Днес сутринта го намерих това хвърлено във входа , даже и не беше в пощата ... И някой получавал ли е такава честитка и за какво точно е , защото се чудя ако са ме снимали , трябваше да ми пратят снимката нали ? И имам един неплатен фиш от преди два месеца да не би да ме търсят да ми напишат акт и да го платя ? И какъв съвет ще ми дадете да ходя или как да постъпя ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Някой с такава честитка ?
Collapse
X
-
Би трябвало там да ти връчат снимката. Виж ако имаш някой роднина, дето има книжка, но не кара, да го набедиш него, че тогава той е карал колата и ще вземат от неговите точки. Поне по-рано беше така. И ще му приберат талона евентуално - зависи от нарушението.
на жена ми талона сега е в КАТ и още не е платила глобата от 100 лв. Но тя не шофира. Аз пък си извадих златен талон.
УспехAlfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Колега, доколкото знам, снимките ти ги показват чак като отидеш в КАТ.
Колкото дали призовката е заради фиша - силно ме съмнява. Аз лично карам с два фиша от почти година и засега никой не ме е викал за нищо.
Отиди до 11то гише, пък пиши кво е станало
Comment
-
Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщениеБи трябвало там да ти връчат снимката. Виж ако имаш някой роднина, дето има книжка, но не кара, да го набедиш него, че тогава той е карал колата и ще вземат от неговите точки. Поне по-рано беше така. И ще му приберат талона евентуално - зависи от нарушението.
на жена ми талона сега е в КАТ и още не е платила глобата от 100 лв. Но тя не шофира. Аз пък си извадих златен талон.
УспехИЛи то е е едно и също ?
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
Първоначално публикувано от totev4o Покажи съобщениеКолега, доколкото знам, снимките ти ги показват чак като отидеш в КАТ.
Колкото дали призовката е заради фиша - силно ме съмнява. Аз лично карам с два фиша от почти година и засега никой не ме е викал за нищо.
Отиди до 11то гише, пък пиши кво е станало
Comment
-
Само да вметна: не правете сравнения с различните управления на КАТ. Примерно в Бургас имат онлайн връзка с данъчното и няма как да не си платиш данъка, докато в София номера минава, там системата все още е тромава.
Съвета ми е да отидеш и да провериш на място, не е страшно, няма да си първия глобен.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеСамо да вметна: не правете сравнения с различните управления на КАТ. Примерно в Бургас имат онлайн връзка с данъчното и няма как да не си платиш данъка, докато в София номера минава, там системата все още е тромава.
Съвета ми е да отидеш и да провериш на място, не е страшно, няма да си първия глобен.
Comment
-
То принцип, няма голямо значение дали ще отидеш или не. Тя системата си действа и без твое участие. Ако отидеш, най-мого да разбереш защо те викат и ще можеш да реагираш по адекватно, като например да пишеш възражения по даден, наскоро съставен акт или да си вземеш наказателно постановление по друг за да го жалиш, ако имаш такива намерения.
Както ти казах, най-добре отиди. На повиквателното пише "справка", тъй че не би трябвало да е нещо голямо и грандиозно.
Comment
-
Аз получих писмо...в което ме молят учтиво да си платя забравен от мен фиш за 30лв на три години..платих си го де.
Интересно някой да каже ако те снимат с камера за колко време пращат снимката!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от totev4o Покажи съобщениеТо принцип, няма голямо значение дали ще отидеш или не. Тя системата си действа и без твое участие. Ако отидеш, най-мого да разбереш защо те викат и ще можеш да реагираш по адекватно, като например да пишеш възражения по даден, наскоро съставен акт или да си вземеш наказателно постановление по друг за да го жалиш, ако имаш такива намерения.
Както ти казах, най-добре отиди. На повиквателното пише "справка", тъй че не би трябвало да е нещо голямо и грандиозно.
Comment
-
Аз съм обжалвал. При мен процедурата протече по следния начин: Писах възражение на върху акта, след два-три дни пратих писмени обяснения защо съм несъгласен с него. След като не ми признаха възраженията от КАТ отидох да си взема наказателното постановление, което после вкарах в съда. Сложиха ми един Вх. номер на постановлението насрочиха ми дата за дело и ми го върнаха. Вече почти година карам с него и делото ми е тея дни. След него мога да дам повече детайли, но общо взето адвокатска му работа от там нататък.
Comment
-
Нали правите разлика от фиш до акт?
Говорите за различни неща.
Съгласно чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително, макар и конституционият съд да го обявява за противоконституционен: http://www.constcourt.bg/Pages/Docum...t.aspx?ID=1600Last edited by Доко; d.m.y г., 00:59.
Comment
-
Акт също не можеш да обжалваш,ако предвидената глоба е до 50 лв.А снимка може да ти пратят и след 6 месеца,ако са те снимали в единия край на България,а ти живееш в другия.За връчване на наказателно постановление,акт,фиш,ще те вика кварталния по район на местоживеене,а не на гише.sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
Comment