Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо българинът не купува български стоки?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Aз защо по-горе казах, че няма нито една фирма, която да не се е изпедерасила.
    Така съсипват и животновъдство и селско стопанство.
    Едно време се бъзикахме със салама "кучешка радост", ама сега никой не се бъзика със салама РОКОКО.

РОгА
    КОкали
    КОпита
    Старухата е прав!
    Добре поне, че бирата е на ниво
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Каио работя с гръцката Файтон в Серес е завода,каквото пише това е,гръка ми каза че в БГ 80 процента от свинското е внос 90 процента от телешкото и 100 процента от пилешкото,един познат ми каза че кокалите и карантийте ги изпупуват мелят ги и ги правят нашите на кебапчета и кайма и тн,абе щом зехтин "екстра върджин" от Кауфланд за 6.49 го вкарваш в камерата и не замръзва не става на боза кво да говориме,в Хранс Комерс има замразени риби изостанали на поне 20 и..години,риба на която и няма очите толкова я е изсушил студа и е пожълтяла консистенцията на месото вече е друга сухо е и стипчиво то си е риба-луканка,вадил съм замразена риба от нас седяла по година и половина не беше мръднала,Камарко мисля 100 стоки ги хващаха с старо месо нередовно,Кауфланд е бъкан с шайби и капаци прослувутете салами от боя и черен пипер дето правят пици от тях,аз лично съм фен на Лидъл стоката е прецедена зверски там шапка им свалям за качеството

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Aз защо по-горе казах, че няма нито една фирма, която да не се е изпедерасила.
        Така съсипват и животновъдство и селско стопанство.
        Едно време се бъзикахме със салама "кучешка радост", ама сега никой не се бъзика със салама РОКОКО.

РОгА
        КОкали
        КОпита
        Старухата е прав!
        Добре поне, че бирата е на ниво
        Е ако де това с рогата и копитата исках да го спестя
        Абе ем знам кво има има вътре в разните луканки ем пак ги купувам и ям,имам си и метод за допълнително изсушаване на луканките

---------- Post added 31.03.12 г. at 00:06 ---------- Previous post was 30.03.12 г. at 23:58 ----------

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
        Каио работя с гръцката Файтон в Серес е завода,каквото пише това е,гръка ми каза че в БГ 80 процента от свинското е внос 90 процента от телешкото и 100 процента от пилешкото,един познат ми каза че кокалите и карантийте ги изпупуват мелят ги и ги правят нашите на кебапчета и кайма и тн,абе щом зехтин "екстра върджин" от Кауфланд за 6.49 го вкарваш в камерата и не замръзва не става на боза кво да говориме,в Хранс Комерс има замразени риби изостанали на поне 20 и..години,риба на която и няма очите толкова я е изсушил студа и е пожълтяла консистенцията на месото вече е друга сухо е и стипчиво то си е риба-луканка,вадил съм замразена риба от нас седяла по година и половина не беше мръднала,Камарко мисля 100 стоки ги хващаха с старо месо нередовно,Кауфланд е бъкан с шайби и капаци прослувутете салами от боя и черен пипер дето правят пици от тях,аз лично съм фен на Лидъл стоката е прецедена зверски там шапка им свалям за качеството
        И за зехтина и маслините мога да пиша,на маслинената борса тук в Солун имам хора и знам кви маймунджилъци се правят,па колко турски маслини се вкарват кат гръцки,па как се меша заехтина,па как се боядисват маслини идея си немат повечето тук
        Благодарение на наште търговци стара замразена риба не остана в Гърция
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

И какво сега - нашите са ла.на, вноса е ла.на, пак сме в изходна позиция.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

е не вноса не,хората си имат сертификати контрол и страх от съд и последствия ние не,миналата година имах зехтин гръцки на Корона и изтичаше на 27.09 и спряха 2 палета 2 седмици преди да изтече не ни го пратиха сметай дали са коректни а губят пари не се сещам за български търговец дето да си задържи стоката че наближава дата да се блокира по хасеп примерно....

