Здравейте колеги,
Имам следния казус: С приятелката ми харесахме и спазарихме една 156-ца. Дотук добре
обаче се оказа, че човека, който уж е собственик всъщност не е. Алфата се води на баща му, който е извън България и ще се върне след някой друг месец и чак тогава ще може да се направи прехвърлянето. И това ни го казва няколко дни преди да се извърши сделката, но това хайде да не го коментираме.
Въпросът е има ли начин законно и юридически издържано да се изготви договор, в който да е описано че, всички права и задължения във връзка с ползването на автомобила се прехвърлят на бъдещия купувач. Също така възможно ли е в този договор да се запише, че е платена сумата по покупко-продажбата, въпреки че реално не е извършена покупко-продажба. Това ще стане след като собственика е в България.
Според вас какъв вид договор е това - за наем, за заем или някакъв друг?
Ако някой се е сблъсквал с подобен случай моля да помогне
Имам следния казус: С приятелката ми харесахме и спазарихме една 156-ца. Дотук добре

Въпросът е има ли начин законно и юридически издържано да се изготви договор, в който да е описано че, всички права и задължения във връзка с ползването на автомобила се прехвърлят на бъдещия купувач. Също така възможно ли е в този договор да се запише, че е платена сумата по покупко-продажбата, въпреки че реално не е извършена покупко-продажба. Това ще стане след като собственика е в България.
Според вас какъв вид договор е това - за наем, за заем или някакъв друг?
Ако някой се е сблъсквал с подобен случай моля да помогне

Comment