Известие

Collapse
No announcement yet.

Продажба на кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега не пише това. Данъчните имат три месеца след като са те открили ИЛИ ДВЕ години след извършване на данъчното нарушението да ти напишат акт и едва след това да ти образуват АНП. 99% в рамките на 2 години ще ти напишат акт за установеното данъчно нарушение, а после АНП спира давността.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

А какво значи да са ме открили? Да съм отишъл да се регистрирам ли?

Моят случай - 2007 купих колата. Още не съм я регистрирал в данъчното. Не са ме и търсили съответно. Ако догодина реша да я регистрирам - дължа данък за 5 години, но не и глоба или как?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

В случая няма значение дали са те открили, предполагам, че за две години е твърде вероятно да са написали акт за констатирано нарушение, а след това имат твърде много време за да АНП. Но не глобата е страшна, да ти праснат едни 50 лева, но данъците са доста по-големи и на тях им тече лихва. Всъщност не е необходимо да ти пишат и акт до две години защото ти си в процес на постоянно извършване на нарушението, т.е. всяка година си подновяваш срока. Това е и грешката която допуска в тълкованията си колегата. Няма отърване нито от глобата нито от данъка.
        Last edited by BLUE1; d.m.y г., 00:04.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
          Няма отърване нито от глобата нито от данъка.
          И аз се опитвам да му кажа, но той си мисли, че щом минават неговите игри при кака Пенка от Община Коньовица, така е навсякъде.
          И адвокат Петров още на първата страница му го каза с едно изречение, но това е.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Добре, малко встрани отиваме, но - доскоро имах апартамент на мое име. Ако са ме били открили, трябваше ли да им излезе, че не съм плащал данък за автомобила? И втори въпрос - ако сега спра колата от движение и я отпиша в КАТ, какво става с данъка?
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Не можеш да я 6ракуваш, защото в КАТ искат 6ележка за платен данък. На мен не ми искаха (2008г.) но от тогава може да са затегнали положението, не знам.
              А мен ме интересува - някой знае ли какви са лихвите?
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
              Ex Fiat 126p
              Ex Fiat Вravo 1.6
              Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Първоначално публикувано от trace Покажи съобщение
                Не можеш да я 6ракуваш, защото в КАТ искат 6ележка за платен данък. На мен не ми искаха (2008г.) но от тогава може да са затегнали положението, не знам.
                А мен ме интересува - някой знае ли какви са лихвите?
                Основния Лихвен Процент на Българска Народна Банка плюс 10 пункта
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  И аз се опитвам да му кажа, но той си мисли, че щом минават неговите игри при кака Пенка от Община Коньовица, така е навсякъде.
                  И адвокат Петров още на първата страница му го каза с едно изречение, но това е.
                  Да разбрахме че каквото каже колегата BLUE1 и ти веднага го потвърждаваш, но той поне е наясно с нещата и даже се поправи за 14 дневния срок което е за регистрация в КАТ. По принцип и тълкуването му е правилно, но на практика или ще ти праснат минимална глоба за да не се заяждаш или ако си много упорит нищо няма да ти напишат защото влизат във филм и винаги ще излезнеш с давностния срок(ако някои има желание му пращам моя адвокат оправя ги бързо напъните за глоба)
                  И по принцип пак не си проучил, Община Конъовица няма, Конъовица е към район Красна поляна.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                    Да разбрахме че каквото каже колегата BLUE1 и ти веднага го потвърждаваш, но той поне е наясно с нещата и даже се поправи за 14 дневния срок което е за регистрация в КАТ. По принцип и тълкуването му е правилно, но на практика или ще ти праснат минимална глоба за да не се заяждаш или ако си много упорит нищо няма да ти напишат защото влизат във филм и винаги ще излезнеш с давностния срок(ако някои има желание му пращам моя адвокат оправя ги бързо напъните за глоба)
                    И по принцип пак не си проучил, Община Конъовица няма, Конъовица е към район Красна поляна.
                    Който си плаща редовно данъците не се интересува от тези подробности, а се концентрира върху увеличение на приходите си, за да може догодина пак да ги плати.
                    sigpic

Comment

Който си плаща редовно данъците не се интересува от тези подробности, а се концентрира върху увеличение на приходите си, за да може догодина пак да ги плати.
                      Бойко Борисов......
                      п.п. да ама ако не си в България...бих приел това.....но тук е бъди честен, за да те ебават нечестните!
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Бойко Борисов......
                        п.п. да ама ако не си в България...бих приел това.....но тук е бъди честен, за да те ебават нечестните!
                        Ми, тъй де - този форум го обърнаха на котило за данъчни измами.
                        sigpic

Comment

Ми, тъй де - този форум го обърнаха на котило за данъчни измами.
                          Шъ..т...който се вълзползвал...жив и здрав..))
                          ...тая година джиткам без винетка.....ако ме обориш нещо ...моля кажи......в цяла Европа няма такава лепенка)

Comment

Шъ..т...който се вълзползвал...жив и здрав..))
                            ...тая година джиткам без винетка.....ако ме обориш нещо ...моля кажи......в цяла Европа няма такава лепенка)
                            Изобщо няма да те боря - трошете си главите, но не се хвалете.
                            sigpic

Comment

Изобщо няма да те боря - трошете си главите, но не се хвалете.
                              Олди...не става въпрос да си трошим главите...а въпроса е принципен...няма да плащам 67лв. за дупките по прохода Петрохан.....не го приема трошете си колите и плащайте....е затова сме тъпи копелета българите....плащайте и заубикаляйте дупките... повече не ми говори за магистралите на Бойко.....пълна скръб...дунавски вълни дори и към морето.....трябваше да наблегне на железниците...ама не му изнася...политика братче......какво ще кажеш...това ли е инфаструктурата на България....
                              Last edited by Бобби; d.m.y г., 00:46.

Comment

Олди...не става въпрос да си трошим главите...а въпроса е принципен...няма да плащам 67лв. за дупките по прохода Петрохан.....не го приема трошете си колите и плащайте....е затова сме тъпи копелета българите....плащайте и си трошете колите...и повече не ми говори за магистралите на Бойко.....пълна скръб...дунавски вълни дори и към морето.....трябваше да наблегне на железниците...ама не му изнася...политика братче......какво ще кажеш...това ли е инфаструктурата на България....
                                Всеки си ги разбира различно нещата, но в това няма нищо градивно - най-много да те щрафосат някъде и да платиш повече.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X