нека не превръщаме темата в рибарско надлъгване за начинаещи. Предлагам научната фантастика да я оставим за клавиатурните рецери и да си говорим факти. А фактите са че 250 км/ч със стокова 2-литрова алфа няма как да се вдигнат. Всичко останало са чесане на разни неща.
Известие
Collapse
No announcement yet.
на коя скорост колко км ?????
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениенека не превръщаме темата в рибарско надлъгване за начинаещи. Предлагам научната фантастика да я оставим за клавиатурните рецери и да си говорим факти. А фактите са че 250 км/ч със стокова 2-литрова алфа няма как да се вдигнат. Всичко останало са чесане на разни неща.
Ти говориш за реални 250 , или за отчитане на километраж?
На всички ни е ясно, че заводските километражи имат отклонения след 200 км/ч. При това е тенденциозно направено.
За това казах:
Темата за топ спийд, по принцип си е изгубена тема, всичко е относително.Last edited by Tonimir; d.m.y г., 16:34.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщениеАко говорим за РЕАЛНА ФИЗИЧЕСКА скорост на пътя, без радар или някой истински Г-Тек , просто няма смисъл да се говори
Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщениеКилометража ми дава отклонение 3 км/ч. на 100 т.е. на 260 ще даде около 8-10 което ме устройва щото такива експерименти едва ли ще направя пак . Само не ми казвай , че имаш съмнения , че 1 QV не може да вдигне 250 реални километра в часAlfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеНачи аз и повече правим...280 дигам като си хода на Перник..щот съм си напраил некой модификации..изпилил съм главата махнал съм седалки..
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеА защо не си кажеш за магнитите на д-р Ливайн дето си ги сложил на коляновия вал...
Comment
-
Да добавя и още нещо. Ако примерно при 100 км отклонението е 5 км/ч, при 200 км отклонението не е 10 км/ч а повече.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеНещо пак доста ме съмнява 190 км/ч на 4-та скорост с двигател 1.4
То тогава с 3,2 би трябвало 320 да не са проблем, а?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеМотора няма нищо общо с това на коя предавка колко се дига това зависи от кутията и ти го знаешAlfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеЗначи, за топ спийда, ако ползвам твоята терминология, най-важна е науката, наречена физика.
И съжалявам, че ви попарвам мечтите, но въпросната наука е безкомпромисна и досега не е имало случай, нейните закони да са били отменени от клип в Youtube.
По-рано в темата бях дал един калкулатор, който удобно го пропуснахте.
Сега ви давам това:
Това е формулата, която изчислява необходимата мощност за преодоляване на въздушното съпротивление.
В нея никъде не виждам да има колко е дълга 5-та предавка, нито с какви койлоувъри е автомобила и т.н.
Та, успех с оборването на законите на физиката.sigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Comment
-
Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщениеПо това което си написал оставам с впечатлението , че с каквато и аеро динамика да е един автомобил с мощност от 155 коня примерно ще вдигне едни километри ... Мисля , че аеродинамиката е от огромно значение но не виждам да я споменаваш във формулата сиLast edited by Доко; d.m.y г., 11:06.
Comment
-
незнам за мен 250км/ч е доста сериозна скорост до 200 и 10,20 ок, но 250 вече говорим за сериозни стоиности отнсосно мощност и нм (нютонметри), мн трудно кола без осезаеми подобрения може да достигне нещо такова.Специално 145 има доста ниска предница и ъгъла на атака на въздушна струя не е чак толкова висок, в сравнение с други сериини модели, но все пак 250 са си 250Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd
Comment
Comment