Известие

Collapse
No announcement yet.

Водка? Руска, Украйнска или...споделете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Водка? Руска, Украйнска или...споделете

Видях, че липсва такава тема, а според мен би могло да се направи един полезен справочник за любителите на спирта. Правя темата най-вече защото видях на промоция «Зелёная марка» - в картонена кутия с буркан кисели краставички за около 15 лв. Отскоро наблягам на водката и не съм специалист. Тази не бях я чувал, а се оказа, че е доста популярна евтина водка в Русия. Скоро ще бъде дегустирана, но все пак ако имате опит с нея - споделете. Обикновено купувам Nemiroff. Доста видове са, но вече имам натрупани мнения - личен фаворит ми е Delikat - много мека и пивка. Понякога се глезя с тази с чушките, но 30 лв за водка е границата ми. Stolichnaya, Руский стандарт. Общо взето това попивам. Smirnoff не купувам поради неприятни спомени с ментета. Sobieski от време на време и то ванилията. Absolut и Finlandia не купувам вече, Danzka рядко. От скъпите класове не съм взимал, защото не съм ориентиран още. Българска само ако искам да се самоубия - Flirt Зелена ябълка с натурален сок зелена ябълка.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Търговище не е лоша от българските, и аз смирнофф не вкусвам поради много лоши спомени с ментета
    Last edited by Deathriderr; d.m.y г., 14:19.
    145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Всички водки са ми гадни и ми миришат на спирт с изключение на двулитровата дамаджанка със стъклена дръжка Smirnoff.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 14:36.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Levеl,Ciroc или Beluga......но общо взето водката ми е гадна,висок клас.......Jean-Marc XO
        E ти и един то 10 за водки http://www.gayot.com/spirits/top10vo...ka-review.html
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Зубровката е наистина доста приятна ,макар че аз не я определям точно като водка поради силният аромат на бизоновата трева ,пие се с ябълков сок и/или плодове ,освен това не е много скъпа. Другата водка която също силно препоръчвам е Belvedere ,страхотна полска водка ,четворно дестилирана ,недостатъка и е ,че е скъпичка Преди известно време отказах водката ,защото в комбинация с редбул не разбирах кога съм се напил и ставаха големи поразии ,сега предпочитам уискито или домашна кайсиева
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Всички водки са ми гадни и ми миришат на спирт с изключение на двулитровата дамаджанка със стъклена дръжка Smirnoff.
            Ами то си е спирт Евтините водки миришат.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Не мога да пия водка и затова ми понасят само най-меките такива Руски стандарт Платинум ми е фаворита...
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Едно време пиех САМО водка, но напоследък наблягам на вискито. Най ми отваряха глътка Данзка цитрон и Абсолют круша.
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

аз не пия ама за мене това е най безвкустният и гаден алкохол,най готината водка дето съм пил беше на един рожден ден преди 12 години на един руснак беше я взел от кв.Изток от дипломатическият магазин беше взел един кашон по 1 литър стъклена бутилка най обикновенна кръгла с гаден червен етикет малко накриво залепен не помня какво беше и е с цена от 1.50 долара за литър...нямаше и 3 лв литъра...няма такава водка аз изпих половин кило всички се размазахме и само ти се спи после,искам да ви споделя че в магазините Лидъл алкохола е на ниво хич не е майтап,опитах няколко неща една водка и един ром за по 8 лева и са супер качествени,отворен съм на алкохол и ментета тука в БГ се мешат пратките още по борсите и си е чиста случайност на какво ще случиш,това дето в Метро няма ментета че работили само с вносители си го вярвайте,в Сърбия има фабрики и идват на под 8 лева бутилката какво се сетиш Джак Даниелс ели па водчица какво ти душа сака мека пивка да се поглезиш....айде едно бандеролче от горе и беж да си играеш....наздраве...алкохол от фри шоповете с надпис от зад фор дюти фри

Comment

Smirnoff, Finlandia и т.н. известни марки в БГ няма да намерите истински ... Попадал съм на всякакви гадни техни ментета.
                    И като стана дума за полска водка - гласувам с двете ръце, макар да не скачам на много скъпите. Astoria Red Label е достатъчно евтина, мека и безболезнена на сутринта полска водка. Black Label-а хич не ми хареса ...
                    Друга учудващо интересна водчица, на която попаднах случайно, е американската Barton - макар да е доста назад спрямо полската ...
                    Ако попаднете на истинска руска "Столичная", няма да съжалявате, но и това е в зоната на съмнението...
                    Честно да ви кажа, в БГ нищо не е като хората. Преди години харесвах джин... и откакто опитах Beefeater в Чехия, разбрах че тук истински качествен алкохол няма и да има - чешкия вариант нямаше абсолютно нищо общо с българския...
                    Ай наздраве ся
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Февруари 2010 прекарах 9 дни в Москва. Опитах няколко вида водки през първите 2 дни, а останалите 7 дни пих само Зельоная марка!
                      Там имаше 3 вида: ръжена, обикновена и кедрова. Най-много ми допадна обикновената!
                      Определено на мен ми харесва тази водка, мека е, така че опитай я, може и ти да я харесаш!
                      Количествата, които пиехме там, няма да ги казвам , но проблеми с главоболие, махмурлук и т.н. не съм имал!

Astoria-та, за която спомена Alfa User, също заслужава подобаващо внимание според мен!

Друга водка, заслужаваща внимание е тази: http://os1.i.ua/3/1/1928685_b74223df.jpg ,украинска е, но не зная дали се намира по магазините тук.
                      Last edited by nblagoev; d.m.y г., 20:50.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

абе хора взимайте си нейзвестни евтини марки който не са популярни и не ги дублират,барманите по заведенията махат дозаторите и често наливат уйски от некви евтини марки и като сложиш ледчето ела до усети...апа бърбън па не виждам кой ще направи разлика айде коняка и брендито по се хваща той се изпарява мерише и загрява по различен начин,циганите по кофите обират бутилки от уиски и парфюми по бунището и бръмчат по баровските квартали обират от кофите и после им ги изкупуват по 1 кинта а шишета за парфюм стигат до 2 лв,има ампули за алкохол с една ампула си оцветяваш и есенция за кво се сетиш 750 литра алкохол както се прави безалкохолното,като ви се пие нещо или летец комшия или тираджия или от границата нещо тука е 50 на 50...

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
                          Февруари 2010 прекарах 9 дни в Москва. Опитах няколко вида водки през първите 2 дни, а останалите 7 дни пих само Зельоная марка!
                          Там имаше 3 вида: ръжена, обикновена и кедрова. Най-много ми допадна обикновената!
                          Определено на мен ми харесва тази водка, мека е, така че опитай я, може и ти да я харесаш!
                          Количествата, които пиехме там, няма да ги казвам , но проблеми с главоболие, махмурлук и т.н. не съм имал!
                          Вече се дегустира Зелената марка. Не е лоша на първо разливане, но Немиров Деликат определено е по-меката водка и без никакъв намек за гаден спирт. Но цената от 13 лв с кутия доматен сок просто не са за изпускане. Направо може да повторя.

Comment

Аз като ценител на водката залагам само на българското Не за друго,а защото 99% от " вносната " водка е да кажем с " неотговаряща за марката качество " и няма смисъл да си давам парите.Например пил съм и " внос " Смирнофф и такъв нарочно донесен от Русия.Излишно е да ви казвам каква беше разликата.

А иначе най-хубавата водка,която съм пил е тази:
                            Last edited by todor82; d.m.y г., 16:35.
                            Alfa Romeo 145 1.3 boxer 90hp 95г. - ex
                            Alfa Romeo 147 1.9 m-jet 150 hp 05г. - еx

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                              Smirnoff, Finlandia и т.н. известни марки в БГ няма да намерите истински ... Попадал съм на всякакви гадни техни ментета.
                              И като стана дума за полска водка - гласувам с двете ръце, макар да не скачам на много скъпите. Astoria Red Label е достатъчно евтина, мека и безболезнена на сутринта полска водка. Black Label-а хич не ми хареса ...
                              Друга учудващо интересна водчица, на която попаднах случайно, е американската Barton - макар да е доста назад спрямо полската ...
                              Ако попаднете на истинска руска "Столичная", няма да съжалявате, но и това е в зоната на съмнението...
                              Честно да ви кажа, в БГ нищо не е като хората. Преди години харесвах джин... и откакто опитах Beefeater в Чехия, разбрах че тук истински качествен алкохол няма и да има - чешкия вариант нямаше абсолютно нищо общо с българския...
                              Ай наздраве ся
                              Подкрепям, Астория с червен етикет е най-доброто в класа си, а и сред доста от по-горния, не знам ментосват ли ги, 3 качество ли се внася само...
                              Черния етикет е прекалено остра и тежка.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X