Известие

Collapse
No announcement yet.

За произвола на униформените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Еееее, ти ги разби, тук едва ли има 20 човека, които могат така ясно и най-важното така грамотно да пишат.
    Сега ще ме нападнат, че ти се мазня, ама не се удържах.
    Радвам се, че си "загуби" времето да напишеш това.
    И на мен ми писна от обобщаване, писна ми от генерализиране, писна ми от извеждане на заключения от инцидентни случаи.
    Поздрави от мен.
    Мазниш се, мазниш се!
    Лянка, тука не става въпрос за такива като тебе и още няколко, дето сме виждали живи престъпници, а за ония келеши, заради които е темата.
    Какво да кажа за докторите от "Бърза помощ", с които сме били по цяла нощ. Какво да кажа за доктора, дето смъкна чорапогащника на сестрата, за да закърпи спуканата тиква на пияния безумец, защото вече нямаше с какво. Беше осмият, който спасяваше от касапницата.
    Какво да кажа за колегата, който в метър и половина сняг помогна на родилка да роди детето си.
    В Управлението ни той се водеше за най-тъпият и некадърен милиционер.
    Аз нищо не казвам против Шишко, който кърпеше с нишки от чорапогащник, нито против сестрата, дето го носеше.
    Аз се гнуся от доктора, който искаше "само" за 10 000 лева да реже майка ми, седмица преди да почине.
    Същият допълнително ми опротивя, когато излезе с масивна пура в уста от клиниката, с развяти ланци и гривни и се качи в поръчковият му , за няколко стотин хиляди евро Мерцедес.
    Не ме е яд на полицая, дето се заяжда с мен, защото преди малко някой капут го е изкарал из релси и човека просто ще се пръсне. Като го погледна благо и му се усмихна и на него му минава.
    Яд ме е на келеша с беличките пръстчета, обсипани с пръстени, на китките с гривни и тежки ланци на врата, който пренебрежително те гледа с очуканата 33-ка и ти казва:
    -Няма ли да си вземеш някой автроматик , като моя например!
    Ето за това говорим, а не за работягите!
    Такива лайна има и в Пожарната, дето и огнище за компот не са изгасили, но дават "УказанияЮ навсякъде.
    Срещу добро заплащане, разбира се!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
      Позачудих се дали да пиша в темата или да си остана с четенето само, с главната идея, че може и да не ме разберат или още по-лошо да ме разберат погрешно.
      Реших да оставя своя коментар не толкова за разбиране, а за това да погледнат, че монетата има две страни. В случая за хубаво или не аз съм от страната на тези, които са оплювани всекидневно във вестници, телевизии и т.н.
      Засегнах се, признавам си и може би това ме подтикна да си дам мнението, с което никой не искам да задължавам. Засегна ме главно слагането на всички под един общ показател, бил той лекар, полицай или дори "голфаджия". Едни отсъдиха, че нямам грам акъл и за това съм станал униформен, други ме 'издигнаха', че носейки служебните си дрехи съм над всички. Предполагам, че не са визирали точно мен, но така излиза, обобщавайки с "всички полицай са еднакви". Дори и аз съм се усещал как виждайки някой младеж в скъпа кола да го категоризирам в "този е от мамините дечица в новата седмица". И това, че съм се научил да разговарям с нарушители с тон не показващ вътрешното ми мнение, много пъти ми дава възможност да разбера, че първоначалното ми впечатление е било погрешно. Не всеки с голф е селянин, не всеки със скъпа кола е измамник и не всеки с Алфа е запален фен като мен
      Не разбирам защо тогава, като видите униформен позволяващ си своеволия не погледнете лицето му (т.е. самия човек), а гледате униформата. Признавам си, че се храня по време на работа и не защото няма какво да правя, ми смяната ми е 12 часа и хапвам баничка на крак, а отредената ми почивка е 30мин и не си спомням от кога не съм я ползвал. И цигара си паля, и то не защото съм страстен пушач ми след няколко посетени сигнала и изобилието от бумащина, която изписвам всеки ден ми идва да припаля някой и друг "фас". Така, че сами си преценете до колко човекът, който ви е подразнил с поведението си и непростимо е съгрешил, само защото е полицай или защото в нормалния си живот е същия 'боклук' какъвто се показва и с униформа.
      Само не забравяйте, че не всичко е така както изглежда на пръв поглед
      Ето за това написах :
      "Има една сентенция "За да бъде един мъж джентълмен, то жената до него трябва да бъде дама" .
      В този дух униформените по улиците и всички споменати по горе трябва да се държат достойно ,за да бъдат уважавани.Ако не го правят никой не би се държал с тях както подобава, уважението се заслужава ,то не е даденост."

Колкото повече хора носят достойно униформата си,толкова повече ще се се уважава тази професия.
      И повече полицай трябва да разберат ,че отношението на хората към тях е негативно заради колегите им, който не я уважават толкова,униформата която носят.
      Полицая трябва да бъде човека при който отиваш когато имаш проблем, а не човека от който да се криеш защото или ще те оръси с от 20 до 50 , или ако е нещо по сериозно ще се завърти наобратно и ще се направи ,че не вижда.
      Когато на хората им се покаже това лице на полицая ,те ще го гледат с други очи,до тогава обаче "трябва много вода да изтече" , и за съжаление хора като Вас г-н Полицай (ако си вършите съвестно работата както казвате) няма да получават полагащото им се отношение.
      Аз мога само да ви поздравя и да се надявам повече хора като Вас да срещам по улиците, а не от тези който ме питат - Сега какво ще правим...?
      А лицата са "скрити" заради институцията или организацията , тя е не по малко виновна да се постявят всички под един знаменател, както и не е вината в шофьорите ,че предницата им е разбита заради пътищата,например.
      Надявам се ,че ме разбирате
      Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp

Comment

И за да не сме голословни колко от вас са получили помощ от полицай, ей така без да му влиза в задълженията. Всички с които съм контактувал са се държали високомерно.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          И за да не сме голословни колко от вас са получили помощ от полицай, ей така без да му влиза в задълженията. Всички с които съм контактувал са се държали високомерно.
          Аз съм получавал. Пътувах 2009-а лятото, с шефката в командировка, за Добрич. Трябваше да отидем и да се върнем за един ден. Имахме човек, който ни обясни къде трябва да излезем от варненската магистрала. Ама малко се омотах и спрях при едно село, точно да двама полицаи да ги питам. И единия от тях ми каза - "Оттук е пътя, ама ти мини от еди-къде-си, че е по-добър пътя, аз оттам минавам." И после гледа алфата и вика - "Върви ли?". Аз му викам - "О, да, върви, върви". Той се засмя и вика - "Айде, лек път".
          145, 1.6 boxer
          156, 2.4 JTD - ex
          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Има случаи, в които помагат все пак.Но като цяло дебнат да те е...т, имаше един такъв лаф.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

И аз съм получавал. Преди две години закъсах в Радомир и един офицер(не помня вече точно какъв чин) беше тръгнал за работа и като ме видя с отворения капак на колата, спря да ме попита дали може да помогне. Трябваше ми един силов предпазител и той след като разрови в колата си и не намери такъв, ме закара до близкия магазин да си купя. А можеше просто да ми обясни как да намеря сам магазина и пак щях да съм му благодарен. Магазина се оказа доста далече, наистина и добре че ме закара и ме върна. Бях със жената и малкия, който тогава беше на няколко месеца.
              Човек си е човек, независимо в каква опаковка е .
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

И аз съм получавал , имах инцидент при който наличието на полицай наблизо ми оттърва кожата (не е чак да не му влиза в задълженията ,ама) , беше преди около 10-тина години. Единият от двамата ме оттърва, на другия му бутнаха 50 лв и беше готов да направи всичко.
                Жив и здрав да е и да има повече като него.
                Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp

Comment

На мен също са ми помагали.Никога не се е случвало да се държат лошо ,напротив

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                  Човек си е човек, независимо в каква опаковка е .
                  Точно така
                  Стига с това слагане на етикети, категоризиране и делене...
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

