Известие

Collapse
No announcement yet.

Иска ли се книжка за това

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Темата е изчерпана вече. Консултиран съм от адвокат, двама познати полицаи и истината е, че щом е с педали, спада към разред велосипед. Това за колата и наклона е адски неуместен пример, щото просто автомобилът не може да се задвижва с мускулна сила. А всъщност, за да буташ кола, книжка не се иска. Въпросното ,може да се кара в паркове, велоалеи, спазва ЗДП като ППС участник в движението, не като МПС, не се изисква никаква регистрация ,дори си го пише в наредбата, която цитирах по- горе.
    Друго, което няма нищо общо с истината е, че колелото има номер на рама.И да има такива велосипеди, то те са ,или бутикови, или струващи по няколко хиляди лева. Аз лично съм имал поне 30 планински байка до момента ( в момента имам 3 ), нито един не е имал номер на рамата. Сериини номера имат почти всички стоки, които се произвеждат, но въпросните номера стоят на лепенка , не набити, освен това за тяхното ползване, не се изисква регистрация в дадена държавна регистрационна служба.
    Но за жалост, е истина факта, че е забранено да се кара велосипед при наличието на алкохол, което автоматично наланя везните в полза на това да НЕ си купувам тая изгъзица. Акта е 50-150 лева, който се пише въз основа на притежание на лична карта .
    П.С. Моите уважения, но ще те поправя за още едно нещо....на цитата ти: "Такива си се продават и с пълният набор принадлежности така, че формално могат да се регистрират като МПС. Това, че не се прави не означава, че не може."

Мога да отговоря по съвсем логичен и законов начин - 1. Това, че не регистрират велосипедите е се , означава, че не е регламентирано в даден закон, което значи , че НЕ може да се направи от никоя институция.
    2. Законите са, за да регулират дадени правила на поведение. Щом нещо не е изрично забранено от закона, значи е разрешено.
    Ела ми ти в парка с мторно колело и ти гарантирам, че хем ще го отнесеш за книжката, хен ще те одрусам за дребно хулиганство, ако съдията не прецени, че си за едрото.
    Не случайни ви нарекох Андрешковци.
    Всеки пишещ тука се предполага , че има поне "М" катергория.
    Тогава за какво е тоя спор?
    Има смисъл, само ако иска някой да ме убеди, че понеже е "моторно"колело, то и 10 годишният му келеш може да го джитка по пътя!
    Ако вместо 50 кубиков мотор Хонда, сложа 125 кубиков.....
    Двата външно са неразличими.
    Всички колелета, преди да дойдат ментетата имаха , а и още си имат серийни номера.
    С тах се регистрираха в общините и им се плащаше данък. По едно време се заговори дори и номера да им слагат , но отпадна като явна глупост.
    Пак по тия номера се издирваха велосипедите и ти е ..на майката, ако те пипнт с краден.
    Изобщо пак да излъжем.
    Когото можем
    Last edited by mordohy; d.m.y г., 13:53.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Ела ми ти в парка с мторно колело и ти гарантирам, че хем ще го отнесеш за книжката, хен ще те одрусам за дребно хулиганство, ако съдията не прецени, че си за едрото.
      Не случайни ви нарекох Андрешковци.
      Всеки пишещ тука се предполага , че има поне "М" катергория.
      Тогава за какво е тоя спор?
      Има смисъл, само ако иска някой да ме убеди, че понеже е "моторно"колело, то и 10 годишният му келеш може да го джитка по пътя!
      Ако вместо 50 кубиков мотор Хонда, сложа 125 кубиков.....
      Двата външно са неразличими.
      Всички колелета, преди да дойдат ментетата имаха , а и още си имат серийни номера.
      С тах се регистрираха в общините и им се плащаше данък. По едно време се заговори дори и номера да им слагат , но отпадна като явна глупост.
      Пак по тия номера се издирваха велосипедите и ти е ..на майката, ако те пипнт с краден.
      Изобщо пак да излъжем.
      Когото можем
      Колега, никой не спори тук, темата беше за това има, или няма нужда от СУМПС, за да се кара велосипед с допълнително монтиран двигател. С жорката стигнахме до консенсус, аз не бях прав , признах си, той от друга страна за друго и спор не е имало. Ти не знам от кога цитираш спомени, но от 1989 година насам НЯМА и НИКОГА не е имало закон, да се рагистрират велосипеди в данъчното и да им се иска данък. Може да говориш за 70-те години, това е разликата. Първото ми колело нашите ми купиха 82 година - балканче с плоска рамка - сгъваемо за 69 лева. НЕ сме ходили в общината да регистрираме нищо! Колела ментета няма, има евтини и скъпи. Това, че е китайско не го прави по- малко колело ,или менте. Днес питах съседа, който впрочем кара Бианчи за 4000 лева, няма никакъв номер на рамата, или поне ние не открихме. Това да не би да значи, че е менте ?
      Много уважавам свободния ти изказ и, винаги чета темите ти с интерес, но в случая се изказа доста комунистически.
      Колкото до парка и колелото, и хулиганството, искам само да ми покажеш КЪДЕ е състава на престъплението по 325 НК? Щото, нещо не намирам връзка аз хулиганство.
      Отделно да споделя, че се отказах от тая приумица, просто, защото прочетох в ЗДП, че не мога да карам велосипед , ако съм употребил алкохол. Това беше и причината да искам да купувам.
      Хайде със здраве и, весел и успешен ден

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

С жорката стигнахме до консенсус, аз не бях прав , признах си, той от друга страна за друго и спор не е имало.
        Далеч сме от консенсус, да не говорим че не съм казвал, че не съм прав за каквото и да е в тази тема и това, че прецених че е безполезно да ти обяснявам неща, които нито четеш правилно, нито се опитваш да разбереш, не значи че ти си прав ... Не се опитвай да ме въвличаш в подобни констатации

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
          Далеч сме от консенсус, да не говорим че не съм казвал, че не съм прав за каквото и да е в тази тема и това, че прецених че е безполезно да ти обяснявам неща, които нито четеш правилно, нито се опитваш да разбереш, не значи че ти си прав ... Не се опитвай да ме въвличаш в подобни констатации
          Е, както кажеш. За мен темата е приключила отдавна.
          Аз поне признах, че беше прав за алкохола и колелото. Не приемам, че си прав за нищо друго, докато не ми го покажеш изрично записано в закона - който и да е закон, било НК, ЗДвП, или всеки друг.
          Аз поне подплътих думите си с цитирани наредби.
          Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 14:56.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Е, както кажеш. За мен темата е приключила отдавна.
            Аз поне признах, че беше прав за алкохола и колелото. Не приемам, че си прав за нищо друго, докато не ми го покажеш изрично записано в закона - който и да е закон, било НК, ЗДвП, или всеки друг.
            Аз поне подплътих думите си с цитирани наредби.
            Това, което писах не си го смуча от пръстите, а го взимам директно от нормативната база, обаче ти си пееш своето ... а ти кое цитира ? Една наредба за регистрацията, а не за книжката, което било основната тема според теб и после имейли от търговци, сведения от явно некомпетентни познати и собствени разсъждения със статут на проектозакон , а вече ти казах че
            нямам намерение да ти давам повече жокери за замисляне, освен ако не ми платиш за консултация.

