Известие

Collapse
No announcement yet.

на коя скорост колко км ?????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хмм ся кой коко дигнал и кой не ,не знам,ама това колко и дават по книжка също нее най вярното според мен.
    Ся ще питата защо. Ами защото с няколко навигации съм мерил моята и си прай 230 по ГПС и почти 240 по километраж ,а и дават 216 по книжка
    П.С. Те и дават и да гори 11.8 в града ама гори 13-14
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
      Хмм ся кой коко дигнал и кой не ,не знам,ама това колко и дават по книжка също нее най вярното според мен.
      Ся ще питата защо. Ами защото с няколко навигации съм мерил моята и си прай 230 по ГПС и почти 240 по километраж ,а и дават 216 по книжка
      П.С. Те и дават и да гори 11.8 в града ама гори 13-14
      взе ми думите от устата ... а относно клипчетата няма проблеми само да имам път към варна
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

По километраж 260 км в час, по GPS 246 km/ч Иначе за оборотите знам само на втора при 7000 оборота е на 85-90 км в час за моята.
        С 200 км в час съм на 3900 оборота на 6-та скорост.( и ако има аутобан мога да си я потдържам колкото си искам време )
        Говорим за 6 скоростна кутия с оригинален размер гуми и джанти по книжка на ГТВ-то ми.(туйн спарка на 145-цата ми лъжеше повече 230 по километраж - 210 реално и след 20-30 минути потдържане на тая скорост - едното бутало излезе да ме види
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
          По километраж 260 км в час, по GPS 246 km/ч Иначе за оборотите знам само на втора при 7000 оборота е на 85-90 км в час за моята.
          С 200 км в час съм на 3900 оборота на 6-та скорост.( и ако има аутобан мога да си я потдържам колкото си искам време )
          Говорим за 6 скоростна кутия с оригинален размер гуми и джанти по книжка на ГТВ-то ми.(туйн спарка на 145-цата ми лъжеше повече 230 по километраж - 210 реално и след 20-30 минути потдържане на тая скорост - едното бутало излезе да ме види
          Да не би да си сбъркал клавиша тук? По-скоро трябва да са 4900 оборота.
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
            Същото си помислих и аз, че тук само някакви нереални стойности изскачат ...

по темата - 156 JTD 2000 rpm-115 км/ч, 3000 rpm-160 км/ч на 6-та предавка.
            С мотора 3500 rpm- 100 км/ч, 11500 rpm- 330 км/ч пак на 6-та и по километраж
            sigpic

Comment

Е, аз толкова не мога, да вдигна, колкото и да се напъвам.
              До удряне на оборотите в края:
              1. 45 км/ч
              2. 90 км/ч
              3. 130 км/ч
              4. 160 км/ч
              5. Вдигал съм до 170 км/ч, защото колата не е нова и съм с тесни зимни гуми, може да стане фал. Но си мисля, че много повече от това не може да захапе.
              Иначе реална скорост, която може да поддържа, считам, че 140 км/ч е добре, при положение, че това е най-малкия ТС двигател.

Comment

ОПС май там бяха 4800- 4900
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
                  Е, аз толкова не мога, да вдигна, колкото и да се напъвам.
                  До удряне на оборотите в края:
                  1. 45 км/ч
                  2. 90 км/ч
                  3. 130 км/ч
                  4. 160 км/ч
                  5. Вдигал съм до 170 км/ч, защото колата не е нова и съм с тесни зимни гуми, може да стане фал. Но си мисля, че много повече от това не може да захапе.
                  Иначе реална скорост, която може да поддържа, считам, че 140 км/ч е добре, при положение, че това е най-малкия ТС двигател.
                  Именно такива бяха километрите когато и аз бях с 1.4 двигателя само дето на 4-та вдигах 190 на ограничител а на 5-та така и не го стигнах максималната с малкия двигател ми беше 215 с невероятни мъки
                  sigpic
                  33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                  Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Нещо пак доста ме съмнява 190 км/ч на 4-та скорост с двигател 1.4

То тогава с 3,2 би трябвало 320 да не са проблем, а?
                    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Comment

за 1.4 190 ня 4та ддз ??
                        Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Вака, кажи с каква ск. кутия си? Все си мисля, че си с по-дълга 5-та
                          Ако е така, не виждам причина, при наличие на хубава и дълга права, тази кола да не вдигне и 250

Моята 155ца съм я засилвал и е стигала без проблем 220, на единствения ми рън за топ скорост, стигал съм 225 и се усещаше, че може една идея отгоре (230+) но се отказах, нямаше смисъл просто да мъча двигателя още 30-60 секунди да седи на червено.
                          Моя километраж съм го засичал по ГПС, и никакви отклонения няма, тествал съм при скорости до 160-180. Оригиналния километраж, както и оригиналните джанти на колата + размер гуми.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                          AR 155 2.0 16v SUPER
                          Toyota Corolla 2014 S Premium
                          Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
                            Вака, кажи с каква ск. кутия си? Все си мисля, че си с по-дълга 5-та
                            Ако е така, не виждам причина, при наличие на хубава и дълга права, тази кола да не вдигне и 250
                            Стига с тези вицове бре хора...
                            Ами да слагаме направо скоростни кутии от дизели и гледай к'во става - със 155к.с. ще вдигаме 300км/ч. като нищо...
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Стига с тези вицове бре хора...
                              Ами да слагаме направо скоростни кутии от дизели и гледай к'во става - със 155к.с. ще вдигаме 300км/ч. като нищо...
                              Какви вицове?

Ето ти тази кола: http://www.youtube.com/watch?v=UfuCIly9g8g (сток 2.0 16v) /моята 155ца, по подобен начин се държи на подобна 200+ км/ч скорост/

сложи и по-дълга 5-та, дали няма да затвори 250 ? (+10-15 КМ/ч)

Значи за топ спийд , много е важен терена! гладак, прав, да няма вятър, пък може и в твоята посока да е да ти помага и т.н.
                              Да не забравим и двигателя , в какво състояние е.
                              Окачването на Ваката също не е какво да е , с койловъри и колата е много ниска. Това също много помага.

Така, че има си много фактори за които помагат на Ваката да вдигне такава скорост

Темата за топ спийд, по принцип си е изгубена тема, всичко е относително. Като някой толкова го вълнува, да се вземе един радар и да се засича колата ... или с някой Г-Тек .

И все пак ще кажа, че ТwinSpark да се държи дълго време на 5-та в обороти над 6К , не е желателно. (говоря за двигател, който не е отварян за КАЧЕСТВЕН основен ремонт ).
                              Last edited by Tonimir; d.m.y г., 15:50.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                              AR 155 2.0 16v SUPER
                              Toyota Corolla 2014 S Premium
                              Moskvich 2140

Comment

Значи, за топ спийда, ако ползвам твоята терминология, най-важна е науката, наречена физика.
                                И съжалявам, че ви попарвам мечтите, но въпросната наука е безкомпромисна и досега не е имало случай, нейните закони да са били отменени от клип в Youtube.
                                По-рано в темата бях дал един калкулатор, който удобно го пропуснахте.
                                Сега ви давам това:

Това е формулата, която изчислява необходимата мощност за преодоляване на въздушното съпротивление.
                                В нея никъде не виждам да има колко е дълга 5-та предавка, нито с какви койлоувъри е автомобила и т.н.

Та, успех с оборването на законите на физиката.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                                X