Известие

Collapse
No announcement yet.

Шофьор убил дете с алфа осъден ефективно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    Аз и друг път съм се "хвалил", но ще взема пак да се похваля, че имам съставяни поооочти всякакви видове актове, предвидени от закона.... като започнем от неправилно паркиране, минем през неправилно престрояване, преминаване на червен сигнал, пресичане на двойно непресечена линия и обратен завой, разговор по мобилен телефон, неизползване на предпазен колан, превоз на повече от позволения брой пътници и превоз на пътници в товарен отсек, превишена скорост градско и извънградско, силно тонирани предни странични стъкла, изтекла гражданска отговорност и т.н., и т.н., като стигнем до два пъти неспиране на стоп палка и последвало неподчинение на полицейско разпореждане..... и сигурно пропускам нещо! Общо за 12 години съществуване на моето СУМПС са ми отнети 116 контролни точки и съм имал четири лишавания от по няколко месеца
    Та, утре ако направя някой голям золум и ме дават по телевизията, сигурно ще ви изглеждам безкрайно зловещ и задължително за смъртна присъда, нали?!

Лошото в случая е, че хора, като мен и убиеца на малки деца, ще бъдем наказани с ефективни присъди, докато хора, като Максим Стависки и куп други убийци....
    Ти отговаряш за своето поведение.
    Или си адски елементарен и повърхностен и гледаш какво правят другите и драпаш да не изостанеш.
    Шофирането ти напълно кореспондира и с поведението ти тук във форума.

---------- Post added at 06:31 ---------- Previous post was at 06:28 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Абсолютно всеки, може да утрепе човек на пътя, докато спазва абсолютно всички закони по пътя, че дори и е с 10 кмч отдолу......инфраструктурата е направена скапано, голяма част от пешеходците пресичат както им кефне, а и защо по принцип се мисли че само пешеходец може да се утрепе - има още хиляди начини да си виновен за смърт на пътя.....
    С 30 км в час, за да убиеш човек, трябва да караш фадрома или валяк и да ти липсват двата крака.
    Адски елементарно оправдаваш поведението си.
    Пешеходците са всякакви хора, докато шофьорите не са всякакви, при тях има подбор.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      Не можеш да го утрепеш по гореописания начин освен ако не си тотален кретен - полуживотно.
      Да - за това съм съгласен......
      Тва е и идеята на сегашния закон - съда да може да прецени кой е за кауша и кой - не.....но ако съда не може да избира и трябва да вкарва всеки - това ще е връх на простотията.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

1 Не съдете, за да не бъдете съдени. 2 Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери. 3 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? 4 Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око? 5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa
          Ти отговаряш за своето поведение.
          Или си адски елементарен и повърхностен и гледаш какво правят другите и драпаш да не изостанеш.
          Шофирането ти напълно кореспондира и с поведението ти тук във форума.
          Освен това, пия и си карам!
          Много пъти са ме спирали за проверка и много пъти са ме проверявал с дрегер - рекорда ми е 0,476
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            1 Не съдете, за да не бъдете съдени. 2 Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери. 3 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? 4 Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око? 5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око.
            Това, което си написал е адски вярно, но съвременното общество отдавна е излязло от рамките, когато моралните ценности са единственият съдник.
            Живеем в материален свят, в който всяко неправилно действие се заплаща.

---------- Post added at 06:39 ---------- Previous post was at 06:38 ----------

Освен това, пия и си карам!
            Много пъти са ме спирали за проверка и много пъти са ме проверявал с дрегер - рекорда ми е 0,476
            Няма лошо, може и да се друсаш и да караш.
            Въпросът е докога?
            Убеден съм, че имаш и не леки ПТП-та.
            К.М.

Comment

Ти знаеш ли до кога?

А числата от тотото?
              sigpic

Comment

Ти знаеш ли до кога?

А числата от тотото?
                Ако в една кутия имаш 5 черни и 5 бели топки, шансът да извадиш черна е значително по-голям от варианта с 1 черна и 9 бели.
                Помисли малко.
                Недей да си мислиш, че някой друг решава вместо теб и че нищо не зависи от твоите решения.
                К.М.

