Известие

Collapse
No announcement yet.

Да убиеш крадец.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Бъркаш, това, за което е пусната темата би следвало да се квалифицира като умишлено убийство. Единия тупаник е убийство по непредпазливост. Отново неуместен пример.
    В случая имаме убиец ГОНЕЩ крадеца и стрелящ, в другия бихме имали битов скандал с последвала смърт по непредпазливост .
    Точно така. И сега ти ми обясни каква е разликата, като и в двата случая човека е мъртъв. И то в схемата с битовия скандал е мъртъв от келешлък.
    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Според мен не разчитай много на преценките, защото както в песента "Кольо Пияндето" главния герой не преценил, че отсрещната страна е с мощен врат и ония му поцинковал кофата и го променил откъм фасадата.
      Гошо скочи лошо
      Аз се чудя на тая боеготовност, която е обзела народа, скоро даваха един, който бере душа в болницата, е, и той нерез, който не би имал нищо против да пребие другия, но така се случило, че той отнесъл кола в главата... По пътя до София и в София поне на 4 пъти видях хора, които се преследват, настигат, затварят, уточняват на светофара и след което единия победоносно си тръгва с обратен завой с чувството за добре свършена работа...
      То при толкова бабаити да се чудиш, че едва взехме медал в бокса на олимпиадата.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Точно така. И сега ти ми обясни каква е разликата, като и в двата случая човека е мъртъв. И то в схемата с битовия скандал е мъртъв от келешлък.
        Ами елементарно, при едното има УМИСЪл, при другото - НЕ . Това е разликата Едното е продумишлено, другото не. Едното се наказва по един член от НК - 10-20 другото по друг член -122 наказанието е от един ден до пет години. Тоест с две думи ,разликата е огромна.

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

• http://news.ibox.bg/news/id_1511578747
          sigpic

Comment

• Моите уважение към старите хора, макар, че и аз съм старец за децата си, както и за повечето колеги тук, но те злоутопребяват с възрастта си, като смятат че тя им носи смекчаваща вината обстоятелства. Когато действията или бездействията им са свързани с цялостта на човешкия живот не би трябвало да има милост.

Колкото и брутално да звучи, струва ми се, че цялата работа се раздухва отново за пари, а ние тук се борим за справедливост
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
              Ами елементарно, при едното има УМИСЪл, при другото - НЕ . Това е разликата Едното е продумишлено, другото не. Едното се наказва по един член от НК - 10-20 другото по друг член -122 наказанието е от един ден до пет години. Тоест с две думи ,разликата е огромна.
              Добре, разбрах те. Значи ти може да се саморазправяш с голи ръце, а онзи не може със пистолет. Браво.. С такова мислене далеч ще стигнеме
              Lexus IS200

Comment

Добре, разбрах те. Значи ти може да се саморазправяш с голи ръце, а онзи не може със пистолет. Браво.. С такова мислене далеч ще стигнеме
                С пистолет и баба може - хайде да носим всички пистолети и да видим кой ще оцелее.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Има една тънкост и съм изненадан, че не я знаеш.
                  Ако някой те нападне с юмруци и ти го застреляш с пистолет подлежиш на наказание.
                  Схемата е такава: голи ръце срещу голи ръце, нож срещу нож, пистолет срещу пистолет. Тъпа е, но е такава. Разбира се, че съдът може да прецени, че не си имал изход и се е наложило да наръгаш някой нападнал те с голи ръце, но всичко е в ръцете на съда.

И двамата малко дрънкате глупости.

В тези два члена се кри истината, вие решете, кой важи в този случай.
                  чл. 118 урежда убийство в състояние на афект-когато деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови близки. Наказанието е до 10 години лишаване от свобода.
                  чл. 119 урежда убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Наказва се лишаване от свобода до 5 години.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Ако някой те нападне с юмруци и ти го застреляш с пистолет подлежиш на наказание.
                    Схемата е такава: голи ръце срещу голи ръце, нож срещу нож, пистолет срещу пистолет. Тъпа е, но е такава. Разбира се, че съдът може да прецени, че не си имал изход и се е наложило да наръгаш някой нападнал те с голи ръце, но всичко е в ръцете на съда.

