Известие
Collapse
No announcement yet.
Задача за шофьори
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеДа кажем , че нерегулирани кръстовища се срещат рядко. Затова само обсъждаме теоретично а съвета ми е да го обсъждаме някак по-спокойно .
Пояснявам:
Дали е едно или 2 кръстовища е въпрос на тълкуване.
В задачата е казано че имаме камион с ремарке , но не е казано другото какво е. Може и то да е камион с ремарке.
В този случай ако единия завие и трябва да спре да изчака дясно стоящия . Но пък дясно стоящия не може да завие защото другия блокира пътя.
Всичко това са някакви допускания , не търсим разминаване а кой има право да тръгне пръв .
А конкретната ситуация е интересна с това, че ако се вълползваш от предимството си, се вкарваш в ситуация в която си без предимство и от която по-трудно ще излезеш.
Това е валидно и ако двете МПС - та са камиони с ремаркета.
И в двата случая решението се свежда до невъзползване от предимството на дясностоящият.
Особено, ако камионът отсреща е този:
Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:10.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеПървоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеДобре де, ама камьона е с предимство, защото е по-голям или защото е по-умен
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеТрябва да си взема по-голпм телефон.....Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеПросто предпочитам S3 пред S2
Надявам се като се наложи или реша да сменям, да са направили достатъчно добър като хардуер модел с 4" - 4.3"
А не само защото не е минат с валяка да му липсва половината памет например (бахта аз тоя чип струва 20$ няма да го оскъпи чак толкова).
Добре, че моя още работи... ако трябваше сега да го сменям щях да се видя в голямо приключение.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеТрябва да си взема по-голпм телефон.....
Техническа грешка би било, ако напишеш кампцион, но при теб имаме чиста правописна грешка.
Децата често произнасят неправилното камьон.
Не се заяждам, но не виждам смисъл да се оправдаваш.
/аз също допускам грешки, но твоята е особено интересна/"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеЕто още една задача:
Едната звезда е камион с ремарке, знаци няма, кой трябва да мине пръв ?
По принцип подобни ситуации са изчистени много отдавна и на практика не съществуват. Или са с кръгово движение или със светофарна уредба. Виждал съм подобни уроди в стари градове.
Иначе ситуацията е идиотска.
Който тръгне пръв, веднага става лявостоящ, тоест без предимство и ще запуши пътя.
В закона изрично е казано, че трябва да направиш всичко възможно да предотвратиш, катастрои, задръствания и прочие.
Тоест изчакваш да мине по-трудноманеврения, а това е камиона с ремаркето.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеВече се разходих, после хапнах в приятна компания.
За пълното предимство на дясностоящия съм напълно съгласен.)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе разбирам връзката
Техническа грешка би било, ако напишеш кампцион, но при теб имаме чиста правописна грешка.
Децата често произнасят неправилното камьон.
Не се заяждам, но не виждам смисъл да се оправдаваш.
/аз също допускам грешки, но твоята е особено интересна/
Изобщо не виждам смисъл да се заяждам, ама ти си толкова озлобено-комплексиран, че чак се чудя как още не си започнал сам да си правиш забележки и да си отговаряш на собствените глупости във форумаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеВръзката, свиньО застреляна е, че буквите са ми една до друга на клавиатурата на телефона и с тлъстите ми кебапчести пръстЧЕТА съм натиснал 'ь' вместо 'и'
Изобщо не виждам смисъл да се заяждам, ама ти си толкова озлобено-комплексиран, че чак се чудя как още не си започнал сам да си правиш забележки и да си отговаряш на собствените глупости във форума
Това не е нито БДС, нито фонетика, да нямаш поръчков телефон."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
От къде да знам каква е.... Първата, която ми попадна в Андроид маркета....
Една до друга са буквите по диагонал
УЖ е БДС, защото по-голяма част от буквите съвпадат, но има някои съществени разлики, предполагам заради ограниченото пространство...
К'во ти обяснявам - ти знаеш всичко
Никой не ми отговори на въпроса, защо кампциьона е с предимствоsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеОт къде да знам каква е.... Първата, която ми попадна в Андроид маркета....
Една до друга са буквите по диагонал
УЖ е БДС, защото по-голяма част от буквите съвпадат, но има някои съществени разлики, предполагам заради ограниченото пространство...
К'во ти обяснявам - ти знаеш всичко
Никой не ми отговори на въпроса, защо кампциьона е с предимство"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment