Първоначално публикувано от pinko
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Включени светлини ?!?!?!?!?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеПреди малко говорих с колегата Ники 25, който работи в КАТ.
Та според него инструкциите към катаджиите били: къси или габаритни светлини, или както се изрази той, :"Абе нещо трябва да свети".
За "нищо не свети" щели да глобяват от събота нататък.... Тоз, дето е дал такива инструкции, ако са цитирани дословно, е крайно некомпетентен
Comment
-
Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщениеМале, мале... Тоз, дето е дал такива инструкции, ако са цитирани дословно, е крайно некомпетентен
Я виж последния постинг на тази страница:
http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=1...r=asc&start=60
Май ще се окаже вярно
Е няма такава държава...
Comment
-
Друг е въпроса,дали господата униформени са разбрали правилно заповедтаFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеСамо дето габаритите трябва да светят без други светлини само когато автомобила е в спряло положение...
За извън града ще видим ефекта , но в града ми се струва , че ще бъде отрицателен . Масово няма да се вижда предходния дали натиска спирачката (стоп светлина) , тъй като някои автомобили споделят едно и също местоположение за стопа и габарита . И ще има "Ами не те видях...."
П.С. Интересно , че за халогени глобяват , пък габаритите били дневни светлиниНали пак светят и ни виждат от далеко с тях
Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 20:43.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
Ex: BMW E61 530 Xi
Comment
-
Абе по-добре габарити, защото като гледам настроенията:
-50% ще си сложат дневни диоди
-40% ще си сложат некви модули и ще ползват дългите, което означава че масово "ще се вадят очи"...дори и на 30% да работят, наистина вадят очи...
и едва 10% ще карат на нормални фарове(не че пък тях някой ги гледа как са регулирани при техн. преглед ама все пак)...
Та ето това вече за мен обезмисля закона, особено за градско...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Аз пък преди три дена някъде четох в един вестник,че е забранено да се кара на дневни светлини и след тва прочетох в закона,че може,е на кой да вярваш.Иначе това за габаритите ако е вярно наистина,че е тъпа недоизмислица,като слънцето е осветило колата ти смятай,че освен габарита нищо друго няма да се вижда.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеАко позволят ползването на габарити вместо кьси или дневни - законьт се обезсмисля. Дано не е вярно това.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеПреди малко говорих с колегата Ники 25, който работи в КАТ.
Та според него инструкциите към катаджиите били: къси или габаритни светлини, или както се изрази той, :"Абе нещо трябва да свети".
За "нищо не свети" щели да глобяват от събота нататък.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеЕдинственото вярно нещо в поста Ви е че не сьм чел експертизи от ПТП.
Ако сте в сьстояние да публикувате такава, в която се доказва че е причинена от карането на фарове през деня - на момента си променям мнението.
Трудно ще промените мнението ми сьс смешни сравнения. Писането САМО С ГОЛЕМИ БУКВИ е вьпрос на култура. Точно липсата на такава е причина да ни ТРЯБВА такьв закон.
Пежо 206 се движи от гр. Стамболийски посока Пловдив на разклона за с. Костиево в при изчакване за ляв завой Пасат го глъска челно. И двата автомобил не спазват хоризонтална маркировка. Водача на Пасата не е видял включен ляв мигач на Пежото, но той е бил включен. Можеш ли да се сетиш защо? ПТП-то е с 3 средни и тежки повреди, затова е назначена експертиза от съда.
Comment
-
Колега факт е че за толкова време спор никой и никъде не показа статистика доказваща че карането на запалени фарове през лятото е подобрило безопасността. А иначе съм склонен да повярвам че при определено положение на колата и слънцето запаления фар може да те заслепи и да не видиш включен мигач.
Що се отнася до това как ще глобяват от КАТ аз съм си скептик. Все пак пътуваме из цялата страна и няма гаранция че някой в Горно нанадолнище няма да реши да прилага закона буквално въпреки "указанията" в София и ПловдивAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщениеНа тия също е много трудно да разбереш мигача мига ли или не като светят късите през деня.
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment