Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо българинът не купува български стоки?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Е са ми обиди градо и регионо.....
    Къде си бе човек,фани ги смени тия Виваком,звънех ти ама........
    Виваком се насраха. Да си звънял на М-тел. То у село немаше и Виваком.
    То верно тия Логодаж не ги познавам, ама да не се окаже, че и те си купуват я спирт, я винен дестилат , защото и една друга много ми я хвалеха, пък като и прегледахме хартиите се оказа , че Нефтохим ряпа да яде!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тия филм ги нема отдавна,поне при големите производители в Гърция....а българското не е сирене а някакъв вид мляко и палмово олио,понякога отработено......
      Палмово масло и сухо мляко фирмата в която работя се занимава с това потдържаме вноса и зареждането на мандрите в българия знам коя мандра за каде и колко изнася не се заблуждаваите хора няма те си на представа за какво става дума
      Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Защото те са твърде качествени и скъпи за вътрешна консумация.
        Хубавите се изнасят. Тук е слаб пазарът.
        Аз лично си купувам български храни и пиене доста.
        Дрехи също.
        Ти какво имаш предвид, че не се купува? Коли и лаптопи ли?
        Суска думаш наизуст сега,просто не става един колбас,сирене или мляко да е чак толкоз скъп,ми те и некачествените уж с добро име са скъпи спрямо Европа....
        Къде ги изнасяме на Марс или на Луната??????
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Българина не купува български стоки, защото почти няма такива.
          Произвеждаме ишлемета, детайли, части от цялото, частично полуфабрикати или цели фабрикати за други фирми и се продават у нас под логото на чужденците.
          Потдържам една шивашка фабрика със опаковачни матеряли и последно шиеха АДИДАС за португалия
          Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
            Палмово масло и сухо мляко фирмата в която работя се занимава с това потдържаме вноса и зареждането на мандрите в българия знам коя мандра за каде и колко изнася не се заблуждаваите хора няма те си на представа за какво става дума
            Казах големите производители,за разни дребни риби предимно в северна Гърция съм сигурен,че може да внасят сирене от нас.........ма за там не се брои те си са наши ора

Comment

Ами ония ден си чакам реда в аптеката и някаква оръфана майка пред мен:
              - Имате ли детски витамини?
              - Имаме български на Актавис и вносни.
              - Аааа не, не, български не
              Купува се примерно Нурофен, който е 3 пъти по-скъп от Ибудолор - същото лекарство
              Купуват се китайски обувки за 90лв, от магазини в центъра на града, които се късат за 2 седмици, а българските са 3 пъти по-здрави на 2 пъти по-ниски цени.
              Един клиент ми идва миналата седмица, човека имал някакъв сравнително нов трактор и хидравличната помпа сгънала. Хората му казали "най-добре си вземи оригинална, с тия българските не рискувай", човека си поръчал помпа от Австрия и оттам му изпратили ... българска помпа от Казанлък
              Ей такива работи стават покрай мене напоследък, затова никога няма да ни прокопса нещастната държавица, проблемът си е в нас, но това си е мое мнение
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Казах големите производители,за разни дребни риби предимно в северна Гърция съм сигурен,че може да внасят сирене от нас.........ма за там не се брои те си са наши ора
                Добре колега ще ти го кажа така палмовото масло се внася изцяло от гърция сухото мляко от сърбия,германия,полша и чехия

---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:28 ----------

И какво имаш впредвид големи производители българските мандри изнасят из цяла европа БУКВАЛНО!!!

Comment

Липсва отговора - търся качество на разумна цена, ако е родно добре, ако не... не изпитвам вина, за чужди грехове.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Опаковката не значи нищо в момента само ако знаете колко стока се вкарва от едно място и се препакетира че идва от друго!!! Само не разбирам къде им е фаидата да си играят да препакетират ???

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Виваком се насраха. Да си звънял на М-тел. То у село немаше и Виваком.
                      То верно тия Логодаж не ги познавам, ама да не се окаже, че и те си купуват я спирт, я винен дестилат , защото и една друга много ми я хвалеха, пък като и прегледахме хартиите се оказа , че Нефтохим ряпа да яде!
                      Е сега,най-добре е да има ежедневен контрол на качеството и съм готов да се жертвам за подобна кауза.Ако имаш възможност да ме уредиш на подобна служба ще съм най-съвестния.

Comment

Аз си купувам Бг сирене, кашкавал, зеленчуци, дори яйца, мляко. Суджуци си правя аз. Месо ям само пилешко бон филе и свински котлет. Колко места съм обиколил докато си намеря стоката, която ми харесва. Маслини само от Гърция.

