Известие

Collapse
No announcement yet.

За произвола на униформените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
    Явно сервилността и конформизма вземат превес в тоя форум, коя мишка ми изтри предния пост?
    Преди имаше корави момчета тук, сега са останали само лигльовци!
    Я земи се спри малко. Аз ти изтрих поста и кво?? А мишката помисли кой е след като освен да обиждаш, по друг начин не можеш да изразиш мнение. Пък и за лиглъовците важи същото, последните ти постове са само мрънкане, земи се стегни малко. Имах те за по сериозен човек.

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
      Явно сервилността и конформизма вземат превес в тоя форум, коя мишка ми изтри предния пост?
      Преди имаше корави момчета тук, сега са останали само лигльовци!
      Вече не съм убеден, че никой, нищо не ти е изтрил.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Влади, наистина вземи си стегни малко - ако не ти бяха изтрили поста, аз щях да възроптая, че е останал.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Влади, наистина вземи си стегни малко - ако не ти бяха изтрили поста, аз щях да възроптая, че е останал.
          Опааа, собственото мнение е мрънкане, а наричането на нещата с истинските им имена - обида!

Я, обидения три крачки пред строя и да ми обясни защо колегите ми са мръсни полицаи, пък аз ще му обясня какво би станало ако ги нямаше!
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

• Във всякак система има свестни хора и боклуци - това важи и за полиция, и за армия, и за пожарна, и за каквото още се сетите - не пропускам дори частния сектор
            Тъпото е, че по ред причини от години насам съвсем съзнателно се набляга на черните "прояви" и негативите на всяка от тия институции, вероятно с цел разклащане на държавата - което си е факт вече. Всички си спомняме какво ни се говори от телевизия, радио и вестници - само издънки и никога хубави неща.
            Всички ревем от полицаите, но като се държат коректно и помогнат, някак започваме да мислим по-иначе.
            Всички плюят по нас в армията, но като стане някаква голяма беля - катастрофа, наводнение, пожари - всички питат "Къде са вертолетите?" нали ??? Друго е да видиш сълзите в очите на спасените и техните близки, но това няма какво да го обяснявам - само който го е видял, ще го разбере.
            Едно време в Ямбол живеех срещу пожарната, и по цял ден ги гледах как играят мач или волейбол, и как буквално си чешат орехите... Няма да ви описвам какво ми беше мнението. Напоследък обаче се налага да работим много заедно с РСБП-Пловдив, а и няколко пъти видях как реагират хората на различни ситуации - и вече мисля за тях по друг начин.
            Та това искам да кажа - плява и боклук ще има винаги, лошото е, че като са в чувала с брашното, целия чувал намирисва и изглежда зле. Както беше казано и по-горе, хората в тия системи са поставени до стената - лошо и некачествено материално осигуряване, липса на средства, проблеми от всякъде ... А за да си върши човек работата добре, не трябва да мисли за проблемите, които го убиват бавно.

Съвсем отделен е въпроса за произвола на униформените обаче... за това няма никакво извинение просто ! Онази вечер съм в едно такси, и на едно от най-задръстените кръстовища се случи нещо, което още не мога да си обясня. Не знам дали заради дупка на пътя, или заради друга кола, друго такси леко засече черен микробус. 20 м след кръстовището същия бус спря напречно пред таксито, от него изскочиха 7-8 полицая - с униформи - и обградиха таксито. Еми кво да ви кажа - таксиджията беше напляскан набързо, и полицаите също така набързо се натовариха обратно, и си тръгнаха.
            Еми ... квото и да е станало, не мисля че това е начина ! Не бяха редови полицаите, тва е повече от ясно, но не виждам какво им дава право да се самозабравят така ?!? Съжалявам, че не можах да снимам всичката тая простотия, но пък какъв ли ще е и ефекта после ...

Весели празници на всички, и дано има повече хора, които успяват все пак да носят униформата с чест, без значение на упреци и обиди. Надявам се все някога нещата да се оправят ...
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
              Във всякак система има свестни хора и боклуци - това важи и за полиция, и за армия, и за пожарна, и за каквото още се сетите - не пропускам дори частния сектор
              Тъпото е, че по ред причини от години насам съвсем съзнателно се набляга на черните "прояви" и негативите на всяка от тия институции, вероятно с цел разклащане на държавата - което си е факт вече. Всички си спомняме какво ни се говори от телевизия, радио и вестници - само издънки и никога хубави неща.
              Всички ревем от полицаите, но като се държат коректно и помогнат, някак започваме да мислим по-иначе.
              Всички плюят по нас в армията, но като стане някаква голяма беля - катастрофа, наводнение, пожари - всички питат "Къде са вертолетите?" нали ??? Друго е да видиш сълзите в очите на спасените и техните близки, но това няма какво да го обяснявам - само който го е видял, ще го разбере.
              Едно време в Ямбол живеех срещу пожарната, и по цял ден ги гледах как играят мач или волейбол, и как буквално си чешат орехите... Няма да ви описвам какво ми беше мнението. Напоследък обаче се налага да работим много заедно с РСБП-Пловдив, а и няколко пъти видях как реагират хората на различни ситуации - и вече мисля за тях по друг начин.
              Та това искам да кажа - плява и боклук ще има винаги, лошото е, че като са в чувала с брашното, целия чувал намирисва и изглежда зле. Както беше казано и по-горе, хората в тия системи са поставени до стената - лошо и некачествено материално осигуряване, липса на средства, проблеми от всякъде ... А за да си върши човек работата добре, не трябва да мисли за проблемите, които го убиват бавно.

Съвсем отделен е въпроса за произвола на униформените обаче... за това няма никакво извинение просто ! Онази вечер съм в едно такси, и на едно от най-задръстените кръстовища се случи нещо, което още не мога да си обясня. Не знам дали заради дупка на пътя, или заради друга кола, друго такси леко засече черен микробус. 20 м след кръстовището същия бус спря напречно пред таксито, от него изскочиха 7-8 полицая - с униформи - и обградиха таксито. Еми кво да ви кажа - таксиджията беше напляскан набързо, и полицаите също така набързо се натовариха обратно, и си тръгнаха.
              Еми ... квото и да е станало, не мисля че това е начина ! Не бяха редови полицаите, тва е повече от ясно, но не виждам какво им дава право да се самозабравят така ?!? Съжалявам, че не можах да снимам всичката тая простотия, но пък какъв ли ще е и ефекта после ...

Весели празници на всички, и дано има повече хора, които успяват все пак да носят униформата с чест, без значение на упреци и обиди. Надявам се все някога нещата да се оправят ...
              Това мисля и аз.

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
              Опааа, собственото мнение е мрънкане, а наричането на нещата с истинските им имена - обида!

Я, обидения три крачки пред строя и да ми обясни защо колегите ми са мръсни полицаи, пък аз ще му обясня какво би станало ако ги нямаше!
              Някой, като те пита, какво мислиш за него, тогава си давай собственото мнение.
              Никой не ти обяснява, какво мисли за теб и какъв си ТИ.

По темата - а какво би станало, ако нямаше акушерки?
              Какво би станало, ако ги нямаше съдиите.Не всички са "лоши", ама не вървят там нещата.Това важи и за полицията.
              Не може в магистрална полиция да хванеш 3/4 от състава в Пазарджик ли беше, да лапа като циганин подкупи и да ги жалиш.
              Познавам свестни хора, които кандидатстваха за работа в МРВ и не ги приеха, ама приеха боклуци, само поради факта, че бащите им бяха милиционери.Познавам хора полицаи, които забогатяха, от факта че са корумпирани и работят в полицията.А и продължават.
              Други пък всеки ги знае - не са полицаи вече, ама е ясно като са били там, какво са правили.
              В едно общество има значение от всички, а не само от полицаи или боклучии.Никой не е казва, че трябва да се закрие полицията, нали?Но трябва да се рефомрира, както много неща у нас.
              А ако ги нямаше хлебарите, продавачите, лекарите, зъболекарите, счетоводителите, боклучиите и тн, би станало това, че на полицаите нямаше кой да им плаща заплатите.Полицията си получава заплатите от обществото и то има мнение за нея.Пишеш в Гугъла мнения за полицията и опса ето първото:
              http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=23318
              Тука пък има за един известен и естествено неясен случай:
              http://offnews.bg/index.php/113694/u...-s-politsiyata
              Та обидения - три крачки зад строя и да вземе да помисли...
              Last edited by fred; d.m.y г., 16:55.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Аха, ясно сега пък имало и НЕ мръсни ченгета, ма като цяло нали викаш са мръсна пасмина....ти що работиш бе, сподели че да те светна колко мръсници има в твоя бранш?

......10 пъти ти казах че не ти си човека, който ще ми казва къде и какво да кажа /пиша/!
                Ако си много голям мъже лично се опитай да ми затвориш устата, че такива драскачи форумни съм ги виждал на живо колко струват!
                А нещата боксуват, щото глупаци /като теб/ избраха пожарникарчето да ни е премиер!
                Last edited by gigi; d.m.y г., 01:51.
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

• Путьо - евала, мъжко поведение, сдържаност, елегантност и т.н.Идеал за мъж-псува, ударя или праща да се чисти тоалетната (на двора с клекало или направо дупка у бетона, защото декора обикновено у село нЕкое)...ами да ти кажа че си селски тъпанар тогава, гУЕемия мъж.Постоянното обясняване, кой какъв е тлъст комплекс.
                  В поста ми пишеше същото, което съм писал в по стария-че има свестни там.Като не можеш да четеш - чети мненията няколко пъти, да ги схванеш, белким.Пак го прочети, то си седи.
                  Аз усти не затварям.Това е милиционерско-полицейски навик нещо, както боя (щом не си на един акъл).
                  Не съм се бил от 5-6 клас, ама ако ме удариш ще ти трясна и аз един-два и какво?
                  И на живо и на умряло съм възпитан, не ми е присъщ арогантния манталитет, който ти навираш.Ако те закарам някъде
                  с културни хора ще си мълчиш и дума няма да обелиш, наклепал уши.
                  Та и ти не ми нареждай какво АЗ да пиша.Всъщност избягвам и да комуникирам с теб, просто е безмислено.Да ни мислиш, че съм се оплакал , че да ти трият поста??
                  Пиши си глупостите - вижда се какъв си.Нещата боксуват точно, заради умствения багаж на такива като теб.
                  Аз за ББ (той и Цецо продукти на МВР да кажем, а и много други в това и миналото управление ).Сигурен, че ти си гласувал за много по - загубен и от него. ББ е цвете в сравнение с червената баба и производните и организации, които явно харесваш.
                  Last edited by gigi; d.m.y г., 01:54.
                  sigpic

Comment

• За мен по принцип, полицаите, воените, лекарите, учителите и изобщо хората от бюжетната сфера на Държавата са добрестни хора, но сбърканата система за мотивация ги прави такива каквито не са.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

• ---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:40.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Путьо - евала, мъжко поведение, сдържаност, елегантност и т.н.Идеал за мъж-псува, ударя или праща да се чисти тоалетната (на двора с клекало или направо дупка у бетона, защото декора обикновено у село нЕкое)...ами да ти кажа че си селски тъпанар тогава, гУЕемия мъж.Постоянното обясняване, кой какъв е тлъст комплекс.
                        В поста ми пишеше същото, което съм писал в по стария-че има свестни там.Като не можеш да четеш - чети мненията няколко пъти, да ги схванеш, белким.Пак го прочети, то си седи.
                        Аз усти не затварям.Това е милиционерско-полицейски навик нещо, както боя (щом не си на един акъл).
                        Не съм се бил от 5-6 клас, ама ако ме удариш ще ти трясна и аз един-два и какво?
                        И на живо и на умряло съм възпитан, не ми е присъщ арогантния манталитет, който ти навираш.Ако те закарам някъде
                        с културни хора ще си мълчиш и дума няма да обелиш, наклепал уши.
                        Та и ти не ми нареждай какво АЗ да пиша.Всъщност избягвам и да комуникирам с теб, просто е безмислено.Да ни мислиш, че съм се оплакал , че да ти трият поста??
                        Пиши си глупостите - вижда се какъв си.Нещата боксуват точно, заради умствения багаж на такива като теб.
                        Аз за ББ (той и Цецо продукти на МВР да кажем, а и много други в това и миналото управление ).Сигурен, че ти си гласувал за много по - загубен и от него. ББ е цвете в сравнение с червената баба и производните и организации, които явно харесваш.
                        Брей, голяма уста...тва колко време го мисли...къде викаш ти е тоалетната...?