Comment

Колега, никой не спори тук, темата беше за това има, или няма нужда от СУМПС, за да се кара велосипед с допълнително монтиран двигател. С жорката стигнахме до консенсус, аз не бях прав , признах си, той от друга страна за друго и спор не е имало. Ти не знам от кога цитираш спомени, но от 1989 година насам НЯМА и НИКОГА не е имало закон, да се рагистрират велосипеди в данъчното и да им се иска данък. Може да говориш за 70-те години, това е разликата. Първото ми колело нашите ми купиха 82 година - балканче с плоска рамка - сгъваемо за 69 лева. НЕ сме ходили в общината да регистрираме нищо! Колела ментета няма, има евтини и скъпи. Това, че е китайско не го прави по- малко колело ,или менте. Днес питах съседа, който впрочем кара Бианчи за 4000 лева, няма никакъв номер на рамата, или поне ние не открихме. Това да не би да значи, че е менте ?
              Много уважавам свободния ти изказ и, винаги чета темите ти с интерес, но в случая се изказа доста комунистически.
              Колкото до парка и колелото, и хулиганството, искам само да ми покажеш КЪДЕ е състава на престъплението по 325 НК? Щото, нещо не намирам връзка аз хулиганство.
              Отделно да споделя, че се отказах от тая приумица, просто, защото прочетох в ЗДП, че не мога да карам велосипед , ако съм употребил алкохол. Това беше и причината да искам да купувам.
              Хайде със здраве и, весел и успешен ден
              Ako си пазиш балканчето ще видиш, че на втулката на вилката, както и на задната вилка има набит номер..
              Колкото за парка и колелото...
              Ами ръмжащо и пушещо моторно колело в парка е същото, както и мотоциклет в мола!
              >Говореше се за 2 години затвор.
              Да ти припомня, че хулиганството никога няма конкретно определение. То е просто нарушение на приетите норми. Някога за хулиганство са считали целуването по улицата.
              И още!
              Данъчно се регистрират някои нещата и по усмотрение на общинския Съвет!
              Не е необходим закон!
              Казах ти ситуацията от практическа гледна точка.
              На мен не ми е на дедовия какво ще караш и правиш
              Важното е, като съм в парка с количката, да не минеш покрай мен с пърдящо и смърдящо колело, защото тогава с един шут ще те сваля от него, а после ще ти го наложа като венец на тиквата и никой няма да ме спре да го направя!
              В някои общини имаше една наредба 14. Та по нея и вратата на колата не можеш да си треснеш нощно време!
              Абе закони и правила колкото щеш.
              Стига да има кой да ги прилага
              Last edited by mordohy; d.m.y г., 22:37.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

..........
                Днес случайно се заговорихме по друг повод с началник на отдел Регистрация МПС в КАТ София, Николай Петров и той предложи за всякакви въпроси относно регистрацията, отчета и др. касаещи МПСтата, да отправиш официално запитване чрез имейла на КАТ / има го на сайта им / и той ще ти отговори в най-кратък срок напълно изчерпателно и компетентно... само обещай после да го публикуваш тук

Comment

Днес случайно се заговорихме по друг повод с началник на отдел Регистрация МПС в КАТ София, Николай Петров и той предложи за всякакви въпроси относно регистрацията, отчета и др. касаещи МПСтата, да отправиш официално запитване чрез имейла на КАТ / има го на сайта им / и той ще ти отговори в най-кратък срок напълно изчерпателно и компетентно... само обещай после да го публикуваш тук
                  Това е добра идея

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Ako си пазиш балканчето ще видиш, че на втулката на вилката, както и на задната вилка има набит номер..
                  .........
                  Да, почти всяко колело има набит номер на рамата или рамката де.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Дай ми e-mail адрес , за да отправя питането си до тях.
                    Това съвсем пък не го знаех, че кат отговаряли на всякакви въпроси....не знаех дори, че сайт имат.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Дай ми e-mail адрес , за да отправя питането си до тях.
                      Това съвсем пък не го знаех, че кат отговаряли на всякакви въпроси....не знаех дори, че сайт имат.
                      Стига мързел, де ... още малко и адреса на Гугъл ще искаш

Comment

Абе видяхте ли?!?!?!? Тия катаджиите са почнали и колоездачи
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                          Абе видяхте ли?!?!?!? Тия катаджиите са почнали и колоездачи
                          А, ми да, почват ни - от 01 септември ни искат вече със светлоотразителни жилетки.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            А, ми да, почват ни - от 01 септември ни искат вече със светлоотразителни жилетки.
                            Не е от тогава, вече си е в сила ... а и не е непрекъснато задължително

Comment

Не е от тогава, вече си е в сила ... а и не е непрекъснато задължително
                              Добре, че все още не ни проверяват за алкохол.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Добре, че все още не ни проверяват за алкохол.
                                Проверяват , глобата за пиян колоездач е 30лв а ако си виновен в ПТП 50лв , преди няколко часа гледах по ТВ
                                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
                                X