Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Аз незнам, как половината хора тука са минали на очния преглед. То не бяха коли в сянка, не бяха червени коли по залез, не бяха сиви коли по изгрев.. Като сте толкова разсеяни и недоскиви от една страна, а от друга сте загрижени за общественото здраве- ами не карайте коли. Хем на себе си вредите с недовиждането си, хем на обществото.
    Аз това го повтарям откакто въведоха каране на фарове зимата, ама кой ли ме чува... ръкопляска се на стадния принцип - така се било виждало по-добре... ми който е кьорав - карти не играе!

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    И при 155 е така и аз усещам една лека такава тенденция - сякаш една идея по-късно спира колата зад мен.

Иначе аз още се двоумя какво да направя, като дневни светлини:
    1. да си взема някакъв комплект диоди със съотвените изисквания и да ги монтирам пак според тези изисквания, но ще стане пак такова накичено.
    2. да намеря модул който да ползва дългите светлини, но да кажем на 30-40%. Така пък консумацията на ток е доста над комплект диоди, но пък ще е без циганийка. Мисля че и крушките няма да загряват много... Някой виждал ли е такива модули да се продават?
    smartdrl.com
    Но човекът има вече доста поръчки, вероятно може да се наложи да се наредиш на опашката и да почакаш седмица или малко повечко. Не е вдигал цената, въпреки повишилото се търсене.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-l...vnite-svetlini

Това е за дневните светлини
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-l...vnite-svetlini

Мани го тоя, оня ден (понеделник) му звъняхме от редакцията за официално становище и той изръси, че можело да се кара и на габарити и че "фабричните дневни светлини на новите автомобили всъщност били по-силни габарити"?!?!

След това му обясних, че при някои модели автомобили (Холцваген например) в официалните сервизи могат да ти монтират модул "дневни светлини", който включва късите на 30%, той продължи да ми обяснява, че това на практика пак били "по-силни габарити".

Направете си сметка колко е наясно с нещата...

Що ли не го записах и да го пусна в мрежата...
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Костов сигурно не е и чувал за ИКЕ на ООН, като му чета простотиите. Точка 6.19., стр. 50 на Правило 48 на ИКЕ на ООН. Аман от клоунската некомпетентност на тоя гном...
          Две черни перли...

Comment

http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-l...vnite-svetlini

Мани, мани ... аман от НЕкомпетентни служители на КАТ ... поредния дезинформатор

Comment

• Не можете да го разберете вие Подполковник Костов, занимавате го с глупости, а той е над тези неща - той чертае схеми и праска предположения и вероятности, но зависимостта между зелето и зимните гуми остава един шедьовър и запазена марка с която ще се запомни завинаги.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

• Ето интересно мнение по повод тия светлини, на които и аз съм противник

На 1 януари 2006 година парламентът на Австрия въвежда задължително използване на светлините на превозните средства при движение. Година и половина по-късно равносметката е следната:

Инциденти: (19,102) +12%
                Ранени: (24,850) +11%
                Убити: (324) +17%
                Деца: +13%
                Колоездачи: инциденти +43 %
                Мотоциклетисти: инциденти +46%, смъртни случаи +51%

След консултация с офталмолози парламентът на Австрия гласува на 12 декември 2007 отмяна на задължението за движение с включени светлини. Половин година след отмяната на дневните светлини (1 януари 200 се съобщава за по-малко инциденти:

Убити: минус 5%
                Колоездачи: минус 25% инциденти

Ето и източника на мнението, което Костов естествено не приема на тоя етап поне:
                http://probook.bg/interview/
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

• Разликата е, че в страна като Австрия, се сяда, събират се данни, анализират се, мисли се, и се взима решение. Дори да се е случило да сбъркат с въвеждането на нещо, пак МИСЛЯТ. А у нас, дори когато имаш примера на онези, които са по-напред от теб, пак не се мисли изобщо. А да не говорим, че ако нещо се окаже грешно - изобщо пък не може и дума да става за мислене. Важното е, че "практиката там на запад била такава", казват нежелаещите да мислят папагали.
                  Две черни перли...

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Ето интересно мнение по повод тия светлини, на които и аз съм противник

На 1 януари 2006 година парламентът на Австрия въвежда задължително използване на светлините на превозните средства при движение. Година и половина по-късно равносметката е следната:

Инциденти: (19,102) +12%
                    Ранени: (24,850) +11%
                    Убити: (324) +17%
                    Деца: +13%
                    Колоездачи: инциденти +43 %
                    Мотоциклетисти: инциденти +46%, смъртни случаи +51%

След консултация с офталмолози парламентът на Австрия гласува на 12 декември 2007 отмяна на задължението за движение с включени светлини. Половин година след отмяната на дневните светлини (1 януари 200 се съобщава за по-малко инциденти:

Убити: минус 5%
                    Колоездачи: минус 25% инциденти
                    Ето и източника на мнението, което Костов естествено не приема на тоя етап поне:
                    http://probook.bg/interview/
                    По скоро източникът е това.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Много си прав, аз открих това мнение в интервюто, а тук е дадено доста по-подробно и смислено.
                      sigpic

Comment

• И кво че праим са със сенките ??!?!?!?!?
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Е, ще чакаме докато се оправиме
                          sigpic

Comment

• Благодаря за информацията - съгласявам се против светлините през деня, защото светлините на МПС поставят в неблагоприятни условия останалите ПС, освен ако и те не се оборудват със светлини, което е твърде оптимистично.
                            Ако се въведат, мозъка на човека свиква и свързва всичко движещо се със светлини, защото преобладават по пътищата МПС и тогава всичко движещо се без светлини ще бъде трудно забележимо.
                            Всичко друго за мен е в плюс, защото светлината привлича вниманието.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Благодаря за информацията - съгласявам се против светлините през деня, защото светлините на МПС поставят в неблагоприятни условия останалите ПС, освен ако и те не се оборудват със светлини, което е твърде оптимистично.
                              Ако се въведат, мозъка на човека свиква и свързва всичко движещо се със светлини, защото преобладават по пътищата МПС и тогава всичко движещо се без светлини ще бъде трудно забележимо.
                              Всичко друго за мен е в плюс, защото светлината привлича вниманието.
                              Аз май това го казач в по сыкратен вариант

Comment

Аз май това го казач в по сыкратен вариант
                                Е, да, но не си казал, че има хора които не ги бърка, защото нямат проблем с акомодацията.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X