Геца, тва горното не е ли за предупреждение, или за поотрязване...или лизача е превилигирован?
                        Хич не ме заплашвай с бан, че от такива заплахи сумати хора дето бяха върли фенове и добри познавачи на марката вече не пишат в този форум...не ме заплашавай, че да не взема да банн-а форума от листа си, тука като ви гледам сте останали десетина човека и си припявате и на несъгласните с вас - бан!
                        Mitsubishi Outlander
                        Mitsubishi Space Star
                        Daihatsu Terios

Comment

• Мъжът трябва да си държи на думите.Виждам, че си редактирал мнението си, на което аз ти отговорих - махнато е ласкавото обръщение към мен - "Путьо" и други обиди са замазани.Не очаквах да си коригираш твоето... и после да викаш, какво съм писал!
                          Твоето поведение поражда такова държание.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 14:16.
                          sigpic

Comment

• Излишно е да се карате. Всеки си има собствено мнение, но никой не е длъжен да му се налага чуждото.
                            Като цяло много трудно ще се оправи всеобщото мнение за полицаите като цяло. Просто обществото е загубило по една или друга причина доверие.
                            Много е обсъждан проблема с корупцията, но само с приказки нищо не се прави и нищо няма да поправи. Основен проблем е заплатата на служителя, която е смешна на фона на изискванията за изпълнение на работа. Пример: Неквалифициран работник (сервитьор) взима по голяма заплата, като има възможност и за допълнителен доход (бакшиш), при нас не само, че е фиксирана ми и няма абсолютно никакво значение дали ще си седя цял ден в колата или ще излезна от нея да напиша някой друг фиш.
                            И да не сме толкова сериозни прясна случка:
                            Стоя си на установачен пункт и гледам трима младежи се опитват да запалят автомобил спрян неправилно пред магазин. Приближавам се към тях и тръгват да бутат "баничарка" и образуват задръстване. Преди да съм казал нещо започнаха с оправданията, а аз ги прекъснах, че няма да ги санкционирам ами да видим къде да избутаме колата така , че да не пречи. Управляващият автомобила каза, че акумулатора му бил слаб и това е основния проблем да не запали. Попитах ги дали имат кабели и да им "дам ток". Намериха момчета и при закачане на двата автомобила чухме реплики от преминаващите хора: "Гле'й к'ви са смешници, не могат да си запалят 'патрулката'! Безмислено бе да им обясняваме и просто се засмяхме се с момчетата
                            За това, че за едни сме смешници, прости и какви ли не още може би отдавна съм претръпнал, но поне за тези три момчета сме променили мнението за 'тъпите куки'.
                            Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

• Да пожелая повече такива хора, като теб, друго няма какво да кажа
                              Принципно визирам системата, която не е променена (както и цялата ни държава и много институции в нея). По този начин се подтиска инициативата, волята за промяна и се поддържа едно статукво, което не води до никъде -старата песен на нов глас.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 20:10.
                              sigpic

Comment

• Да внеса една позитивна нотка в темата
                                Днес станах свидетел как полицай излезе от патрулката,за да преведе възрастна жена,която беше тръгнала да пресича между колите ,булевард с 4 платна в едната посока...Става дума за бул.Васил Левски,малко преди подлеза към Пикадили Парк (варненци знаят къде стоят обикновено полицаите)
                                Бих искала всички полицаи да са като него
                                Не знам кой е,просто искам да го поздравя,макара и виртуално!
                                И да му благодаря,че с този си жест направи денят ми още по-хубав !
                                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                                X