чл. 118 урежда убийство в състояние на афект-когато деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови близки. Наказанието е до 10 години лишаване от свобода.
                    чл. 119 урежда убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Наказва се лишаване от свобода до 5 години.
                    Тук си прав. Ща не ща, трябва да се съглася. Убийството по непредпазливост, не спада към така отнесения проблем.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Има доста сериозна разлика - убийство в състояние на афект е предумишлено убийство със смекчаващи вината обстоятелства. Тук няма такова - нито са го нападнали, нито са го обиждали.

Убийство при превишаване пределите на неизбежната самоотбрана пак не урежда случая, защото няма самоотбрана - от свидетелските показания става ясно, че лицето не е нападнато. Напротив - той напада и преследва бягащия човек.

Това, момци, за мен си е чисто предумишлено убийство с незаконно притежавано оръжие.
                      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                        ...Това, момци, за мен си е чисто предумишлено убийство с незаконно притежавано оръжие.
                        От човек, който винаги може да реши, че е настъпил момента да раздава правосъдие, може би на 2-3 ракии, може и просто така, защото пищака му е в джоба.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Под "онзи" имах предвид Опиц. Иначе го знам това, но честно казано ако ме нападне някой с нож, а аз имам пистолет, ще го гръмна и после ще го мисля. По добре в затвора, но жив.

Състоянието на афект може да се тълкува и като временна невменяемост доколкто знам. А ако е така, то тогава може изобщо да ти се размина затвора.
                          Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                            Има доста сериозна разлика - убийство в състояние на афект е предумишлено убийство със смекчаващи вината обстоятелства. Тук няма такова - нито са го нападнали, нито са го обиждали.

Убийство при превишаване пределите на неизбежната самоотбрана пак не урежда случая, защото няма самоотбрана - от свидетелските показания става ясно, че лицето не е нападнато. Напротив - той напада и преследва бягащия човек.

Това, момци, за мен си е чисто предумишлено убийство с незаконно притежавано оръжие.
                            И аз това приказвам!
                            Ето ви още един казус:
                            Дърварче, тежащо точно 62 кила, слиза от балкан и се чуква с друга кола. От колата слиза бабаит, точно два пъти по-тежък от него. Напада го, но нашата хилка му бие един между очите и му вкарва синусите в мозъка.
                            От глупост признава, че удара е трениран в казармата и всичко изглежда предрешено, но заявява, че го е ударил така, защото след като той може да му пръсне дебелия череп, какво ли би могъл да му направи другият.
                            Момчето беше оправдано напълно.
                            Беше оправдан, само защото оният беше имал глупостта да дойде до неговата кола.
                            Изводът е ясен:
                            Псувай колкото ти душа иска, но не преминавай чертата.
                            Героят от нашия казус е пресякъл чертата. За това е нагъл убиец.
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Под "онзи" имах предвид Опиц. Иначе го знам това, но честно казано ако ме нападне някой с нож, а аз имам пистолет, ще го гръмна и после ще го мисля. По добре в затвора, но жив.

Състоянието на афект може да се тълкува и като временна невменяемост доколкто знам. А ако е така, то тогава може изобщо да ти се размина затвора.
                              Прочети внимателно:

Тук съдията може да тълкува.
                              Твърдо за мен, това не е предумишлено убийство.
                              Защото, ако убития бе спазил желанието на Опиц да не скача и да бяга, то той не би го застрелял.
                              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                              К.М.

Comment

Прочети внимателно:

Тук съдията може да тълкува.
                                Твърдо за мен, това не е предумишлено убийство.
                                Защото, ако убития бе спазил желанието на Опиц да не скача и да бяга, то той не би го застрелял.
                                Обаче забележи- до 10 години. Без да има минимум. Може и да не лежиш.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X