Служебният абонамент не е ли само през работно време, тоест след 18:00, 19:00 или незнам си колко си часа всеки да може да си паркира.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Паркирам и живея в центъра.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщениеСлужебният абонамент не е ли само през работно време, тоест след 18:00, 19:00 или незнам си колко си часа всеки да може да си паркира.---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90
Comment
-
Е, как да не е задължителна таксата от 150лв., като в противен случай трябва да се плаща "Синя зона" на час, за да не бъде вдигнат автомобила с паяк или в най-добрия случай да не се постави скоба за неправилно паркиране?!
Да, О'к, таксата може официално да не е задължителна, но обстоятелствата я правят такава за живущите в центъра....sigpic
Comment
-
Любопитно ми е един казус ...
Ако всички живущи на дадена улица (да кажем, че е тясна улица и на нея само има мега блокове) , си платят въпросните 150 лв. (да предположим, че всички на един адрес имат по една кола), и се стигне до там, че улицата няма как на практика да побере всички коли на хората които са си платили ...
Общината ще възстанови ли парите на хората които искат да се откажат? И въобще общината като взима пари правили някаква проверка за това дали въпросната улица Х може да побере още заявки?
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщениеОбщината ще възстанови ли парите на хората които искат да се откажат? И въобще общината като взима пари правили някаква проверка за това дали въпросната улица Х може да побере още заявки?
А живущите правят ли си сметка, като си купуват апартамент и след това кола, къде ще паркират?
Отново отговорът е кратко и ясно- "НЕ"
Ми щом на хората не им пука, защо на общината трябва да й пука!?Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеПросто и ясно- "НЕ".
А живущите правят ли си сметка, като си купуват апартамент и след това кола, къде ще паркират?
Отново отговорът е кратко и ясно- "НЕ"
Ми щом на хората не им пука, защо на общината трябва да й пука!?
Може ли да ми обясниш защо в цялата тема говориш на всички на въпреки и се опитваш да ни изкараш малоумни, пишейки с главни букви, много удивилтелни и т.н. разни твои странни умозаключения? Нещо цикъл?Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
На мен пък друго ми е чудно - ако всеки поддръжник на максимата "щом не ти изнася в центъра се изнасяй", получи в отговор "щом не ти изнася в центъра, не идвай тук", как ще реагира и какво би предприел
Ей така, защото на някой в центъра му пречим ние с колите от крайните квартали
Отговор нещА - просто помислите за позицията на едните хора и позицията на другите хораsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеМи щото общината е, за да служи на хората. А хората като са си купували апартаменти не са искали на общината по 150лв. на година е така за спорта. А на улицата, която се поддържа с техните данъци има 10 служебни абонамента и 4 кафета с тротоарно право, докато самата улица е с 3 пласта асфалт върху павета, 10 ями, за тротоар да не говорим.
Та в този ред на мисли си представям как след още 10 години, колите ще трябва да паркират една върху друга...........
Казвам всичко това защото проблемът не в това дали ще даваме или не по 150 лв. на година или дали ще се плаща по лев или два за почасово паркиране.
Проблемът е в това, че тези пари, които уж се дават на общината във връзка с паркирането НЕ се харчат от същата тази община за да се решава проблема с паркоместата в София.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеНа мен пък друго ми е чудно - ако всеки поддръжник на максимата "щом не ти изнася в центъра се изнасяй", получи в отговор "щом не ти изнася в центъра, не идвай тук", как ще реагира и какво би предприел
Отговор нещА - просто помислите за позицията на едните хора и позицията на другите хора
И зимата колата е на топло, лятото е на хладно (дори студено). Излиза ми около 3 кинта на ден (при 20-22 работни дни на месец). Което е смехотворен разход на фона на цената на нафтата за ~40 километра на ден (около 11-12 лева). Реално той трябва да плаща повече, щото си държи колата и събота и неделя, а и доста повече като часове, ама айде от мен да мине.
Извадил съм си и карта за Спайдера, защото през лятото доста често ходя и с него (всяко паркомясто може да се ползва от до 3 коли).
Апропо, в огромния гараж под НДК около половината места са свободни. Щото тук нали разни хора ревяха, че нямало подземни/многоетажни паркинги. Всъщност има, ама искат пари.Last edited by pinko; d.m.y г., 18:06.
Comment
-
Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщениеЛюбопитно ми е един казус ...
Ако всички живущи на дадена улица (да кажем, че е тясна улица и на нея само има мега блокове) , си платят въпросните 150 лв. (да предположим, че всички на един адрес имат по една кола), и се стигне до там, че улицата няма как на практика да побере всички коли на хората които са си платили ...
