Известие

Collapse
No announcement yet.

на коя скорост колко км ?????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
    Само не ми казвай , че имаш съмнения , че 1 QV не може да вдигне 250 реални километра в час
    Няма да казва.
    Ще го кажа аз - или си намерил доста дълга права с много сериозен наклон или е имало попътен вятър поне със 100-ина км/ч. Или и двете.
    Последният вариант е това QV да е доста по-мощно от стандартните си 150/155к.с.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Ако колата е без сериозни доработки не вярвам да вдига тези километри. ГТВ-то беше с такъв мотор и кутия от КуВе преди да умре и тези скорости бяха в сферата на наусчната фантастика. Сега с петак турбо ги докарва точно такива, с единствената разлика, че ме е страх да тествам максимална скорост. Дигал съм до 250 км/ч и по-натам не смея.

260 км/ч е изключително висока скорост, която много малко автомобили могат да развият спокойно.
      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Ваката, засили се и накарай някой колега да те снима
        Реалната максимална скорост се върти около 220 км/ч.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

и аз мисля, че 210 -220 км/ч е реалната максимална скорост за свинспарк. Обикновенно след нея си имаме родилка. Все пак това е двулитров 150-коньов мотор, а не 4 литров осмак. Нека сме маааалко по-реалистични.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
            Няма да казва.
            Ще го кажа аз - или си намерил доста дълга права с много сериозен наклон или е имало попътен вятър поне със 100-ина км/ч. Или и двете.
            Последният вариант е това QV да е доста по-мощно от стандартните си 150/155к.с.
            Колата си е 155 коня без никакви доработки правата беше от качването на магистралата след шумен посока Варна още не бях стигнал OMV-тата на магистралата ... за вятъра не мога да кажа не съм го мерил но най вероятно е имало щото инъче след 210 става невъзможно
            Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            Ако колата е без сериозни доработки не вярвам да вдига тези километри. ГТВ-то беше с такъв мотор и кутия от КуВе преди да умре и тези скорости бяха в сферата на наусчната фантастика. Сега с петак турбо ги докарва точно такива, с единствената разлика, че ме е страх да тествам максимална скорост. Дигал съм до 250 км/ч и по-натам не смея.
            260 км/ч е изключително висока скорост, която много малко автомобили могат да развият спокойно.
            Не сравнявай 145 с GTV Разликата в килограмите не е малка . За 1-ви и сиг. последен път вдигам толкова повечето пъти стрелката спира на около 240 и не ще повече този път сиг. е имало вятър де да знам ... но колкото и да са реалните км. чувството да си видиш стрелката в дъното е неуписуемо ... както и да си видиш новото каре по магистралата след това ( Безценно ) Но това е др. въпрос*
            Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
            Ваката, засили се и накарай някой колега да те снима
            Реалната максимална скорост се върти около 220 км/ч.
            Правил съм го затова казвам , че километража ми дава отклонение 3 км/ч на 100 кога ше прайм хижа да фърлим някой друга гума
            sigpic
            33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
            Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Рибари ли сте?
              sigpic

Comment

Разбирам какво намекваш ... Не не обичам рибата даже в чиния пък ако не вярваш , че стрелката се е разходила до 260 някъде по-горе бях дал линк със снимка ако пък не вярваш на снимката ела и щи покажа
                sigpic
                33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

Колата си е 155 коня без никакви доработки правата беше от качването на магистралата след шумен посока Варна още не бях стигнал OMV-тата на магистралата ... за вятъра не мога да кажа не съм го мерил но най вероятно е имало щото инъче след 210 става невъзможно
                  Именно. При подходящи условия, може да добуташ до 220км/ч. реални, както и колегите са писали, но... толкова.
                  Не сравнявай 145 с GTV Разликата в килограмите не е малка.
                  Килограмите в случая нямат почти никакво значение. Те имат значение при ускорението от място най-вече.
                  За максимална скорост са важни два компонента - мощност и челно съпротивление.
                  В сравнение с тези двете, всички останали са пренебрежими.
                  И при данните на твоята кола, 250км/ч. е в сферата на ненаучната фантастика.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Интересен спор се заформи...
                    Ся да кажа и аз нещо ( говоря от личен опит и видяно с очите си). Виждал съм доста коли от различни марки ( все по около 150 коня) да вдигат по 240-250км/ч без много ядове,стига път да има. Факт е ,че след 200км/ч повечето коли се "уморяват" малко и стават мудни,тоест ускорението е много слабо. Виждал съм и алфи по 150 коня дето абортират на такава скорост за сажаление. Така че според мен нее невъзможно да стане това,макар ида е дооста трудно,ама доста доста. То на Шестака се усеща разлика след 200,а 4 цилиндровия...
                    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                      Именно. При подходящи условия, може да добуташ до 220км/ч. реални, както и колегите са писали, но... толкова.

Килограмите в случая нямат почти никакво значение. Те имат значение при ускорението от място най-вече.
                      За максимална скорост са важни два компонента - мощност и челно съпротивление.
                      В сравнение с тези двете, всички останали са пренебрежими.
                      И при данните на твоята кола, 250км/ч. е в сферата на ненаучната фантастика.
                      Ела сипи бензин и ще те запозная от близо с научната фантастика . Ще ти демонстрирам и как радара показва толкова колкото карам ... А килограмите са от значение И при максималната скорост защото и 166-цата има мотор 2.0 ТС ама никога не може да вдигне тия километри . Защо ли ? . При положение , че на 1 автомобил всичко по двигателя му е изправно и половината чарколя са нови не виждам причина да не пълни километража поне до 250
                      sigpic

Comment

Продължавам да твърдя, че имаш сериозно отклонение на километража. Няма как КуВе сток да изцепи 250 км/ч. Няма! По книжка й дават 211 км/ч максимална скорост. отклонение от 20% от заводските данни е много, ама МНОГО. Пак ти казвам - карал съм такъв мотор в кола с по-добро челна съпротивление и тези скорости са невъзможни. И отново ще ти посоча, че цитираните от теб скорости по предавки са актуални за петцилиндров турбо мотор, който сток е 70 коне над КуВе-то. Нещо има грешка някъде.

Comment

Ела сипи бензин и ще те запозная от близо с научната фантастика . Ще ти демонстрирам и как радара показва толкова колкото карам ... А килограмите са от значение И при максималната скорост защото и 166-цата има мотор 2.0 ТС ама никога не може да вдигне тия километри . Защо ли ? . При положение , че на 1 автомобил всичко по двигателя му е изправно и половината чарколя са нови не виждам причина да не пълни километража поне до 250
                          По каталог и на двата автомобила - 166 2.0TS, 155к.с. и 145QV 2.0TS, 155к.с. максималната скорост е еднаква - 211км/ч.
                          Това, че ти си намерил някакъв начин да заобиколиш законите на физиката е много интересно, но и твърде неправдоподобно.
                          Eто ти една СМЕТКА, която не е съвсем точна, а занижена, понеже ефективността на двигателя се променя с натоварването, а и с годините.
                          Дори и така се вижда, че за да достигнеш 249км/ч. ти трябват малко над 190к.с. за да успееш и това е при подходящи условия, каквито рядко се срещат.

Понеже Търговище ми е малко далечко, а и нямам време да се занимавам с глупости (да се возя с над 200км/ч. в 12+ годишна кола), мога да ти предложа да си сипеш бензин, да запазиш касовата бележка, да вземеш един GPS и да направиш клипче, как вдигаш 250+км/ч.
                          След това дай един IBAN и ще ти преведа парите за горивото, ако опитът ти е успешен.
                          Става ли така?

П.П.
                          Само за протокола, Alfa Romeo 156 GTA има максимална скорост от 250км/ч., а е с по-добра аеродинамика от 145QV и е 250к.с.!
                          Ако това не те кара да се замислиш поне малко, май няма за какво да спорим.

П.П.2
                          Докато се натуткам, той bouncer ме изпреварил.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Младежа е прекалил с youtube-то, ко му се връзвате ...
                            sigpic

Comment

Ха абсолютно подкрепям по-горното мнение. С моята 159ка на 5 на 3000 оборота съм на 180, а на 6 в 4400 ми показва 245, като на GPSа беше 238. Това е максимума. Такава скорост от 250 с фабрична алфа май само 147 GTA 156 GTA 159 3.2 и 8c май могат да направят. Всичко на всичко 4 коли.
                              Алфа ромео 75 2.0
                              Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
                              Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

сериозни обоврвания на тея 250км, маи аргументите са наистина верни
                                Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Working...
                                X