Известие

Collapse
No announcement yet.

Да убиеш крадец.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    ... А относно този иконописец, не пет, петдесет години бих му дал. Щото каубойте са излезли от мода преди 200 години
    А колко би дал на наркоманче с няколко десетки обира и кражби? Да речем за първата от тях? След това за втората, за десетата за петдесетата...?
    Кое е причината и кое следствието?
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      А колко би дал на наркоманче с няколко десетки обира и кражби? Да речем за първата от тях? След това за втората, за десетата за петдесетата...?
      Кое е причината и кое следствието?
      Няма никакво значение качествата на жертвата - днес е наркоманчето, но утре може да бъде някой невинен човек и в качеството на какъв съди и изпълнява присъда.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Няма никакво значение качествата на жертвата - днес е наркоманчето, но утре може да бъде някой невинен човек и в качеството на какъв съди и изпълнява присъда.
        За какъв невинен човек става въпрос?!?

Comment

За какъв невинен човек става въпрос?!?
          Явно не можете да разберете, че този човек е опасен и се изживява като борец за справедливост и раздава правосъдие по негово осмотрение - можеш ли да бъдеш сигурен, че утре няма да нарочи някой друг и да го опатка.
          sigpic

Comment

• аз съм твърдо против помилването на този човек. Съществува сериозна опасност да се превърне в прецедент, който да струва човешки живот. Първо въпросното лице притежава газово огнестрелно оръжие, което е преправено в бойно. Това говори за несъмнено желание да бъде причинена телесна повреда с ползването на въпросното оръжие. Второ лицето е стреляло не при самоотбрана, а в момент когато не е бил заплашен.

Това, драги пичове, си е предумишлено убийство. Да, жертвата е престъпник рецидивист, да хората са пропищяли. Но я се замислете, че сега ако го пуснат този човек и всеки чичка си помисли, че има право да си махен муфата на газовия пищов и да гърми по крадците какво ще стане?

Утре чичо Стамат от Люлин 5 ще се изпие 5 ракии и ще му се чуе шим от стълбите. В този момент някой ваш роднина или приятел ще слиза по стълбите на блока, където е изпратил приятелката си. Чичо ви Стамат ще излезе и понеже му е бащиния целия вход ще се разрещи и ще му потърси сметки какъв е какво търси в неговия блок. 90% от мъжете в този слъчай биха казали на чичо ви Стамат, че изпитват непореодолимо сексуално влечение към майка му, че и към жена му, че и към него самия. Тогава чичо Стамат решава, че въпросния е наркоман и крадец и го застрелва. После защитата му се позовава на казуса Опиц и иска оправдателна присъда и помилване, за да не дискриминационен случая.

Сещате ли се? Това може да се развие в още 100 сценария.

На мен лично 92 годишен старец, охранител в платен паркинг, ми е вадил боен пистолет Байкал и се опита да го зареди. Причината? Остра реплика да си мери приказките пред майка ми и да не издава заповеди. Мислите ли че този индивид трябва да има право да носи бойно огнестрелно оръжие?!? Той трепери целия и не може да ходи, но вади пищов и зарежда, защото се чувства сигурен, че може. Защото знае, че после ще кажат "стареца е нападнат от разбеснял се 120 килограмов мутроид и не е могъл да се защити по друг начин." Истината, обаче, е крайно различна.

За това е жизнено важно този човек да си понесе наказанието и да послужи за пример.
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Явно не можете да разберете, че този човек е опасен и се изживява като борец за справедливост и раздава правосъдие по негово осмотрение - можеш ли да бъдеш сигурен, че утре няма да нарочи някой друг и да го опатка.
              На колко години е този човек? Колко хора досега е "опаткал"?
              От колко години има оръжие?
              Ти имаш ли оръжие?

п.п. И аз не съм за помилване на стрелеца, а за голяма условна присъда.

Comment

Ти имаш ли оръжие?

възрастен е.
                Един със сигурност.
                Не е тревожем фактът, че има газово оръжие, а че го е преправил на бойно.
                Имам газово - прашасало, изправно и непрогодно за стрелба с бойни патрони.

Условната присъда за предумишлено убийство е подигравка с правораздаването ни.
                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Ти имаш ли оръжие?

Трябва ли да опатка още някой за може да се убедим със сигурност - както знаем са му се въртели идеи за прочистване на квартала от котки и е стрелял по тях с успешен за него завършек. Възрастта няма значение - твърде възможно е да е придобил тези си маниащини в годините.Оръжие нямам и не искам - взимам от време на време някоя въздушна пушка от познати да пострелям по бирени кенове.
                  sigpic

Comment

А относно този иконописец, не пет, петдесет години бих му дал. Щото каубойте са излезли от мода преди 200 години
                    Я ми припомни, кой заплашваше със саморазправа ако му паркират на безценното място пред блока, закоето плаща цели 10 лв Колко години ще дадеш на този "каубой"?
                    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Я ми припомни, кой заплашваше със саморазправа ако му паркират на безценното място пред блока, закоето плаща цели 10 лв Колко години ще дадеш на този "каубой"?
                      Той да внимава да не го опатка и него някой.
                      sigpic

Comment

Колега, саморазправата няма да е от това естество. На никой огнестрелно оръжие никога не съм вадил. Особено пък бойно. Разликата е огромна и примера е неуместен.

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:56 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Той да внимава да не го опатка и него някой.
                        Нали знаеш, няма безсмъртни.. понякога биеш, понякога те бият, това е живота. Всеки трябва да преценява риска, според възможностите си.

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Колега, саморазправата няма да е от това естество. На никой огнестрелно оръжие никога не съм вадил. Особено пък бойно. Разликата е огромна и примера е неуместен.

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:56 ----------

Нали знаеш, няма безсмъртни.. понякога биеш, понякога те бият, това е живота. Всеки трябва да преценява риска, според възможностите си.
                          То и един тупаник, дори лек, е достатъчен да прати някой на ония свят. Имаме пресен случай пред една дискотека наскоро. Та въпросът е- как за едното може, а за другото не може? Да не говориме, че това, че някой ти е паркирал на мястото изобщо не е повод, да му говориш на висок тон дори (особено ако няма табелка).
                          Lexus IS200

Comment

• ---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:15.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

То и един тупаник, дори лек, е достатъчен да прати някой на ония свят. Имаме пресен случай пред една дискотека наскоро. Та въпросът е- как за едното може, а за другото не може? Да не говориме, че това, че някой ти е паркирал на мястото изобщо не е повод, да му говориш на висок тон дори (особено ако няма табелка).
                              Бъркаш, това, за което е пусната темата би следвало да се квалифицира като умишлено убийство. Единия тупаник е убийство по непредпазливост. Отново неуместен пример.
                              В случая имаме убиец ГОНЕЩ крадеца и стрелящ, в другия бихме имали битов скандал с последвала смърт по непредпазливост .

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Според мен не разчитай много на преценките, защото както в песента "Кольо Пияндето" главния герой не преценил, че отсрещната страна е с мощен врат и ония му поцинковал кофата и го променил откъм фасадата.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X