Известие

Collapse
No announcement yet.

Свързване на стерео усилвател без "pre-out" с активен субуфер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ползвайте, по-мощни усилватели и изобщо аудио техника от по-висок клас за да нямате проблеми - такива екземпляри от по-малко известни марки са по надеждни от известните маркови екземпляри от по-нисък клас, а цената им е често по-ниска.
    Това го казвам, защото изработката и материалите на високи класове са различни.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• PS ,PVC и други пластмасови листи- в рекламните агенции.може и тънък мдф. +-няма значение. гледай на 2-те колони да е еднакво.
      точка

Comment

• Я да вкарам ново 20 в темата...
        Може ли на активен суб, който фабрично НЯМА high level input да му се добави такъв..? В смисъл ясно, че всичко може, по-скоро въпроса ми е мога ли аз да си го направя това с моите умения или не е толкова просто..? Суба има само един чинчов вход, никакви други входове/изходи...

Comment

• Туй питане го отправи в новият ти форум
          В стила на раздела - ми що да не може ...

ПП Ха, никъде в нета не видях схема на суб с такива входове...
          Last edited by svetlastf; d.m.y г., 17:51.
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Я да вкарам ново 20 в темата...
            Може ли на активен суб, който фабрично НЯМА high level input да му се добави такъв..? В смисъл ясно, че всичко може, по-скоро въпроса ми е мога ли аз да си го направя това с моите умения или не е толкова просто..? Суба има само един чинчов вход, никакви други входове/изходи...

Ако ще вземаш сигнал от говорител/тонколона, най лесното е с делител на напрежение:

Можеш да започнеш със стойности:

Z1 = 10 Kohm
            Z2 = 1 Kohm

така ще получиш делител 10/1

Вместо 2 резистора можеш да ползваш и един потенциометър за всеки канал, или един стерео-потенциометър за двата канала.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Еда, ама входа на суба е друг...
              Има вход и изход на сигнала...
              Last edited by svetlastf; d.m.y г., 18:33.
              Alfa Romeo 1.8 TS `98
              sigpic

Comment

• както казаха - може. прост делител на напрежение.
                ето и схема която даже има лоу пас филтър на който честотата се променя.
                http://www.extremecircuits.net/2010/...subwoofer.html
                точка

Comment

• Прекално слжно за моите "познания" в областта...

Comment

Прекално слжно за моите "познания" в областта...
                    Нищо сложно няма. Трябва само да запоиш 2 съпротивления.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Май по-културно и лесно ще бъде да изведа един пре-аут на усилвателя или..?

Comment

Май по-културно и лесно ще бъде да изведа един пре-аут на усилвателя или..?
                        Определено ще е по-добре.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Засега "замразявам" това начинание, но все пак информативно какво ми трябва за да изкарам пре-аут за суб на усилвателя..? Трябва ли по някакъв начин да "срежа" честотите с (нещо тако) филтър или просто пускам сигнала и суба сам си го реже..? Как е при усилвателите, които си го имат като изход..?
                          И трябва ли ми задължително схемата на точния модел усилвател за тази работа..?

Comment

• зависи дали суба има лоу пас филтър. демек дали има врътка за настройка честотата на среза.
                            за усилвателя- най-лесно е ако имаш схема. но иначе пак става. разбирасе е добре да се направи една схема с ОУ която да служи за буфер и да не вкарваш разни смущения в крайните стъпала. иначе с кабелчетата директно пак става но е много дърводелско.
                            най-добре ако питаш мен е да си направиш вход за високо ниво на суба. схемата е супер елементарна, частите са евтини и се събират за отрицателно време на тестова платка. пък и ще натрупаш опит със спойките.
                            следващия ти проект може да е риаа коректор и предусилвател който да поставиш в грамофона и да го вържеш към нормален вход на усилвателя.
                            точка

Comment

• Елементарна е за тебе...
                              Не, като я гледам със съвсем малка помощ ще си я "сглобя", това е факт - даже лекичко ме притеснява дали не е ПРЕКАЛЕНО елементарна (което за мен като ламе в тази област носи усещането, че нещо няма да свири като на "купешките" хай-левъл входове)...

Мисълта ми е, че съм пред дилема дали да взема хубав суб (относително понятие в лимитиран бюджет, но да не се отклобняваме в тази посока, знам точно какво искам, само не знам как да го свържа), който обаче няма хай-левъл вход, или пък да взема в същия бюджет по-голЕмо "дърво" само заради това, че има такъв вход... А като взема по-свестния и го отворя да му сложа още една платка се сещаш, че парите съм ги "изхвърлил" защото ако го думна гаранцията отива... Но пък съм слушал достатъучно време и двата и определено има смисъл да се чанча за да "присадя" хай-левъл на въпросния...

Comment

• Обособяването на вход с ниска чувствителност на субуфера ще го направиш външно и не се налага нищо да разглобяваш.

Ето примерна реализация:

Сравнено с това, реализирането на линнеен изход на усилвателя е доста по-трудна задача. Трябва да пипаш вътре и вероятността да наакаш нещо покрай това съществува.
                                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:56.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X