Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ти иди виж при Агенцията по вписванията ЦГМ каква хранилка си измислиха (а агенцията е много извън зелената зона дори) - някакъв член от закона, който забранявал да се спира от лявата страна - тя улицата широка и има място да се паркира и от двете страни, обаче нали пишело в закона... и на улицата при агенцията, вдигат коли на поразия, сутрин от призори чакат баламите, дето спират за по 15-ина мин... и се изреждат паяк след паяк... но пак обръщам внимание - само на ТОЧНО тази улица, не на съседната, не из цяла София, където в още много много улици, много по-тесни, се паркира така... не... само на Елисавета Багряна при Агенцията по вписвания, и то само до първата пряка - Владимир Башев. От нея нататък, колите са паркирани от двете страни, а улицата става малко по-тясна. Там обаче, доста от паркираните коли, са на служители на агенцията... леко случайно, така...
    А де?!
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• ---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:42.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby-
        ... леко случайно, така...
        Случайна е и близостта на наказателния паркинг

Първоначално публикувано от ivan dimitrov
        Е, нали написах - някой си купуват карти, демек имаш право да ползваш, ако ти трябва, ако успееш да се качиш и т.н.т. Сам го каза - плащаш за правото. Наистина не изглежда добре, вьпросьт е дали това не е по малкото зло. Щото е ясно че някакви мерки ще се взимат, неизбежно е.
        Не ме разбра - билетчето/картата ти дава право да ползваш (да се качиш в) градския транспорт за да пътуваш.
        Таксата за паркинг в центъра е равна на сядане в градски транспорт, което е различното
        Last edited by Kuku; d.m.y г., 12:44.
        sigpic

Comment

• Ама разбира се... това е непредумишлено съвпадение!
          Две черни перли...

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение

Нищо де, вие хейтърите си ръкопляскайте иначе "ония централни гъзари да си плащат" по незаконосъобразна наредба. В СОС са толкова щастливи, като видят повече и повече такива, и като виждат такова разединение.
            После ще разчитат на разединението Сф-провинцията, и ще има "аре бе, ония софиянци, като са толкова ербапи и живеят там, да си плащат, или да си ходят на село". Медец за общинарите е това... "разделяй и владей", стартата колкото света тактика.
            Виж сега, представи си го така- в момента играете боксов мач- хората срещу общината. При положение че те вече играят с удари под кръста (незаконосъобразна наредба), то вие сте обречени. Единствения начин е и вие да почнете с ударите под кръста.

Конкретно предлагам- София да осъмне в понеделник без нито един знак за синя зона! Както каза някой по- горе "Няма знак, няма синя зона". В това с удоволствие ще се включа. И ако не си вземат поука, това да се повтори и потрети ако трябва.

Да си пишеме жалби е само хабене на нерви. Действие трябват.
            Lexus IS200

Comment

• ---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:43.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ти се хващай и на флигорна, ако искаш.
                Те много хора не вярваха, че СОС могат да бъдат толкова нагли, и че след като ВАС им отмени наредбата през 2009, ще се опитат да я въведат пак, та този път е дори с още повече незаконосъобразни "подобрения" от преди, и като бонус - с двойни тарифи.

И както никой не вярва, че в неговото комплексче извън центъра няма да стане платен паркинг, ей така СОС ще реши и тях да изклати скоро-скоро, и да изпълни заплануваното, особено ако част 1 от плана мине - сега със зелените и сините зони. После идва част 2 с жълтите, които поне според първия проект (който 100% на практика няма да изглежда точно така) се разпростира чак до Красна поляна, Илинден, св. Троица, Банишора, всичките Зона Б-х Подуене, Сухата река, Х. Димитър, Младост 1, Мусагеница, Дървеница, Изток, Изгрев, Хладилника, Стрелбище, Белите брези, Хиподрума, Лагера...
                Ето, радвай се на гледката: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...66146175_n.jpg

И пак, ако част 1 мине сега, не само, че ще има част 2, ами и част 3 я виждам как ще я измъдрят веднага, защото точно от Люлин, Надежда, Обеля, Овча Купел, Дружба и останалите Младости - какви пари могат да се завъртят, направо ще им пристъргат стомасите от глад, само като се сетят какви златни кокошки са тия квартали, поради огромния брой живущи, респ. коли...