Comment

Дали да не влезна в затвора за две-три години?
                  Превантивно....
                  sigpic

Comment

Като чета тук пишат само дилетанти.Ако беше в щатите доста жега ще види този "убиец", а на практика водач причинил смърт при управление на автомобила си.Ако не ми вярвате следете колко години лишаване от свобода ще получи в САЩ американеца блъснал и причинил смърт на българка карала велосипед по пътя...

Що се отнася до конкретният случай, този водач е наказван 9-11 пъти с административни санкции по ЗДвП и един път му е налагано наказание "пробация" по НК за извършено транспортно престъпление ...

За мен това е показателно.Ако беше изтърпял едно ефективно лишаване от свобода, едва ли щеше да му се "влиза" втори път в затвора и щеше да има доста по-голямо уважение както към закона, така и към обществото в което живее...

Наказанието му е малко с оглед на извършеното и причиненната смърт и на закона и съдебната практика в САЩ, но в България закона това предвижда и поради това закона не съответства на реалността в България-предвиден е за социалистическите времена ...
                    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 10:19.
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Ама, Сусе, нали разбираш, че за тези неща няма формула?
                      За съжаление, статистиките в този, а и в много други случаи, просто не вървят!
                      Един 70 годишен дядо, зад волана на 20 годишен Опел Кадет, шофиращ само в неделя или когато вали, е по-безопасен от мен, така ли?
                      sigpic

Comment

Хич даже не се ебавам - всичко написано по-горе ми се е случило реално
                        Имам и 4 тотални щети зад гърба си, като две са по моя вина
                        Точно в този ред на мисли, веднага здавам въпроса - аз по-опасен ли съм от теб, защото имам толкова много наказателни постановления, а ти имаш само едно
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                          Като чета тук пишат само дилетанти.Ако беше в щатите доста жега ще види този "убиец", а на практика водач причинил смърт при управление на автомобила си.Ако не ми вярвате следете колко години лишаване от свобода ще получи в САЩ американеца блъснал и причинил смърт на българка карала велосипед по пътя...

Що се отнася до конкретният случай, този водач е наказван 9-11 пъти с административни санкции по ЗДвП и един път му е налагано наказание "пробация" по НК за извършено транспортно престъпление ...

За мен това е показателно.Ако беше изтърпял едно ефективно лишаване от свобода, едва ли щеше да му се "влиза" втори път в затвора и щеше да има доста по-голямо уважение както към закона, така и към обществото в което живее...