Бг има добри стоки, ма са толкова малко. Качеството е занижено на вс. Нашата мила родина е мн зле, и не е само заради нас самите, защото нищо не правим, напротив, управниците са ни скапани.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
                          Добре колега ще ти го кажа така палмовото масло се внася изцяло от гърция сухото мляко от сърбия,германия,полша и чехия

---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:28 ----------

И какво имаш впредвид големи производители българските мандри изнасят из цяла европа БУКВАЛНО!!!
                          Ми знам много добре,че палмовото масло идва от тук от Гърция,знам и какво палмово масло се изнася от Гърция към България.

Като казвам големите производители на млечни продукти имам в предвид,че големите гръцки производители не внасят сирена от България,това е във връзка с постът ти към Мордохата,че е вероятно гръцкото сирене,което купува да е българско,но не отричам факта,че има много малки фирми производители,които внасят и кръщават сирената гръцки,или поне позволяват на вносители да ги кръщават като тяхно производство.
                          Българските мандри може и да изнасят за цяла Европа но едва ли качеството на продуктите им е като това в България,а и 100% цените на изнесените продукти са по-ниски отколкото в България,това се отнася и за повечето вина които изнасяме.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Ами ония ден си чакам реда в аптеката и някаква оръфана майка пред мен:
                            - Имате ли детски витамини?
                            - Имаме български на Актавис и вносни.
                            - Аааа не, не, български не
                            Купува се примерно Нурофен, който е 3 пъти по-скъп от Ибудолор - същото лекарство
                            Купуват се китайски обувки за 90лв, от магазини в центъра на града, които се късат за 2 седмици, а българските са 3 пъти по-здрави на 2 пъти по-ниски цени.

Ей такива работи стават покрай мене напоследък, затова никога няма да ни прокопса нещастната държавица, проблемът си е в нас, но това си е мое мнение
                            Имах щастието/нещастието да поработя малко в Софарма - таблетния отдел Няма да ти казвам как се "мешат", опудрят итн гранулите за аналгин да речем, защото после и ти ще си купуваш Алгозон, а не Аналгин По принцип по GMP стандарт, всичките съставки за направата на въпросния аналгин трябва да се "смукнат" с нещо като прахосмукачка и така да стигнат до "казана", където се смесват, с цел всичко да е максимално изчистено, без да се вдига прах итн.

Е да, ама не... Чувалите с нишесте, талк и прочие прахообразни се късат и "бухат" директно в "казана"....Вдига се такава пушилка, че след работа се прибирах БУКВАЛНО с "гипсирани" ноздри. Много пъти се случва по невнимание да се омеша в състава на гранулата и "чувалчето", от което си изсипал талка например...А, ако случайно паднат 200-300гр субстанция на земята с една метла и лопата си ги измиташ и връщаш обратно към "партидата".

Аз също не си купувам български лекарства, а предпочитам техните английски, немски, френски, американски алтернативи...Не виждам нищо странно и нелогично в това като знам какво ни е "производството". И тук много добре се вписва мисълта : " Е как да отида на лекар, като се знам к'ъв съм инженер...."
                            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 02:48.
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ми знам много добре,че палмовото масло идва от тук от Гърция,знам и какво палмово масло се изнася от Гърция към България.

Като казвам големите производители на млечни продукти имам в предвид,че големите гръцки производители не внасят сирена от България,това е във връзка с постът ти към Мордохата,че е вероятно гръцкото сирене,което купува да е българско,но не отричам факта,че има много малки фирми производители,които внасят и кръщават сирената гръцки,или поне позволяват на вносители да ги кръщават като тяхно производство.
                              Българските мандри може и да изнасят за цяла Европа но едва ли качеството на продуктите им е като това в България,а и 100% цените на изнесените продукти са по-ниски отколкото в България,това се отнася и за повечето вина които изнасяме.

СЪГЛАСЕН!!!!

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                Липсва отговора - търся качество на разумна цена, ако е родно добре, ако не... не изпитвам вина, за чужди грехове.
                                A ето един много хубав отговор.
                                Винаги като си търся нещо гледам да е българско и ако няма тогава търся друго. Само дето родния производител се е*ва все по-често. Последна справка яйцата. Айде да ми обяснят като как полските яйца са по-евтини от тия дето ги гледат на 50км от магазина?
                                Last edited by Old Fox; d.m.y г., 11:14.
                                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                                X