Известие

Collapse
No announcement yet.

Задача за шофьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тук в квартала редовно съм в ситуацията. Ако съм в позицията на кола 1 и спра да давам предимство - само стоим и се гледаме. Ако съм в позицията на кола 2 - не смея да мина преди 1, за да няма авария.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
      По правилник е ясно , че е 3,2,1 .
      Но в реалния живот е 1,3,2 ! Няма как да накараш тоя направо , да пропусне цялото стадо и тогава да мине той c`est la vie
      Манталитета и чувството за безнаказаност ни е довело до това дередже! Докато разни необразовани индивиди се правят на безсмъртни и налагат тяхната си гледна точка реалността ни ще е такава!

10 м след кръстовището ако има един полицай, който да иска да работи, а не да чопли семки, говори по мобилния, подсвирква на каките и т.н., съм 100% сигурен, че ако не всички шофьори, то поне тези, които преминават през конкретното кръстовище ще се превъзпитат и ще разберат какъв е правилният и законово регламентиран ред за преминаване през него с цената на няколко наказателни постановления!

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Казуса е просто идиотски, като оня с кръговото.
      Опитай да го пресъздадеш в английски вариант

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:46 ----------

И ако не е Т а е + кръстовище това какво променя?
      Ето това вече е казус! И поради тази причина работата на съответните органи е да не допускат да се стига до такава ситуация (нерегулирано + -образно кръстовище)!

А иначе не регулирани Т-образни кръстовища, на които тия дето се движат направо (или са с ДЖИБ) и си мислят, че са с предимство - колкото искаш.
      Last edited by CBET; d.m.y г., 12:21.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Много силно се надявам колегите, които смятат, че последователността 3 - 2 - 1 не е единствено-вярната,.................никога да не ги срещам по пътищата.
        Много силно се надявам, колегите, които не смятат 3-2-1 за единствения правилен отговор да нацелват дебели метални стълбове, а не тези, които знаят и спазват правилата за движение по пътищата

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
          Манталитета и чувството за безнаказаност ни е довело до това дередже! Докато разни необразовани индивиди се правят на безсмъртни и налагат тяхната си гледна точка реалността ни ще е такава!

10 м след кръстовището ако има един полицай, който да иска да работи, а не да чопли семки, говори по мобилния, подсвирква на каките и т.н., съм 100% сигурен, че ако не всички шофьори, то поне тези, които преминават през конкретното кръстовище ще се превъзпитат и ще разберат какъв е правилният и законово регламентиран ред за преминаване през него с цената на няколко наказателни постановления!

Ето това вече е казус! И поради тази причина работата на съответните органи е да не допускат да се стига до такава ситуация (нерегулирано + -образно кръстовище)!

А иначе не регулирани Т-образни кръстовища, на които тия дето се движат направо (или са с ДЖИБ) и си мислят, че са с предимство - колкото искаш.
          Казуса е един и същ, нито правилото за десностоящия, нито пресичането на траектория се променят от това, че има още един път в нерегулираното кръстовище.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Казуса е един и същ, нито правилото за десностоящия, нито пресичането на траектория се променят от това, че има още един път в нерегулираното кръстовище.

Спри се че се излагаш!
            Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Ние тук не можем цял ден да се разберем кой да мине пръв, а ако попаднем в реалността не знам какво ще се случи, а пък полицаите - от 10 надали ще има 2 които да знаят.
              Last edited by old alfist; d.m.y г., 14:19.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                Спри се че се излагаш!
                Я пак?
                Вземи картинката и нарисувай още един път да стане + кръстовище, без да променяш друго по нея.
                Къде е излагацията, че не разбрах...
                3 все така няма да има десностоящ... и все така ще пресича пътя на 1.
                2 все така ще е десен за 1.
                3 все така ще е десен за 2.
                Къде е разликата... за излагацията да не питам пак?
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Такива казуси в ЗДВП колкото щеш .
                  Колкото и да спорите - правно 3.2.1
                  Житейски - 1.3.2
                  Ако сложа една камера при мен , мога по цял ден да ви показвам луди , луди изпълнения и казуси 5 лъчево кръстовище , с лек завой на '' главния път '' и откраднати знаци ...
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

Реда е такъв :1. Минават по споразумение.2. Теглят чоп.3. Вадят манивелите и който оцелее минава пръв, а другите да се оправят.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                      Такива казуси в ЗДВП колкото щеш .
                      Колкото и да спорите - правно 3.2.1
                      Житейски - 1.3.2
                      Ако съм с черния ДжиБ, правно не ме интересува, а житейски сами се нагласят правилата в последователноста: Черен Джип, 1,2,3.4,5,6.....

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Ако съм с черния ДжиБ, правно не ме интересува, а житейски сами се нагласят правилата в последователноста: Черен Джип, 1,2,3.4,5,6.....
                        А ако се появи самосвал, 4-тири осен за по голяма достоверност? Предимството на черния джип отпада.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          А ако се появи самосвал, 4-тири осен за по голяма достоверност? Предимството на черния джип отпада.
                          Ъ, ъ, в момента съм с него, даже икарусите от градския транспорт с пътниците спират, а две баби слизат и спират пешеходците по пешеходната пътека да моА да мИна..

Comment

После само циганите си купували книжки.... мъкаааааааааааааа

АНАЛИЗИРАЙТЕ СЕ !!!!!

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Защо не се анализираш ти ?
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

Щото за да се анализирам сам ми трябват гимнастически умения... но двама човека могат да се анализират взаимно ... демек

АНАЛИЗИРАЙТЕ СЕ!

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                                Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                                X