вече знам какво трябва да направя. Очевидно в нашата страна трябва да познаваш някого за да ти се свърши работа. Аз намерих такъв човек в здравната каса, та предполагам там ще ми обърнат внимание.
Няколкото пъти, в които се наложи да го издирвам определено бяха доста болезнени, при положение, че всяка крачка ми носи доста болка. За да съм честен и този вариант вчера ми се въртеше в главата - така хубаво ми беше застанал за деснячката...
Но няма смисъл....
В същност има и нещо радостно за теб в цялата работа.Радвай се,че е бил достатъчно самокритичен и те е пратил при други,щото можеше да излезе някой "работлив".
Смятай,че си получил шансдето други не са имали
Никога не си оставяйте направленията,щом не са ви свършили работа.Така стимулирате лежачи.И тези,дето ще ви прегледат после хляб ядат,а и няма да ви гледат накриво,щото се чувстват прекарани.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеСега искам да уточним нещо,защото е важно.Въпросният хирург в ДКЦ-то даде ли ти някакво направление за Пирогов или просто ти каза да ловиш пътя за там?Ако ти е дал направление,какво е било то?И подписвал ли си някакъв лист при него?
В същност има и нещо радостно за теб в цялата работа.Радвай се,че е бил достатъчно самокритичен и те е пратил при други,щото можеше да излезе някой "работлив".
Смятай,че си получил шансдето други не са имали
Никога не си оставяйте направленията,щом не са ви свършили работа.Така стимулирате лежачи.И тези,дето ще ви прегледат после хляб ядат,а и няма да ви гледат накриво,щото се чувстват прекарани.
Не ми даде никакво направление. Директно ми каза да отида в Пирогов. И не съм подписвал нищо. Дори и името му не успях да разбера първия път. Чак когато се върнах за направление го попитах за името му, но най-нагло ми заяви, че нямам работа с името му. Аз му заявих, че няма да оставя нещата така и, че ще пусна жалба по случая. След което финтирах жената на рецепцията да ми каже името му. Слез това се качих до кабинета на личния ми лекар за съвет какво да правя, но нямаше никой вече. Когано слизах надолу (минавайки покрай рецепцията) го видях да обяснява на жената от рецепцията как не е трябвало да казва името му. Тогава наистина ми идеше да го хвана и да отупам прахта от него. Просто се изсмях зад него доста силно. Но не му стигна смелост да каже нещо. Пълна мижитурка. Затова съм твърдо решен да пусна жалба.
п.п. Това за оставянето на направлението не го знаех. До сега не ми се е случвало да искам направление за каквото и да е. Искрено се надявам да не ми се налага никога вече да ми трябва направление. Ако обаче се наложи - много трудно ще го дам със сигурност.Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 21:25.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Наистина - баси специалиста, щом те праща в Пирогов при положение, че не си спешен случай, но все пак кажи за какво става въпрос, защотото ако е някой елемантарет сиптом, би могло да се предпише лечение още на ниво личен лекар.Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:46.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Ами сега,описваш нещата в една жалба до РЗОК,както ги описа в разгърнат вид.Тоест,че ти е взето направлението и не ти е осъществен преглед с издаване на необходимата документация по надлежния ред.
Не е необходимо да знаеш името.Има си начин да го разберат.
Скорошно оздравяване!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Когато личния ти лекар те прати при специалист на преглед с направление, ако този лекар прецени че се нуждаеш от преглед при друг лекар си прибира направлението,като ти дава отрязък който да върнеш на личния си лекар и ти дава друго направление.Не може да ти казва къде и при кого да отидеш.Може да ти препоръча, но не и да те задължи.На направлението ако пише къде и при кого те изпраща може да се оплачеш.Освен това някои специалисти не са по здравна каса и направление не върши работа, просто не се издава - лецевочелюстни, неврохирурзи...По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНаистина - баси специалиста, щом те праща в Пирогов при положение, че не си спешен случай, но все пак кажи за какво става въпрос, защотото ако е някой елемантарет сиптом, би могло да се предпише лечение още на ниво личен лекар.
Такива с високо самомнение са опасни за здравето.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment