Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    И аз съм за.Трябва да има яки такси за паркиране в центъра с цел ограничаване на движението с коли ДО центъра в големите градоме. Да не се харесва на много колеги, но това е.
    Подкрепям принципа на тая схема, а не точенето от общината-да уточня все пак.

ОК, нека има високи такси за паркиране в центъра, но те да бъдат във времето за синя зона но нека не бъдат за хората, живеещи в центъра, а за хората, които не живеят там, а искат да седят там колите им. Само така евентуално може да се намали трафика.

Да уточня, живея в Люлин от 30 годни, но това, което искат някои индивиди да преченят на хората, живеещи в центъра, си е жив рекет и мисля, че всеки здравомислещ човек, трябва да се противопостави на тази идиотска идея.
    Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 18:11.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Нещо не мога да се съглася с вас.
      Всички гаражи се превърнаха в магазинчета, а всеки по-голям паркинг се застрои.
      Значи гаража ти носи всеки месец по 200-500 лева наем, а протестираш за таксата да паркираш пред гаража си.
      От друга страна не може общината да използува улиците за платен паркинг.
      Като иска такъв да си го построи, а не да ползува на готово.
      Кюстендил го опасоха с безумни забрани за паркиране включително и там, където беше предвидено за това.
      В резултат се обърка всичко.
      Абе пак твърдя, че сме идиоти!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
        ОК, нека има високи такси за паркиране в центъра, но те да бъдат във времето за синя зона но нека не бъдат за хората, живеещи в центъра, а за хората, които не живеят там, а искат да седят там колите им. Само така евентуално може да се намали трафика.

Да уточня, живея в Люлин от 30 годни, но това, което искат някои индивиди да преченят на хората, живеещи в центъра, си е жив рекет и мисля, че всеки здравомислещ човек, трябва да се противопостави на тази идиотска идея.
        Ок, както съм писал и аз живея в Люлин, но 30 г. съм живял в центъра, като имотът ни е там.
        Но такса от има няма 10 лв на месец е нищо, а ако има втора кола-е, ами може да има и 6 коли-ами да ги редуцира.
        Тоест-разбирам Боби идеята ти, ама все пак има и нещо положиетлно в това.Единственото отрицателно е, че никой не
        осигурява място за паркиране в центъра, както и че тия пари сигурно ще потънат в бездънната яма на общината, ама това е друга тема все пак.

---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Нещо не мога да се съглася с вас.
        Значи гаража ти носи всеки месец по 200-500 лева наем, а протестираш за таксата да паркираш пред гаража си.
        Кюстендил го опасоха с безумни забрани за паркиране включително и там, където беше предвидено за това.
        Така си е - и поетът го е казал-а, ний, ний сме идиоти
        Last edited by fred; d.m.y г., 19:22.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Нещо не мога да се съглася с вас.
          Няма вече безплатен обяд, т.е безплатни паркинги в центровете на градовете - мина онова време и общините трябва да се самоиздържат.
          В абсолютния център на Плевен има два платени паркинга, които почти винаги са полупразни, а в уличките покрай тях едва се минава с кола.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

• В цялата история с казуса за паркирането на колите на живущите в центъра се пропуска един важен момент.
            А именно:
            Според сега действащите закони, за да се издаде разрешително за строеж на една жилищна сграда, то следва сградата да е обезпечена с места за паркиране на 100% от жилищата (20 апартамeнта = 20 парко-места)
            Ако това условие не може да се изпълни, то разрешение за строеж НЕ СЕ издава.
            По-натам, заплащането на правото на строеж означава и предварително заплащане на правото за паркиране на тези парко-места, докато сградата съществува.
            И кво става сега?
            Платил си някога нещо и сега пак го плащай, щото общината иска парички и не знае вече откъде да ги вземе.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              По-натам, заплащането на правото на строеж означава и предварително заплащане на правото за паркиране на тези парко-места, докато сградата съществува.
              Това пък как го изтълкува.
              Понятието паркоместа, което използваш е за площи намиращи се в обема на сградата.
              Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:53.
              sigpic

Comment

• След като е заплатена такса за издаване на разрешително за строеж и след като се плащат данъци на въпросния строеж, насреща следва да се получат всички неща, които някога общината е предвидила издавайки въпросното разрешително. В това число и наличието на въпросните парко места.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

След като е заплатена такса за издаване на разрешително за строеж и след като се плащат данъци на въпросния строеж, насреща следва да се получат всички неща, които някога общината е предвидила издавайки въпросното разрешително. В това число и наличието на въпросните парко места.
                  Паркоместа може да съществуват и в придадени дворни места към сградата, които са общинска собственост, но с преотстъпено право на ползване на собствениците на сградата било то възмездно или безвъзмездно.
                  Прави разлика между места за паркиране в сгради, дворни места и улица.
                  sigpic

Comment

• Имаше някаква относително нова промяна в ЗУК, която именно това изискваше - за новостроящи се жилищни сгради паркоместата да са обезпечени във вътрешни пространства, дворове и т.н.
                    Но за сгради строени преди 50 г. пък се е изисквало от съответните инстанции така нареченото удостоверение за съответствие. Това на прост език означава, че жилищната сграда не влиза в конфликт с нищо от околната среда. В това число и с наличието паркираните по прилежащите улици автомобили.
                    След като общината някога е проявила тази недалновидност, аз сега я призовавам да ми намали данъка на жилището със 100 лв а пък аз ще си купувам за 100 лв. стикер за паркиране съобразно новата наредба.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

След като е заплатена такса за издаване на разрешително за строеж и след като се плащат данъци на въпросния строеж, насреща следва да се получат всички неща, които някога общината е предвидила издавайки въпросното разрешително. В това число и наличието на въпросните парко места.
                      Много точно го формулира.
                      Масово се нарушават наредбите, а после защо нямало акт 16?
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• След два три месеца всеки живущ в зелената зона ще си уреди винетка, там където живея аз никой не се натиска да паркира щото е център, сега ще се натиска защото е 1 лев.
                        А аз няма да има къде да паркирам-по малко паркоместа за мен-повече пари за общината.
                        Честито и да се е...м в г-з!
                        П.П. За хората в началото на бъдещата пембяна зона не ми се мисли.
                        Last edited by markoff; d.m.y г., 09:12.
                        146 1.3 боксер 1996г.
                        156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

• Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
                          След два три месеца всеки живущ в зелената зона ще си уреди винетка, там където живея аз никой не се натиска да паркира щото е център, сега ще се натиска защото е 1 лев.
                          А аз няма да има къде да паркирам-по малко паркоместа за мен-повече пари за общината.
                          Радвам се, че мислиш толкова позитивно: Yeeeehaaa:

Comment

Имаше някаква относително нова промяна в ЗУК, която именно това изискваше - за новостроящи се жилищни сгради паркоместата да са обезпечени във вътрешни пространства, дворове и т.н.
                            Но за сгради строени преди 50 г. пък се е изисквало от съответните инстанции така нареченото удостоверение за съответствие. Това на прост език означава, че жилищната сграда не влиза в конфликт с нищо от околната среда. В това число и с наличието паркираните по прилежащите улици автомобили.
                            След като общината някога е проявила тази недалновидност, аз сега я призовавам да ми намали данъка на жилището със 100 лв а пък аз ще си купувам за 100 лв. стикер за паркиране съобразно новата наредба.
                            Цените на старото строителство в центъра доста паднаха, да не кажа направо се сринаха.
                            Отговори си сам защо. Рано или късно, това може да се отрази и на данъците.
                            Недалновиден е бил дядо ти, а не общината
                            Далновиден е бил дядото на Марийка от Симеоново или Горубляне с 200 декара земеделска земя, отнета му от комунистите и сега реституирана като УПИ-та
                            Общината е толкова длъжна към теб да ти осигури паркомясто, колкото и към мен да ми махне тръбите на топлофикация.

---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:17 ----------

Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
                            След два три месеца всеки живущ в зелената зона ще си уреди винетка, там където живея аз никой не се натиска да паркира щото е център, сега ще се натиска защото е 1 лев.
                            Именно, и в един момент всички автомобили ще са изтикани в периферията на града, нали към това се стремим.

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение

А защо тези, които живеят в центъра да паркират безплатно в моя квартал?
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Недалновиден е бил дядо ти, а не общината
                              Много правилно - на времето е имало достатъчно площ около сградите, но голяма част от собствениците не са искали да я закупят на символични цени от Общината, поради селско мислене, а сега тяхните внуци и правнуци се изживяват като аристократи.
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Много правилно - на времето е имало достатъчно площ около сградите, но голяма част от собствениците не са искали да я закупят на символични цени от Общината, поради селско мислене, а сега тяхните внуци и правнуци се изживяват като аристократи.
                                Сега ви се е паднало да злобеете, жалки ми комплексарчета................

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X