Известие

Collapse
No announcement yet.

Продажба на кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Много линк, много нещо, на не открих члена за двете години и двата месеца.
    В тези линкове това го няма, потърси малко и сам, не може всичко на готово.
    В наща община вече като ме видят и получават уртикария, щото и те са много "наясно" със законите а и заплата взимат........

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
      В тези линкове това го няма, потърси малко и сам, не може всичко на готово.
      В наща община вече като ме видят и получават уртикария, щото и те са много "наясно" със законите а и заплата взимат........
      Няма и да го намеря, защото различните Общини си правят волни съчетания по отношение на тези давностни срокове и се базират на различни членове от различни закони прилагайки двойни стандарти - затова по-добре да не се разчита на тях.
      Ако някой си мисли, че е голям хитрец и реши да си спести данъчната регистраци може всичко да му излезе твърде солено.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Няма и да го намеря, защото различните Общини си правят волни съчетания по отношение на тези давностни срокове и се базират на различни членове от различни закони прилагайки двойни стандарти - затова по-добре да не се разчита на тях.
        Ако някой си мисли, че е голям хитрец и реши да си спести данъчната регистраци може всичко да му излезе твърде солено.
        За пореден път пишеш глупости. Има един закон. И ако някоя лелка си прави волни съчиннения вярвай много бързо ще влезе в пътя щото на нея ще и излезне през носа. Мене като ме видят в общината и получават уртикария.....Това че повечето не си търсят правата и ги прее..ат си е техен проблем.

Comment

За пореден път пишеш глупости. Има един закон. И ако някоя лелка си прави волни съчиннения вярвай много бързо ще влезе в пътя щото на нея ще и излезне през носа. Мене като ме видят в общината и получават уртикария.....Това че повечето не си търсят правата и ги прее..ат си е техен проблем.
          И аз смятам, че пишеш глупости, но не го казвам - и то модератор оцветен с искрящо жълто.
          Не е добре за този форум модератор да толерира нарушения.
          sigpic

Comment

И аз смятам, че пишеш глупости, но не го казвам - и то модератор оцветен с искрящо жълто.
            Не е добре за този форум модератор да толерира нарушения.
            А то видяхме че няма какво да кажеш, пък и си смятай каквото искаш то се видя кои прав. И ся като не можа да докажеш че не съм прав, реши че толерирам нарушения. Има си закон, когато държавната администрация не работи за това за което е назначена а и се плаща, не виждам смисъл аз или някои друг да я хрантути.
            П.С мжду другото се отклони от темата и си за наказание

Comment

Т.е. аз не разбрах след 5-та година какво става?
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А то видяхме че няма какво да кажеш, пък и си смятай каквото искаш то се видя кои прав. И ся като не можа да докажеш че не съм прав, реши че толерирам нарушения. Има си закон, когато държавната администрация не работи за това за което е назначена а и се плаща, не виждам смисъл аз или някои друг да я хрантути.
                П.С мжду другото се отклони от темата и си за наказание
                Просто е безмислено да казвам нещо, оставям те с убеждението да правотата ти, просто различни гледни точки - не виждаш глобалното, а си циклиш си за подробностите, за които не си в час и с тях.
                sigpic

Comment

Просто е безмислено да казвам нещо, оставям те с убеждението да правотата ти, просто различни гледни точки - не виждаш глобалното, а си циклиш си за подробностите, за които не си в час и с тях.
                  Честно ти казвам не знам защо пишеш въобще, като си знаеш че е безмислено защото не си наясно. За кое не съм в час?? Кажи ти как стоят нещата ама ги и докажи, щото досега нищо не направи.
                  Трябва да ти кажа че постоянно се сблъсквам с такива като тебе, всъщност по лошото е че повечето са администрация назначени някъде и взимат заплата за това. Та мога да ти кача бая извинителни писма, даже последното ми е от директора на Дирекция Култура......абе българска работа с чужденци каквито и да било се работи много по лесно......