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              В България се внасят само най-големите боклуци убийте си илюзиите докато е време Всичко дефектно, което няма как да се продаде в Европа идва тук, да не говорим колко пъти се опитват да внасят 10-годишни меса, канцерогенни фъстъци и всякакви мизерии от сорта ..
              Ох ама моля ти се най-качествените работ в Бг се внасят, нашите търговци обикалят из Европа и само най-отбрани стоки влачат за богатия български потребител. Истината е, че им обираме боклуците и колите от моргите
              sigpic

Comment

Аз зехтин си взимам от едно село, където си имат преса още май от турско.
                Всяка година по една тенекия.
                Сипваш си в чашката и си пиеш от него с кеф. Усещаш вкуса на маслината и не ти се гади. Всеки път зехтина има различен привкус и така трябва да бъде.
                проблема е, че такива стоки нямат трайността на боклуците.
                Хората са свикнали с вкуса на лайната и за това е вече трудно да им продаваш нещо качествено.
                Заведох едно приятелско семейство на един плаж между Орфани и Кавала.
                Добър плаж с място за палатки под маслините и малка таверничка на плажа.
                В нея по принцип се предлага всичко , но хората предпочитат рибата, която една лодка постоянно лови. От мрежата- направо на скарата. Всякаква риба, от време на време по някой октопод или калмар, но всичко това прясно и за това много вкусно.
                Коментара: как може да се прави така!? Та те дори не я мият, а да не говориме, че дори не я замразяват.
                Кой знае защо те бяха убедени, че първо трябва да се замрази.
                Нося стафилизирани маслини- обявиха ги за боклук.
                донесох класически- защо не са всички черни?
                Разбрах напълно значението на израза: да храниш свине с бисери!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Имам три висши и продължавам да уча...но дори не искам да оставам в Бг.
                  Интересно, как успя да завършиш три висши на 25 години. Какво ли е било качеството се питам аз? А какво работиш в САЩ с тия три висши? И как намираше време за работа, докато си учил три висши?

Задавам си всички тези въпроси, защото аз докато учех в ТУ- София и правех след това специализация в Германия, нямах време да си вдигна главата от учебниците, както и моите колеги. Останах си прост- само с едно висше, но за сметка на това сега всички ние работим за престижни фирми в България или имаме свои и получаваме добри доходи... Та мисълта ми е, че ако имаш добро образование (но не само на хартия) има и добра работа в България. Пък и самоинициатива трябва.. Надявам се, като направиш пачките в Дубай да ги инвестираш в България в собствен бизнес и да помогнеш за развитието.
                  Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 13:14.
                  Lexus IS200

Comment

Работя на остров, от април до октомври, сезонна работа е. На летище, за частни джетове. Работата си намерих благодарени на малка доза късмет, общо взето те ме намериха. Нищо общо няма с висшите ми. Но е адски добре платена (17$/час, извънредния труд е 25$/час, вс седмица давам извънреден труд по 15 часа, има бонуси вс седмица ) За дубай, остава на заден план. Това бе от любопитство да опитам.
                    След месец заминавам за САЩ за този остров. От това летище имам адски мн минати обучения, и изпълнявам какви ли не дейности там. Няма нищо общо с комерсиалните(обществени, пътнически) полети. Мога да разказвам мн за работа, включва дейности като:
                    - местене на самолети на рампата
                    - паркирането им
                    - непрекъснато общуване по радиостанция
                    - общуване с пилоти и кулата
                    - навигиране
                    - зареждане на всякакви самолети с jet-fuel, Av-Gas fuel.
                    - зареждане на цистерни с гориво
                    - работа с оборудване като GPU, и т.н.
                    Работата включва мн задължения, отговорно си е.

Имам следните документи:
                    - бакалавър по Маркетинг,
                    - магистратура по Маркетинг,
                    - магистратура по бизнес-комуникации,
                    - втора степен квалификация 'Счетоводна отчетност',
                    - сега уча висше Стопанско управление (остават още 17 изпита и го вземам.)
                    - имам адски мн сертификати по английски език, и разговорно и писмено владеене. Малко немски и испански.

