Да в Гърция е по-скъпо, но ако сравняваме едни и същи туристически продукти не е така! Просто там няма толкова евтини квартири, толкова долнопробни заведения, толкова лошо обслужване и толкова не качествена храна. Нашата природа е по-хубава, но ние осрахме всичко. Лично на мен Бяло море ми идва по-близо от местата които посещавах по Черноморието от 2007 година основно на море сме в Макри -село близо до Александрополи в посока Кавала. Чудесен плаж, прекрасно място за семейства с деца, таверните са евтини в сравнение с подобни заведения по нашето море обслужването не го коментирам, гърците имат традиции в туризма и знаят как да ти вземат парите. Специално за плажовете в ивицата от Александрополи до Кавала има десетки пясъчни и чисто празни плажове. За разлика от mordohy даже когато заведох дъщеря си на две години на море и тя буквално не излезе от водата се прибра здрава в Пловдив. За съжаление както и ние преди, така и мои приятели сега рискували да водят семействата си канализацията по нашето черноморие се върнаха с разтройства обриви и какво ли не. Даже си спомням притеснението на жена ми при първото водене на децата в Гърция -как аджеба ще се оправяме в аптеката като бъкел гръцки не знаем. Най-скъпото ми море беше по-миналата година на о. Корфу. Пътни разходи, студио на крачка от плажа, храна изцяло по таверни, забавления и подаръци 1 седмица 1200 евро за двама човека. Да в България за тези пари можеш да се разцепиш, но няма да получиш същото качество.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Паркирам и живея в центъра.
Collapse
X
-
Вече шеста поредна година в Туркей одим, 5звездни отели, ол и мол инклузив, гледат ме като падишах, отиваме със самолет, най - скъпо платихме лани - 700 евро за двама човека......тая година пак със самолет ни е 650.......няма начин да припаря по нашето Черноморие при всичката тая алчнотия там....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Ники, как е храната в Турция по тия ол инклузиви? Не омръзва ли едно и също? Има ли какво да правиш там освен да ядеш?
Да споделя и аз - сега се прибрах от сватбено пътешествие в Сицилия. За 7 дни - малко под 2000 евро, включително нощувки с пълен пансион в 3-звезден хотел, самолетни билети и разходи, обикаляне по целия остров с кола под наем, екскурзия до близки острови, бири, кафета, вино и т.н.
Средиземноморската храна обаче нещо много бързо ми омръзна - накрая си мечтаех за една българска боб-яхния.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеТук няма никакво значение дали си богат, въпроса е, че имаш еди-колко-си пари и искаш да извлечеш максимума от тях.... аз вече няколко години не успявам да го направя в Гърция, но успявам да го направя в България и за това ви питам - къде да ходя на маре в Гърция, за да ми е по-готино и по-евтино от България, както на вас
Най-често се използва за ментетата, но в случая почивката на българското Черноморие е точно "менте" в класическия смисъл на думата, като фалшив марков часовник: че е часовник - часовник е, върши работа, показва ти часа. И скоро се счупва и си купуваш следващото менте.
Може би аналогията с часовника не е особено точна, но мисълта ми във връзка с темата е следната: за себе си вече съм установил, че всяко подобно пестене после ми е излизало през носа, колкото и да съм се опитвал да се убеждавам (или по-скоро самозаблуждавам), че "аре са, за толкова пари - толкова, не е чак толкова зле". Храната е гадничка, ама се търпи, щото е евтина, хотелът е гаден и мръсен, ама кво искаш за толкова пари, на плажа е претъпкано и ти искат пари за вход, шезлонг, чадър, тоалетна, май само за дишане все още не искат пари. И на 50 метра от плажа изригва лайнян гейзер, щото канализацията се е препълнила, а пречиствателна станция просто няма.
Аз не идвам на почивка, за да пестя, а за да харча пари. Но все пак искам да получа най-доброто срещу тези пари. И след вече 7 години в Гърция (средно по 30 календарни дни, 10 дни в началото на юни и 20 дни през септември) се убедих, че за мен най-доброто съотношение цена/качество е тук. И че в България може и да ми една идея по-евтино, но не само че няма да си почина, но и ще си скъсам нервите и най-вероятно и в най-добрия случай ще се разболея от мръсната вода. Малкия Стефан го водя тук от 6-месечна възраст и досега не се е продрискал нито веднъж. А и такова място, каквото си наемам тук, в България няма.
Да не пропускаме и друго: спокойствието, тишината и пълния релакс. Няма тълпи, няма сергии, няма коли, паркираш си където искаш, няма цигани с варена царевица, няма НИКАКВА ПРЕСТЪПНОСТ - тук, на острова, колите не се заключват, чантата с лаптопа ми стои на седалката по цял ден при свалени прозорци.
Няма пияни шофьори, които се гонят по уличките след дискотеката и газят деца. Има колкото си искаш пусти плажове (да не пускам снимките пак), където цял ден да се мотаем голи (тук за 7 години не съм обувал бански) и да си правим каквото си искаме на пясъка
А тези неща нямат парично измерение.
С две думи - нещо като нашето южно Черноморие преди 25-30 години, когато там (все още) беше наистина приятно.
Аре, изпих си кафето на терасата над морето, написах тия разсъждения и тръгвам към пустия плаж.Довечера може да ви пусна снимки.
Last edited by pinko; d.m.y г., 12:09.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеТук няма никакво значение дали си богат, въпроса е, че имаш еди-колко-си пари и искаш да извлечеш максимума от тях.... аз вече няколко години не успявам да го направя в Гърция, но успявам да го направя в България и за това ви питам - къде да ходя на маре в Гърция, за да ми е по-готино и по-евтино от България, както на вас
Евтино излиза северна Гърция,поне за там българските туроператори имат изгодни оферти началото или края на сезона(лично аз ти препоръчвам края на сезона),та тогава спокойно се намират оферти за 500-700 лева на човек олл инклузив в 4-5 звезден хотел по Халкидики както и цените на разни студиа по Аспровалта,Тасос,Кавала,Халкидики и т.н.т. са по ниски,спокойно може да се намери апартамент с две спални за 40 евро на вечер,тоест ако сте 4 човека спането ви излиза по 10 евро на череп.
Щот си млад и ти се дивее ако търсиш по Халкидики търси на първият ръкав Касандра в близост до селището Пефкохори,там е най-големият жмел от навалица,кръчми и нощен живот.
За апартамент или студио от частно лице винаги можеш да се пазариш за цената.......
Друга опция е посочена от Феро,оди по Турция да те гледат като падишах.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Файда никаква няма да има - каквото са си наумили ще стане.
Крайно време да се прекрати тази порочна практика - заема някой от сутринта едно място и цял ден си бърка в носа на спокойствие.
Земята на тези местта е ценна и трябва да се заплаща за престоя там.Last edited by old alfist; d.m.y г., 18:41.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТи как би реагирал, ако дойде някой и ти каже, че от утре трябва да плащаш затова, че колата ти стои паркирана пред вас? Какво се е случило междувременно, че досега не си плащал а от утре трябва да плащаш?
Другия момент е да се изнесат някои ведомства извън Центъра в бизнес-сгради с възможност за паркиране или изобщо извън София, както започва да се случва вече.Last edited by old alfist; d.m.y г., 19:12.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНай-неприятното е за хората живеещи там и дано се намери удачния вариант за тях, всички други ще се научат - свиква се.
Изобщо трябва преди всичко да се дефинира понятието "зона".
Това може да е район с административни сгради, паметници, площади............
Но никой жилищен район не следва да бъде разглеждан като част от синя, зелена или небесно-кафява зона.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Добре де, що плюете бг морето аз не мога да разбера?
От моя гледна точка е пълен булшит Гърция, и по конкетно:
- Няма готини жени
- Няма готини заведения
- За да пиинеш в заведение изръсваш една торба с пари
Като стана пенсионер сигурно е на мен ще ми харесва там повече. Затова има различни целеви групи.
А от друга страна, като искаш спокойствие, може да го получиш и на БГ черноморието, просто трябва да запалиш колата и да мръднеш 20-30 км, в коя да е посока от гъчканака и ще намериш перфектни плажчета или скали. Но както казахте- трябва да ги знаешLexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАз не ви се връзвам, щото сте пенсии и за вас гръцкия плаж си е супер
Що не си използваш чушката по предназначение вече, стига боде в чушкопеци само.
---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:13 ----------
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеДобре де, що плюете бг морето аз не мога да разбера?
От моя гледна точка е пълен булшит Гърция, и по конкетно:
- Няма готини жени
- Няма готини заведения
- За да пиинеш в заведение изръсваш една торба с пари
Като стана пенсионер сигурно е на мен ще ми харесва там повече. Затова има различни целеви групи.
А от друга страна, като искаш спокойствие, може да го получиш и на БГ черноморието, просто трябва да запалиш колата и да мръднеш 20-30 км, в коя да е посока от гъчканака и ще намериш перфектни плажчета или скали. Но както казахте- трябва да ги знаеш
Аз искам почивка, ако на някоя и се такова сама ще дойде при мен."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеАз искам почивка, ако на някоя и се такова сама ще дойде при мен.Това е като ходиме със старите ловджии на лов- дай им да се скрият някъде и да дебнат..
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеТипичен пенсионер. Аз съм млад още и ми се ловуваТова е като ходиме със старите ловджии на лов- дай им да се скрият някъде и да дебнат..
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеТипичен пенсионер. Аз съм млад още и ми се ловуваТова е като ходиме със старите ловджии на лов- дай им да се скрият някъде и да дебнат..
а долу много Крави
20 годишният рекъл - Какво чакаме та не отиваме да ги .............
40 годишният рекъл - Може,ама до като се спускаме,лека полека докато си попасем и ще стигнем до тях
60 годишният рекъл - Как ли пък не,заради една ...... чак там да ходя, ще чакаме, ако някоя дойде тук,тогава може
Comment
Comment