Известие

Collapse
No announcement yet.

Непретенциозна "кочинка" до 2000 лв

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Фиат Марея е добър вариамт, но до 2000 лева ще е някоя гробница.
    Аз залагам за Ренто - качествено и непретенциозно, а за разлика от хлопела вътре се чувстваш като в кола. Вярно, че се клати като гемия, но за пенсионер е идеално.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

И кво, жена ми от три години кара фиат брава, всеки ден, кое му е по лошото от опела, че не ръждясва ли.Едни долни носачи и съединител сме сменили.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Според мен за тези пари нищо свестно няма да може да намери на пазара или ако се намери трябва да се дадат още половината от стойността на покупката за да се пригоди във вид удобен за каране.
        Някое куцо немско возило произведено преди 2000г. би могло да свърши работа.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

С риск да се повторя,Палиото си е оферта.Лично аз го предпочитам пред Реното и като возия и като интериор,че стана въпрос за това.
          Колкото до Опелите,може на някой и да му е чудно,но въпреки че е копирано от тях,както вече казах,избирам Деуто.Дори като изработка по-бива.
          Миналата година купих един Ланос 1.4 за тъста и докато обслужвам моята го яздя.Вярно с Алфата няма сравнение,но иначе нямам забележки,а и обслужването му е ташак.Ако искаш да возиш багаж,определено събира доста.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ами щом е за баща, моят кара Ауди 80 завещано от мен и нещо от сорта ще му свърши работа. Трябва му кола която да кара, а не да я прави, така, че италианските коли бих ги отхвърлил. Нещо немско гледай за ~2000лв. по-ново на години и няма да сбъркате.
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

Да бе, те немските хич не се правят.
              ВЪпросът не е немско, френско или италианско, а опростено и с евтини части.
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Не мисля, че са гнили.

Само във форума на ар се будалкаме, че немските коли не са най-добрата покупка за кола над 7-10 години.

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

Абе тя и моята е стегната и е извън матрицата ама пари глътна много. А сега струва колкото лаптопа ми. Опела сега го кара роднина, глътна 1000 лева за 10 години ръчкане, сега е на 19 и си е бижу.
                Кеф цена няма
                В случая поради спецификата на пазара и клишетата (на които и ти даваш израз) читав Опел или Фолксваген ще струва повече от бюджета.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Колега, тука един съсед продава Нисан Съни-седан, 1.4 с газ, колата е много здрава и е гледана добре, той й иска 1300лв, като човека си е от нисанския форум и си е маниак.Ако те устройва такова нещо, мога да те свържа

http://www.cars.bg/u465849
                  ето това е колата и би трябвало да е в София в момента
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Кеф цена няма
                    В случая поради спецификата на пазара и клишетата (на които и ти даваш израз) читав Опел или Фолксваген ще струва повече от бюджета.
                    Хайде сега, ако обичаш, би ли ми казал къде в темата някой говори за кеф?
                    Ставаше дума за "непретенциозна кочинка", нещо което 156, дори и при цена 800 лева, не е!
                    Бъди принципен.

---------- Post added at 06:44 ---------- Previous post was at 06:43 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    Да бе, те немските хич не се правят.
                    ВЪпросът не е немско, френско или италианско, а опростено и с евтини части.
                    Именно, няма нищо по-опростено и с евтини части от опел.
                    Когато говориш за "правене" се запознай поне с една две официални статистики, касаещи автомобилите втора ръка.

---------- Post added at 06:48 ---------- Previous post was at 06:44 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    С риск да се повторя,Палиото си е оферта.Лично аз го предпочитам пред Реното и като возия и като интериор,че стана въпрос за това.
                    Колкото до Опелите,може на някой и да му е чудно,но въпреки че е копирано от тях,както вече казах,избирам Деуто.Дори като изработка по-бива.
                    Миналата година купих един Ланос 1.4 за тъста и докато обслужвам моята го яздя.Вярно с Алфата няма сравнение,но иначе нямам забележки,а и обслужването му е ташак.Ако искаш да возиш багаж,определено събира доста.
                    "Деуто", както го наричаш ти, няма нищо общо с астрата, която предлагам аз.
                    Не приемам за сериозно твоето предложение.
                    Тези део правят и фритюрници и четки за зъби.
                    Те между впрочем, правят ли вече коли?
                    Сигурно са били добри, ако още правят.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Хайде сега, ако обичаш, би ли ми казал къде в темата някой говори за кеф?
                      Ставаше дума за "непретенциозна кочинка", нещо което 156, дори и при цена 800 лева, не е!
                      Бъди принципен.

---------- Post added at 06:44 ---------- Previous post was at 06:43 ----------

Именно, няма нищо по-опростено и с евтини части от опел.
                      Когато говориш за "правене" се запознай поне с една две официални статистики, касаещи автомобилите втора ръка.

---------- Post added at 06:48 ---------- Previous post was at 06:44 ----------

От стъкмистики не се интересувам.

Comment

Като гледам и ти нямаш представа за какво говоря,а между другото същия автомобил,но с друг външен дизайн се продава в момента като Шевролет Авео и се прави в заводите на ВАЗ.Иначе Деуто,за което говоря е правено от 1997 до 2001 в заводите на ЗАЗ.
                        А предложението ми е абсолютно сериозно.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Срам,не срам,колега виж това:
                          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...031&f1=details
                          А и си е 4х4
                          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...186&f1=details
                          И това също не е лошо:
                          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...827&f1=details
                          Last edited by gogo79; d.m.y г., 10:59. Основание: допълнение
                          Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                          Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                          Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Виждайки опасността колегата да бъде подведен да си купи Фиат се почувствах длъжен да не пропусна темата.

Няма как да не реагирам, когато виждам, че някой дава неправилен съвет.
                            Едва ли някой автомонтьор или автоджабазин би дал съвет някой да си купи фиат на над 10 години, освен ако не е някоя забравена бройка в шоурум.

Колегата търси точно опелче, астричка, комби най-добре, а ако е 1.7 ТДИ ще е страхотно.

Не съм бай-ганьо, аз съм прасе.
                            абе тебе кой те излъга да си купиш стар фиат 156. кажи сега, малко ли ти бяха парите за алди и бмв или реши на тарикат да се правиш
                            иначе евалата ти правя. и от коли разбираш
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Чета доста разумни предложения тук. Явно накрая всичко ще опре до най-читавия екземпляр.
                              Правя си списъче и ще гледам всичко.
                              -Рено 19
                              -Рено Меган
                              -Ситроен ZX
                              -Фиат Палио
                              -Опел Астра
                              -Форд Ескорт
                              - нещо друго ако изскочи
                              Ред нямат, просто така съм ги написал .
                              Само да спре да вали, че сега нито може да се види дадена кола, нито да се покара.
                              Благодаря отново за мненията. Темата естествено не е приключена и всеки коментар би могъл да ми е от полза.
                              Като има развитие ще пиша.
                              Поздрави!
                              И да добавя нещо, аз неслучайно използвах думата "кочинка" . Наистина трябва да е нещо просто и здраво. Нищо друго няма значение.
                              За Рено 19, тъй като и у наша къща има едно, мога да потвърдя думите на колегите, споменали го - много здраво чудовище е това. Почти 6 години - сменени са му само остарелите и износени неща (които бяха със заводски маркери, не пипани никога - лагери главини, алтернатор и едното каре, което си е комплект с полуоската - колата дойде със съдран маншон и оттам карето се е съсипало; есента и бензиновата помпа предаде Богу дух след 250+ хил км). Иначе по окачване, по двигател - нищо. Чак ме изумява здравината на тая кочинка, сега разбирам защо са му казвали френския Голф - само дето откъм комфорт е светлинни години пред дойч каруцата.
                              Ако ще гледаш такава - предния капак над фаровете и задните вежди гледай внимателно за ръжда. Болно място им е, обаче ако се поддържа и не й дадеш да се развива, няма да изгние. Оглеждай я и за подозрителни токови проблеми - италианците и франсетата са царете на тези грижи... при Рено 19, най-честия проблем е вентилатора на парното, който почва да прекъсва защото му нагарят буксите. Радиаторът на парното също е проблем и почти не съществува не-лекувана 19-ка от този проблем... а лечението е - таблото долу. Адската противна заигравка и един цял ден за това. Проблемът е, че радиатора е най-ниската точка на охл. система и тъй като на запад "редовно" си сменят антифриза и "не наливат" чешмяна вода - всички наноси по системата го задръстват зверски. Отпушване с продухване не става, заради структурата на входната и изходната тръба. Сега посред зима лесно се диагностицира дали е ок - или духа мощна жега, или духа студено-хладко.
                              Да знаеш, че по принцип, макар Мегана да е на платформата на 19-ката (говоря за първите, от 97 до 2000 год), той си е малко по-кекав. Вече ти казах за К моторите им, "масовите" проблеми по светлини и т.н. често се срещат, идиотизма с парното пак е съществуващ проблем, клапата за рециркулация при моделите с климатик също. Но е по-добре защитена от корозия, окачването пак си е същото опростено здраво нещо, така че - ако това оглеждаш, имай предвид тези неща. Успех!
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                                абе тебе кой те излъга да си купиш стар фиат 156. кажи сега, малко ли ти бяха парите за алди и бмв или реши на тарикат да се правиш
                                иначе евалата ти правя. и от коли разбираш
                                Аз купих 156-цата, защото ме грабна, задуши ме, когато я видях.
                                Умирам си от смях с хора, които ми изтъкват предимства, като здравина, надежност и евтина поддръжка за АР. Достатъчно ми е да отворя капака на моята и да видя двигателя, та той прилича малко на играчка.
                                Точно това затвърждава у мен усещането, че съм луд по-тази марка.
                                Лесно е да бъдеш фен на Барселона, трудничко и налудничаво е да бъдеш фен на Аякс.
                                Лесно е да си даскал в Английската гимназия и е адски трудно да си даскал в 42 СОУ в Х. Димитър.
                                Ти обаче няма да ме разбереш, защото си праволинеен, сух и чуплив.
                                Аз от коли разбирам малко повечко от теб.
                                Няма как да препоръчам италианска кола, пред немска, когато говорим за "непретенциозна кочинка".
                                Черното не е бяло.
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X