Известие

Collapse
No announcement yet.

Измиване на двигателя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не че го правя често, но си пердаша с водоструйката и препарат разбира се.После подсушавам в гнездата на дюзите,ако си сTS, подсуши гнездага на свещите.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И аз съм против обливането с вода.....електрониката е капризна....мокриш букси и там тем подобни връзки.....и след това проблем......отиваш на диагностика....казват ти...еди какво е за смяна...сменяш го...и к.р....не се оправя.....оказва се, че връзката или таблото с бошони и там еди какви си връзки не контактуват...последствие на влага...ама това показва компа...пак к,р....ял съм го този....последно ме караха да сменя реостатният педал на една зафира...за 580лв.....а то се оказа клеясела връзка....затуй парцала му е истината.....
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Не че го правя често, но си пердаша с водоструйката и препарат разбира се.После подсушавам в гнездата на дюзите,ако си сTS, подсуши гнездага на свещите.
        От тази водоструйка, току- виж се пуснала ръжда тук-таме, или разместиш някой кабел, а да не говорим, че можеш да спукаш някой радиатор или фрапантният случай с пукната глава.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Аз си мих двигателя в конкретния случай, защото имаше теч на масло от капака на клапаните, който теч се оказа левашки незатегнат капак от някой тесен специалист по чужбина
          Това е единствения начин да проверим дали пак ще тече масло от някъде.
          Утре пък ще го измия отново, заради смяната на маслото в скоростите, антифриза и хидравличната течност, които отново наакаха всичко
          Не виждам нищо лошо двигателния отсек да се поддържа, както и останалата част от автомобила!
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            Аз си мих двигателя в конкретния случай, защото имаше теч на масло от капака на клапаните, който теч се оказа левашки незатегнат капак от някой тесен специалист по чужбина
            Утре пък ще го измия отново, заради смяната на маслото в скоростите, антифриза и хидравличната течност, които отново наакаха всичко
            Не виждам нищо лошо двигателния отсек да се поддържа, както и останалата част от автомобила!
            Аз също съм съгласен да се подържа, но все пак да не забравяме, че караме стари коли и тези мощни струи не са най-доброто за тях.
            sigpic

Comment

http://vbox7.com/play:b444aac850
              ...)))
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ползвал съм такъв на предишната кола и чисти идеално. Силно запалими са тези спрейове - не си и помисляйте да пръскате на топъл двигател.
                ...

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Аз също съм съгласен да се подържа, но все пак да не забравяме, че караме стари коли и тези мощни струи не са най-доброто за тях.
                  Да, за това казах фнимателската
                  Аз днес повторих процедурата....
                  sigpic

Comment

Ей, го, пресен случай днес, нещо ми отказа вентилатора в купето и излязоха разни съобщения на дисплея - минах покрай майсторите с електрониката.
                    Хората извадиха разни мултицети и за нула време зачистиха нагорели пластини за симнолична сума, но знаеха, че в коша ще видят чистота - ако беше омазано с разни прашали мазотии отдавна да ме бяха отсвирили.
                    sigpic

Comment

Пръскаш с Maglio, поливаш с вода хубаво, най-добре с маркуч, а не с водоструйка, оставяш го да го пече слънцето 2 часа в някой топъл ден, палиш и караш. Нема търкане, нема ядове.

За по-притеснителните да си разкачат акумулатора и да го махнат и същата процедура.
                      www.facebook.com/workshox

Comment

Не мога да разбера, какво е това удоволствие да се лее вода с маркучи върху двигателя - там е фрашкано с електроника и водата не е най-добрия приятел на електронните елементи.
                        sigpic

Comment

Тука май само Toyota Prius карате...къде я видяхте тая електроника?
                          www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Ей, го, пресен случай днес, нещо ми отказа вентилатора в купето и излязоха разни съобщения на дисплея - минах покрай майсторите с електрониката.
                            Хората извадиха разни мултицети и за нула време зачистиха нагорели пластини за симнолична сума, но знаеха, че в коша ще видят чистота - ако беше омазано с разни прашали мазотии отдавна да ме бяха отсвирили.
                            Чакай сега, ако ти тече масло от двигателя и решението ти е да го миеш, вместо да го оправиш си е твой проблема. А сервизите са затова- първокласните такива ти връщат колата измита.
                            Lexus IS200

Comment

Добре де, вместо да я мие някой друг, за да я ремонтира, не е ли по-разумно да си я измиеш сам и да знаеш, че си внимавал, т.е. няма да има проблеми след измиването?
                              Ако ти я измие някой мърляч в сервиза и на другия ден се осветка таблото?
                              sigpic

Comment

Добре де, вместо да я мие някой друг, за да я ремонтира, не е ли по-разумно да си я измиеш сам и да знаеш, че си внимавал, т.е. няма да има проблеми след измиването?
                                Ако ти я измие някой мърляч в сервиза и на другия ден се осветка таблото?
                                Мърлячите ти я връщат още по мръсна. Не се притеснявам, защото мърляч никога няма да я измие преди да я ремонтира. А и да чукам на дърво, досега само за наливане на течност за чистачки си отварям предния капак.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X