Общината ще възстанови ли парите на хората които искат да се откажат? И въобще общината като взима пари правили някаква проверка за това дали въпросната улица Х може да побере още заявки?
---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:14 ----------
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеНормативната уредба се променя и след 89 за да се даде възможност за презастрояването от нея интересно как липсва уредбата на паркоместата, чак наскоро отново въведоха подобни изисквания и то пак недостатъчна бройка.
Та едните мацали... другите (до колкото управниците ни след 89 са други изобщо) мазали.
---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:16 ----------
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеНа мен пък друго ми е чудно - ако всеки поддръжник на максимата "щом не ти изнася в центъра се изнасяй", получи в отговор "щом не ти изнася в центъра, не идвай тук", как ще реагира и какво би предприел
Отговор нещА - просто помислите за позицията на едните хора и позицията на другите хора. Правилно е хората там да протестират, лошото е, че всеки протестира, когато огъня стигне до чергата му, а не и до тази на комшията,
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Аз не разбирам, но тук май има много еректуси
Купуваш апартамент с ясното съзнание, че няма да имаш осигурено място за паркиране.
Общината ти прави реверанс и ти казва дай 150 кинта за цяла година и ако намериш място в синя зона може цял ден и цяла нощ да си висиш там безплатно, но ти сополивеца безумен си нагъл и искаш някой да ти подари безплатно и постоянно осигурено място за паркиране в идеалния център.....................проста работа."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеАми лично аз си плащам място (120 лева на месец) в подземния гараж на НДК (откъм Фр. Нансен). Делкаме си парите с един приятел, който живее на Любен Каравелов - щото мен паркомястото ми трябва в работно време (от около 9:30 - 10 ч до около 17-18 часа), а на него - през нощта. Така и двамата сме доволни и плащаме по 60 лева.
И зимата колата е на топло, лятото е на хладно (дори студено). Излиза ми около 3 кинта на ден (при 20-22 работни дни на месец). Което е смехотворен разход на фона на цената на нафтата за ~40 километра на ден (около 11-12 лева). Реално той трябва да плаща повече, щото си държи колата и събота и неделя, а и доста повече като часове, ама айде от мен да мине.
Извадил съм си и карта за Спайдера, защото през лятото доста често ходя и с него (всяко паркомясто може да се ползва от до 3 коли).
Апропо, в огромния гараж под НДК около половината места са свободни. Щото тук нали разни хора ревяха, че нямало подземни/многоетажни паркинги. Всъщност има, ама искат пари.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Аз не разбирам в тая тема какво има да пишат хора, които не живеят в центъра. Сития на гладен не вярва.
Нещата по кварталите са мнооого различни. Много може да се пише, ама аз обичам да давам примери.
1 Аз апартамент не съм се натискал да си купувам, просто там съм се родил. В същото време са се родили и други хора и на по-хубави и на по-лоши места. Някои на село, други в Люлин примерно, трети в Маями... Всички ние живеем, учим, ставаме пълнолетни, започваме да плащаме данъци на държавата. Аз по-високи, този в Люлин по-ниски. Аз обаче не мога да паркирам кола свободно пред дома си, този в Люлин може да спре 10, че дори 9 от тях да не са в движение. Аз нещо виновен ли съм, че в даден момент общината не може да си реши проблема с парирането и упражнява двоен стандарт спрямо хората в центъра и тези в крайните квартали?
2 Пред блока на приятелката ми няма синя зона. Има малка уличка и колите спират от едната страна на платното. Тук един ден един човек слезе по джапанки докато паркирах и ми обясни, че това е неговото място. Не го е купил, но колата му явно вече е навършила пълнолетие и трябва да има нейно място. Казах му да не ме занимава и си влязох. Стана ми смешно обаче, защото в тази уличка няма проблем с паркирането и един смешен чичко се вживява без да знае, че в центъра аз дори не мога да паркирам пред нас без да плащам. Просто един такъв човек няма как да разбере, че не само нямаш място твое си в центъра, ами си плащаш, за да нямаш място.
3 Проблем със синята зона ще има винаги докато не спре раздаването на служебни абонаменти, защото по този начин местата за паркиране стават по-малко. Пред нас половината места са служебен авонамент. Когато се начертават места за инвалиди се спазва процентно отношение спрямо останалите места, но това е по пярвоначални изчисления. Чак след това се дават служебните абонаменти и местата намаляват драстично, но от ЦГМ ако ги питате ще ви кажат, че тези места са си към синята зона.
4 Къкво е синята зона? Тя не е сложена случайно в центъра. Тя е сложена около административните сгради. Такъв й е първоначалния замисъл. Да се облекчи паркирането в центъра около тези сгради. Тук се питаме защо тогава има синя зона на улици, които са на 2км от най-близката такава сграда? Също така какво налага въвеждането на нови промени около времето за паркиране. Защо ще има синя зона до 20:00, като администрациите затварят в 17:00? Защо ще я има в събота, като в събота не работят нито администрации, нито банки ( с няколко изключения)?
Просто народа е ленив и това, щче по грозен начин ще събират още пари вече не е в състояние да се събудим и да променим нещо.
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщениеАз не разбирам в тая тема какво има да пишат хора, които не живеят в центъра. Сития на гладен не вярва.
Нещата по кварталите са мнооого различни. Много може да се пише, ама аз обичам да давам примери.
1 Аз апартамент не съм се натискал да си купувам, просто там съм се родил. В същото време са се родили и други хора и на по-хубави и на по-лоши места. Някои на село, други в Люлин примерно, трети в Маями... Всички ние живеем, учим, ставаме пълнолетни, започваме да плащаме данъци на държавата. Аз по-високи, този в Люлин по-ниски. Аз обаче не мога да паркирам кола свободно пред дома си, този в Люлин може да спре 10, че дори 9 от тях да не са в движение. Аз нещо виновен ли съм, че в даден момент общината не може да си реши проблема с парирането и упражнява двоен стандарт спрямо хората в центъра и тези в крайните квартали?
2 Пред блока на приятелката ми няма синя зона. Има малка уличка и колите спират от едната страна на платното. Тук един ден един човек слезе по джапанки докато паркирах и ми обясни, че това е неговото място. Не го е купил, но колата му явно вече е навършила пълнолетие и трябва да има нейно място. Казах му да не ме занимава и си влязох. Стана ми смешно обаче, защото в тази уличка няма проблем с паркирането и един смешен чичко се вживява без да знае, че в центъра аз дори не мога да паркирам пред нас без да плащам. Просто един такъв човек няма как да разбере, че не само нямаш място твое си в центъра, ами си плащаш, за да нямаш място.
3 Проблем със синята зона ще има винаги докато не спре раздаването на служебни абонаменти, защото по този начин местата за паркиране стават по-малко. Пред нас половината места са служебен авонамент. Когато се начертават места за инвалиди се спазва процентно отношение спрямо останалите места, но това е по пярвоначални изчисления. Чак след това се дават служебните абонаменти и местата намаляват драстично, но от ЦГМ ако ги питате ще ви кажат, че тези места са си към синята зона.
4 Къкво е синята зона? Тя не е сложена случайно в центъра. Тя е сложена около административните сгради. Такъв й е първоначалния замисъл. Да се облекчи паркирането в центъра около тези сгради. Тук се питаме защо тогава има синя зона на улици, които са на 2км от най-близката такава сграда? Също така какво налага въвеждането на нови промени около времето за паркиране. Защо ще има синя зона до 20:00, като администрациите затварят в 17:00? Защо ще я има в събота, като в събота не работят нито администрации, нито банки ( с няколко изключения)?
Просто народа е ленив и това, щче по грозен начин ще събират още пари вече не е в състояние да се събудим и да променим нещо.
Синя зона в работно време около административни сгради е ОК, спираш, плащаш и ползваш.
Услуга.
В задачата се пита какво се плаща с тия 150/350 лв. скрит данък или услуга?
И когато си платиш синя зона/данък център... какво се случва с парите?
Да ама не, по-важно ни е да се плюем и да се кефим как на Вуте е зле... сефте.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от SusscrofaАз не разбирам, но тук май има много еректуси
Купуваш апартамент с ясното съзнание, че няма да имаш осигурено място за паркиране.
Общината ти прави реверанс и ти казва дай 150 кинта за цяла година и ако намериш място в синя зона може цял ден и цяла нощ да си висиш там безплатно, но ти сополивеца безумен си нагъл и искаш някой да ти подари безплатно и постоянно осигурено място за паркиране в идеалния център.....................проста работа.
За пореден път ще попитам, как ти се струва идеята за платен вход в центъра, изцяло синя зона?
360лв. вход на година за приходящи автомобили и 120лв. вход за живущите там. После допълнително по 2лв. на час за паркиране на автомобил, което при 8-часов работен ден са си по 16лв. дневно или по 320-330лв. месечно.
ОБАЧЕ паркирането ще е безплатно по местоживеене в синята зона - само 120лв. за вход!
Добре ли е? Даже супер? Броиш ли стотинките за трамвая?Last edited by Kuku; d.m.y г., 00:48.sigpic
Comment
Comment