Нищо де, вие хейтърите си ръкопляскайте иначе "ония централни гъзари да си плащат" по незаконосъобразна наредба. В СОС са толкова щастливи, като видят повече и повече такива, и като виждат такова разединение.
                После ще разчитат на разединението Сф-провинцията, и ще има "аре бе, ония софиянци, като са толкова ербапи и живеят там, да си плащат, или да си ходят на село". Медец за общинарите е това... "разделяй и владей", стартата колкото света тактика.
                Ама вие очевидно не сте гъзари, та вие нямате 150 лева за година.

---------- Post added at 10:31 ---------- Previous post was at 10:28 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                Случайна е и близостта на наказателния паркинг

Не ме разбра - билетчето/картата ти дава право да ползваш (да се качиш в) градския транспорт за да пътуваш.
                Таксата за паркинг в центъра е равна на сядане в градски транспорт, което е различното
                Премести си задната цепка върху мозъка, така поне ще разбираш елементарни неща.
                Общината прави реверанс със смешна сума.
                Цената със запазено място би била 10 пъти по-висока, така че да бият колегите капа в земята и да се радват.
                От тази тема аз лично разбрах едно, социално слабите живеят в центъра..........

---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:31 ----------

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                Без да се палиме само, плийз! Това, което казах (явно не си ме разбрал) е следното: ако във ФакултетО им забучат знак за платено паркиране, те се противят и от общината им кажат "Ами добре, не сте съгласни - съставете исканията си на юридически език до два дни, и ни ги представете." Мислиш ли, че ще се организира за два дни група юристи, и ще състави тези възражение и ще ги предаде? И ако да - какъв е шанса това да се случи? Тук в центъра във всеки вход има по една адвокатска кантора... Както и доста интелигентни хора, които знаят как преборят лакомниците от ЦГМ. И не се вземам за някакъв аристократ или нещо подобно.
                Ти явно нямаш представа какви юристи бачкат в различните ромски фондации
                Те и избирателите на ДПС са без основно, ама в ДПС има младежи, които ти трудно ще догониш по знания в съответна сфера, добри суми плащат за тяхното обучение.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov
                  Явно не сьм разбрал нещо. Останах с впечатлението че тая такса аналогично на "картата за пьтуване" ти дава право да паркираш в синя зона, без да плащаш на общо основание. Ако идеята е че таксата не ти гарантира място - разбирам го. Ти нали разбираш че и картата не ти гарантира пьтуването.
                  Мисьлта ми е - хубаво ритате срещу тая мярка, ама да не кажат - ми добреее, за всички без изключение 2лв на час. И другото - сигурно ли е че ако няма синя зона ще можете да се доберете до домовете си?.
                  Какво е било преди години е сьвсем друга история.
                  Ако трябва да правим сравнение между синя зона и градски транспорт, то таксата за паркиране ще е равна на такса за сядане, което само по себе си е абсурдно - това имам предвид
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Ама вие очевидно не сте гъзари, та вие нямате 150 лева за година.
                    Искам сега да "прелистиш" цялата тема наново, и да видиш къде говоря за пари?

Същевременно, за да не ставам гаден и да не те връщам 2 пъти да прелистваш цялата тема - провери и срещу кое точно съм против и защо.

Две черни перли...

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Ако трябва да правим сравнение между синя зона и градски транспорт, то таксата за паркиране ще е равна на такса за сядане, което само по себе си е абсурдно - това имам предвид
                      Не е абсурдно, мисля, че в БДЖ има подобни билети със запазено място и без запазено място.

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:39 ----------

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                      Искам сега да "прелистиш" цялата тема наново, и да видиш къде говоря за пари?

Същевременно, за да не ставам гаден и да не те връщам 2 пъти да прелистваш цялата тема - провери и срещу кое точно съм против и защо.

Беше опит за закачка
                      Наредбата не е съвършенна, но според мен е едно добро начало.
                      К.М.

