Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой с такава честитка ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Това вече не е така. В момента и НП за 5 лв. имаш право да обжалваш.

Не знам,може.Не са ме глобявали от години,а и може вече да са го променили.
    sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

колко години е давността на актовете?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
        колко години е давността на актовете?

Я си уточни въпроса? Горното е в случай, че са ти написали акт но не е излезело НП, ако НП е написано давност няма.
        Last edited by BLUE1; d.m.y г., 19:00.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Имам колеги шофьори,имат написани актове и излезнали глоби,но вече с години не ходят да плащат.От тях знам че ако не успеят да те "накарат" да платиш след 4-5 години глобата "отпадала" или нещо такова.Нещо свързано с 5 годишната давност.

Comment

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
            Днес сутринта го намерих това хвърлено във входа , даже и не беше в пощата ... И някой получавал ли е такава честитка и за какво точно е , защото се чудя ако са ме снимали , трябваше да ми пратят снимката нали ? И имам един неплатен фиш от преди два месеца да не би да ме търсят да ми напишат акт и да го платя ? И какъв съвет ще ми дадете да ходя или как да постъпя ?
            Скъсай я и я хвърли.Начина на призоваване е напълно незаконен.Ако до една година не го платиш става невалиден.Никой не може да докаже, че си въобще призован.Наскоро имаше и подобна публикация в пресата-нещо от сорта, че КАТ признава, че ни призовава незаконно.
            Ето тука има дискусии в лекс бг например:
            http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=13511
            Ето едно от линка:
            ЗДвП препраща към ЗАНН, който в особените разпоредби казва - чл.84 - че се прилага НПК. -
            Чл. 180. (1) Призовките, съобщенията и книжата се връчват срещу разписка, подписана от лицето, за което са предназначени.
            (2) Когато лицето отсъства, те се връчват на пълнолетен член на семейството му, а ако няма пълнолетен член на семейството - на домоуправителя или портиера, както и на съквартирант или съсед, когато поеме задължение да ги предаде.
            (3) Когато призовките, съобщенията и книжата са предназначени за обвиняем, частен обвинител, частен тъжител, граждански ищец и граждански ответник, който отсъства, и е невъзможно връчването им на лицата по ал. 2, те могат да се връчат и на защитника и повереника, ако те се съгласят да ги приемат.
            (4) Ако получателят или лицето по ал. 2 и 3 не може или откаже да подпише, връчителят прави бележка за това в присъствието на поне едно лице, което се подписва.
            (5) На учреждение или юридическо лице връчването става срещу подпис на длъжностно лице, натоварено да поема книжата.
            (6) Лицето, чрез което става връчването, подписва разписка със задължение да предаде призовката, съобщението или книжата на лицето, за което са предназначени.
            (7) Връчителят отбелязва в разписката името и адреса на лицето, чрез което става връчването, и отношението му с лицето, на което трябва да бъдат връчени призовката, съобщението или книжата........................
            Last edited by fred; d.m.y г., 20:07.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Евала !!!
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                Имам колеги шофьори,имат написани актове и излезнали глоби,но вече с години не ходят да плащат.От тях знам че ако не успеят да те "накарат" да платиш след 4-5 години глобата "отпадала" или нещо такова.Нещо свързано с 5 годишната давност.

Да, абсолютната давност е 5 години, но ако са му отнели СУМПС по време на писането на акта, даже и след 6 години пак ще трябва да си плати за да си получи свидетелството.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

До колкото знам,само на един са му взели талончето,но той кара без,а като го спрат минава със "забравил съм го".Повечето има по едно тесте КТ

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Скъсай я и я хвърли.Начина на призоваване е напълно незаконен.Ако до една година не го платиш става невалиден.Никой не може да докаже, че си въобще призован.Наскоро имаше и подобна публикация в пресата-нещо от сорта, че КАТ признава, че ни призовава незаконно.
                    Ето едно от линка:
                    ЗДвП препраща към ЗАНН, който в особените разпоредби казва - чл.84 - че се прилага НПК. -
                    Чл. 180. (1) Призовките, съобщенията и книжата се връчват срещу разписка, подписана от лицето, за което са предназначени.
                    (2) Когато лицето отсъства, те се връчват на пълнолетен член на семейството му, а ако няма пълнолетен член на семейството - на домоуправителя или портиера, както и на съквартирант или съсед, когато поеме задължение да ги предаде.
                    (3) Когато призовките, съобщенията и книжата са предназначени за обвиняем, частен обвинител, частен тъжител, граждански ищец и граждански ответник, който отсъства, и е невъзможно връчването им на лицата по ал. 2, те могат да се връчат и на защитника и повереника, ако те се съгласят да ги приемат.
                    (4) Ако получателят или лицето по ал. 2 и 3 не може или откаже да подпише, връчителят прави бележка за това в присъствието на поне едно лице, което се подписва.
                    (5) На учреждение или юридическо лице връчването става срещу подпис на длъжностно лице, натоварено да поема книжата.
                    (6) Лицето, чрез което става връчването, подписва разписка със задължение да предаде призовката, съобщението или книжата на лицето, за което са предназначени.
                    (7) Връчителят отбелязва в разписката името и адреса на лицето, чрез което става връчването, и отношението му с лицето, на което трябва да бъдат връчени призовката, съобщението или книжата........................
                    Това - добре.
                    А какво ще кажеш за следната схема:
                    Получавам от кварталния надлежно написана призовка да се явя на дата... в Кат... и.т.н.
                    Понеже до въпросната дата има един месец, пък и имам някакви познати естествено е да полюбопитствам за какво иде реч.
                    Отговора не е страшен, но е потресаващ /поне за мен/-
                    Патрулна кола е пуснала рапорт, че говоря по мобилен телефон в движение. На въпроса ми защо трябва да ходя в КАТ ми се отговаря, че понеже полицайте нямали право да ме санкционират, затова пускали рапорт и през кварталния ме призовават да ми напишат такъв.
                    Така или иначе едва ли мога да направя нещо. Помня кога ме спряха и ми правиха проверка на документите, после ми пожелаха лек път, но не мога да схвана идиотията на цялата схема. По тая логика може всеки шапкар да те разхожда където си иска.
                    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                    Автогаз сервиз-
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                      Това - добре.
                      Получавам от кварталния надлежно написана призовка да се явя на дата... в Кат... и.т.н.
                      Понеже до въпросната дата има един месец, пък и имам някакви познати естествено е да полюбопитствам за какво иде реч.
                      Патрулна кола е пуснала рапорт, че говоря по мобилен телефон в движение. На въпроса ми защо трябва да ходя в КАТ ми се отговаря, че понеже полицайте нямали право да ме санкционират, затова пускали рапорт и през кварталния ме призовават да ми напишат такъв.
                      Така или иначе едва ли мога да направя нещо. Помня кога ме спряха и ми правиха проверка на документите, после ми пожелаха лек път, но не мога да схвана идиотията на цялата схема. По тая логика може всеки шапкар да те разхожда където си иска.
                      Не бях чувал за такъв подход, но явно и тая простотия я има.
                      В конкретния случай ще се случи следното:

1 - Отиваш в КАТ (няма как да не отидеш, след като са ти връчили призовка лично и вероятно си се подписал).

2 - Съставят ти акт

3 - Пишеш някакви възражиния в него (без значение какви, защото няма да имат никакво значение за издаването на НП).

4 - Излиза НП и ти веднага го обжалваш пред съда.

5 - Викат те на дело и с вероятност 99,999% съдът отсъжда в твоя полза. Най малкото, защото КАТ не са ти съставили акта на предполагаемото местопроизшествие и по този начин са ти отнели възможността на намериш свидетели.

Така ги съдих веднъж. Съставиха ми акт на няколкостотин метра от мястото на което се предполага, че съм извършил нарушението.

Мотивите на съда бяха именно тези, че е противозаконно да се съставя акт не на мястото на произшествието. Точка по въпроса.
                      Самото произшествие изобщо не го коментираха.

Лошото е това, че ще ти загубят маса време и нерви.
                      Вероятно можеш да им предявиш иск за нанесени материални/нематериални щети а не само да искаш да те оневинят.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                        Това - добре.
                        Ами ти си го казал Не съм адвокат, но съм сигурен, че това е незаконно.Общо взето според мен нищо не могат да ти направят.Той и колегата горе е поразвил отговора, но допълнително си мисля, нищо да не подписваш най добре.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Ето едно от линка:
                          Разпитах комшиите и ми казаха ,че е дошла тази жена от пощата със снимка , но мен ме е нямало , нито някой член от семейството и като нямат подпис .. изобщо няма да ходя ! А дали ще ме потърсят пак ... Защото ме снимаха с камера ( патрулката беше в насрещното и снимаше и аз минах с около 30=40 повече ) И друг въпрос : нямат право да ми я вземат книжката по този начин нали ?

Comment

Разпитах комшиите и ми казаха ,че е дошла тази жена от пощата със снимка , но мен ме е нямало , нито някой член от семейството и като нямат подпис .. изобщо няма да ходя ! А дали ще ме потърсят пак ... Защото ме снимаха с камера ( патрулката беше в насрещното и снимаше и аз минах с около 30=40 повече ) И друг въпрос : нямат право да ми я вземат книжката по този начин нали ?

Книжката няма да ти вземат заради това, че не могат лично да ти връчат НП. В момента в който ти го връчат, ако наказанието е свързано с отнемане на последните ти контролни точки, ще ти я вземат в този момент.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Книжката няма да ти вземат заради това, че не могат лично да ти връчат НП. В момента в който ти го връчат, ако наказанието е свързано с отнемане на последните ти контролни точки, ще ти я вземат в този момент.
                              Нямам нито една отнета точка до сега ... и това ми е първата издънка ...И за това ми е интересно , ако не се явя в КАТ , какво ще се случи ? ПО-добре да чакам пак да ме потърсят или ?

Comment

Нямам нито една отнета точка до сега ... и това ми е първата издънка ...И за това ми е интересно , ако не се явя в КАТ , какво ще се случи ? ПО-добре да чакам пак да ме потърсят или ?
                                Много изприказвахме по темата.

Накратко:

Наказанието ти няма да се увеличи заради това, че не могат да те открият.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X