Comment

Честно ти казвам не знам защо пишеш въобще, като си знаеш че е безмислено защото не си наясно. За кое не съм в час?? Кажи ти как стоят нещата ама ги и докажи, щото досега нищо не направи.
                    Трябва да ти кажа че постоянно се сблъсквам с такива като тебе, всъщност по лошото е че повечето са администрация назначени някъде и взимат заплата за това. Та мога да ти кача бая извинителни писма, даже последното ми е от директора на Дирекция Култура......абе българска работа с чужденци каквито и да било се работи много по лесно......
                    Мислих си да не се занимавам с теб, но продължаваш да ми скачаш по нервите.
                    Да си чувал случайно, че могат да ти траснат глоба за администранивно нарушение, която не зависи от давностния срок.
                    Недей да подкокоросваш момчетата, че някой може да изреве след време.
                    И другото - ако в този двегодишен срок данъчните се присетят и си искат парите, давността отпада.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      Т.е. аз не разбрах след 5-та година какво става?
                      И мен това ме интересува
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
                      SAAB 9-3 SS 1.9TiD
                      sigpic

Comment

Мислих си да не се занимавам с теб, но продължаваш да ми скачаш по нервите.
                        Да си чувал случайно, че могат да ти траснат глоба за администранивно нарушение, която не зависи от давностния срок.
                        Недей да подкокоросваш момчетата, че някой може да изреве след време.
                        И другото - ако в този двегодишен срок данъчните се присетят и си искат парите, давността отпада.
                        Защо просто не се информираш като хората. Мен ми става все по забавно защото съвсем се оплете, то и затова се нервираш де. А глоба могат да ти треснат именно по Закона за административните нарушения и наказнията, и няма такова нещо да не зависи от давностния срок има си чл.34 чети го.
                        Абе всичко си е за сметка на незнаещия, но имаите предвид че администрацията винаги се опитва да ви излъже къде от незнание къде за да събират пари а и погасителната давност никога не се прилага служебно. Аз и един акт в КАТ не съм платил, като се научат всичко да им е в ред тогава да глобяват.
                        Повече не смятам да се занимавам, има си адвокати за консултации.
                        Last edited by gigi; d.m.y г., 12:06.

Comment

Срока за регистрация е 2 месеца (грешката е моя), но давността е 5 години
                          Давност

Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
                          (2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.

Спиране и прекъсване на давността

Чл. 172. (1) Давността спира:
                          1. когато е започнало производство по установяване на публичното вземане - до издаването на акта, но за не повече от една година;
                          2. когато изпълнението на акта, с който е установено вземането, бъде спряно - за срока на спирането;
                          3. когато е дадено разрешение за разсрочване или отсрочване на плащането - за срока на разсрочването или отсрочването;
                          4. когато актът, с който е определено задължението, се обжалва;
                          5. с налагането на обезпечителни мерки;
                          6. когато е образувано наказателно производство, от изхода на което зависи установяването или събирането на публичното задължение.
                          (2) Давността се прекъсва с издаването на акта за установяване на публичното вземане или с предприемането на действия по принудително изпълнение. Ако актът за установяване бъде отменен, давността не се смята прекъсната.
                          (3) От прекъсването на давността започва да тече нова давност.

Отписване на вземанията

Чл. 173. Вземанията се отписват, когато са погасени по давност, както и в случаите, предвидени със закон.

Давността е период от време, с изтичането на който се погасява правото на данъчната администрация да събира принудително задълженията от данъкоплатците. Ето защо давността можем да определим като период от време, през който данъчната администрация е проявила бездействие и не е поискала изпълнение от лицата, които не са изпълнили данъчните си задължения навреме.
                          Давностният срок в данъчното законодателство изпълнява следните две основни функции - превантивна и защитна. На първо място с давността се гарантира правната сигурност в държавата. Законодателят е приел, че ако един кредитор, каквато е данъчната администрация, в продължение на 5 г. не потърси изпълнение на задължението от всеки данъкоплатец и не предприеме принудителни мерки за събиране на неплатените данъци, то данъчната администрация не е предприела необходимите действия, защото не е имала интерес от събиране на вземането си. Затова с въвеждането на давностния срок се цели да се създадат стимули за данъчните органи да предприемат бързо необходимите действия по събиране на вземанията си от данъкоплатците. На второ място давностният срок е предвиден в полза на длъжниците. С него се защитават данъчните длъжници срещу трудностите, които могат да възникват за тях за доказване на плащане по данъчни задължения след изтичане на един по-дълъг период от време.
                          В данъчните закони са предвидени следните давностни срокове: петгодишен давностен срок и десет (петнадесет) годишен давностен срок.
                          Петгодишен давностен срок

С изтичане на петгодишната давност не се погасява правото на държавата върху вземане за неплатени данъци. Погасява се само правото на данъчната администрация да търси с принудителни средства събиране на неплатените данъци от данъчно задължените лица (чл.140, ал.1 от ДПК). Това означава, че ако след изтичане на давностния срок длъжникът доброволно плати своето задължение към държавата, то тя ще приеме плащането като изпълнение на едно задължение на длъжника спрямо нея. Данъчно задълженото лице, което е платило след срока, не може да поиска обратно от държавата платеното след изтичане на давностния срок данъчно задължение с твърдението, че не е знаело, че задължението е погасено по давност и е можело да не плати (чл.143 от ДПК). Текстът на чл.143 от ДПК нормативно възпроизвежда правилото, че с изтичането на петгодишния давностен срок се погасява правото на кредитора да събира вземането си по принудителен ред, но се запазва правото на кредитора на вземане от длъжника.
                          Давностните срокове, с изтичането на които се погасява правото на държавата да събира по принудителен ред данъчните задължения, са уредени законодателно в чл.22 от Закона за данъчното производство (ЗДП) (отм.), в чл.16, ал.4, чл.111, чл.138, т.3, чл.140-143, чл.156, ал.3 и чл.185 от Данъчния процесуален кодекс (ДПК), в чл.42 от Закона за счетоводството (ЗСч), в чл. 9-11 от Закона за държавния архивен фонд и в чл.110-120 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Разпоредбите на ЗЗД се прилагат спрямо данъчните задължения, доколкото в данъчното законодателство няма предвиден друг ред за прилагане на давността. Общото между посочените правни норми е, че те имат императивен (задължителен) характер, както за данъчната администрация и за данъчните длъжници, така и за третите лица, до които се отнасят.
                          След изтичането на петгодишния давностен срок се погасява правото на данъчните органи да образуват производство по издаване на данъчен ревизионен акт (чл.111 от ДПК), както и правото им да търсят по принудителен ред неплатени от длъжниците данъчни задължения (чл.140 от ДПК). Както вече бе посочено, давностният срок е период от време и като такъв се характеризира с начален и краен момент. Началният и крайният момент на давностните срокове се определят от закона.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Да това е колега браво за труда. Само да доуточним, това което си дал е точно за публичните вземания демек данъците. За самата глоба се гледа по ЗАНН

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

а) нарушителят е починал;

б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;

в) това е предвидено в закон или указ.

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Закона за пазарите на финансови инструменти, Закона за дружествата със специална инвестиционна цел, Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, част втора, част втора "а" и част трета от Кодекса за социално осигуряване, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.

(2) (Нова - ДВ, бр. 12 от 1996 г., доп., бр. 51 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2000 г., в сила от 1.01.2001 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 29.12.2006 г.) За нарушение на нормативен акт, уреждащ бюджетната, финансово-стопанската и отчетната дейност по чл. 32, ал. 1, т. 1 от Закона за държавната финансова инспекция, както и за нарушение на нормативен акт, уреждащ хазартната дейност и мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма, не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на шест месеца от откриване на нарушителя или ако са изтекли повече от пет години от извършване на нарушението. В тези случаи предвидените срокове в ал. 1 не се прилагат.

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Та някои както и да го въртят за самата глоба е 2г давността, но понеже имаш 2 месеца срок за регистрацията стават 2г и 2 месеца, след това не могат да те глобят. Естествено ако я регистрираш ще си платиш и данъка и лихвите. И пак казвам давност не се прилага служебно, трябва човек да е наясно.
                            Last edited by gigi; d.m.y г., 21:04.

Comment

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя- Обърни внимание на думата с червено.....
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                                Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя- Обърни внимание на думата с червено.....
                                Да ако между тези две години те гепят имат 3 месеца да ти напишат акт, двете години са си краен срок и след тях не могат да те глобят. За една кола бях спорил точно по този въпрос и накрая не ме глобиха (водих си и адвоката де)...

Comment

Working...
                                X