Известие

Collapse
No announcement yet.

Договор за наем, заем или...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Договор за наем, заем или...

Здравейте колеги,

Имам следния казус: С приятелката ми харесахме и спазарихме една 156-ца. Дотук добре обаче се оказа, че човека, който уж е собственик всъщност не е. Алфата се води на баща му, който е извън България и ще се върне след някой друг месец и чак тогава ще може да се направи прехвърлянето. И това ни го казва няколко дни преди да се извърши сделката, но това хайде да не го коментираме.
    Въпросът е има ли начин законно и юридически издържано да се изготви договор, в който да е описано че, всички права и задължения във връзка с ползването на автомобила се прехвърлят на бъдещия купувач. Също така възможно ли е в този договор да се запише, че е платена сумата по покупко-продажбата, въпреки че реално не е извършена покупко-продажба. Това ще стане след като собственика е в България.
    Според вас какъв вид договор е това - за наем, за заем или някакъв друг?
    Ако някой се е сблъсквал с подобен случай моля да помогне

Ми ще те посъветвам да не даваш пари докато не се върне собственика.Може да се окаже че не е съгласен да си продава колата и ще се вкараш в един филм не ти е работа.Най малкото този който я продава или дава под наем трябва да има пълномощно от собственика, па ако ще да е сина му, жена му, брат му и т.н.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от hristo2201 Покажи съобщение
      Здравейте колеги,

Имам следния казус: С приятелката ми харесахме и спазарихме една 156-ца. Дотук добре обаче се оказа, че човека, който уж е собственик всъщност не е. Алфата се води на баща му, който е извън България и ще се върне след някой друг месец и чак тогава ще може да се направи прехвърлянето. И това ни го казва няколко дни преди да се извърши сделката, но това хайде да не го коментираме.
      Въпросът е има ли начин законно и юридически издържано да се изготви договор, в който да е описано че, всички права и задължения във връзка с ползването на автомобила се прехвърлят на бъдещия купувач. Също така възможно ли е в този договор да се запише, че е платена сумата по покупко-продажбата, въпреки че реално не е извършена покупко-продажба. Това ще стане след като собственика е в България.
      Според вас какъв вид договор е това - за наем, за заем или някакъв друг?
      Ако някой се е сблъсквал с подобен случай моля да помогне
      Какъвто и договор да направите, ако лицето няма пълномощно от собственика, всичко е вятър работа. Ако съществува съпруга на собственика и колата е придобита по време на брака, тя по-може да се разпорежда със собствеността. По-добре изчакай собственика и тогава брой парите.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Може да се капарира колата, но не плащай цялата сума! Най-добре се посъветвай с нотариус. Също собственика на автомобила може да изпрати пълномощно чрез посолството ни в държавата в която се намира, като в пълномощното да е споменато точно каква е неговата цел и тогава вече сделката е възможно да бъде изповядана. Пълномощното пристига за няколко дни.

Comment

да намери връзки или да подкупи в общината да издадат необходимите документи с които ще може да ти е продаде. пичове използвайте предимството, че сте в българия. при мен беше аналогичен случая.
          JTD 105+

Comment

Честно казано, кола карана в Бг не бих си купил, освен ако не познавам собственика.Досега съм купил три италианки, нов внос и задължително на преглед във фирмения сервиз и не се оплаквам.Да не се окаже че подържаш чужда кола и после нямаш кола и пари.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
              да намери връзки или да подкупи в общината да издадат необходимите документи с които ще може да ти е продаде. пичове използвайте предимството, че сте в българия. при мен беше аналогичен случая.
              Я да чуем какъв точно е бил твоЯТ случай?
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Аз защо си мисля, че при нотариус собственика ще може да потвърди по телефона и така да стане фокуса и да си джиткаш хубавицата без ядове .
                П.С. Провери си колата много стриктно, най-вече двигателя да не полетиш по сервизите след това.
                Успех!!!
                Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Какъвто и договор да направите, ако лицето няма пълномощно от собственика, всичко е вятър работа. Ако съществува съпруга на собственика и колата е придобита по време на брака, тя по-може да се разпорежда със собствеността. По-добре изчакай собственика и тогава брой парите.
                  Сложна работа, то като е тука собственика и ти продаде, току се появи някоя парясана булка и си иска пая от продажбата, защото дори да не е вписана в документите за собственост половината кола е нейна, а да го няма и собственика и да броиш парите си е живо премеждие на което не му се види края.
                  Купувам аз от един, викам му, абе ти не беше ли женен? А, не, тя не ми е жена. Решил човека да не усложнява нещата с жени разни, правим сделката и отивам в КАТ И там ми казват, намери на тоя жена му да ти разпише, че е съгласна с продажбата и тогава ще я регистрираш... А де! Ами викам той не бил женен?! Да, но тук при нас, казва тая, друго излиза
                  Аре пак маневри, при които се молиш ония да не са на на нож и да те посрещне джиннса и на оная с пушките, че и тя пред нотариус и т.н.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

По добре не си правете живота интересен сами.156 ци на пазара с изрядни документи дал господ.
                    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                    156 1,8ТS-99 ......
                    EX
                    159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от unlimitedman Покажи съобщение
                      Аз защо си мисля, че при нотариус собственика ще може да потвърди по телефона и така да стане фокуса и да си джиткаш хубавицата без ядове .
                      П.С. Провери си колата много стриктно, най-вече двигателя да не полетиш по сервизите след това.
                      Успех!!!
                      Може и със смс-че.
                      За кво да се набутва да говори по телефона и да губи времето на нотариуса.

Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:07.
                      К.М.

Comment

темата е направо скандална

и после се чудим как мошенническите схеми се случват...
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                          темата е направо скандална

и после се чудим как мошенническите схеми се случват...
                          Еманация на форумния профанизъм.
                          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
                            Пич, използвай предимството на главните букви поне за България!
                            Last edited by Old Fox; d.m.y г., 10:28.
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Колега,
                              Единствения легален начин да се случи сделката сега, е собственика да изпрати пълномощно от българкото посолство на държавата, в която се намира. Ако е семеен и няма избран режим на имуществени отношения между съпрузите (в българските семейства в 99,9 % няма такъв) задължително при нотариално изповядване на сделката трябва да присъства съпругата му. Най-добре да упълномощи съпругата си за продажбата. В пълномощното задължително трябва да е изрично упоменат автомобила (марка, модел, рег.номер, номер на рама....).
                              Всички други варианти са меко казано невъзможни и прекалено рискови за теб.
                              Надявам се да съм бил полезен.

Comment

Working...
                              X