Известие

Collapse
No announcement yet.

Непретенциозна "кочинка" до 2000 лв

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Непретенциозна "кочинка" до 2000 лв

Търся нещо за баща ми, че още се мъчи с едно Фордче от '87-ма година. Състоянието му вече е такова, че не си заслужава ремонтите и кърпенето. За минаване на технически преглед пък, не смея и да мисля че може да стане.
    Проблема е, че колата ще се кара само градско и "офроуд" - до вилата и до лозето . То "път" има и до двете места, ама тук думата "път" не е много на място.
    Замислил съм се пак за някакво Ескортче, имайки предвид че това сегашното му издържа толкова години без особени проблеми. Гледам има ги за около 2000-2300 лв. 97-98ма година. Знам, че парите са малко, но все си мисля че би могло да се намери някоя обикновена и здрава колица.
    За същите пари виждам и Рено Меган, Пежо 306, Фиат Палио и подобни...
    Екстрите са силно непрепоръчителни - колкото по-малко, толкова по-добре. Здравото и просто окачване е с предимство, както и не особено "напомпаните" и здрави двигатели.
    Знам, че доста от вас четат и по други авто форуми, и имат известно наблюдение над други марки, та бихте могли да ми помогнете с мнения.
    Благодаря ви предварително.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    Търся нещо за баща ми, че още се мъчи с едно Фордче от '87-ма година. Състоянието му вече е такова, че не си заслужава ремонтите и кърпенето. За минаване на технически преглед пък, не смея и да мисля че може да стане.
    Проблема е, че колата ще се кара само градско и "офроуд" - до вилата и до лозето . То "път" има и до двете места, ама тук думата "път" не е много на място.
    Замислил съм се пак за някакво Ескортче, имайки предвид че това сегашното му издържа толкова години без особени проблеми. Гледам има ги за около 2000-2300 лв. 97-98ма година. Знам, че парите са малко, но все си мисля че би могло да се намери някоя обикновена и здрава колица.
    Екстрите са силно непрепоръчителни - колкото по-малко, толкова по-добре. Здравото и просто окачване е с предимство, както и не особено "напомпаните" и здрави двигатели.
    Знам, че доста от вас четат и по други авто форуми, и имат известно наблюдение над други марки, та бихте могли да ми помогнете с мнения.
    Защо не му вземеш една Витара 94-95-та с газова 1.6, 90 коня. Здрави са, проходими са и не харчат много. 3000 лв. ще ти се върже, малко повече от бюджета, но все пак ще имате и един джип в семейството.
    Lexus IS200

Comment

Пежо 306 не, щом ще ходи на "офроуд" по вила и лозе. Предницата му се разтропва за норматив, задния мост иска смяна на лагери на всеки 60 000 км (и като я вземеш без да знаеш кога са сменяни последно, ще се набуташ да ги правиш, за да не се "разкрачи" в даден момент).
      Мегана е с по-здраво и читаво окачване. Отпред много бърза и лесна диагностика може да му се прави, отзад гледай само торсиона да не тропва грам и тампоните му да са здрави, вижда се и с просто око. Ако това е ок, ще изкара много. Моторетките също са доста добри, и бензините (E и F моторите - здрави кютуци, много лесно пригодими за АГУ), и дизелите (от старите 1.9dT, обикновен турбо дизел, много здраво животно, лошото е, че често са многостотин хилядници). Има обаче един бензинов, който %-но в целия свят е "производител на боза" - меша маслото с антифриза и има нещо генерално объркано там при главата и гарнитурите - К моторите, К4 и К7, еволюция на Енерджитата, от това бягай далеч. Типът на мотора можеш да го познаеш в серийния номер, първите 3 символа са.
      При ФИАТ нямам чак такива наблюдения. Някой сигурно ще ти препоръча и нещо немско - лошото е, че те винаги държат по-високи цени и надали за този бюджет ще намериш нещо, освен Форд или Опел. Но ако мен питаш, от всичко изброено дотук, Реното е най-добрия вариант като цена/надеждност/поддръжка за това, което търсиш.
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Аз мога да препоръчам (както и друг път съм правил) Нисан Микра с 1.3 двигател
        Също може да погледнеш и Ланчия У - то си е Пунто....
        sigpic

Comment

Опел Astra към 1996-1998 г.
          Най-горещо препоръчвам 1.7 TDI/ isuzu
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

ситроен ZX доста сходно с П306, но още по-непретенциозно и евтино за поддръжка
            1.4 бензин харчи толкова малко, че почти година се чудихме дали да ни подарят метана към него
            и със сигурност ще намериш в твоя бюджет
            екстри няма, най-много климатик
            на комбитата задницата е подсилена и въпреки че е дребосък, събира доста, особено за вилата да натовари някоя стълба или касетка
            и клириънса не е никак зле
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Fiat Panda - 4x4 ?
              Но трябва много да се внимава за ръжда там.
              --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                ...Витара 94-95-та с газова 1.6, 90 коня...
                Читавите Витари са над 4000лв и затова не ги и гледам.
                Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                Пежо 306 не...