Наказанието му е малко с оглед на извършеното и причиненната смърт и на закона и съдебната практика в САЩ, но в България закона това предвижда и поради това закона не съответства на реалността в България-предвиден е за социалистическите времена ...
                          Аз за това живея тука, а не там!
                          Сцената от Робокоп, когато с новата програма почва да стреля по пушача май си става реалност.
                          След втората година затвор, дори и хората с устойчива ценностна система започват да се криминализират.
                          Такова наказание е послание към останалите, а не възпитателна мярка за индивида.
                          За него обратен път няма.
                          Или потъва още повече в блатото на престъпността или се изменя окончателно личността му.
                          След над 5 години затвор, излизайки от него, затворника се е лишил не само от времето, прекарано вътре, а и от приятели, семейство, понякога роднини, работна средя...
                          Какво е останало от живота му?
                          Приятелите от затвора.
                          За САЩ?!
                          Ами трябва да се чете между редовете.
                          САЩ са робовладелска държава, колкото и някой да си мисли обратното.
                          Толкова много затворници няма нито една държава в света.
                          Бума на затворите започва с отменянето на робството.
                          Просто "чернилките" вече ги вкарват в затвора за какво ли не и то за дълги периоди.
                          Защо ли?!
                          Ами евтина работна ръка.
                          Ангария, ГУЛаг или ТВУ-идеята е една и съща.
                          Не може в Тексас 10% от младежите да имат криминално досие и това да не ни светне в главата.
                          Там и неправилното паркиране е основание за регистрация и да , пресичането на непозволено място също.
                          Това последното много ми допада, ама никой не го спазва, а би довело до поне 80% намаляване на смъртността на пешеходците.
                          И престанете с тая "пешеходна пътека"
                          Обикновенна ли е или "зебра".
                          Каква точно?
                          По принцип пешеходната пътека, независимо каква, РАЗРЕШАВА на пешеходеца да пресече пътя, а не две лелки да си водят мухабед на нея и да си вадят полите от задниците.
                          Същите тия лелки, когато пресичат ЖП линията се оглеждат много внимателно, защото знаят, че влака мачка и никой не им е виновен.
                          От поредицата загинали на "пешеходна пътека" има и такива, които са били на пътека без предимство, но някак си за това не се говори.
                          Срамуваме се , един вид.
                          Мислете преди да пишете!
                          Най-лесно е да морализаторсваме.
                          До като не се декриминализита мачкането на пешеходците, когато нарушават правилата, те няма да се научат да се пазат!
                          А те не се ли пазят, никой не може да ги опази.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Информационното затъмнение и манипулацията на въпросното 'обществено мнение', респективно и на обществото, като цяло, може да бъде много силен инструмент за стимулиране и постигане на определени цели.
                            Никой няма да каже "ето, този човек с многото актове си е изпатил, понесъл е наказанието си в миналото и е взел поука занапред" - Сусенцето веднага ме заклейми, без изобщо да се интересува, кога, как, какво, защо.... важното е.... все тая....
                            По-добре 2 години ефективно, отколкото 3 години условно
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Аз за това живея тука, а не там!
                              Сцената от Робокоп, когато с новата програма почва да стреля по пушача май си става реалност.
                              След втората година затвор, дори и хората с устойчива ценностна система започват да се криминализират.
                              Такова наказание е послание към останалите, а не възпитателна мярка за индивида.
                              За него обратен път няма.
                              Или потъва още повече в блатото на престъпността или се изменя окончателно личността му.
                              След над 5 години затвор, излизайки от него, затворника се е лишил не само от времето, прекарано вътре, а и от приятели, семейство, понякога роднини, работна средя...
                              Какво е останало от живота му?
                              Приятелите от затвора.
                              За САЩ?!
                              Ами трябва да се чете между редовете.
                              САЩ са робовладелска държава, колкото и някой да си мисли обратното.
                              Толкова много затворници няма нито една държава в света.
                              Бума на затворите започва с отменянето на робството.
                              Просто "чернилките" вече ги вкарват в затвора за какво ли не и то за дълги периоди.
                              Защо ли?!
                              Ами евтина работна ръка.
                              Ангария, ГУЛаг или ТВУ-идеята е една и съща.
                              Не може в Тексас 10% от младежите да имат криминално досие и това да не ни светне в главата.
                              Там и неправилното паркиране е основание за регистрация и да , пресичането на непозволено място също.
                              Това последното много ми допада, ама никой не го спазва, а би довело до поне 80% намаляване на смъртността на пешеходците.
                              И престанете с тая "пешеходна пътека"
                              Обикновенна ли е или "зебра".
                              Каква точно?
                              По принцип пешеходната пътека, независимо каква, РАЗРЕШАВА на пешеходеца да пресече пътя, а не две лелки да си водят мухабед на нея и да си вадят полите от задниците.
                              Същите тия лелки, когато пресичат ЖП линията се оглеждат много внимателно, защото знаят, че влака мачка и никой не им е виновен.
                              От поредицата загинали на "пешеходна пътека" има и такива, които са били на пътека без предимство, но някак си за това не се говори.
                              Срамуваме се , един вид.
                              Мислете преди да пишете!
                              Най-лесно е да морализаторсваме.
                              До като не се декриминализита мачкането на пешеходците, когато нарушават правилата, те няма да се научат да се пазат!
                              А те не се ли пазят, никой не може да ги опази.
                              mordohy исторически факти ли пишеш, или рисуваш реалната ситуация в USA?
                              Америка е доста по-различна от твоите представи за нея, ако това са те.
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 11:24.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                                mordohy исторически факти ли пишеш, или рисуваш реалната ситуация в USA?
                                Америка е доста по-различна от твоите представи за нея, ако това са те.
                                И двете!
                                За определени неща съдя от племеничките си.
                                Никога не пресичат без ясно да покажат, че ще пресичат, както и е табу за тях да пресекат, без пешеходна пътека.
                                Не е необходимо да си там, за да видиш нещата.
                                Когато си в гората виждаш само дърветата.
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X