Известие

Collapse
No announcement yet.

За произвола на униформените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Във всяко стадо има и мърша. Лошото е, когато мършата е в повече.
    В нормалните държави полицаят освен пазител на реда е символ на държавата.
    Поради тази причина има държави в които не можеш да станеш полицай, ако не отговаряш на определени критерии в това число и физически.
    А докато у нас се шири приказката: "Когато от един човек нищо не може да стане, винаги може да стане полицай"................все ще гледаме с пренебрежение и неуважение на тези хора.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Е ти да беше прочел статиите дето ги даваш за пример, проблема не е в тия с белите престилки, а в администрацията която не позволява прием на терминални болни или на никакви изобщо поради указания на НЗОК.
      Да правим разлика между злоупотреба със служебно положение и административна идиотия която обаче единици знаят, за това пенята е не срещу който трябва.
      Ми точно невролога е отказал да го приеме.Според мен всеки облякъл униформа, престилка или застанал зад бюро си мисли че има някакви специални правомощия които му дават изключителни права над другите.Всички сме част от едно общество и всеки трябва да си изпълнява задълженията в интерес на това общество, а не да изопачава служебните си задължения.От моите наблюдения следва че голяма част от служителите и работниците отчитат присъствие на работното място, примесено с претупана работа,голяма част от ръководителите разбират служебното си положение - аз коля аз беся, и много малка част са адекватни спрямо работата си и или напускат или ги отстраняват защото са неудобни.Да не говорим че във Варна е по вероятно да срещнеш зелени човечета отколкото полицаи.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Да не говорим че във Варна е по вероятно да срещнеш зелени човечета отколкото полицаи.
        Това е напълно вярно, но при положение че гореописаните полицаи правят около 6 нарушения напълно свободно - за какво ти е да ги срещаш изобщо?
        Alfa 159 2.4 JTDm

Comment

Току-що станах свидетел на поредната интересна случка с полицисти - два паяка подминаха неправилно паркирал цивилен автомобил управляван от полицай и возещ полицай
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Tsetso Milanov Покажи съобщение
            Това е напълно вярно, но при положение че гореописаните полицаи правят около 6 нарушения напълно свободно - за какво ти е да ги срещаш изобщо?
            Ми щото се нервя, когато видя някой да говори по телефона и в същото време да завие наляво от средна или дясна лента на светофара, да спра пред пешеходна пътека и отнякъде да ме изпревари някой като същевременно ме надюдюка, да се чудя как да мина по платното без да отнеса задницата на някой неправилно паркиран, щото всички трябва да му видят марковото возило и т.н.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Униформата и бялата престилка трябва да се уважават.

Забелязвам една отвратителна тенденция в БГ, да се охулват полицаи и лекари.
              Всеки втори сочи с пръст и казва "виновни".
              За какво са виновни?
              Вижте как карат цивилните, какво очаквате от униформените.
              Още повече, че лично аз не виждам какъв е проблемът тук?
              Полицейски автомобил, нито е застрашил нечий живот, нито нищо, май отново търсим виновника за нашата неспособност да живеем подредено.
              Не ти пожелавам да усетиш последствия от безхаберието и бездействието на тия две наистина дегенерирали съсловия у нас.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Как да го усети зад компютъра
                Като го оберат 2-3 пъти или почака с дъщеря си на ръце 1 час пред кабинета ще усети..... и ще покаже уважение
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Как да го усети зад компютъра
                  Като го оберат 2-3 пъти или почака с дъщеря си на ръце 1 час пред кабинета ще усети..... и ще покаже уважение
                  Аз съм чакал с малката над 1 час с температура с дъщеря ми, чакал съм и линейка 20 минути.
                  Най-лесно е да посочим виновен, трудно е да разберем защо ни се случва това.
                  Лекарите в БГ са много добри, но тъпата ни система е бъгава.
                  Медицина подчинена на пазарни принципи не е медицина.
                  Куку, нали знаеш, че си малко назад в живота, бавно се развиваш малко.

И крадец съм гонил от входната ни врата, но не го хванах.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Как пък един път не пропусна да подчертаеш личното си отношение в разговора и да отправиш неуместна обида към някого?!
                    КОМЛЕКСАР!!!
                    Хайде обясни, защо ни се случват тези неща? Кое е бъгавото на системата? Защо е нужно да уважаваме тези хора, коите често се случва дори да издевателстват над нас? Ти харесваш и уважаваш нехайното и надменно отношение, чакането пред кабинета и злоупотребите със служебно положение в МВР?
                    sigpic

Comment

Как пък един път не пропусна да подчертаеш личното си отношение в разговора и да отправиш неуместна обида към някого?!
                      КОМЛЕКСАР!!!
                      Хайде обясни, защо ни се случват тези неща? Кое е бъгавото на системата? Защо е нужно да уважаваме тези хора, коите често се случва дори да издевателстват над нас? Ти харесваш и уважаваш нехайното и надменно отношение, чакането пред кабинета и злоупотребите със служебно положение в МВР?
                      Аз не съм те обиждал.
                      Познавам адски много добри лекари.
                      Лекарите са циници, не очаквайте от тях да Ви се лигавят и мазнят като продавачка на гащи в столичен мол.
                      Това са хора работещи адски тежък труд.
                      Колко от вас биха си лягали спокойно с мисълта дали някоя от 70 те рецепти за деня не е объркана?
                      Колко от вас ще спят спокойно след смърт на операционната маса при условие, че на другия ден пак си там.
                      Не бройте грешките, а бройте спасените животи, така ще оцените труда на тези хора.
                      И никога не забравяйте, че тези хора "ремонтират машина", която не е създадена от човешки разум.
                      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        Аз не съм те обиждал.
                        Познавам адски много добри лекари.
                        Лекарите са циници, не очаквайте от тях да Ви се лигавят и мазнят като продавачка на гащи в столичен мол.
                        Това са хора работещи адски тежък труд.
                        Колко от вас биха си лягали спокойно с мисълта дали някоя от 70 те рецепти за деня не е объркана?
                        Колко от вас ще спят спокойно след смърт на операционната маса при условие, че на другия ден пак си там.
                        Не бройте грешките, а бройте спасените животи, така ще оцените труда на тези хора.
                        И никога не забравяйте, че тези хора "ремонтират машина", която не е създадена от човешки разум.
                        Е колкото и безумно да спорите с Кuku.... тук определено съм съгласна с теб. В България има невероятни лекари. Казвам го от опит и защото съм го видяла лично с очите си. Да, някои са не особено любезни, но спасяват животи и мисля, че от това по-важно няма!!!
                        GTV 1.8 TS

Comment

Пак ще попитам, дано този път е по-разбираемо....
                          Защо да уважавам човек, който не си върши работата?
                          sigpic

Comment

Няма причина, погледнато в черно и бяло... но винаги има и сиво ...

Comment

Мислиш елементарно, това е твоят основен проблем.
                              К.М.

Comment

Напротив - задавам елементарен въпрос!
                                Смееш ли да отговориш?

Жоре, сивото е всичко онова, което сме принудени да изтърпим, за да видим бялото, но защо е нужно?!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X