Известие

Collapse
No announcement yet.

на коя скорост колко км ?????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

нека не превръщаме темата в рибарско надлъгване за начинаещи. Предлагам научната фантастика да я оставим за клавиатурните рецери и да си говорим факти. А фактите са че 250 км/ч със стокова 2-литрова алфа няма как да се вдигнат. Всичко останало са чесане на разни неща.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
      нека не превръщаме темата в рибарско надлъгване за начинаещи. Предлагам научната фантастика да я оставим за клавиатурните рецери и да си говорим факти. А фактите са че 250 км/ч със стокова 2-литрова алфа няма как да се вдигнат. Всичко останало са чесане на разни неща.
      Момент, че тук почвам да се обърквам.

Ти говориш за реални 250 , или за отчитане на километраж?

На всички ни е ясно, че заводските километражи имат отклонения след 200 км/ч. При това е тенденциозно направено.

За това казах:
      Темата за топ спийд, по принцип си е изгубена тема, всичко е относително.
      Ако говорим за РЕАЛНА ФИЗИЧЕСКА скорост на пътя, без радар или някой истински Г-Тек , просто няма смисъл да се говори
      Last edited by Tonimir; d.m.y г., 16:34.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
      AR 155 2.0 16v SUPER
      Toyota Corolla 2014 S Premium
      Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
        Ако говорим за РЕАЛНА ФИЗИЧЕСКА скорост на пътя, без радар или някой истински Г-Тек , просто няма смисъл да се говори
        Ето за какво говорим - от този пост тръгва всичко:
        Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
        Километража ми дава отклонение 3 км/ч. на 100 т.е. на 260 ще даде около 8-10 което ме устройва щото такива експерименти едва ли ще направя пак . Само не ми казвай , че имаш съмнения , че 1 QV не може да вдигне 250 реални километра в час
        Ta, реални 250км/ч. може, ама в някоя друга Вселена, където законите на физиката са различни.
        Alfa Romeo 166 3.0 V6
        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Начи аз и повече правим...280 дигам като си хода на Перник..щот съм си напраил некой модификации..изпилил съм главата махнал съм седалки..

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            Начи аз и повече правим...280 дигам като си хода на Перник..щот съм си напраил некой модификации..изпилил съм главата махнал съм седалки..
            А защо не си кажеш за магнитите на д-р Ливайн дето си ги сложил на коляновия вал...

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              А защо не си кажеш за магнитите на д-р Ливайн дето си ги сложил на коляновия вал...
              АААА тихо беее...са ще ми разберът мега - мод-а

Comment

Да добавя и още нещо. Ако примерно при 100 км отклонението е 5 км/ч, при 200 км отклонението не е 10 км/ч а повече.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Това е научна фантастика 260 км с 2.0 16v туинс парк ако ще и от Копитото или някъде от Черни връх да се засилиш (хипотетично при прав участък ) надолу до мрамор чак и пак ще е зор голям.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                    Нещо пак доста ме съмнява 190 км/ч на 4-та скорост с двигател 1.4

То тогава с 3,2 би трябвало 320 да не са проблем, а?
                    Мотора няма нищо общо с това на коя предавка колко се дига това зависи от кутията и ти го знаеш
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Мисля, че малко пообъркахме Алфите с ферарита, ама няма нищо, важното е да си чешем езиците.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Мотора няма нищо общо с това на коя предавка колко се дига това зависи от кутията и ти го знаеш
                        Ми ако ти намеря примерно корса 1.2 която кутията и на 6500об/мин. на 4-та вдига 200 а на 5-та 250 дали ще ги вдигне! На 4-та няма да стигне до прекъсвач, да не говорим за 5-та!
                        Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                          Значи, за топ спийда, ако ползвам твоята терминология, най-важна е науката, наречена физика.
                          И съжалявам, че ви попарвам мечтите, но въпросната наука е безкомпромисна и досега не е имало случай, нейните закони да са били отменени от клип в Youtube.
                          По-рано в темата бях дал един калкулатор, който удобно го пропуснахте.
                          Сега ви давам това:

Това е формулата, която изчислява необходимата мощност за преодоляване на въздушното съпротивление.
                          В нея никъде не виждам да има колко е дълга 5-та предавка, нито с какви койлоувъри е автомобила и т.н.

Та, успех с оборването на законите на физиката.
                          По това което си написал оставам с впечатлението , че с каквато и аеро динамика да е един автомобил с мощност от 155 коня примерно ще вдигне едни километри ... Мисля , че аеродинамиката е от огромно значение но не виждам да я споменаваш във формулата си
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                            По това което си написал оставам с впечатлението , че с каквато и аеро динамика да е един автомобил с мощност от 155 коня примерно ще вдигне едни километри ... Мисля , че аеродинамиката е от огромно значение но не виждам да я споменаваш във формулата си
                            Пропущаш най-важната физична стойност, необходима на твоето аеродинамично желязо да разпори въздуха, и да полети с така мечтаните 200+ км/ч, а това е липсата на нютон метри, или казано простичко, 2.0TS няма достатъчно теглилна мощност, 187nm не са достатъчни да бутат срещу вятър от над 200км/ч, за този двигател всичко след тази скорост е изнасилване.
                            Last edited by Доко; d.m.y г., 11:06.

Comment

Абсолютно подкрепям моята е с 400 Nm и умира на 238, като й направя ремапа ще видиме тогава.
                              Алфа ромео 75 2.0
                              Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
                              Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

незнам за мен 250км/ч е доста сериозна скорост до 200 и 10,20 ок, но 250 вече говорим за сериозни стоиности отнсосно мощност и нм (нютонметри), мн трудно кола без осезаеми подобрения може да достигне нещо такова.Специално 145 има доста ниска предница и ъгъла на атака на въздушна струя не е чак толкова висок, в сравнение с други сериини модели, но все пак 250 са си 250
                                Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Working...
                                X