Известие

Collapse
No announcement yet.

Шофьор убил дете с алфа осъден ефективно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ще пусна група във Фейса: "Нека помогнем на куку да спре да управлява автомобил"

Две тотални щети по твоя вина, ако бях законотворец, бих предложил за подобно нещо отнемане на книжката за срок от 10 години или до живот.

Ти си много по-опасен от дядото с опела, в пъти по-опасен.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

A дали е приемливо на всеки 3 години да убивам човек, да си лежа ефективно 2.5 и като изляза всичко наново? В смисъл понесъл съм си наказанието...
      Дали за рецидив следва да е по-тежко наказанието или...?
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
        Никой от "защитниците" не отговори на въпроса ми какво ще направи ако някой блъсне и убие неговото дете... 2,5 години достатъчни ли ще са му..?
        Не знам какво визираш под "защитниците", но ето моя отговор......
        - Ако моето дете ми се отскубне от ръцете и отлети към пътя, където някой го блъсне и утрепе, пък ако ще и с 30 да е карал, аз ще обвинявам себе си за това че не съм го опазил, или че не съм му налял в главата кво да прави и прочее......ако искам в тая ситуация 100 години затвор за шофера, значи съм тъп комплексар, който търси изкупление от другите заради собствените си грешки......
        За случаи като този закона предвижда по леки наказания от затвор, макар че дори и тва е пресилено.....
        - Ако моето дете пресича на пеш. пътека, на зелено, както си трябва, и някой го отнесе и направи на мекица, аз собственоръчно след това ще направя шофера на същото.......
        За случай като последния закона предвижда и затвор, както и трябва да си е......
        Мисля че нещата са кристално ясни.......
        Или може би ти няма да имаш нищо против ако утрепеш майка с бебешка количка пресичаща магистралата и заради това да отнесеш няколко годинки ефективно......съмнявам се че би ги приел с чиста съвест.......и предполагам разбираш че колкото и да не ти се вярва, това може да ти се случи.......оня дето е отнесъл тая на магистралата сигурно също си е мислел че няма как да му се случи това, нали......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Не знам какво визираш под "защитниците", но ето моя отговор......
          - Ако моето дете ми се отскубне от ръцете и отлети към пътя, където някой го блъсне и утрепе, пък ако ще и с 30 да е карал, аз ще обвинявам себе си за това че не съм го опазил, или че не съм му налял в главата кво да прави и прочее......ако искам в тая ситуация 100 години затвор за шофера, значи съм тъп комплексар, който търси изкупление от другите заради собствените си грешки......
          За случаи като този закона предвижда по леки наказания от затвор, макар че дори и тва е пресилено.....
          - Ако моето дете пресича на пеш. пътека, на зелено, както си трябва, и някой го отнесе и направи на мекица, аз собственоръчно след това ще направя шофера на същото.......
          За случай като последния закона предвижда и затвор, както и трябва да си е......
          Мисля че нещата са кристално ясни.......
          Или може би ти няма да имаш нищо против ако утрепеш майка с бебешка количка пресичаща магистралата и заради това да отнесеш няколко годинки ефективно......съмнявам се че би ги приел с чиста съвест.......и предполагам разбираш че колкото и да не ти се вярва, това може да ти се случи.......оня дето е отнесъл тая на магистралата сигурно също си е мислел че няма как да му се случи това, нали......

Говорим за човек с дълго досие на пътен бандит.
          Не опростявайте така нещата.
          Дори да се откъсне това дете, ако караш с 40-50 км в час шансът да има смърт е около 15 процента, а ако караш със 70 тези проценти са 60-70, а ако караш с над 80 почти 100 % имаш летален изход,
          Така, че проблемът тук е високата скорост в градски условия, при ясна пътна маркировка и пълно обозначаване с пътни знаци. КЪв ти е проблемЪТ? Кой ти е виновен,=======, което мрази да спазва правилата, родителят изпуснал детенцето ли? ========== съждения.
          Last edited by gigi; d.m.y г., 23:56.
          К.М.

Comment

Е това мисля, че отговаря на този въпрос...

Драмата в случая според мен е в бягането от отговорност...
            И все пак не мисля, че случка като тая в новината от началото на темата може да се случи на всеки с еднаква вероятност...
            Не знам какво точно имаш впредвид, но човек ако утрепе някой на пътя е нормално да има угризения.......но пък да се смята че ако същия се вкара в затвора неговите угризения ще изчезнат, и обществото ще е доволно е някакси де да знам.......ако някой смирен човечец убие човек на пътя дори без да има вина ще има угризения - да.....но те няма да изчезнат ако го вкараме в затвора - и къв е смисъла тогава да "затриваме" още един живот...........

Мисля че вече дебата се води хаотично, един има впредвид едно, друг конкретно темата, трети точно определен кръг от драйвери, затва мисля да си бия камшика от дебата, и да ви пожелая да не ви се налага да направите беля като дебатираната, щото тогава и да се успокоявате сам себе си колко сте зпазвал правилата и как от нищото нещо е станало, няма да има ефект.....
            Приятен ден.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Не знам какво точно имаш впредвид, но човек ако утрепе някой на пътя е нормално да има угризения.......но пък да се смята че ако същия се вкара в затвора неговите угризения ще изчезнат, и обществото ще е доволно е някакси де да знам.......ако някой смирен човечец убие човек на пътя дори без да има вина ще има угризения - да.....но те няма да изчезнат ако го вкараме в затвора - и къв е смисъла тогава да "затриваме" още един живот...........

Мисля че вече дебата се води хаотично, един има впредвид едно, друг конкретно темата, трети точно определен кръг от драйвери, затва мисля да си бия камшика от дебата, и да ви пожелая да не ви се налага да направите беля като дебатираната, щото тогава и да се успокоявате сам себе си колко сте зпазвал правилата и как от нищото нещо е станало, няма да има ефект.....
              Приятен ден.....
              Както винаги нищо не каза.
              Ти му обясняваш, че става дума за рецидивист на пътя, а той ти говори за скромен човечец.
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Още един объркан анархист.
                Говорим за човек с дълго досие на пътен бандит.
                Не опростявайте така нещата.
                Дори да се откъсне това дете, ако караш с 40-50 км в час шансът да има смърт е около 15 процента, а ако караш със 70 тези проценти са 60-70, а ако караш с над 80 почти 100 % имаш летален изход,
                Така, че проблемът тук е високата скорост в градски условия, при ясна пътна маркировка и пълно обозначаване с пътни знаци. КЪв ти е проблемЪТ? Кой ти е виновен, че си лайно, което мрази да спазва правилата, родителят изпуснал детенцето ли? Да ви таковам и тъпанарските съждения.
                Пак ни обвиняваш за неща, които никой не е казал.
                Ние говорим за градско, а ти за селско каране.
                Отдавна в градовете има дори магистрали.
                Ето тука е кретенизма, че у нас на скоростни участъци се пльосват зебри и става мазало.
                Ти ми обясняваш, че на околовръстното, дето е 90, трябва да карам а 30, защото някой кретен не може да си научи домочадието на елементарни неща.
                Значи аз може да науча децата си, включително и с насилие да слушат и изпълняват, а някой не могат, защото са много добри.
                За рецидивиста!
                Ами логиката на изписаното е:
                За да няма рецидиви, дайте при първото нарушиние, който и да е да ги направо разстрелваме.
                Така гарантирано няма да има рецидивисти
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Пак ни обвиняваш за неща, които никой не е казал.
                  Ние говорим за градско, а ти за селско каране.
                  Отдавна в градовете има дори магистрали.
                  Ето тука е кретенизма, че у нас на скоростни участъци се пльосват зебри и става мазало.
                  Ти ми обясняваш, че на околовръстното, дето е 90, трябва да карам а 30, защото някой кретен не може да си научи домочадието на елементарни неща.
                  Значи аз може да науча децата си, включително и с насилие да слушат и изпълняват, а някой не могат, защото са много добри.
                  За рецидивиста!
                  Ами логиката на изписаното е:
                  За да няма рецидиви, дайте при първото нарушиние, който и да е да ги направо разстрелваме.
                  Така гарантирано няма да има рецидивисти
                  Глупости. Опитай се да ми покажеш пешеходна пътека поставена в градска среда на път с разрешена скорост над допустимата в населените места, а именно 50 км.(на цариградско няма зебри
                  Казах, че съдът е приел, че този човек е рецидивист нарушител и е необходимо да бъде наказан ефективно!
                  Няма нужда някой остроумко да ми обяснява, че на всеки можело да се случи, да, наистина е така, но тук имаме груб и нагъл нарушител, системен нарушител, който, ако е бил наказан ПРЕВАНТИВНО след ентото по ред нарушение, едва ли щеше а убие на пътя.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                    Аз и друг път съм се "хвалил", но ще взема пак да се похваля, че имам съставяни поооочти всякакви видове актове, предвидени от закона.... като започнем от неправилно паркиране, минем през неправилно престрояване, преминаване на червен сигнал, пресичане на двойно непресечена линия и обратен завой, разговор по мобилен телефон, неизползване на предпазен колан, превоз на повече от позволения брой пътници и превоз на пътници в товарен отсек, превишена скорост градско и извънградско, силно тонирани предни странични стъкла, изтекла гражданска отговорност и т.н., и т.н., като стигнем до два пъти неспиране на стоп палка и последвало неподчинение на полицейско разпореждане..... и сигурно пропускам нещо! Общо за 12 години съществуване на моето СУМПС са ми отнети 116 контролни точки и съм имал четири лишавания от по няколко месеца
                    Та, утре ако направя някой голям золум и ме дават по телевизията, сигурно ще ви изглеждам безкрайно зловещ и задължително за смъртна присъда, нали?!

