Наскоро в мола срещнах бивша колежка.Отдавна не бях я веждал но така и не можах да завържа разговор.Просто искаше да си изплаче мъката по починалата си дъщера на 27 години след раждане.В 3 сутринта родила, в 4 я сложили на монитор и тя да вземе да умре.Ми той монитора не е ли за информация за състоянието на пациента, не знам монитор да може да предприеме действия за спасяване.Е там при нея не е ли трябвало освен монитор да има и сетра или доктор?Сигурно не са искали да я убият ,само че са постъпили безотговорно да я оставят без надзор.Преди два месеца се наложи една дребна хирургическа интервенция на бедрото на жена ми.Две седмици ходихме всеки ден на превръзка и всеки път и почистваше раната и слагаше марля за дрен.Накрая я заведох при друг хирург в частна болница, почисти я ,заши я и каза след десетина дена да отидем да махне конците и точка по въпроса.15 дни по 30 лева за манипулациите е ти 450 лв безмислено дадени пари за да изкара нещо човека.За сметка на жена ми.Еми всеки ден като бъркаш в една рана тя няма да заздравее докато не се напапка дофтора.Има и добри доктори, няма спор, но такива пиявици цапат името на гилдията и вместо да ги защитават от саморазправа, трябва да ги съдят и да им отнемат правата.Ама надали.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За произвола на униформените
Collapse
X
-
......добре,че съм здравно осигурен и в Гърция...от август съм тук ама вече го ядох и от ,,медиците''......право е Прасето,къф е народо такви са и полицаите, такви са и лекарите....кой как може да изкелази другиО, те тва сме.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеКайо, кой иска да келаска лекарите? Ти как можеш да изкеласкаш лекар?
А той теб как може да те изклеца?
Да не започваме с примерите за лекари, че е малко на кантар, дали помагащите са повече или кожодерите"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеКайо, кой иска да келаска лекарите? Ти как можеш да изкеласкаш лекар?
А той теб как може да те изклеца?
Да не започваме с примерите за лекари, че е малко на кантар, дали помагащите са повече или кожодеритеAlfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеМного добре те разбрах.
Именно за това те попитах, ние как можем да прецакаме лекар?
Можем как да не можем,кат спрем да им даваме.........Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеИзвинявам се тогава Кики......
Можем как да не можем,кат спрем да им даваме.........145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеАко спреш да им даваш, ще стане случая дето го разправя на Митака бившата колежка. Защото и аз съм бил свидетел на ситуацията "Даваш ми ххх лева иначе не почвам да оперирам..."
Ако този лекар е дежурен, едва ли би отказал да оперира.
Но ако някой иска ТОЧНО този хирург да го реже, защо да не си поиска пари?"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Има лекари и лекари, полицаи и полицаи, пожарникари и пожарникари ( надявам се разбира се какво имам предвид)
Мога да изкажа мнение единствено за полицаите, защото съм имал 20 години всекидневен допир до тях . Има и хора, има и идиоти с главно "И".
Независимо от коя страна погледна нещата - престъпна, или правова, няма идеални полицаи, но има такива, които имат у себе си заложено чувството на чест, че трябва да е пример за обществото, че той е длъжен да е над нещата, заради униформата и статута си. Разбира се това са САМО И ЕДИНСТВЕНО стари полицаи, обикновено старшинки униформени ( сега сержанти им викат) ама те са служили във време, когато подкупа е бил по-лош от убииство. Сега... сега не ми се говори... пак има тук таме някой истински полицай, но това е ,защото е девето коляно наследник на професията и баща му, дядо му и прадядо му са му вменили чувство за чест, дълг, добро и зло. Останалите 90 процента са....Който няма какво да стане, завършва симеоново и става полицай. Там ни акъл се иска, ни образование. Да не говорим за интелект....примери един милион мога да дам, за това как проста кука проваля разследване, не защото някой му е платил, , защото е толкова прост, че не знае как да вземе годна следа например. НЕ знаят как да се държат на местопрестъпление, професионализъм = 0 ...стават да правят фиести със служебните си оръжия като разни бифши алкохолици от четвърто ....например Симов , да си спират с 155-цата по средата на Заимов и да ми стреля във въздуха, или да ме засече на чадъра в лозенец и смърдящ на алкохол да ме заплашва с пушка рязана... колко мога да говоря за полицаите....
И въпреки всичко, има истински полицаи, за които професията е в сърцето, не в бакшиша
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениеИма лекари и лекари, полицаи и полицаи, пожарникари и пожарникари ( надявам се разбира се какво имам предвид)
Мога да изкажа мнение единствено за полицаите, защото съм имал 20 години всекидневен допир до тях . Има и хора, има и идиоти с главно "И".
Независимо от коя страна погледна нещата - престъпна, или правова, няма идеални полицаи, но има такива, които имат у себе си заложено чувството на чест, че трябва да е пример за обществото, че той е длъжен да е над нещата, заради униформата и статута си. Разбира се това са САМО И ЕДИНСТВЕНО стари полицаи, обикновено старшинки униформени ( сега сержанти им викат) ама те са служили във време, когато подкупа е бил по-лош от убииство. Сега... сега не ми се говори... пак има тук таме някой истински полицай, но това е ,защото е девето коляно наследник на професията и баща му, дядо му и прадядо му са му вменили чувство за чест, дълг, добро и зло. Останалите 90 процента са....Който няма какво да стане, завършва симеоново и става полицай. Там ни акъл се иска, ни образование. Да не говорим за интелект....примери един милион мога да дам, за това как проста кука проваля разследване, не защото някой му е платил, , защото е толкова прост, че не знае как да вземе годна следа например. НЕ знаят как да се държат на местопрестъпление, професионализъм = 0 ...стават да правят фиести със служебните си оръжия като разни бифши алкохолици от четвърто ....например Симов , да си спират с 155-цата по средата на Заимов и да ми стреля във въздуха, или да ме засече на чадъра в лозенец и смърдящ на алкохол да ме заплашва с пушка рязана... колко мога да говоря за полицаите....
И въпреки всичко, има истински полицаи, за които професията е в сърцето, не в бакшишаAlfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от gogoff Покажи съобщениеTrue!"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЧакай малко.
Ако този лекар е дежурен, едва ли би отказал да оперира.
Но ако някой иска ТОЧНО този хирург да го реже, защо да не си поиска пари?145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеНикой, никого не е желаел. Това се случи в т.нар. преход между социализЪма и демокрацията. Случаят беше спешен, но ставаше през деня. Ние влизаме ошашкани, преглед при първия специалист. Той поставят диагноза. Следва операция...или не следва ... Не знам как са ме спрели да не му сваля главата на оня псевдохуманист... Хипократова клетва ли?? "Нищо подобно, горски... "
Обясних ти, че пазарните принципи са това.
И когато един доктор е гладен, той иска.
Да не говорим, че той няма как да откаже спешна операция, ако е дежурен.
Ние българите сме странни, даваме за изчукване на калник 200 кинта, а за операция не даваме 300.
Знам, че не съм прав.
Не съм горски, просто съм учил в Академията"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Четох , мислих и ми светна.
Ами то отговорите са на повърхността, ама никой не ги вижда, а те са очевидни.
Оставям настрана факта, че каквито пациентите-такъв и доктора и са задълбавам в двете, най-коментирани професии: полицаи и лекари.
Връщам се на др. Сталин и крилатата му фраза, че "Кадрите решават всичко"!
Ето къде е проблема.
Всеки си мисли, че полицаят трябва да е психолог, педагог, да има железни принципи, решителност и бърз ум, да умее да взима светкавични решения......
Истината е съвсем друга.
Имаш ли IQ над 80-100 и почват да те гледат под лупа. Сапиенс не им трябва, а тъп изпълнител.
Налага се определен типаж:
Ниско интелигентен, без чувство за дълг и достойнство, можещ да понаса всякакви унижения, да няма никакви познания за света, да е стриктен изпълнител и желателно да е от здрав селски произход. Да му личи от всякъде. От сурата до миризмата.
Да не се замисля изобщо, каква идиотска заповед ще изпълнява.
Ето такива им трябват!
Докторите...
Ами и у нас се започва с кандидат-студентския изпит.
В справочника пише, че кандидат-студента трябва изчерпателно, задълбочено и творчески да развие темата.
Истината е, че трябва наизуст, стриктно, без да пропусне запетайка или да добави такава, да препише това от учебника по биология. Не дай си боже да не уцели нюанса на флумастера, с койтн трябва да чертае тъпи картинки. Примерно туристи с раница в нещо като миньорска количка.
Ясно е, че при такова сито, първи ще са примитивите. Мислещият, духовен тип ще е на последно място и в неизгодна позиция.
После се сърдим , че имало лекари садисти, подкупни ченгета и прочие.
Ами ще има!
Лекарите са рядкост. Погледнете им кабинетите!
Облепени са с рекламни материали на медикаменти и препарати. Лекарства там няма. Следователно и те не лекуват, а само тушират болката.
Следователно са търговци на лекарствени препарати и медикаменти.
Погледнете сурата на шефа на Пирогов!
Ами той си е на чист мошеник.
Някога ни учеха да различаваме основната , от прикриващата професия на даден човек.
И ето го!
Основната му е на мошеник, а се прикрива като лекар.
Доказателството ли!?
Ами вижте му имотното състояние!
За капак и си строи палат за близо милион.
Това със заплата в България все още не може да стане.
Разбира се, тук - там се намира и по някоя мърша, дето ще те спре усмихнат на пътя и вместо: дай си документите!
Простичко ще каже:- спрях ви, защото единия фар не ви свети , а скоро ще се стъмни.
Когато касапите искаха да режат майка ми, срещу около 10 000 лева, шапка му свалям на доктора, който от вънка ми каза да си прибирам майка ми и да не я тормозят повече. Умря след една седмица!
Що за изроди са това.
За такиваНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment