Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой с такава честитка ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Нали правите разлика от фиш до акт?
    Говорите за различни неща.
    Съгласно чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително, макар и конституционият съд да го обявява за противоконституционен: http://www.constcourt.bg/Pages/Docum...t.aspx?ID=1600
    Съгласно отменения текст на чл. 189, ал. 13 ли говориш ? А е отменен точно заради решението на съда ...

Comment

С тая покана милиционерите ловят балъци.За да си редовно призован и до носиш административно-наказателна отговорност трябва да си се подписал , че си получил призовка.Препоръчаното писмо по пощата когато не е получено от теб или пълнолетен член на семейството не може да е основание да те санкционират за неявяването ти.Така , че докато не те намерят лично и да ти връчат срещу подпис какъвто и да е документ не си длъжен да се явяваш при тях.Едва след това т.е. когато си редовно призован/което се доказва с документа с подписа ти/ и не си се явил могат да ти наложат глоба за неявяването , която е отделна от тази за самото нарушение за което вероятно те търсят.
      Правилното в случая е да не правиш нищо , като се надяваш да не те търсят.Дори и да те намерят в последствие и да ти връчат призовката не е гаранция , че санкцията която ти налагат е законосъобразна защото междувременно може да е изтекъл давностния срок за съответното нарушение.Точно затова се консултирай допълнително с вещ човек -адвокат или такъв който е в час и пак може да ги пратиш да пият студена вода.
      Last edited by alfageorgi; d.m.y г., 09:22.
      Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Относно връчването на снимки,снимали са ме в Плевен и също там ми я получих с пет месеца закъснение.

Comment

Два пъти са идвали такива честитки - и двата пъти като отида в пощата ми връчват пликчета със снимки от камери
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
            Дори и да те намерят в последствие и да ти връчат призовката не е гаранция , че санкцията която ти налагат е законосъобразна защото междувременно може да е изтекъл давностния срок за съответното нарушение.
            За кой точно срок става дума ?

Comment

Хмм.. за моето нак. постановление ме извикаха до КАТ за да ми го връчат. Явно зависи от града и общината, в която живееш.

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                За кой точно срок става дума ?
                Например тези тука:

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението.
                Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Това са разпоредби точно от ЗАНН , които касаят и ЗДвП.

Comment

Например тези тука:

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 77 от 2011 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението.
                  Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Така е доста по-ясно от преди

Comment

Например тези тука:

Тоест , ако до три месеца не ме потърсят ... да ги пишат на пясъка тези глоби така ли ?

Comment

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
                      Тоест , ако до три месеца не ме потърсят ... да ги пишат на пясъка тези глоби така ли ?
                      Всеки случай е конкретен и зависи от това кога е извършено и установено нарушението.Затова и в началото писах , че правилното поведение е да си траеш защото не е ясно за кое и какво нарушение те търсят , кога си го извършил , кога са го установили милиционерите и т.н. и т.н.Ако те намерят все пак вече може и да е късно да те накажат , но това се разбира , като се установят конкретните дати които посочих по-горе.Айде със здраве и умната.

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
                        Акт също не можеш да обжалваш,ако предвидената глоба е до 50 лв.А снимка може да ти пратят и след 6 месеца,ако са те снимали в единия край на България,а ти живееш в другия.За връчване на наказателно постановление,акт,фиш,ще те вика кварталния по район на местоживеене,а не на гише.
                        Това вече не е така. В момента и НП за 5 лв. имаш право да обжалваш.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Днес ходих до пощата и ги питах за какво ме занимават и тя ми отговори ,че ако са ме снимали е трябвало да получа писмо със снимката направо ... Пък остана варианта за неплатения фиш да искат да го правят на акт ... Ама без подпис не отивам да ме търсят !

Comment

Днес ходих до пощата и ги питах за какво ме занимават и тя ми отговори ,че ако са ме снимали е трябвало да получа писмо със снимката направо ... Пък остана варианта за неплатения фиш да искат да го правят на акт ... Ама без подпис не отивам да ме търсят !
                            Моят съвет е:

До момента в който някой не ти връчи нещо лично и срещу подпис, не реагирай по никакъв начин на подобни честитки.

Едва ли те известяват за да те дарят с 1000 лв.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Моят съвет е:

До момента в който някой не ти връчи нещо лично и срещу подпис, не реагирай по никакъв начин на подобни честитки.

Едва ли те известяват за да те дарят с 1000 лв.
                              Мерси брато така и смятам да направя !То като цяло каквото е такова нали ? Смисъл няма как глобата да ми стане по-голяма ?

Comment

Мерси брато така и смятам да направя !То като цяло каквото е такова нали ? Смисъл няма как глобата да ми стане по-голяма ?
                                Глобите не са като неплатените сметки върху които се надчисляват лихви.
                                Като не могат да измислят механизъм да си приберат парите от глобите, да ме хванат за .....

А след като мине време, я камилата - я камиларя.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X