Лошото в случая е, че хора, като мен и убиеца на малки деца, ще бъдем наказани с ефективни присъди, докато хора, като Максим Стависки и куп други убийци....
                    Не те знам като човек какъв си, ама като шофьор явно си пълен келеш и такива, като тебе не трябва да имат книжки.

Аз самият нарушавам много често правилата, но за последните 5 години нямам нито един акт, нито пък съм давал пари на катаджийте. Правете си сметка тия с многото актове, как карат... А те дават и пари често на ръка.

---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 13:26 ----------

Ама, Сусе, нали разбираш, че за тези неща няма формула?
                    За съжаление, статистиките в този, а и в много други случаи, просто не вървят!
                    Един 70 годишен дядо, зад волана на 20 годишен Опел Кадет, шофиращ само в неделя или когато вали, е по-безопасен от мен, така ли?
                    Абсолютно е така. Колко 70 годишни дядовци са блъскали пешеходци?
                    Lexus IS200

Comment

Контролер, явно сме един дол дренки, защото аз след 4 месеца щях да си извадя златен талон, АКО не се бях блъснал с Алфата през април, т.е. и аз карам не по-зле/по-добре от теб, но заради актовете ми от преди 6-7 години, аз съм келеш, а ти си пример за подръжание
                      Сега разбираш ли, къде е тънката разлика и защо в повечето подобни случаи статистиките НЕ важат.

Дядката е в пъти по-опасен от мен, защото реакциите му са забавени, зрението и слуха му са отслабнали, съобразителността му е приравнена към шофирането от преди половината му живот, когато пътната обстановка и автомобилите са били..... без коментар.
                      Те хората на 70 години са в разцвета на силите си - чудно е даже защо ги пенсионират....

Няма значение..... така или иначе няма да ви променя мнението!
                      sigpic

Comment

Контролер, явно сме един дол дренки, защото аз след 4 месеца щях да си извадя златен талон, АКО не се бях блъснал с Алфата през април, т.е. и аз карам не по-зле/по-добре от теб, но заради актовете ми от преди 6-7 години, аз съм келеш, а ти си пример за подръжание
                        Сега разбираш ли, къде е тънката разлика и защо в повечето подобни случаи статистиките НЕ важат.

Дядката е в пъти по-опасен от мен, защото реакциите му са забавени, зрението и слуха му са отслабнали, съобразителността му е приравнена към шофирането от преди половината му живот, когато пътната обстановка и автомобилите са били..... без коментар.
                        Те хората на 70 години са в разцвета на силите си - чудно е даже защо ги пенсионират....

Няма значение..... така или иначе няма да ви променя мнението!
                        Да, но за разлика от теб дядовците умеят да оценят своите способности трезво, реално и обективно.
                        Не е важно какви са ти способностите, а е важно да караш така както ти позволяват способностите.
                        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Аз за това живея тука, а не там!
                          И аз така Хубав пост..

По темата. Карайте разумно ,на всякъде по света се случват
                          аксиденти...
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Сусе, да разбирам ли, че на фона на дядо ти, ти си пълен некадърник зад волана?! Или си изключение на средната възраст?

Добре де, а тези, които имат твоя стаж като шофери, но не са имали "келеш" период като теб и дори и от "едно време" нямат актове..?
                            Когато нямаш нарушения си нормален шофьор.
                            Когато имаш актове - 'келеш'.
                            А истината е, че просто в повечето случаи караме еднакво, но мен са ме хванали, а теб не
                            sigpic

Comment

Уменията зад волана са като чувството за хумор - всеки си мисли, че ги има! В Бг за убит човек при ПТП не се лежи, ако не вярвате мога да ви дам много примери - дават се условни присъди в 80% от случаите. При наличие на рецидив, алкохол и т.н. разбира се, че такъв вариант е неприемлив за обществото. Та законите ни са много либерални, подскачате, обаче и вие не знаете за какво.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз пък си мисля, че всеки от нас с тебе си мисли, че е поне една милимунда по-добър шофьор от другия (горе-долу така пише и в началото на "Безопасната Скорост"), но това не е от значение и аз разбрах каква е твоята идея...
                                Да ти кажа честно, на мен не ми е минавало подобно нещо през ума, защото по-доброто шофиране изразено в толкова минимално превъзходство, би проличало само при върхово натоварване и изпитание на въпросните умения, което се среща толкова рядко.... колкото Суската да НЕ се обади по някой въпрос във форума
                                Накратко казано - дори единия от нас да е маааааааааааааалко по-добър шофер, то това няма как да си проличи
                                sigpic

Comment

Working...
                                X