Да, има ограничение 50 на 4 лентовата магистрала, но това не значи, че се кара с 50. Практиката показва, че хората карат според пътя. На двулентова улица често караме и с под ограничението, но на прав широк участък масово се кара с 60-70. Не само в България е така, а навсякъде. Просто в другите държави няма неадекватни ограничения и опасно поставени зебри. Според мен на улица с повече от една лента за посока не трябва да се поставя зебра, освен ако няма светофар. Особено на натоварени улици с много трафик. Логиката е елементарна - на широките улици с по 2 ленти в посока в дясната лента спира кола, за да премине пешеходец. В лентата за изпреварване не се движи никой, но от колоната в дясната лента назад виждат, че отпред скоростта се забавя и тръгват да изпреварват в лявата лента. След секунди стигат до зебрата, където уверено върви пешеходеца и особено ако колата вдясно е бус или камион изобщо не могат да го видят и възниква много опасна ситуация.
В Германия ми е направило впечатление, че зебри има само на места, където и без това се спира или намалява, има видимост отдалече и дори и в пиковите часове не става много трафик. Тук се разчита, че шоферите имат реакциите на пилот от Ф1, рентгеново зрение и способностите на врачка.
В Германия ми е направило впечатление, че зебри има само на места, където и без това се спира или намалява, има видимост отдалече и дори и в пиковите часове не става много трафик. Тук се разчита, че шоферите имат реакциите на пилот от Ф1, рентгеново зрение и способностите на врачка.
Comment