Известие

Collapse
No announcement yet.

Iphone дилема

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Пипна ли я машинката, видя ли снимка от нея директно?
    9 пъти софтуерно увеличение ще ти сервира едно голямо мазало, ако не ми вярваш, отвори фотошопа и увеличи снимка 9 пъти... това поне е лесно.
    ....
    Току що направих преоразменряване.
    За спорта го преоразмерих 24 пъти, не 9 както ти твърдиш.

Ето резултата от 2 на 48 мегапиксела.

Вижда се същото качество с интерполация на пикселите.
    Не мисля, че нищо не се вижда, както твърдиш.

Интерполацията е лесно и евтино решение за вадене на много пиксели.

Явно не са баш така нещата, както ги твърдиш.
    Ето и снимката:
    http://img338.imageshack.us/img338/2880/48krv.jpg
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Току що направих преоразменряване.
      За спорта го преоразмерих 24 пъти, не 9 както ти твърдиш.

Ето резултата от 2 на 48 мегапиксела.

Вижда се същото качество с интерполация на пикселите.
      Не мисля, че нищо не се вижда, както твърдиш.

Интерполацията е лесно и евтино решение за вадене на много пиксели.

Явно не са баш така нещата, както ги твърдиш.
      Ето и снимката:
      http://img338.imageshack.us/img338/2880/48krv.jpg
      Точно, че качеството е същото като преди да направиш интерполация.
      Същото изображение без интерполация, а снимано на 48мп ще е близо 24 пъти по-качествено
      --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
        Точно, че качеството е същото като преди да направиш интерполация.
        Същото изображение без интерполация, а снимано на 48мп ще е близо 24 пъти по-качествено
        То ако беше толкова лесна сметката, то щяха да продават фотоапаратите само с този технически параметър.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Аз пък едва устисквам да пуснат iPotty
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
            90 процента от колегите са ми с айфони. Останалите 9 процента са със самсунг, аз съм с уиндоус. Уиндоуса го изключвам в момента. Питаш за двете марки, ето ти моето мнение - айфон 5 сравнен с галакси нот 2 е , все едно да сравняваш кон с кокошка. Галаксито е милиони години пред айфона, като се почне дисплей, резолюция, големина, браузване в интернет, адаптивност, интеграции.
            Единственото по-лошо му е насичането (появява се от дъжд на вятър, но дразни), когато се борави из менютата и скрола.
            Айфона в това отношение е един такъв мазен мазен гладко движещ се. То и това е плюса му единствено.
            Това е личното ми мнение, по цял ден си играя и с едното и с другото. Онлайн игра като играя на галаксито, върви та се къса, айфона лагва и прекъсва нета през 5 минути.От тия двете, аз смятам, че съм избрал правилната ОС като съм си взел уиндоус.

Стига де :–) И ние сме пипали и айфон и галакси ноут , та знаем малко или много кое как лагва и насича

Дисплея на Note 2 е много зад този на айфон 5 ... 267 срещу 326 ppi ... не знам как може да го споменаваш въобще .
            Батерията с този телевизор не може да изкара колкото на айфона ...
            Та с кое е по-добър ? Даже не бил и мазен на вървене ...
            Last edited by tokata_pz_flex; d.m.y г., 08:37.
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

• Хайде пак...
              Това изображение което е увеличено толкова пъти какъв формат и ДПИ е било преди това?

Самсунг с/у Айфон (или който и да е друг параноид, Сони са по-добри в снимките и медията, НТС в софтуера от Самсунг) - параноида е за мераклии да чоплят и префасонират, иска си познания поне малко и ръчкане... гризаните ябълки са за хора които искат да ползват смартфон без изобщо да го разбират как и защо работи.
              Връчиха ми Айфон 5 защото не правеше някакви ъпдейти... е то стана точно с 3 натискания - направено е просто и лесно... но не подлежи на никакво префасониране.
              Та зависи какво искате, телефон който да изглежда и върши както ви скимне в момента (за сметка на риска да се омажете ако не знаете какво правите) или телефон който изглежда и работи така както са решили производителите (плавна и стабилна работа за сметка на ограничения във всякакви области).
              Има и 3 ти вариант - Уиндоус 8 ... (7 го забравете оно е бета), намира се някъде по средата м/у двете.
              Работи на същото ниво като Айфон, но за разлика от него комуникира с блутут устройства всякакви, директно се вижда като флашка на компа, поддържа ограничен сайдлоуд на програми.

Специално Ноут е по-скоро таблет от колкото телефон де... 5.5 инча е нещо дето трябва овчарска торбичка и блутут слушалка, за да става за телефон.
              След 4.5 инча работата с 1 ръка с него става безумие...

А "лагването" на андроид телефоните е като лагването на компютрите, нариийте на един компютър маса ненужен софтуер да работи постоянно - честито.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• толкова мнения в тази тема и толкова смешни разсъждения, като децата в детската градина... И никой не спомена най-важното за продукта на Aplle, да видим някой дали ще се сети..
                На мен например, това най-важното би ми свършило работа, но понеже преди 3 години дадох 2х900 лв. за два sgs -a и още си работят великолепно и съм им налял последния андроид и докато не ги убием с жената, няма да дам пари за нови играчки... Проблемът е, че са адски здрави и качествени и не виждам как скоро ще се скапят...
                AR 166 2,4 jtdm
                NT II 2,7 tdi
                Peugeot 206 1,1
                AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

• Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                  толкова мнения в тази тема и толкова смешни разсъждения, като децата в детската градина... И никой не спомена най-важното за продукта на Aplle, да видим някой дали ще се сети..
                  А ти с тия гатанки дето ги задаваш си като дете в предучилищната
                  Lexus IS200

Comment

толкова мнения в тази тема и толкова смешни разсъждения, като децата в детската градина... И никой не спомена най-важното за продукта на Aplle, да видим някой дали ще се сети..
                    На мен например, това най-важното би ми свършило работа, но понеже преди 3 години дадох 2х900 лв. за два sgs -a и още си работят великолепно и съм им налял последния андроид и докато не ги убием с жената, няма да дам пари за нови играчки... Проблемът е, че са адски здрави и качествени и не виждам как скоро ще се скапят...
                    И какво за продуктите на Ейпъл дето не го знаем ?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Отговорът почти си го уцелил с въпроса си...
                      AR 166 2,4 jtdm
                      NT II 2,7 tdi
                      Peugeot 206 1,1

Comment

Отговорът почти си го уцелил с въпроса си...
                        Предучилищната група е в пълна сила... Гатанките продължават.
                        Lexus IS200

Comment

• Хайде, да не се правя на интересен - нарича се "интеграция". Давам пример - у дома имаме macbook, powerbook, ipad, time machine и appleTV. Ако си взема айфон, ще мога да ползвам фото потока и музиката от всичките си устройства и ще мога да го бекъпвам на тайм машината. Освен това мога да показвам снимки и клипове чрез appleTV-то.. И цялата ми информация е споделена чрез icloude и се синхронизира непрекъснато... Това е една добра система, където не трябва да се притесняваш за данните си, за контактите си, за любимата музика и важните документи. Ето това е най-важната от причините човек да добави телефон към другата техника в дома и офиса.
                          За съжаление, аз си купих Галаксито, преди да си затворя кръга от "Ай" устройства и докато то не ме остави, пари за глупости няма да харча...
                          С андроидните устройства също може да се направи такава система, но там настройки, свързвания, устройства - всичко е далеч по сложно...

---------- Post added at 09:44 ---------- Previous post was at 09:38 ----------

Колкото до спора с цифровото увеличение. Цифровото увеличение във фотоапарата е рекламен трик. Има само два показателя, по които може да се съди за възможностите на фотокамерата и те са - физически размер на матрицата и оптика. Всичко друго са измишльотини на маркетинг отделите на разните електронни компании, за да впечатляват клиентите с числа.
                          AR 166 2,4 jtdm
                          NT II 2,7 tdi
                          Peugeot 206 1,1

Comment

• Интеграцията в ябълков вариант е колкото предимство, толкова недостатък (гризаните ябълки не си говорят с нищо друго освен с други гризани ябълки)... от 1 телефон отидохме на подмяна на всичкото техника вкъщи.
                            Балтон и копче

А спора не беше за цифрово увеличение, а за това дали в Нокия 808 има или няма 41 МПкс сензор.

Comment

• Добре де , ако ще гледаме да интегрираме не става ли същото с Windows phone и домашните компютри, лаптоп ?
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                Интеграцията в ябълков вариант е колкото предимство, толкова недостатък (гризаните ябълки не си говорят с нищо друго освен с други гризани ябълки)... от 1 телефон отидохме на подмяна на всичкото техника вкъщи.
                                Балтон и копче

А спора не беше за цифрово увеличение, а за това дали в Нокия 808 има или няма 41 МПкс сензор.
                                В никакъв случай не трябва да сменяме техниката, а да се спрем на този телефон, който най-добре би се интегрирал. Примерно Windows 8 в Windows интегрирани системи, както пише колегата. Това като релна, обоснована причина да изберем една от трите системи. Иначе кеф цена няма, ако е за самото физическо удоволствие от новата играчка - явно мозъкът няма да има думата...

Той сензорът не се измерва в мегапиксели, а в сантиметри Мегапикселите там си ги измислят - ти ако имаш електронен микроскоп - иди провери Веднага давам пример за маркетингов трик - слагат в една сапунерка някаква миниатюрна матричка - примерно 1/2,5 ` където нормалния размер на изображението е някъде 3-4 МП. Сигнала го обработват софтуерно и го интерполират до 100 МП. Сапунерката мисли половин час докато направи един джипег, обаче размерът е 100 МП. Акачеството на изображението си е като на 3 МП. Обаче това 100 МП как продава... И колкото е по-добър софтуера, по бърз процесора и по-качествена оптиката, толкова повече закупилите си тази сапунерка ще са доволни...
                                AR 166 2,4 jtdm
                                NT II 2,7 tdi
                                Peugeot 206 1,1

Comment

Working...
                                X