Известие

Collapse
No announcement yet.

Мерцедес Мл или Фолцваген Туарег

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Ти не разбираш и си заблуден, не разбра ли сега, като видиш мерцЕдеса трябва да ахкаш и охкаш като студентка първокурсничка от странджанските села пред дискотека в студентски град.
    Е ама как, пичките в студентски град като спреш пред тях с мл-а и им падат гащите сами
    Не виждам какъв е проблема щом имаш кинти да поддържаш китук като мерца, да имаш един истински джип и една удобна шосейна колица. Щото тия жипки нито ги бива извън пътя, нито на него. Сега преди да скочите да ме плюете да кажа, че това си е мое мнение.

Comment

Добре де спрете с глупостите, човека пита между два джипа дали някои има впечатления, а не кои какво би си купил. Това че за вас са безмислени не значи че за други не са идеалния избор.
      А да човека спомена че е женен та това за пичките не важи.

Comment

Гледайте са, момчета, само на който не са му се качвали жени по светофарите в Кайена, само той приказва глупости за въпросния.... тъй, че всеки си гледа интересите
        Аз нямам нищо против да карам джип с автоматично натоварване и директно събуване, пък вие го наричайте както искате
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Гледайте са, момчета, само на който не са му се качвали жени по светофарите в Кайена, само той приказва глупости за въпросния.... тъй, че всеки си гледа интересите
          Аз нямам нищо против да карам джип с автоматично натоварване и директно събуване, пък вие го наричайте както искате
          Абе не знам, сутрин по бул. България 90% от Кайените, които слизат от Бояна, ги карат жени Ма не съм забелязал да спират и да качват мъже...

А сега сериозно - който не е карал голям, тежък и комфортен СУВ на дълъг път, той не знае колко е комфортно. Отделно е сигурно, гледаш пътя отвисоко и виждаш опасностите много по-рано, отколкото ако ти се влачи гъза по асфалта.

Да не говорим, че конкретно ако трябва да се тръгне на път утре, ако още бях със 166, просто нямаше да тръгна - обещават дебел сняг. Докато с Волвото изобщо не гледам прогнозата.

В общи линии СУВ-ът е оптималният автомобил за България - 20 сантиметра клиренс, високи гуми, не се плаши от дупки, легнали полицаи (клиренса на моята 166 беше точно 8,5 см), няма значение дали вали сняг, дали има локви до коляно и дали общината пак е изненадана от снега през януари. Абе просто знаеш, че като тръгнеш, вероятността да стигнеш е много висока. За високата позиция на седене да не говорим. Или огромния багажник. Или сигурността при удар.

А за това в какви коли предпочитат да се возят каките, не сте много прави за гоуемите жипове. Моето наблюдение е друго. Определено предпочитат да ги возя в това:

а не в това:

Но си зависи и от сезона де
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

имаш разлики в боята!

шегувам се )
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              А да човека спомена че е женен та това за пичките не важи.
              Ние женените да мрем ли бре!

---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:15 ----------

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
              А сега сериозно - който не е карал голям, тежък и комфортен СУВ на дълъг път, той не знае колко е комфортно. Отделно е сигурно, гледаш пътя отвисоко и виждаш опасностите много по-рано, отколкото ако ти се влачи гъза по асфалта.
              А по завоите пак ли е по-комфортно?

---------- Post added at 16:18 ---------- Previous post was at 16:16 ----------

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
              Да не говорим, че конкретно ако трябва да се тръгне на път утре, ако още бях със 166, просто нямаше да тръгна - обещават дебел сняг. Докато с Волвото изобщо не гледам прогнозата.
              Е това вече е сериозен аргумент, заради който и аз в скоро време ще се ориентирам към джипка. Нали се сещаш ако ми тупнат дело във Видин например през януари как ще стигна с алфата.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Е да, ама разбираш ли е голяма щуротия да се взима Алфа 166, обаче да се вземе грозен немски псевдоджип с брутално завишена цена на частите е нещо много нормално... Аз повече няма да пиша по темата, казах каквото имам да казвам. Ясно е защо се предпочитат в България, нямаме нормални пътища, но при други обстоятелства не виждам какво печелиш от тази кола, освен големи разходи по нея.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                  Ясно е защо се предпочитат в България, нямаме нормални пътища, но при други обстоятелства не виждам какво печелиш от тази кола, освен големи разходи по нея.
                  Поддръжката на тва Волво, дето го виждаш по-горе, е три до четири пъти по-евтина в сравнение със 166.

Факт.

А колко харчи можеш да видиш в подписа ми. Все пак е 2,2 тона празно, автомат и около 230 коня
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                  ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Имах в предвид мерца, но няма значение. Обещах да не пиша повече и ще спазя обещанието си.

Comment

Имах в предвид мерца, но няма значение. Обещах да не пиша повече и ще спазя обещанието си.
                      И на мерца(ML) потдръжката е по-ефтина от 166.

Comment

На Х5, ако не му се строшат скоростите или не му изпусне някой амортисьор, сигурно също му е по-евтина поддръжката от 166
                        sigpic

Comment

Мислех да не пиша, но не мога да се сдържа... Ебаси майката, продавам си колата... А тези, които ми се хвалят с х5-ци на старо ще им кажа, че парите, хвърлени по алфата за три години са цената на джипа му в добро състояние...

Comment

...... А тези, които ми се хвалят с х5-ци на старо ще им кажа, че парите, хвърлени по алфата за три години са цената на джипа му в добро състояние...
                            Тва ако си късметлия може да се случи...

Comment

.... и никой няма да се учуди
                              sigpic

Comment

На 166 за да е в добро състояние само Ауди и бентли може и стъпат на поддръжката. Брутално завишените цени са за частите на Алфите. На 15г 156-ца предницата с оригинални части е 1000лв а на 5г МЛ е 600лв. Пък и това с "истинските" джипове съм го ял, в сняг и нормален черен път СУВ-овете са много по добри, истинските джипове да си ги карат оффроудаджиите. Имал съм Нисан Патрул ГР е няма такава щайга.

Comment

Working...
                                X