If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Понеже виждам, че си се заинатил, бих искал да те попитам, как функционира човешкия мозък?
Участват ли там различни биохимични процеси с участието на различни химически вещества. Как точно "мозъкът казва"?
Като си отговориш на тези въпроси ще узнаеш, какво означава физиологична зависимост.
Има маймуни, които се друсат с листа на определено растение, доказан факт. Повтарям, не се хранят, а се друсат с него и изпадат в екстаз.
Ей ,аз съм виждал маймуна в зоопарка ди си бие че.......ки
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Ей ,аз съм виждал маймуна в зоопарка ди си бие че.......ки
Еми нормално е. Това са нашите прародители.
Има един орангутан във Виенския зоопарк, препоръчвам на всеки подлагащ на съмнение теорията на Дарвин за произход на човека, да отиде да наблюдава това "животно" около два часа. Накрая ще се чуди кой от двамата е маймуната.
---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:08 ----------
Понеже виждам, че си се заинатил, бих искал да те попитам, как функционира човешкия мозък?
Ще се наложи да те разочаровам с твърдението че това дори и ти надали знаеш......
И не, не съм се заинатил, чесно казано ми е все тая, мнението ми е отправено към определена личност, която надявам се разполага с здрав разум и може да пресее едно от две, и да вземе решение или да си изгради мнение......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Еми нормално е. Това са нашите прародители.
Има един орангутан във Виенския зоопарк, препоръчвам на всеки подлагащ на съмнение теорията на Дарвин за произход на човека, да отиде да наблюдава това "животно" около два часа. Накрая ще се чуди кой от двамата е маймуната.
---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:08 ----------
Ми как да не се замисли човек,то маймуна във Виенския зоопарк е по-добре от човек в България сигурно
Ето тази маймуна убива времето си с никотин, защото е много заета по цял ден и е придобила лош навик.
"Една цигара време"
Как мислиш - дали опъва, или просто държи цигарата запалена.....
Те и мечкарите едно време поливаха на лапите на мечката вино и тя го ближеше, ама питаш ли я колко жадна стои за да направи това......и ако има локва с вино и с вода пред нея тя кое ще предпочете......
Цитираш ми жалки изключения който потвърждават правилото, не беше нужно все пак.......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Как мислиш - дали опъва, или просто държи цигарата запалена.....
Те и мечкарите едно време поливаха на лапите на мечката вино и тя го ближеше, ама питаш ли я колко жадна стои за да направи това......и ако има локва с вино и с вода пред нея тя кое ще предпочете......
Цитираш ми жалки изключения който потвърждават правилото, не беше нужно все пак.......
Опъва, опъва.
Знае, че не е клечка.
---------- Post added at 15:32 ---------- Previous post was at 15:29 ----------
Ще се наложи да те разочаровам с твърдението че това дори и ти надали знаеш......
И не, не съм се заинатил, чесно казано ми е все тая, мнението ми е отправено към определена личност, която надявам се разполага с здрав разум и може да пресее едно от две, и да вземе решение или да си изгради мнение......
Аз не знам, но има хора, които поназнайват, изследват и пишат. Аз само чета през редовете.
Еми ти му даваш грешни отговори.
Никога няма да се изчисти напълно.
Към никотина се изгражда зависимост и тя не е просто навик.
И това не го твърдя аз, нито аз съм го измислил.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Проблемът е, че той е написал "нещо", което не съдържа "нищо".
---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:43 ----------
Фалшивото пеене и глухите го усещат.
Другите хора проявиха голяма доза ирония спрямо теб, но ти толкова си си повярвал, че не я усети дори
Ти простичко не успя да го кажеш, та какво остава за по-детайлно. Не се опитвай по-добре.
Отново нищо няма да кажеш
Това, че учиш медицина не означава нищо.
Отдавна в БГ ученето на медицина не е критерий за знания и интелектуално ниво. Така беше едно време, сега е смешно. То навсякъде е така, а в УАСГ и в ТУ е трагично вече, а навремето бяха сериозни университети.
Моето момче,когато съм завършил медицина си бил пъпчив средношколец.
Знанията ми и интелектуалното ми ниво няма как ти да ги прецениш.
И понеже ме провокирахте, аз ще задам въпроси към Миато.
"Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт".
На какво поттискаш ендогенния синтез?
Къде и какво синтезира никотин в човешкото тяло?
Надявам се не бъркаш никотина с никотинамид и никотинова киселина. Обясни го, за да стане по-ясно поне
"Вредното в цигорите не е никотинът......" - Никотинът е изключително силна растителна отрова, от която 50 мг могат да убият 90 -100 килограмов мъж. Никотинът се разтваря във вода и мазнини, което определя токсичното му действие върху нервните клетки. Никотинът си взаимодейства с ацетилхолиновите рецептори от типа N-рецептори- те предват нервните импулси към мускулите, мозъка. При въздействие върху клетките на мозъка се отделят бета- ендорфини/ ендогенни опиоиди, с подобни на опиатите свойства/, катехоламини, серотонин. Те водят до приятно, радостно чувство, задоволство, успокояване, но и привикване.
"Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим." - това какво общо има с темата?????????
"Фентанилът е химичен анолог на опия и действа......"-какво общо има този наркотичен аналгетик с темата?????????
---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:22 ----------
Аз тук лекар не виждам
И не уча никой на медицина, по скоро на изразяване, на способност да поднесеш в нормален формат знанията си, да не говорим, че в поста му има неща, които са сложени без там да им е мястото. Може би са демонстрация на знания, знам ли.
И с този край "да не стане реферат", доста ме напрегна.
Ти как си бре Колев, позагуби се нещо, сърдит ли си на някой или никой не ти обръща внимание вече?
Айде като отворен тогава ти да ми обясниш на мен простия,от къде аджаба се "появява" никотинамида (витамин РР),когато не го приемаш в достатъчно количество.
Никотинът е алкалоид,широко разпространен в природата и както всяко нещо в съответната доза е отрова или лекарство.Механизмът на действие е рецепторен,чрез вече упоменатия N-холинергичен рецептор и води до блокиране на провеждането в синапса,тоест до мускулна слабост.Отделянето на хистамин и серотонин е резултат на хипоксията като почнеш да се душиш в собствен сос.Отделят се един куп вещества,за някои от които си прочел,наречени общо "хормони на стреса" включително и ендорфини,които предават "красива" окраска на смъртта.Ако очакваш това от пушенето,по-добре се души по време на секс.
Никотинът не е канцероген.Нали цигарите са основна причина за рака!
Алкохолът го споменах,защото е по-вреден според мен.
За фентанила отговорих на колегата dimitar_vd62.
Айде сега запали една цигара за ендорфини.
Всъщтност да вметна,вредата от цигарите не се дължи толкова на никотина и катрана,колкото на химикалите и ,,парфюмерията" с които се обработва тютюна,микроскопичните частици синтетика от филтъра,които поемаме пушейки,въглеродният оксид,който се отделя при горенето,процента на този оксид при цигарите е много по-висок от при пурите и пуретите поради наличието на хартия в цигарите......
Цигарите сега не могат да се сравняват с цигарите преди 20-25 години.
Тогава тютюна не се обработваше с толкова много химикали и цигарите се правеха само от ориенталски тютюн. Виржинията я нямаше. Освен това се правеха от чист тютюн. Сега има един куп добавки, като най-лошата за мене е хартията, понеже тя съдържа всичко. Има всякакви боклуци, включително както мастила, така и избелители, основи и всякакви други лайна.
Аз не съм виждал такива симптоми от пушене тогава, каквито се наблюдават сега.
И пра-дядо ми , а особено и пра-пра-дядо ми си павкахадо последно, но само чист тютюн. Никога не съм ги чувал да се дерат, като кашлят.
И двамата живяха над 96 години.
Аз си мисля, че никотина е най-малкия проблем в цигарите.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment