Известие

Collapse
No announcement yet.

Iphone дилема

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Уиндоус 8 не ти трябва да го отключваш поне за масова употреба, говори си по блутуут със андроиди и айфони, държи се като флашка на компа, даже може да инсталира програми от сториджа си (това последното от ревюта, не ми се гавреше с чужд телефон).
    Явно Майкрософт се целят по средата м/у напълно затворения Айфон и отворения Андроид.
    Играчката беше HTC 8X... браузва и отваря приложения по-бързо и гладко от One X

Iphone 5 го видях на живо как снима, една класа отгоре от 4с и масовия параноид, но за цената му НТС 8Х и Фуджи F300EXR си купуваш спокойно.
    Съгласен съм изцяло с думите ти. Само примерния телефон, който си дал, според мен е една идея под 920 като цяло, което специално за мен ще бъде следващия телефон . А и откакто съм с уин 8 на компютрите си, е направо удоволствие да ползвам и уиндоус телефон .

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
      Абе щом и в уса нещата взеха да се обръщат...

Цялото мат'рял: http://gizmodo.com/5973073/an-iphone...s-4-completely
      Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      Тази статия е едно субективно мнение, нищо подобно не се обръща в щатите.
      Ти навярно си прав. Около 500 коментара по въпроса, като основната теза е обратна на твоята.
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Я, благодаря че ми обърнахте внимание

Лумиите много ми харесват. Примерно Лумиа 800 ми е идеална като камера, батерия, размери, цена. Обаче никак не ми допада браузването. Ползвах една такава и супер много ме изнерви зуумването и това че телефона постоянно съоразмерява според екрана. Аз искам типично по андроидски. Зуумвам тук малко, с пръстчето местя където искам и така напред назад. Нокията правеше някакви адски оразмерявания и примерно не мога "линка" да си го зуумна до безкрай на целия екран примерно....Просто за 20мин работа ми образува адски нерви.

Аз подарих на сестра ми един Самсунг Ace, и за това бягам от малките дроиди. Има си плюсовете на андроид, перфектно браузване, ама слаб процесор и батерия, камера. А и самсунгите специално са с висока цена, дори този скапан Ейс...пфф толкова пари не ми се дават за такова качество.

До сега винаги съм имал много здрави телефони(К800, К810 а сега Samsung S5610). И ме е страх с тия нежни пръчки. Хем не ми се дават много пари, защото бързо може да си замине(иначе щях да си взема СГС2 удовлетворява ме напълно) хем искам някакъв нормален пърформанс...а не да го чакам 10мин да направи една снимка и 10мин за един разговор.

А и след 6 месеца всички телефони за по 550лв. вече ще са с характеристики за по 300лв.

Абе много съм капризен да му се невиди. Просто за момента имам чувството, че каквото и да си купя, ще съм прееб*н. Даже вече се чувствам така, а дори още не съм си купил.

Desire X изпълнява перфектно изискванията ми, обаче цената му извън "но нейм" магазините е 460+60лв. договор. Тоест 520лв. за нещо, което след 10месеца ще е отживелица и ново ще е 300лв.

Та някой успява ли да усети идеята кой ми е родния край(Севливо/Габрово) и какво ме мъчи при избора на телефон. Или за да задоволя габровския манталитет да си купя някаква евтина пръчка за 300лв. и след 10месеца да я сменя?!?!

Ииииии последно. Разцъках и един LG Optimus Black P970. Пак ме задоволява на 100% ама няма от къде да го закупя?!?!

Голяма бира за всички прочели поста ми

Пък да скачам на ЛГ-то от "но нейм" магазините в мобилебългария....ама много лоши отзиви чета за тия магазинчета...

ЕДИТ:
        Ето, лоши отзиви и за HTC X...лош звук, а аз не чувам добре и това ми е важно. Както и още проблеми с качеството и зверски загрявали...Е как да дам 500лв. за нещо такова.... пфф.. http://www.gsmarena.com/htc_desire_x-reviews-4951.php
        Last edited by VFTI; d.m.y г., 23:16.
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
          Лумиите много ми харесват. Примерно Лумиа 800 ми е идеална като камера, батерия, размери, цена. Обаче никак не ми допада браузването. Ползвах една такава и супер много ме изнерви зуумването и това че телефона постоянно съоразмерява според екрана.

Аз искам типично по андроидски. Зуумвам тук малко, с пръстчето местя където искам и така напред назад. Нокията правеше някакви адски оразмерявания и примерно не мога "линка" да си го зуумна до безкрай на целия екран примерно....Просто за 20мин работа ми образува адски нерви.
          Оразмеряването е с цел да ти помогне да не си играеш за зуумвъш докато нагласиш текста или "областа" в която си се фокусирал. Идеята е като отвориш голяма страница (като на форума примерно), цъкнеш някъде да четеш текст, телефона автоматично да се зуумне и да фокусира в/у този "бокс" с текста. (не ти трябват рекламите горе и цветовете наоколо).
          и за това си има решение, за да сменяш режим-а , просто трябва да натиснеш два пъти в/у мястото където искаш да го видиш (цяло, зуумнато).
          Браузъра е доста приятен за ползване при Windows Phone 7 , има и още подобрения при Windows Phone 8 , но това поведение което го описваш си е направено с цел да ти помогне. Стига да знаеш как да се възползваш от него

Камерите като цяло на моделите с Windows Phone са си повече от страхотни, ето ти два клипа снимани от моя HTC Mozart 7: (гледай ги в HD формат)
          - http://www.youtube.com/watch?v=N4K6026vuqA
          - http://www.youtube.com/watch?v=ywWHTNT2PL0

Това с зуум на линка на целия екран, не го разбрах.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
          AR 155 2.0 16v SUPER
          Toyota Corolla 2014 S Premium
          Moskvich 2140

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
            Ти навярно си прав. Около 500 коментара по въпроса, като основната теза е обратна на твоята.
            Пепо, изпадаш в ненужна полемика, не чети по-форумите безсмилици, размътваш си главата излишно.
            Last edited by Доко; d.m.y г., 23:53.

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
              Това с 41 МП е рекламен трик и евтина подмамка за лаици , Нокията реално снима с 5 мп резолюция, като софтуерно информацията от всеки едни пиксел се интерполира за да се постигне огромната резолюция, тази опция я притежава всяка що-годе читава програма за обработка на снимки. Всъщност всеки начинаещ фотограф знае, че голямата резолюция си е пълна пунта мара без добра и голяма матрица, каквато никои телефон не притежава.
              Пипна ли я машинката, видя ли снимка от нея директно?
              9 пъти софтуерно увеличение ще ти сервира едно голямо мазало, ако не ми вярваш, отвори фотошопа и увеличи снимка 9 пъти... това поне е лесно.
              Ако не е тоя сензор процесор и памет за снимките останалото в тая Нокия не струва и 300 лв.
              Едва ли ще я купуват и хвалят в международни фотографски форуми... хайде аз да не разбирам, ама всички ли успяха да излъжат?

http://www.dpreview.com/articles/808...a-808-pureview

Голяма матрица значи...
              1/1.2 сензор ... то в нищо без сменяема оптика няма по-голям от 1/1.7, даже и на 1/2 трябва да се радваме в масовките (масата е 1/2.3).

Хайде ще сложа и 38 МПкс снимка като линк, че инак ще ме овикат всички като им опъна нещо по-голямо от 7100 пиксела на 1280 (в най-добрия случай, 4К едва ли си е купил някой) пикселовия монитор

http://2.static.img-dpreview.com/fil...012.jpg?v=1899

АКо това е направено с 5 МПкс сензорче, искам софтуера дето е успял да го направи... те ако направят наистина такава програма ще спечелят повече от колкото от телефона

3, 5, 8 мегапикселовите режими служат да заместят подвижната оптика и някои настройки при фотоапаратите.

---------- Post added at 01:39 ---------- Previous post was at 01:37 ----------

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
              Съгласен съм изцяло с думите ти. Само примерния телефон, който си дал, според мен е една идея под 920 като цяло, което специално за мен ще бъде следващия телефон . А и откакто съм с уин 8 на компютрите си, е направо удоволствие да ползвам и уиндоус телефон .
              Е тя в началото 920 ще е колкото гризаната ябълка ... (нов модел срещу вече минали няколко месеца все пак), а 8Х вече е под 1000 тук там, с договорче 800
              И е 4.3" с/у 4.5" ... поне до сега всичко по-голямо от 4.3" ми се вижда прекалено неудобно за работа с 1 ръка.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Абе много съм капризен да му се невиди. Просто за момента имам чувството, че каквото и да си купя, ще съм прееб*н. Даже вече се чувствам така, а дори още не съм си купил.
                Та някой успява ли да усети идеята кой ми е родния край(Севливо/Габрово) и какво ме мъчи при избора на телефон. Или за да задоволя габровския манталитет да си купя някаква евтина пръчка за 300лв. и след 10месеца да я сменя?!?!
                [/url]
                Хахаха все едно мен си чета. Затова си карам още със старата изпитана Е52. А и за дрехите съм така сигурно съм единствения човек където като си купи дреха и 1 седмица не спи щот се чуствам преебан. На това му се вика скръндза. Говори си по стария телефон и ги зарежи тия новите тъч щайги.....

Comment

Е с тая техника е така (смартове компове и сие - след 2 години е остаряла, след 5 - ретро).
                  Та винаги има по-добро, топ моделите след 1-1.5 година са вече надминати от тия среден клас и т.н.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Понеже в 82 страници тема няма нито един мой пост, ся не може и аз да не се запиша и да си кажа аз моето мнение за тази "зараза" iPhone.

Т'ва нещо е като трипер в колхоз...
                    Първо го има председателя, след това всички останали!

Ся сериозно, не са лоши тия gadgets обаче, никой не може да ме убеди че са 2,5-3 пъти по добри от телефон среден клас за 400-500 лв.
                    Ако някой толко мноо пък държи на престижа и фалшивото самочувствие който уж тоя телефон му давал... ми...
                    Иначе да прочетох доста постове от темата, и сега се чувствам мноо по подготвен ако реша да си купя нов смартфон. Между другото, сигурно съм един от малцината, които ползват тази джаджа за всичко друго, но не и за телефон. Вчера примерно си счупих с него един орех който намерих в гората.
                    Тоя номер не бих го пробвал с iPhone... и не щото няма да издържи, ами щото ако случайно не издържи... ще се чувствам мноо преебан, както каза по горе един колега.
                    Ето един линк по темата
                    Have A Nice Day
                    o/_______\o
                    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                    []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Пипна ли я машинката, видя ли снимка от нея директно?
                      9 пъти софтуерно увеличение ще ти сервира едно голямо мазало, ако не ми вярваш, отвори фотошопа и увеличи снимка 9 пъти... това поне е лесно.
                      Ако не е тоя сензор процесор и памет за снимките останалото в тая Нокия не струва и 300 лв.
                      Едва ли ще я купуват и хвалят в международни фотографски форуми... хайде аз да не разбирам, ама всички ли успяха да излъжат?

http://www.dpreview.com/articles/808...a-808-pureview

Голяма матрица значи...
                      1/1.2 сензор ... то в нищо без сменяема оптика няма по-голям от 1/1.7, даже и на 1/2 трябва да се радваме в масовките (масата е 1/2.3).

Хайде ще сложа и 38 МПкс снимка като линк, че инак ще ме овикат всички като им опъна нещо по-голямо от 7100 пиксела на 1280 (в най-добрия случай, 4К едва ли си е купил някой) пикселовия монитор

http://2.static.img-dpreview.com/fil...012.jpg?v=1899

АКо това е направено с 5 МПкс сензорче, искам софтуера дето е успял да го направи... те ако направят наистина такава програма ще спечелят повече от колкото от телефона

3, 5, 8 мегапикселовите режими служат да заместят подвижната оптика и някои настройки при фотоапаратите.

---------- Post added at 01:39 ---------- Previous post was at 01:37 ----------

Е тя в началото 920 ще е колкото гризаната ябълка ... (нов модел срещу вече минали няколко месеца все пак), а 8Х вече е под 1000 тук там, с договорче 800
                      И е 4.3" с/у 4.5" ... поне до сега всичко по-голямо от 4.3" ми се вижда прекалено неудобно за работа с 1 ръка.
                      Морфиус, в никакъв случай не казвам, че Нокията не снима хубаво, но си остава просто добре снимащ телефон. Ревюто в DPreview е с рекламна цел. Интерполацията на пиксели е остаряла технология, Сони я използва в сапунерките си от 20 години. Специално за 40 мп на нокия 808 за никой не е тайна, че използват именно тази технология за достигане на тази резолюция- не ме карай да ти увеличавам снимка на фотошопа, това можеш и сам да го направиш. Това с безсмислените МП на този телефон не само според мен беше кофти рекламен ход за самите Нокия. Относно матрицата,ти си го написъл (почти голяма като на сапунерка) има и други телефони снимащи почти като средно ниво сапунерка.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Аз пък вчера си играх с един Note 2 и е толкова грамаен , че чак ме изкефи ( както едно време като карах Смарта , ме кефеше , че е въшка ) . Ама пустия Ноут е по-скъп от Айфона ... егати цената . А и при този размер все едно говориш по таблет , не по телефон .
                        Играх си и със SGS3 чистак нов . Хубава машинка е . В сравнение с Ноут-а е като детска играчка . 800 кинта го купили ... друг приятел го взе преди 2 месеца за 1200 почти ....
                        Мерак ми е да видя и Лумиа 920 . Нищо , че е зверски тежка ... поне е иновационна
                        One X го отписах много отдавна .
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

• То и 5-цата излезе на 2500лв първите 10 дни, после падна на 1500, така че не виждам нещо странно SGS3 да е излезнал на 1200 и сега да е на 800.

От тук нататък падането ще е мн бавно. SGS2 още е по 600лв. HTC-тата са ми мн любими, но при тях цената пада по-бързо.
                          www.facebook.com/workshox

Comment

• Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                            То и 5-цата излезе на 2500лв първите 10 дни, после падна на 1500, така че не виждам нещо странно SGS3 да е излезнал на 1200 и сега да е на 800.

От тук нататък падането ще е мн бавно. SGS2 още е по 600лв. HTC-тата са ми мн любими, но при тях цената пада по-бързо.
                            СГС3 още е между 1200 и 1400... Моя го взех за около 800, но от оператора, защото съм в такава група клиенти, които правят големи сметки за разговори
                            sigpic
                            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

• Има го за около 800 без договори и оператори в редица магазини. При операторите цената е безумно висока ако е без договор.
                              www.facebook.com/workshox

Comment

• Айфона излезе на такива цени , защото го нямаше при операторите . След това му се нормализира цената ... ако може цена от 1100-1300 лв . за телефон да се нарече нормална де ... без значение марката .
                                145 1.6 ТС '97 ех.
                                145 1.9 JTD '00
                                307 CC 2.0 '04

Comment

Working...
                                X