Вс са от университети, не са частни колежи или там подобни.
                    За качеството няма да коментирам, това е субективност по моя преценка.
                    Просто когато съм в Бг все записвам да уча по няколко неща, да си уплътнявам времето.
                    4 години беше висшето, 2-те магистратури ги карах успоредно. Другото висше го карам още. Имам 17 изпита и го завършвам (Индивидуален учебен план- ИУП), навярно знаеш, че ако имаш няколко висши следващото ти е адски лесно, и става по ИУП.

Както споменах в Бг дори не съм кандидатствал за работа и нямам желание. Нищо не ме задържа вече. проблема ми е да реша къде искам да се установя и да пробвам, дали в САЩ или някъде в Европа или другаде. Но не искам да седя в Бг. Нищо не ми харесва тук, нито сърдитите хоре, нито порутените сгради, улици, панелките, лошата храна, управниците ни, дори природата ни е съсипана. Нито моретата са морета вече, тук-там останали няколко добри зимни курорта.

Извинете отново за дългия, не по темата пост. Просто отговарях на колегата. Дано е удовлетворен сега
                    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 14:05.
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Ами единственото българско дето съм си купил са ми зимните обувки.
                      Какво друго да купя!?
                      Прясно мляко не се предлага и си го купувам от млекаря.
                      Сирене краве също няма под 14-17 лева и за това си взимам гръцко. По същата причина ям и немско масло, македонско брашно и захар и все в тоя ред.
                      Не знам една българска фирма, която да не се е изпедерасила като всички останали и да предлага боклуци.
                      Ако има някоя- да ми се посочи!
                      и аз тъй ..
                      последно взех български спагети - Загария или нещо от сорта .. в бакалията немаше други и ме мързеше да ходя до друг магазин .. ебати фидето честно, смески .. пфффф
                      легнахме си гладни
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

............
                        Ти уби рибата, честно, евала
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Ти уби рибата, честно, евала
                          Напротив, замислям се, че съм на 25, а дори още не съм решил къде искам да живея и да пробвам късмета си.

Сега отивам на пазар да избирам зеленчуци.
                          За месо си вземам от местна кланница, която си отглежда животните в близост до Русе. От тях купувам само пилешко бон филе, и котлетни пържоли.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Просто когато съм в Бг все записвам да уча по няколко неща, да си уплътнявам времето.
                            4 години беше висшето, 2-те магистратури ги карах успоредно. Другото висше го карам още. Имам 17 изпита и го завършвам (Индивидуален учебен план- ИУП), навярно знаеш, че ако имаш няколко висши следващото ти е адски лесно, и става по ИУП.
                            Мхм... Ето го ключа от бараката. Запиши се да учиш нещо сериозно и няма да има нужда да си уплътняваш времето с няколко неща. + незнам дали знаеш, но тия българските дипломи в чужбина може да ти послужат да се забържеш, след като отидеш по голяма нужда. Та в тази връзка ако си решил да напускаш окончателно БГ, то спри да си уплътняваш времето, а се запиши да учиш там, където смяташ да останеш да живееш.

П.С. Всъщност сега ми се изясни защо учиш висше- чисто и просто, за да можеш да работиш по студентските програми в САЩ. Единственото положително в цялата работа е, че вкарваш американски долари в нашата икономика.
                            Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 15:06.
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                              и аз тъй ..
                              последно взех български спагети - Загария или нещо от сорта .. в бакалията немаше други и ме мързеше да ходя до друг магазин .. ебати фидето честно, смески .. пфффф
                              легнахме си гладни
                              земи си има една фирма кюстендилска Спектър за такива изделия ще останеш още-по доволен....обират браковете по складовете дето ги дупчат мишките и препакетират нема фира докато западна стока не се връща бракува се и отива за животните или се гори.

Comment

мммм току що сгънах половин кутия бисквити с ванилов крем правят ги във Велико Търново, препоръчвам и бургаските бонбони Черноморец
                                Attached Files
                                sigpic

Comment

Working...
                                X