какво ги захапахте полицайте за едно спиране,ми аз в месеца 9-10 пъти понеминавам на червено,ама ето на 6 ти октомври са ме снимали на Попа събота на обяд как минавам и ме заковаха земи талона и айде,в смисъл то е процент всеки прави умишлени грешки,а ако се загледате таксиметровите шофери какво правят нема да ти се верва,спират на пешеходна пътека като стой та гледай,а това с полицайте е просто неприятно за гледане бие на очи,ама я се сети да застъпиш дежурство в 7 да мине оперативката,да се скараш от сутринта с 10 човека,шефа да ти мрънка,да се чудиш как да изкараш с горивата на смяна,некви битовизми те натиксат даваш една дневна и една нощтна смяна дремеш в патрулката и ставаш на бухал,и накрая малко време набързо да спреш някъде щото не забравяйте че нямат обедна почивка където там!!! за ядене и тоалетна същтата работа,другото което е че тая кола патрулката винаги трябва да им е под ръка да е до тях ама не се сещате за това,ясно че има недоволни от това поведение ама бих го простил на полицай е таксиджийте и мутрите и самозабравилите се богаташи дразнят много повече,и според мене ако полицай те видят че спираш на пешеходна пътека и на момента те предупрдят и преместиш колата и се извиниш едва ли ще те треснат с акт,айде стига колко пъти са ни прощавали за какво ли не а ние към тях веднага олеле вижте ги колко са виновни и как си правят какво си искат,и ако си ги снимал и си пратил снимката на 6 ти септември бъди сигурен че ще има последици ама на 100 процента,ама какво ще спечелиш 2 работни места повече за 2 ма полицая ли?
                    Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 13:40.

Comment

• Абе чисто и просто имаше едно време гатанка, що е то демек?Отговор - милиционер след баня.
                      В наши дни може да се перефразира - на мръсно и просто, що е то?Полицай.
                      Естествено е, че има свестни хора там, да.Има и дай боже да стават повече.Ама и много плява има.Не случайно много акции на полицията се провалят често пъти - поради инфо отвътре, престъпници си бъбрят с полицаи.
                      Та както цялото ни общество и там е мръсотия.Но тези имат досег и с престъпниците, та мръсотията там е още повече.
                      Лошото е и друго-че ако си свестен, средата там те смачква, за да не се отличаваш от сивото и безлично множество.Така е и в подобни структури като прокуратура, съдии и т.н.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 09:12.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Абе чисто и просто имаше едно време гатанка, що е то демек?Отговор - милиционер след баня.
                        В наши дни може да се перефразира - на мръсно и просто, що е то?Полицай.
                        Естествено е, че има свестни хора там, да.Има и дай боже да стават повече.Ама и много плява има.Не случайно много акции на полицията се провалят често пъти - поради инфо отвътре, престъпници си бъбрят с полицаи.
                        Та както цялото ни общество и там е мръсотия.Но тези имат досег и с престъпниците, та мръсотията там е още повече.
                        Лошото е и друго-че ако си свестен, средата там те смачква, за да не се отличаваш от сивото и безлично множество.Така е и в подобни структури като прокуратура, съдии и т.н.
                        Когато най-принципният и опитен катаджия на Благоевград го натопиха и уволниха, защото не е корумпиран, останалите, во главе с началниците си вдигнаха банкет!
                        Как си мислиш, Фреди? Дали съответните отдели не са били наясно какво става?!
                        Извода, подсилен от фактите е, че системата е корумпирана до ниво министър!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Когато най-принципният и опитен катаджия на Благоевград го натопиха и уволниха, защото не е корумпиран, останалите, во главе с началниците си вдигнаха банкет!
                          Как си мислиш, Фреди? Дали съответните отдели не са били наясно какво става?!
                          Извода, подсилен от фактите е, че системата е корумпирана до ниво министър!
                          Да, това имам и аз предвид-и това всъщност е повсеместно за съжаление.Във всички сфери на животът ни е така.А където има по-големи интереси съответно натискът е по-голям.
                          Въпросът, по скоро проблемът е, че трябва обществото ни да се справи с това.То е бавен процес за съжаление а и понеже сме си пасивни нещата се точат.
                          Ей сега в момента гледам за убийството на Луканов по ТВ 7, във връзка с процеса, оневиняването и прочее.
                          sigpic

Comment

• Ако бях расъл сред простаци и селяндури, сигурно щях да съм тъп и твърдя, без да познавам хората как реагират аз на пътя и как си го местят, например.
                            Отделно нямаше да мога да разбирам, какво са написали.А и акъл бих им давал, без да ме е срам, че няма какво всъщност да им кажа.
                            Но понеже не съм такъв, за щастие, ще си замълча, иначе щях да заприличам на теб, да ти падна на нивото, а това е доста гнусно..
                            Last edited by fred; d.m.y г., 00:30.
                            sigpic

Comment

• Явно сервилността и конформизма вземат превес в тоя форум, коя мишка ми изтри предния пост?
                              Преди имаше корави момчета тук, сега са останали само лигльовци!
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                                Явно сервилността и конформизма вземат превес в тоя форум, коя мишка ми изтри предния пост?
                                Преди имаше корави момчета тук, сега са останали само лигльовци!
                                Убеден съм, че никой нищо не ти е трил.
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X