Comment

Ти се хващай и на флигорна, ако искаш.
                        Те много хора не вярваха, че СОС могат да бъдат толкова нагли, и че след като ВАС им отмени наредбата през 2009, ще се опитат да я въведат пак, та този път е дори с още повече незаконосъобразни "подобрения" от преди, и като бонус - с двойни тарифи.

И както никой не вярва, че в неговото комплексче извън центъра няма да стане платен паркинг, ей така СОС ще реши и тях да изклати скоро-скоро, и да изпълни заплануваното, особено ако част 1 от плана мине - сега със зелените и сините зони. После идва част 2 с жълтите, които поне според първия проект (който 100% на практика няма да изглежда точно така) се разпростира чак до Красна поляна, Илинден, св. Троица, Банишора, всичките Зона Б-х Подуене, Сухата река, Х. Димитър, Младост 1, Мусагеница, Дървеница, Изток, Изгрев, Хладилника, Стрелбище, Белите брези, Хиподрума, Лагера...
                        Ето, радвай се на гледката: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...66146175_n.jpg

И пак, ако част 1 мине сега, не само, че ще има част 2, ами и част 3 я виждам как ще я измъдрят веднага, защото точно от Люлин, Надежда, Обеля, Овча Купел, Дружба и останалите Младости - какви пари могат да се завъртят, направо ще им пристъргат стомасите от глад, само като се сетят какви златни кокошки са тия квартали, поради огромния брой живущи, респ. коли...

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        Мен, от всичко най-много ме дразни разединението, което цари. Не знам си къде била интелигенция, не знам си къде простотия. Who cares?! Още повече ме дразни частта с "ония да плащат, мен не ме засяга".

Обаче, ако вземе, че остане тази наредба, после аз лично с наслада ще проследя недоволството, което ще изригне, когато цяла София стане платен паркинг, и се окаже, че на доста хора, въпреки някои подобрения по транспорта в София, най-удобния им транспорт ще продължава да бъде колата, и макар работните им места да са далеч от центъра, да трябва пак да плащат паркинг на час.

Никой не си дава сметка, че онези протестиращи, които атакуваме в момента общината с жалби и документи, не скачаме толкова срещу сумите, колкото срещу начина, по който се прави всичко. Защото е добре известен плана на общината, до 2015 г. всичко навътре от околовръстното, да стане платен паркинг - всяка надупчена като от бомби улица, всяко предблоково пространство. Тогава искам да видя как Гошо и Пешо ще плащат по Х лв на година, за да си паркират опелчето и голфчето пред панелката в Обеля, а като отидат с кола през 2 квартала до братовчед си или майка си, в Люлин или Зона Б-5, ще плащат на час. Само искам да го видя това как точно ще се случи. Сега в момента, Гошо и Пешо най-нехайно махат с ръка, хвърлят по някоя псувня и казват "ма да плащат ония гъзари бе, да плащат", и не си дават сметка, че скоро ще стигне и до тях, и песента ще се превърне на "аз, да плащам? тия луди ли са БЕ?"... и ще се сетят, че е можело с дружни усилия да спрем това безумие СЕГА, да поискаме да се измислят много по-справедливи начини за паркиране, таксуване и въвеждане на ред с трафика и паркирането, и ще се сетят, че когато са злорадствали, всъщност сами са си постлали нещата да станат така.
                        Ние в центъра, така или иначе сме свикнали да ни третират като по-специални, справката за това са размера на данъка, таксата смет и пътния данък. Из периферните квартали обаче, не е така...
                        Е а иди го обясни на трол или на мислещи - на Вуте да е зле...

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        Тя цялата тема е едно голямо оплюване и злоба. Не се обръща внимание на проблема, а той е, че държавата се опитва да изкарва пари без да предлага нищо в замяна. От колко години е вече тази синя зона и няма никаква, ама никаква промяна в условията за паркиране, движение из центъра и състоянието на улиците. Правят се естакади, мостове, булеварди, а в същото време се мотивирало населението да не ползва коли?!?! Сигурно половината синя зона е върху тротоари и разчертана директно върху разкопаните улици и паважи от 1954 година. И естествено вместо пак да се мисли за правата на хората, за задълженията на държавата и т.н., спорът се измества в кой бил гъзар и трябвало да си плаща, а ако не, да си остави колата на село и като иска да заведе децата на басейн, да иде с такси да си вземе колата и после обратно...

Същото е и с цените на бензина, тока, данъците, заплатите, работното време и т.н. Хората, които още могат да ги понесат започват с тъпотии от сорта на "на мен ми е супер, по-малко задръствания ще има, колата не е необходимост, а лукс, блабла". Скоро ще ги стегне и тях около врата и ще започнат да мрънкат, но ще е късно.
                        Разбира се, разделено стадо най-лесно се дере...

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Излиза че, ако аз и мой колега работейки в една и сьща фирма, една и сьща работа, получаваме различни заплати само защото той работи в София е дискриминация.
                        Още едно вьпросче - като си купиш билетче за градски транспорт имаш ли осигурено конкретно място?
                        И не, не всички си купуват билетче, някой си купуват карти, а други вьобще не ползват.
                        Проблемьт според мен е в пренаселването на няколкото големи града. Ако продьлжава така ще става все по зле.
                        Ама вие не протестирате срещу това, а срещу конкретна такса, която дали в тоя или в друг вид е неизбежна.
                        И не злобея, сьжалявам ви, щото виждам какво е при нас и си представям при вас какьв ужас е.
                        Билетчето е като СМС а, ползваш - плащаш.
                        Данък паркиране е съвсем друга бира.
                        Проблема е, че се използват решими проблеми за да се цоцат мангизи и се работи не за тяхното решаване, а за тяхното разширяване - че да се цоца повече.
                        От как я има тая синя зона, да сте видели 1 паркинг построен от "Паркинги и гаражи"?

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        Наредбата е най-малкото незаконна според тълкувание на съда, да не се повтарям за другите недостатъци.
                        Добро начало на превръщане на цяла София в доилка на тема паркинги ли е всъщност?
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Като не е съвършена защо я защитаваш толкова ревностно? Колкото за спорта да се говори на въпреки май. Нещо, което не е измислено като хората не е добро начало, а предпоставка за напрежения, далавери и т.н.

Ако има гарантирано място срещу по-висока сума, ще има дебат колко трябва да е висока сумата, но тогава поне ситуацията ще е по-нормално. Места срещу заплащане, а не от нищо нещо.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

• Наредбата е толкова не съвършена, че чак е незаконна и създава прецедент
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                              Като не е съвършена защо я защитаваш толкова ревностно? Колкото за спорта да се говори на въпреки май. Нещо, което не е измислено като хората не е добро начало, а предпоставка за напрежения, далавери и т.н.

Ако има гарантирано място срещу по-висока сума, ще има дебат колко трябва да е висока сумата, но тогава поне ситуацията ще е по-нормално. Места срещу заплащане, а не от нищо нещо.
                              Защото всяко начало е трудно.
                              Защото ние българите не обичаме реда.
                              Защото ни е българите сме готови да платим на монтьор 30 кинта за работа, но да ги дадем на лекар ни се струват много.
                              Защото ние българите сме готови да дадем за един ден престой на морето 200 лева, но за цяла година паркиране 150 ни се струват много.
                              И т.н................
                              Защото

---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 11:16 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                              Наредбата е толкова не съвършена, че чак е незаконна и създава прецедент
                              Няма прецедент!!!!!!!!!!!!
                              Аз не виждам нищо незаконно.
                              Това е център и всеки живущ там, трябва да е наясно, че няма да живее така, както живеят хората извън центъра.
                              Никакъв прецедент не създава, изброих ти доста абонаменти не даващи ти директно право за нищо.
                              И най-важното, тези пари не са задължителни за даване, така, че напъващия се до изпускане на газове, матричар, да не блещи тъпотиите си за скрити данъци, че става жалък.
                              К.М.

Comment

• Суско, както ти личи от километри, че си правно неграмотен, така поне не го показвай явно, правейки се обаче на разбиращ. Изглежда още по-смешно отстрани.

Нямало прецедент... ХА-ХА
                                Две черни перли...

Comment

Working...
                                X