...Мегана
                ...
                Това технически не е ли едно към едно със Ситроен ZX? И щом комбитата на ZX-а са усилени, не би ли трябвало и тия да са такива?
                Мегана наистина ми е фаворит засега. Лошото е че не познавам майстори на Рено, за да проверя колата ако избера някоя.
                Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                ... Нисан Микра с 1.3 двигател
                Ланчия У - ....
                Кики, тия са много малки, ама наистина са малки. Като търсих за жена ми кола се качих на една-две от тоя сорт - ами малки са си.
                Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Опел Astra към 1996-1998 г. 1.7 TDI/ isuzu
                Ще трябва да поразгледам по-обстойно Астрите. Досега не им обръщах особено внимание. За тия пари обаче сигурно някой гниляк ще е само..
                Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                ситроен ZX ...
                Хехе, в далечната вече 2000 година си купих един ZX и си го имах до 2006-та. Точно 1.4 беше. проблеми наистина не съм имал сериозни, като изклюим един висящ лагер на полуоска и изцяло рециклиране на заден мост. Ама ако наистина комбитата са с усилени мостове(ще трябва да попрочета във форума на Ситроен) то тогава не е лощ вариант. Не се намират много на пазара, обаче.
                Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                Fiat Panda - 4x4 ?
                ...
                Малка е, иначе е зверче, но е малка.

Благодарско за включванията !
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Това технически не е ли едно към едно със Ситроен ZX? И щом комбитата на ZX-а са усилени, не би ли трябвало и тия да са такива?
                  Мегана наистина ми е фаворит засега. Лошото е че не познавам майстори на Рено, за да проверя колата ако избера някоя.

Ще трябва да поразгледам по-обстойно Астрите. Досега не им обръщах особено внимание. За тия пари обаче сигурно някой гниляк ще е само..
                  Ами ти си имал ZX, ти ще ми кажеш дали са с мост като при Пежата.
                  Ама щом си го правил, явно отговора е еднозначен.
                  При комбитата може и да има усилване, ама питай цитронаджиите за всеки случай, за да си сигурен. Иначе 1.4 пълната инжекция е егати самолета. Нищо, че е с пластмасови колектори - то и без това на него, ако му се слага газ, е по-добре да е инжекцион.

Що се отнася до Рената - Станислав от огледи.ком ми е приятелче и е ренаджия и в червата. Хора за оглед да са ти проблема... само избрани екземпляри да имаш, има кой да ги отсее и да каже коя става.
                  Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Колега bager, не че съм сектант, но по моему където е Ескорт там е и 33, и като габарити, и като гниене. Проблемът е май дали ще се намери читава 33'ка която да си заслужава да се вземе, но колкото ще е читава Алфата толкова и Форда.
                    alfa romeo sprint 1984

Comment

Прасчо ти даде добра идея, ама много са гнили.
                      Горещо ти препоръчвам Рено 19 1.8 I.
                      Това е каляската на жената!
                      Железен мотор, по окачването съм сменил само един шарнир за 5 години. Нямам забележки
                      Товариме я като Москвич 412
                      Добро парно, добри спирачки
                      Просто много скучна кола!
                      Нищо не и се троши да я ...
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не, че съм сектант но това ми се струва добра оферта: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...122&f1=details

Comment

Кики, тия са много малки, ама наистина са малки. Като търсих за жена ми кола се качих на една-две от тоя сорт - ами малки са си.
                          Palio Weekend - Голяма Ланчия Y / Пунто . Базата е подсилено Пунто за страни от третия свят ( поне така го водеха по брошури ) , по-високо е и има багажник , никакви екстри почти . Двигателите са аналогични с Пунто / Браво . Препоръчвам 1.2 75 Fire , здрав и непретенциозен мотор ( пълно обслужване е ~120 лв ) , но харчи повече от другите мъници . При 1.7 ТД е същата работа с харченето ... Има и жтд-та , но те са скъпи . Нещо подобно http://www.cars.bg/u545554

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=palio
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=palio

Другия италиански вариант е някоя базова Дедра комби от последните .
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

баща ми е беше със същият проблем.В момента разтрива едно ситроен саксо и е много доволен/особенно от разхода на нафта=4л/100/
                            Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                            156 1,8ТS-99 ......
                            EX
                            159 1,9 JTD-08

Comment

И за по-малко ще намериш Рено 19 от последните - много кораво добиче. Може и Пасат комби, пак от около 95-та. Друг Форд също е вариант, щом сте му свикнали.
                              А аз като сектант ще кажа - що не една 155-ца 1.9 Д? Или пък Дедра?
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                              X