Известие

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли ни алармата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трябва ли ни алармата?

Много ми е интересно това явление в България. Спя нощем и изведнъж силно виене от нечия кола. Излизам и какво да видя, ръждясала и раздрънкана коруба на 10 години с мигащи светлини, вие та се тресе.
    Защо е нужно тази кола да има аларма?
    Срещам на сутринта собственика и му викам: "Абе комши, за какво ти е тази аларма", а той ми казва: "Е как, да не пипат апашите". Стана ми смешно.
    Моята кола беше на седем години, когато сам си обезвредих алармата, след като си загубих дистанционното. Сега съжалявам, че две години пиуках всеки път при отключване и заключване.
    Интересно ми е какво смятате. Необходимо ли е да натоварваме и без това шумово натоварената ни околна среда. Защо трябва колата ни да пищи когато я затрупа сняг или навали дъжд? Защо трябва да пиука, когато я отключваме или заключваме? Изобщо има ли смисъл от аларма /звукова/ на автомобил над 5 години, а защо не и за нова такава.
    Що за тъпо изискване на застрахователите е колата да има "глас".
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Така е със всички аларма за по 100лв ,куче да се разлае и почва да писука,или имобилайзер дето някоя сутрин ще ползваш обществения транспорт благодарение на него.
    Аз моята си я харесвам,оригинална е и се включва когато колата е вдигната от паяк или ако някой строши нещо или се натресе отгоре и.До сега съм я чувал 2 пъти за 3 год когато сменям гумите и я двигнем със крика.
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Режеш кабелите към сирената и алармата продължава да си върши работата за която е сложена без да дразни съседите....някъде май бяха забранени звуковите аларми за автомобили
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не ни трябват. Само дразнят, а и никой не им обръща внимание ако се включат все пак по предназначение.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Всъщност дразненето е поради факта, че "майсторите" не си правят труда да я настроят като хората. Не мисля, че е нужно да се включва като мине котка под нея.
          Аз лично не я включвам (т.е. заключвам си с ключа), когато колата е на паркинга (охраняем) или на друго безопасно място. Аларма пускам само когато колата е на 'непознато място'
          GTV 2.0 TS '95
          Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

И моята е оригинална и си е на ключа, чува се 2 пъти по-слабо от китайските, с обемни датчици и т.н. Свири когато се блъсне в нея друга кола
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Много ми е интересно това явление в България. Спя нощем и изведнъж силно виене от нечия кола. Излизам и какво да видя, ръждясала и раздрънкана коруба на 10 години с мигащи светлини, вие та се тресе.
              Защо е нужно тази кола да има аларма?
              Срещам на сутринта собственика и му викам: "Абе комши, за какво ти е тази аларма", а той ми казва: "Е как, да не пипат апашите". Стана ми смешно.
              Моята кола беше на седем години, когато сам си обезвредих алармата, след като си загубих дистанционното. Сега съжалявам, че две години пиуках всеки път при отключване и заключване.
              Интересно ми е какво смятате. Необходимо ли е да натоварваме и без това шумово натоварената ни околна среда. Защо трябва колата ни да пищи когато я затрупа сняг или навали дъжд? Защо трябва да пиука, когато я отключваме или заключваме? Изобщо има ли смисъл от аларма /звукова/ на автомобил над 5 години, а защо не и за нова такава.
              Що за тъпо изискване на застрахователите е колата да има "глас".

Първата ми кола беше 87 година и нямаше аларма,викам си кой ще пипа тая кочина тя едвам се движеше,както и да е акумулатора ми беше бош цената не помня,но беше много добър имах също така и едни елипси на задната кора,които струваха 30 лв но свиреха идеално цд- то беше скапано. И какво се случва спирам си я пред блока не пищи,не пречи на никой по никакъв начин,докато една сутрин се събуждам и какво да видя акумулатора ми го няма, предния капак беше оставен подпрян с дърво, ключалката разбита кората с колоните я нямаше в жабката имах спрей за лепене на гуми и него бяха взели,отидох на работа с градския и с много псувни през това време. Купих нов акумулатор,колкото да се придвижвам не я спирах на това място повече,докато един ден акумулатора ми падна и трябваше да го заредя взех го с мен горе в апартамента и го пуснах да се зарежда отивам сутринта и пак същото,предния капак отворен но този път си бях взел акумулатора :Д Така че алармата колкото и гадно да пищи според мен трябва да я има,като почне да свири все някой ще погледне през балкона а това,че има аларми,където като се включат и не спират да свирят докато ти не я изключиш да и мен ме дразни когато тъкмо си лягам
              156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Алармата е не лошо нещо ако си на почивка в др град например. Или си спрял на място което не е в твоя квартал.
                Аз си сложих аларма на количката преди две седмици с цел: да мога да я отключвам с дистанционно, замръзват ключалките зимата...писна ми да си купувам спрейче или да търся топла вода. Но си направих аларма и ключ в едно!
                Но съм на мнение, че ако някой ще краде няма спасение.
                За др алфа, която смятам да си купя сега (159) ще и сложа скрито копче прекъсвач на помпата. И когато ми е кеф ще го включвам според зависи къде съм (няма гориво, няма палене )

п.с. моята аларма има тих режим...няма звуци никакви, аз него ползвам. А колко да е чувствителна алармата също се наглася!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз съм за пълна забрана на сирените, пък ако ще да я колят колата. Никакъв смисъл няма. За крадците не е никаква пречка това.

Лексуса е с фабрична аларма и за година и половина нито веднъж не съм чул да свири. Даже подозирам, че няма сирена.
                  Lexus IS200

Comment

Моите коли винаги са били със застраховка каско. Щом застрахователите ми искат аларма за да плащат щетите, то тогава слагам аларма - това е.
                    Не вярвам този някой, на когото му пречи алармата да ми плати стъклото ако го счупят.
                    Ако започнем с качеството на алармите и тяхната настройка обаче, ще стигнем до там, докъдето стигнахме с темата за фаровете- настройка по дадени норми, иначе пречи а не помага.
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                      Моите коли винаги са били със застраховка каско. Щом застрахователите ми искат аларма за да плащат щетите, то тогава слагам аларма - това е.
                      Не вярвам този някой, на когото му пречи алармата да ми плати стъклото ако го счупят.
                      Ако започнем с качеството на алармите и тяхната настройка обаче, ще стигнем до там, докъдето стигнахме с темата за фаровете- настройка по дадени норми, иначе пречи а не помага.
                      Абе те и маркировка искаха, ама искаха........
                      Аз пък си направих каското без аларма и без маркировка.
                      Това, че имам дистанционно за аларма не означава, че имам аларма.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

за половината застрахователи е достатъчно да имаш имобилайзер
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Маните вие тия аларми, аз даже вечер като се прибера вратата не я затварям, че на сутринта да вляза в колата без да си вадя ръцете от джобовете......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Но съм на мнение, че ако някой ще краде няма спасение.
                            За др алфа, която смятам да си купя сега (159) ще и сложа скрито копче прекъсвач на помпата. И когато ми е кеф ще го включвам според зависи къде съм (няма гориво, няма палене )
                            На един авер му откраднаха от мерцедеса медията и навигацията.Алармата му не е евтина, звук нее издала.

За ключето, таман тия дни се чудих как да прекъсна паленето щот нямам вяра на имо и аларми, мерси че даде акъл.На жигулата подавам маса на чукчето от тайно място и нема палене, ще скъса стартера.Вече 15 години така.Таман се чудих как да го измисля, даже щях да пускам тема че да не осера компа.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Едно приятелче си е направил така с инерционния ключ за горивото дето е под седалката......същата работа върши, но се лишаваш от неговото предназначение, и риска си е твой......не че аз ги държа тия ключове, но ако го ползваш за прекъсване, трудно ще може да бачка по предназначение......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X