Известие

Collapse
No announcement yet.

Да убиеш крадец.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В тая държава скоро НЯМА да бъде разрешено на обикновените граждани да притежават бойно оръжие. И тук не става въпрос за притеснения от рода съседски стрелби. Управниците ги е страх от хора с оръжие, за да не го използват срещу тях! Нищо друго.
    По отношение на конкретната случка ще кажа, че не оплаквам гръмнатия. Даже, четейки такива вести ме обзема едно облекчение че поредната отрепка си е заминала. А, сигурно чисто юридически стрелеца е виновен. Но, ако съда беше като в САЩ със съдебни заседатели, които трябваше да решат съдбата му, щеше да се размине с условна присъда, сигурен съм.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      В тая държава скоро НЯМА да бъде разрешено на обикновените граждани да притежават бойно оръжие. И тук не става въпрос за притеснения от рода съседски стрелби. Управниците ги е страх от хора с оръжие, за да не го използват срещу тях! Нищо друго.
      По отношение на конкретната случка ще кажа, че не оплаквам гръмнатия. Даже, четейки такива вести ме обзема едно облекчение че поредната отрепка си е заминала. А, сигурно чисто юридически стрелеца е виновен. Но, ако съда беше като в САЩ със съдебни заседатели, които трябваше да решат съдбата му, щеше да се размине с условна присъда, сигурен съм.
      САЩ е доста обширно понятие.
      Утрепка също
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Аз лично съм преследвал тичащ крадец около 800 метра.
        Хванах го докато се опитваше да разбие патрон на врата, голямо тичане падна.
        Не го хванах, бях с неудобни шпицарки.
        Дори и десет пистолета да имах, никога не бих стрелял по това "уплашено животно".
        Погледът му беше толкова стресиран, че грам не усетих заплаха за живота си. Нямам психическа травма.
        Не бъркай кражбата с грабежа, именно втория нанася травми и застрашава физически потърпевшия индивид.
        Защо се стремиш по този евтин начин отново да завъртиш темата към моят персонаж, нямам нужда от реклама.
        Не на теб, а на подхода ти...
        Ако задълбаем в терминологията става мазало.
        В случая говорим за взломни кражби в жилища, които в повечето случаи свършват зле за потърпевшите, ако се засекат с престъпника, а не за тийнчета и птици с прекършени криле.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

САЩ е доста обширно понятие.
          В случая не е толкова обширно:
          Наказателни дела за престъпления, предвидени от федералното законодателство се разглеждат от федерални съдилища.
          "Навсякъде в САЩ окръжните съдилища разглеждат на първа инстанция граждански и наказателни дела, влизащи в компетенцията на федералното правосъдие, а също и жалби срещу действия на административни ведомства. Наказателните дела и гражданските искове по повечето категории дела със сума на иска над 20 долара се разглеждат с участието на съдебни заседатели, ако за това настоява обвиняемият или ищецът. Към окръжните съдилища функционират федерални магистрати (тази длъжност е учредена през 1968 г.). Те се занимават основно с подготовка на делата за изслушване и с контрола на изпълнението на съдебните решения. Магистратите имат право самостоятелно да разглеждат наказателни дела по обвинение в дребни престъпления, ако те се наказват с лишаване от свобода за срок до една година и с глоба до 1000 долара, но при условие, че обвиняемият не настоява за разглеждане на делото му от съдия от окръжния съд.
          "
          можеше и сам да си го намериш, но реши да остроумничиш.
          Утрепка също
          За Утрепка не знам, но ето ти едно от определенията за Отрепка:
          На 27 години, наркозависим. Задържан е 92 пъти от полицията, обществено порицан и с две условни присъди.

Comment

В тая държава скоро НЯМА да бъде разрешено на обикновените граждани да притежават бойно оръжие. И тук не става въпрос за притеснения от рода съседски стрелби. Управниците ги е страх от хора с оръжие, за да не го използват срещу тях! Нищо друго. ....
            Ето това е самата истина.
            Управляващите ги е страх от "народната любов", за това и няма да ни позволят да притежаваме оръжие за самозащита, да не би да го обърнем накрая в правилната посока.За това няма и армия, а само орди от гавази.
            Last edited by myato; d.m.y г., 11:19.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

умишлено убийство

Почти винаги сложните проблеми имат много прости решения. Наказуемостта на превишаване пределите на неизбежната отбрана се определя само и единствено от Парламента, който се определя от... Оттам нататък знаете какво да правите. Както се казва, какъвто депутат си избрало, с такъв депутат ядове брало, и после във форуми разисквало.
              Alfa 156 2.0 - ех,
              Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
              Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
              Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

За разлика от теб аз чета внимателно

За пореден път ще го кажа.
                Дадох пример с тинейджър, който бива отстрелян при първата грешка в живота си...................
                Никъде не съм твърдял, че конкретния случай е такъв, но този който стреля, дали осъзнава срещу кой стреля и какъв би бил смисъла от това убийство.

---------- Post added at 05:50 ---------- Previous post was at 05:43 ----------

Аз лично съм преследвал тичащ крадец около 800 метра.
                Хванах го докато се опитваше да разбие патрон на врата, голямо тичане падна.
                Не го хванах, бях с неудобни шпицарки.
                Дори и десет пистолета да имах, никога не бих стрелял по това "уплашено животно".
                Погледът му беше толкова стресиран, че грам не усетих заплаха за живота си. Нямам психическа травма.
                Не бъркай кражбата с грабежа, именно втория нанася травми и застрашава физически потърпевшия индивид.
                Защо се стремиш по този евтин начин отново да завъртиш темата към моят персонаж, нямам нужда от реклама.
                Ама ти гледаш от собствената си камбанария. След като ще си говорим с хипотези- Ако ключалката разбивана от този дето си го гонил беше на твоя апартамент, където са жена ти с детето ти? Какво ще направиш?
                Аз го утрепвам на място и ако имам подръчни средства още по- добре. После има варианти да се измъкнеш. Но ако беше влязал в апартамента ти, дали после ще има вариант да върнеш времето!?
                Lexus IS200

Comment

В случая не е толкова обширно:
                  Наказателни дела за престъпления, предвидени от федералното законодателство се разглеждат от федерални съдилища.
                  "Навсякъде в САЩ окръжните съдилища разглеждат на първа инстанция граждански и наказателни дела, влизащи в компетенцията на федералното правосъдие, а също и жалби срещу действия на административни ведомства. Наказателните дела и гражданските искове по повечето категории дела със сума на иска над 20 долара се разглеждат с участието на съдебни заседатели, ако за това настоява обвиняемият или ищецът. Към окръжните съдилища функционират федерални магистрати (тази длъжност е учредена през 1968 г.). Те се занимават основно с подготовка на делата за изслушване и с контрола на изпълнението на съдебните решения. Магистратите имат право самостоятелно да разглеждат наказателни дела по обвинение в дребни престъпления, ако те се наказват с лишаване от свобода за срок до една година и с глоба до 1000 долара, но при условие, че обвиняемият не настоява за разглеждане на делото му от съдия от окръжния съд.
                  "
                  можеше и сам да си го намериш, но реши да остроумничиш.

За Утрепка не знам, но ето ти едно от определенията за Отрепка:
                  На 27 години, наркозависим. Задържан е 92 пъти от полицията, обществено порицан и с две условни присъди.
                  Ако в един щат е забранено носенето на оръжие застрелят крадец с незаконно притежаван пистолерос, какво се случва на федерално ниво.
                  Не остроумнича, само питам този, който тъпоумничи.

Изключително важно е да знаем, че Утрепка се пише с О и не идва от Утрепан.
                  Този човек има само един проблем, че е наркозависим, останалите престъпления са следствие от това.
                  А и не мисля, че имам право да определям кой е Утрепка и кой не е.

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:24 ----------

В тая държава скоро НЯМА да бъде разрешено на обикновените граждани да притежават бойно оръжие. И тук не става въпрос за притеснения от рода съседски стрелби. Управниците ги е страх от хора с оръжие, за да не го използват срещу тях! Нищо друго. По отношение на конкретната случка ще кажа, че не оплаквам гръмнатия. Даже, четейки такива вести ме обзема едно облекчение че поредната отрепка си е заминала. А, сигурно чисто юридически стрелеца е виновен. Но, ако съда беше като в САЩ със съдебни заседатели, които трябваше да решат съдбата му, щеше да се размине с условна присъда, сигурен съм.
                  Това е глупостта на деня.
                  Толкова е несериозно и тъпо като извод, че просто не знам какво да напиша.
                  К.М.

Comment

Ако в един щат е забранено носенето на оръжие застрелят крадец с незаконно притежаван пистолерос, какво се случва на федерално ниво.
                    Не остроумнича, само питам този, който тъпоумничи.

Изключително важно е да знаем, че Утрепка се пише с О и не идва от Утрепан.
                    Този човек има само един проблем, че е наркозависим, останалите престъпления са следствие от това.
                    А и не мисля, че имам право да определям кой е Утрепка и кой не е.

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:24 ----------

Това е глупостта на деня.
                    Толкова е несериозно и тъпо като извод, че просто не знам какво да напиша.
                    Освен невежество и неграмотност, напоследък нищо друго не показваш... а уж четеш между редовете...

Comment

Освен невежество и неграмотност, напоследък нищо друго не показваш... а уж четеш между редовете...
                      Кат свекърва ме захапа.
                      За грамотност не желая да си говоря с теб, защото си ужасно дребнав дори в тази сфера.
                      Невежество, хм не знам какво имаш предвид.
                      Аз нищо не искам да показвам, просто пускам теми.
                      К.М.

Comment

Самият факт,че зографа е пукал с преправен газов пистолет е нарушение на закона.....
                        .....а някой замисля ли се,че кат стрелят такива каубои може да има и невинни жертви.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Самият факт,че зографа е пукал с преправен газов пистолет е нарушение на закона.....
                          .....
                          В държава, в която законите се спазват само от единици, а за други не важат ???
                          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Колко е наказанието за преправяне на газов пистолет в боен?

Според мен не би трябвало да е по- малко от 5 години така или иначе..
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                              В държава, в която законите се спазват само от единици, а за други не важат ???
                              Не говоря за единици а принципно,нарушил е три пъти закона.

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:22 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Колко е наказанието за преправяне на газов пистолет в боен?

Според мен не би трябвало да е по- малко от 5 години така или иначе..
                              Преправата на газов пистолет е нарушение номер 1,то води до незаконно притежание на огнестрелно оръжие-нарушение номер 2(всъщност не знаем дали газовият пистолет е бил законен) а после имаме и отнемане на човешки живот с гореспоменатия газов->боен пистолет-нарушение номер 3,5 години са нищо присъда според мен.
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Не мога да разбера, защо постоянно смесваме нещата.
                                В случая е до болка ясно, че стрелеца си е виновен. Аз лично бих му друснал и предумишлено убийство. Пищова не е преработван за фойерверки, а за убийство.
                                Доводите, че ако всички имаме оръжие ще се изпотрепем е направо цинична.
                                Комшийски свади с летален изход са главно със земеделски сечива и секири, като в много от случаите е имало огнестрелно оръжие, но не е използвано.
                                С. Лехчево е чудесен пример.
                                Там във всяка къща има поне по няколко пушкала.
                                Ха сетете се какъв е процента на кражбите.
                                Там дори мутрите не смееха да вършеят.
                                От друга страна и там травматизма е главно след 00:00 часа пред дискотеката.
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X