Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо българинът не купува български стоки?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    И двете ми деца са изяли по няколкостотин пюрета на Ганчев, ама ти сега ми направи кахър, да бях им купувал HIPP Никога, ама абсолютно никога няма да прокопсаме с философията "Всички са маскари" или по-точното в случая е "Всички сме маскари".

пп Създава се впечатлението, че видиш ли, щом е българско задължително е боклук, щом е внос задължително е добро, с което не мога да се съглася. В България се внасят само най-големите боклуци убийте си илюзиите докато е време Всичко дефектно, което няма как да се продаде в Европа идва тук, да не говорим колко пъти се опитват да внасят 10-годишни меса, канцерогенни фъстъци и всякакви мизерии от сорта ..
    Така е - не трябва да губим надежда и да подкрепяме хубавите нашенски продукти, но сме се зъвъртели в един порочен кръг на беднотия и страх от бъдещето и не е ясно как ще излезем от него.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Не само това, ти и такива като теб, които емигрираха сте най-голямата антиреклама на Бг, щото това го обяснявате на хората по целия свят, не че не е вярно.......
      Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Вътрешното терзание и силната вина, която изпитваш заради това, че си напуснал България те кара да говориш тези неща. Ти обичаш България и това, което пишеш не е, за да обясниш на нас нещо, а се опитваш да го обясниш на себе си. Защо, защо, защо емигрирах, успокояваш се така.
      Психо профил и вината на българската емиграция.....

Code до някъде е прав,антиреклама сме,защото сме носители на българският манталитет а не,защото обясняваме на хората по света за положението в България,но дори и да го правим това е пак тясно свързано с българският манталитет,свикнали сме да мрънкаме и да се оплакваме.

Суска ти пак голям психолог се извъди,поне аз нямам никакви терзания,че съм напуснал България,терзания имам,че скоро си идвам,но това,че не ми се живее в България не означава,че не я обичам,просто мразя прекалено много неща в нея..........

Та да се върнем на темата,и българските и чуждите стоки в повечето случаи са боклук в България,а цените са в доста случаи над европейските.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Кайо, нали знаеш, че примерно шампоана Палмолив в Гърция, няма много общо с тоя, дето ни го пробутват у нас.
        Така е и с акумулаторите, частите, вината , ракиите и прочие.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Кайо, нали знаеш, че примерно шампоана Палмолив в Гърция, няма много общо с тоя, дето ни го пробутват у нас.
          Така е и с акумулаторите, частите, вината , ракиите и прочие.
          Шампоани,памперси,безалкохолни,перилни и миялни препарати и много,много други продукти не са еднакви,аз го знам,ти го знаеш,те го знаят.....просто се правят на луди.......

Comment

Как бе , редовно си купувам баничка и боза
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
              И там разликата е голяма!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                И аз така,после се чудя що имам киселини.....

Comment

Копирам си мнението от фейсбук анкетата на code
                  Не купувам български стоки защото:

Защото цената им не е адекватна !
                  Тези,които "стават " са на безумна цена,която въпреки всичко не съм убедена,че е съпоставима на качеството!
                  Българските производители данъци плащат ли ?!Плащат ли човешки заплати на работниците си ?!Осигуряват ли ги на реално изработено време ?!Плащат ли извънреден труд ?!Въпросите са риторични
                  Тук всеки гледа да мине "тънко",да спести от всичко,да стане милионер за един ден То не бяха млечни продукти без мляко,то не беше лютеница без домати,то не беше салам без месо,списъкът е огромен !Когато нещата се нормализират,бих преосмислила позицията си
                  На този етап предпочитам да си давам парите за наистина качествени неща
                  Също така смятам,че проблемът с българските стоки е,че никога качеството не е такова, каквото е в началото, т.е. за бг производителите няма стандарти – днес продукцията му е хубава, утре е боклук. А когато няма доверие, няма и подкрепа.Толкова години можеха да произвеждат и да налагат марки, това, че са пропуснали времето в гонене на бързи печалби, е само техен проблем.Разчитаха,че клиентите нямат избор Сега нещата са други
                  Като искат да изкарват пари,ще инвестират в модерни инсталации,ще инвестират в кадърни!!! мениджъри,ще ценят труда на хората !
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

имам ежадневно понятие поне се занимавам с храни и с какво ли не,влизал съм в кухни и имам безброй срещи с собственици на заведения и истината е само една искат да купуват за стотинки и да продават за левчета,качеството на хранителните продукти по пицарий и кръчми е под всякаква критика,пазаря се миналата седмица да давам гръцки кебапчета смес от телешко свинско и агнешко с истинска подправка и тн на 50 ст и ми се обявява че взима наши на 47 ст и не му отърва цената иначе моето била класи а продава на 1.30 лв броя...отивам с пълномаслен кашкавал на който не му е взето маслото страшен и атакувам на 8.50 и ми се обявява че се взима гауда и с растителни мазнини на 7.40 лв кг и репликата те хората не разбират като се панира слатат боя да изглежда зрял и айде,майстора на закуските слага кайма "Народна" от 1.35 за 250 грама и му се връзва килото 5.40 и му казвам че ще му дам месо за готвене да си го смеля на кайма чисто месо на 5.50 да работи с хубави неща и ми казва че не му се занимава да ходи да му го мелят??? каза ми намери ми сирене под 3.90 лв и евтина извара...вече и бисквити "Златна есен" не си купувам вътре са с вкуса на подсладен гипс а глазурата от горе е под всяква критика,от любопитство разгледах една нощ в Метро анцузи на Диамонд XXXL отговаря реално на само XL кой не верва да види-България страната на ментетата и на мързела,не ям на вънка само дюнери Аладин и няколко пицарий Верона и О.Шипка и в подлеза на НДК Софийска баница просто не смея като знам с какво се работи

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                      Тук всеки гледа да мине "тънко",да спести от всичко,да стане милионер за един ден
                      Ей това ни е проблема.Това което е написал RUNNING WILD ми е отдавна известно и поради тази причина не купих и едно пюре на Ганчев.
                      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Пюретата на Ганчев според мен са си ок, ама не ми се спори, то и поначало няма нищо конкретно за спор освен "не ги купувам" на колегата renyx. За стоките, които са боклуци ясно, ама каквито са клиентите, такива са и търговците, българинът отдавна е загубил представа кое е нормалната цена на даден продукт и всеки ден търси нещо с 2ст по-евтино и където го намери го купува. Ако кирливите банички(примерно) няма кой да ги яде, няма да има и кой да ги продава И стигаме до основно пазарно правило, а именно че "Търсенето определя предлагането"
                        Всъщност примера с пюретата е много показателен, нека не го приема лично колегата просто ме подсеща. Нищо конкретно само се сипва отрова в ушенцата "Никога няма да купя това на децата", това изречение казано за различни продукти само по един път, се разпространява като слух лавинообразно, не са нужни никакви конкретики все пак когато накрая застанем пред щанда с пюретата става въпрос за децата, няма да ги тровим?!? Запечатва се в съзнанието и има ясно какви последици, никакъв проблем да бъде казано за първи път и от вносител на конкурентна стока на няколко места/майки и тн Не знам следите ли ми мисълта щото аз някъде я изтървах
                        Същото - доставчик на суровина, примерно вземали от него някаква подправка, ама почнали да вземат от друг - моята беше по-качествена, чуждата е боклук следователно - стоката е боклук! Сега ще тръбя! Изгонили го от някакво предприятие - "ти знаеш ли какво става там, малеее, малеее да не си си купил нищо", разбирай "докато аз работих там какви ги из.рах"
                        Last edited by code; d.m.y г., 22:19.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Пюретата на Ганчев според мен са си ок, ама не ми се спори, то и поначало няма нищо конкретно за спор освен "не ги купувам" на колегата renyx. За стоките, които са боклуци ясно, ама каквито са клиентите, такива са и търговците, българинът отдавна е загубил представа кое е нормалната цена на даден продукт и всеки ден търси нещо с 2ст по-евтино и където го намери го купува. Ако кирливите банички(примерно) няма кой да ги яде, няма да има и кой да ги продава И стигаме до основно пазарно правило, а именно че "Търсенето определя предлагането"
                          Всъщност примера с пюретата е много показателен, нека не го приема лично колегата просто ме подсеща. Нищо конкретно само се сипва отрова в ушенцата "Никога няма да купя това на децата", това изречение казано за различни продукти само по един път, се разпространява като слух лавинообразно, не са нужни никакви конкретики все пак когато накрая застанем пред щанда с пюретата става въпрос за децата, няма да ги тровим?!? Запечатва се в съзнанието и има ясно какви последици, никакъв проблем да бъде казано за първи път и от вносител на конкурентна стока на няколко места/майки и тн Не знам следите ли ми мисълта щото аз някъде я изтървах
                          Същото - доставчик на суровина, примерно вземали от него някаква подправка, ама почнали да вземат от друг - моята беше по-качествена, чуждата е боклук следователно - стоката е боклук! Сега ще тръбя! Изгонили го от някакво предприятие - "ти знаеш ли какво става там, малеее, малеее да не си си купил нищо", разбирай "докато аз работих там какви ги из.рах"
                          Тъй ми - като ми е вкусно нещо ще го купувам, независимо кой го е произвел Ганчев, Манчев или Панчев.
                          Че, слагали не знам какво си - вкуса сам определя кое е хубаво и кое лошо.
                          Дай да ядем нещо гадно, защото е на някой си.
                          Аз затова напоследък почти нищо не ям и наблягам предимно на бирата - добре, че все още става за пиене.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

-----

-----

Comment

добре кво да ядеме?айде дрехи си поръчаме от сайтовете като тука са ментета и скъпи ма храна?кренвиршите "Сачи" идват на прах това е заготовката и са по 7 лева килото?виното идва на прах и се разрежда като степче и се бутилира,свинският врат в който се бие инжекцията не се изрязва и се яде тука,лявото бутче на пилето дето се ваксинира пилето се изхвърля и струва стотинки тука го хапваме ние щото го зимат евтино,месата да с ачервени се мажат с калиев перманганат и селитра да седят червенки и пресни,в каймата и кебапчетата слагат набухватели боя за вълна да червенее,за наденицата не коментирам...по-добре карантия от кво да е,черният хляб дето е "диетичен" е бяло брашно оцветено с боя и поръсено с кво се сетиш,някой може ли да ми покаже склад за брашно дето вътре има чували с типово брашно? с ръжено?майонезата се прави с млечна киселина а като ядеш омлет в заведенията се правят от разбит яйчен прах,дори салцата върху пицата не е от домат а от доматено пюре химикал на прах с нишесте,да не говоря за сирената от палмово масло растителни масла сухо мляко и кво се сетиш,всъщност да пройзведеш кило сирене са нужни 5.5 литра мляко а кило кашкавал 10 литра изкупуват им ги на 30 стотинки млякото и пройзводство и транспорт и заплати и магазинна цена не би трябвало да минава 4 лв хубаво сирене и примерно 7 лв кашкавал ама за толко и фекалий не можеш да земеш тука,преди 2 дни на пазара на Младост 1 си взех за тест кебапче и кюфте на Чико от павилиона до Пикадили шатрата,направо щях да повърна смърди на мърша нищо общо с месо.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                                добре кво да ядеме?айде дрехи си поръчаме от сайтовете като тука са ментета и скъпи ма храна?кренвиршите "Сачи" идват на прах това е заготовката и са по 7 лева килото?виното идва на прах и се разрежда като степче и се бутилира,свинският врат в който се бие инжекцията не се изрязва и се яде тука,лявото бутче на пилето дето се ваксинира пилето се изхвърля и струва стотинки тука го хапваме ние щото го зимат евтино,месата да с ачервени се мажат с калиев перманганат и селитра да седят червенки и пресни,в каймата и кебапчетата слагат набухватели боя за вълна да червенее,за наденицата не коментирам...по-добре карантия от кво да е,черният хляб дето е "диетичен" е бяло брашно оцветено с боя и поръсено с кво се сетиш,някой може ли да ми покаже склад за брашно дето вътре има чували с типово брашно? с ръжено?майонезата се прави с млечна киселина а като ядеш омлет в заведенията се правят от разбит яйчен прах,дори салцата върху пицата не е от домат а от доматено пюре химикал на прах с нишесте,да не говоря за сирената от палмово масло растителни масла сухо мляко и кво се сетиш,всъщност да пройзведеш кило сирене са нужни 5.5 литра мляко а кило кашкавал 10 литра изкупуват им ги на 30 стотинки млякото и пройзводство и транспорт и заплати и магазинна цена не би трябвало да минава 4 лв хубаво сирене и примерно 7 лв кашкавал ама за толко и фекалий не можеш да земеш тука,преди 2 дни на пазара на Младост 1 си взех за тест кебапче и кюфте на Чико от павилиона до Пикадили шатрата,направо щях да повърна смърди на мърша нищо общо с месо.
                                Рибар де си бе брат?Ич те нема напоследък....
                                А за храните си много прав....Code,явно и идея си нямаш поне от хранителновкусовата ,,промишленост" в България.....
                                Имам ,,честа" да познавам български производители на месни,млечни и консервни продукти,ял съм техни продукти за търговската мрежа но съм ял и специални партиди за лична консумация,казвали са ми какво се слага в едните и какво се слага в другите партиди,разлика във вкусът огромна.....
                                За сирената ще се повторя,масово се слага палмово олио в сирената и отработено-използвано такова в кашкавалите,не го казвам ей така а защото докато живеех в Атина съм помагал на множество производители на сирена и кашкавали да се снабдяват с отработено палмово олио,дефакто и аз съм спомогнал за ниското качество,за производителите на колбаси само иди на някоя месната борса и по големите кланици в Гърция и ще видиш как се товаят на поразия в български камиони кокали,карантии и други отпадъци,казвам отпадъци защото всичките тези неща са забранени за продажба в Гърция и подлежат на унищожаване,единствените карантии където се продават в Гърция са агнешките около Великден,телешкият дроб и пилешки дробчета и сърчица,на всичко отгоре тези карантии и месни отпадъци не се извозват в хладилни камиони....е направи си сметка особено лятото какво става с тях докато стигнат до България.

Comment

Working...
                                X