Известие

Collapse
No announcement yet.

Иска ли се книжка за това

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Къде пише ? Дай да прочета, щото това не го вярвам.
    Ще потърся и ще ти покажа.
    Lexus IS200

Comment

Окс, ще съм благодарен.

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Къде пише ? Дай да прочета, щото това не го вярвам.
        Пише си го в закона, освен ако не изкараш колелото извън пътните превозни средства
        На водача на пътно превозно средство е забранено:
        1. да управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
          Пише си го в закона, освен ако не изкараш колелото извън пътните превозни средства
          На водача на пътно превозно средство е забранено:
          1. да управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества
          Велосипеда си е в отделен раздел . Няма такова нещо в него. Освен това, велосипедът е ППС ,но ,АКО не е на път дори не попада в графата на ЗДП.
          Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 19:48.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Велосипеда си е в отделен раздел . Няма такова нещо в него. Освен това, велосипедът е ППС ,но ,АКО не е на път дори не попада в графата на ЗДП.
            Ми земи тогава бутилка гроздова и два домата, напраи се на куче, карай из поляната велосипеда, колелото или тротинетката и после си викни такси да те откара в къщи

Comment

Ми земи тогава бутилка гроздова и два домата, напраи се на куче, карай из поляната велосипеда, колелото или тротинетката и после си викни такси да те откара в къщи
              Имах предвид друго
              Когато велосипедиста е на тротоар, парк, градинка, не е обект на ЗДвП. Тоест ще си се напия и ще си карам ( колкото мога) по тротоара.

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Магарето с каручката и то сигурно е ППС , като велосипеда

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                  Магарето с каручката и то сигурно е ППС , като велосипеда
                  Нищо общо няма :)
                  Едното се задвижва от животинска тяга, другото от собствена мускулна сила

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Имах предвид друго
                    Когато велосипедиста е на тротоар, парк, градинка, не е обект на ЗДвП. Тоест ще си се напия и ще си карам ( колкото мога) по тротоара.
                    Каза преди, че имаш книжка ... значи си поне на 16 г. ...защо пишеш явни глупости ?

Comment

Каза преди, че имаш книжка ... значи си поне на 16 г. ...защо пишеш явни глупости ?
                      Кое е глупост?
                      Точно ,защото имам книжка и не искам пак да остана без нея, обмислям тоя вариант. Ако нямах ,щеше да ми дреме на дедовия и да си карам колата. Но с тая пиянска работа почти всяка вечер си тръгвам на по 200-300 алкохол, а ми писна да се занимавам с тия таксита.
                      BTW разводнихме темата. Ще изчакам юридическо мнение и ще преценявам тогава.
                      Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 21:11.

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Кое е глупост?
                        Глупост 1 -
                        Нищо общо няма :)
                        Едното се задвижва от животинска тяга, другото от собствена мускулна сила
                        Глупост 2 -
                        Когато велосипедиста е на тротоар не е обект на ЗДвП. Тоест ще си се напия и ще си карам ( колкото мога) по тротоара.
                        На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци
                        "Тротоар" е изградена, оградена или очертана с пътна маркировка надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за движение и предназначена само за движение на пешеходци

Comment

Глупост 1 -

Глупост 2 -

На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци
                          "Тротоар" е изградена, оградена или очертана с пътна маркировка надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за движение и предназначена само за движение на пешеходци
                          Относно "Глупост 1" ,както си написал, отвори и прочети ЗДП понеже се представяш за начетен. НЯМА нищо общо, каруца ,теглена от животно с велосипед ,който се задвижва от водача му!
                          Относно глупост 2 , след като няма специално направени и указани Велоалеи, имаш право да си се возиш с колелото ,където искаш.
                          И ,за да не си голословим тук, темата беше за друго, ама дай ми един пример за написан АКТ на велосипедист, който е карал в парка ,или по тротоара?

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Относно "Глупост 1" ,както си написал, отвори и прочети ЗДП понеже се представяш за начетен. НЯМА нищо общо, каруца ,теглена от животно с велосипед ,който се задвижва от водача му!
                            Относно глупост 2 , след като няма специално направени и указани Велоалеи, имаш право да си се возиш с колелото ,където искаш.
                            И ,за да не си голословим тук, темата беше за друго, ама дай ми един пример за написан АКТ на велосипедист, който е карал в парка ,или по тротоара?
                            Съжалявам, че разводнихме темата наистина, но нямам намерение да ти давам повече жокери за замисляне, освен ако не ми платиш за консултация.
                            Добавям глупост 3 - това, че няма наказани за нещо си, не значи че, не е нерушение и съответно наказуемо ... замисли се ...

Comment

Съжалявам, че разводнихме темата наистина, но нямам намерение да ти давам повече жокери за замисляне, освен ако не ми платиш за консултация.
                              Добавям глупост 3 - това, че няма наказани за нещо си, не значи че, не е нерушение и съответно наказуемо ... замисли се ...
                              Тук единствено ще се съглася с теб.че има нарушения,, които остават безнаказани....Но да си караш колелото по тротоара ,или в парка , не е нарушение :)
                              Ай стига вече, че хем се уморих, хем трябва да се прибирам .
                              И нещо друго, презумпцията закона е, което не е забранено, значи е разрешено.
                              За момента мисля да спра спора, така и така е безмислен. Ще потърся някой познат катаджия да изкаже мнение по въпроса ,по който въобще повдигнах темата :)

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

....Но да си караш колелото по тротоара ,или в парка , не е нарушение :)
                                За момента мисля да спра спора, така и така е безмислен.
                                Знаеш ли какво е развален грамофон ?

Comment

Working...
                                X