Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво ще кажете за сметките на тока

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Бре Докич за тва не се бях сетил.....Прасето ни краде!!!!!!!!!!!
    .....взима бонуси на наш гръб!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Той надписва за бонуси щото го е яд на колегите му, които манипулират уреди, те какви "бонуси" взимат, бе прасето да си казва всичко... ама мълчи...

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      Той надписва за бонуси щото го е яд на колегите му, които манипулират уреди, те какви "бонуси" взимат, бе прасето да си казва всичко... ама мълчи...
      Гузен е........
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Бре Докич за тва не се бях сетил.....Прасето ни краде!!!!!!!!!!!
        .....взима бонуси на наш гръб!!!!!!!!!!!!!!!!!
        ЕРПетата са частни, нямам нищо общо с тях.
        Нямам нищо общо и с електроенергията. Имам общо само с един от ресурсите използвани за производството и. От възобновяемите е.

---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 09:50 ----------

Не съм го нпрвил аз а други,всъщост исках разяснеие относно 40 а не 20 дни и изказването ти,че няма измама и конспирация но ти както винаги отклони темата.........

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:13 ----------

.....това е невъзможно...ти си се припознал.
        Не съм отклонил темата. Просто я раздвижих.
        В някои градове това беше причината, не знам дали е така навсякъде.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          ЕРПетата са частни, нямам нищо общо с тях.
          Нямам нищо общо и с електроенергията. Имам общо само с един от ресурсите използвани за производството и. От възобновяемите е.

---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 09:50 ----------

Не съм отклонил темата. Просто я раздвижих.
          В някои градове това беше причината, не знам дали е така навсякъде.
          Коя е била причината??????Таксуването на 40 дни ли?
          А там където не са таксувани 40 дни каква е причината?

Comment

Мен сметките ми са в "нормата", но това няма да ми попречи, ако има протести в Плевен да ида да "метна някой камък". Ей тъй, от гражданска солидарност
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

......ало ВИК?
              -Не,Енергото е......
              -Нищо и на вас да ви ева майката!

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Мен сметките ми са в "нормата", но това няма да ми попречи, ако има протести в Плевен да ида да "метна някой камък". Ей тъй, от гражданска солидарност
              Това с камъни не се оправя......скали си требват.

Comment

Голяма неразбория е в тази държава, всеки лъже всекиго и всички се правят на много отворени - резултатите в един момент излизат наяве.
                Неадекватна енергийна политика както при държавата, така и при потребителите.
                Народа си изключва парното, пак плаща за него, вследствие на това потребява повече ток, сградите са под всякаква критика, по отношение енергийната ефективност.
                В крайна сметка пак бедните го духат, енергийните босове потриват самодоволно ръце, а циганите си щракат с пръсти.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Голяма неразбория е в тази държава, всеки лъже всекиго и всички се правят на много отворени - резултатите в един момент излизат наяве.
                  Неадекватна енергийна политика както при държавата, така и при потребителите.
                  Народа си изключва парното, пак плаща за него, вследствие на това потребява повече ток, сградите са под всякаква критика, по отношение енергийната ефективност.
                  В крайна сметка пак бедните го духат, енергийните босове потриват самодоволно ръце, а циганите си щракат с пръсти.
                  .....ми май си прав.......

Comment

Мощността е пряко зависимо от напрежението на мрежата. P=U*I.

А по нашата мрежа вместо ток с напрежение 220 волта тече с около 180 волта. И като си пуснеш бойлера да ти топли водата, или климатика, или каквото и да било, то той работи на 180/220 = 81% от възможностите си.
                    Или казано иначе получаваме 19% по малко от това което плащаме, и следователно за да получим при 180 волта напрежение същия ефект като при 220 волта ние трябва да изхабим 220/180 = 1.22 пъти повече ток.
                    Това не е вярно. Не ти трябва 1.22 пъти повече, ток, а ти трябва повече време
                    Един бойлер ако работи на 3 кВт и ти загрява водата за 1 час, то ако работи на 2.5 кВт ще ти я загрява за 1:20 мин. но пак ще изразходи едно и също количество енергия. (цифрите са примерни, а не реални)
                    Lexus IS200

Comment

Хайде обратно в 7 - 8 клас да си припомните закона на ОМ.
                      Няма как с понижено напрежение да се получи увеличение на мощността при един и същ товар.
                      А електромера мери мощност за единица време...
                      С понижение на напрежението могат само да ти изгорят някой по-капризен уред, но не и да ти надпишат сметката.
                      С увеличение на напрежението над 240 волта могат, но тогава и не толкова капризните уреди ще започнат да дават фира, ако не почнат да пукат/падат предпазители.

Я си погледнете пак фактурите бре хора, колко и какво точно пише в тях, освен консумацията какво още има и т.н.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Този ли? По него май ни изчисляват месечните сметки. http://www.youtube.com/watch?v=FOBqk...F0C84B76CC9F2E
                        Ом-300лв, ом-500лв...
                        В Германия като падне напрежението спират да отчитат електромерите, енергията е за сметка на ЕРП-то.
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 13:33.

Comment

Няма как с понижено напрежение да се получи увеличение на мощността при един и същ товар.
                          А електромера мери мощност за единица време...
                          С понижение на напрежението могат само да ти изгорят някой по-капризен уред, но не и да ти надпишат сметката.
                          С увеличение на напрежението над 240 волта могат, но тогава и не толкова капризните уреди ще започнат да дават фира, ако не почнат да пукат/падат предпазители.

Я си погледнете пак фактурите бре хора, колко и какво точно пише в тях, освен консумацията какво още има и т.н.

Освен повишената вероятност да дефектира някой уред заради ниско напрежение, това, което казваш за потребената енергия не е съвсем вярно.

Давам следния пример:

Искам да си направя чай и за целта искам да загрея някакво количество вода до 60 гр.
                          Ползвам за целта бързовар с мощност Р.
                          Когато мрежовото напрежение е в норми, бързоварът работи с мощността P и моят чай е готов за 5 минути.
                          За тези 5 минути известно количество енергия е изразходвано за подгряването на водата а известно количество енергия е прахосано под формата на загуби заради греене на околната среда.
                          Сега да си представим, че поради ниско мрежово напрежение моят бързовар работи с мощност P/2.
                          В този случай чаят ми няма да е готов за 10 минути а примерно за 12 поради това, че и загубите от нежелания топлообмен с околната среда ще са по-големи.
                          Ако пресилим нещата за да станат още по-ясни - ако мощността на бързоварът падне до много ниска стойност, той консумирайки макар и малка мощност във времето, никога няма да успее да сгрее моя чай и като работи дълго време само ще консумира енергия за да грее вселената. А пък аз ще плащам това, без да пия чай.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Проблема изобщо не е в напрежението (особено пониженото), но щом ви влече гонете сини гущери.
                            Повечето уреди които директно отделят топлина ще изхабят приблизително същото количество "ток" независимо от напрежението за да свършат същата работа.
                            Проблеми може да има при двигателните модули, но пак няма да има повишена мощност, няма от къде да се вземе.
                            По-ниска мощност за повече време или по-висока за по-малко време - резултата накрая е еднакъв.
                            Но явно някой има интерес да прави недоволните смешни в очите на мислещите, с подобни безумни теории на конспирацията.

Пак ви казвам, разгледайте си подробно сметките/фактурите.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Проблема изобщо не е в напрежението (особено пониженото), но щом ви влече гонете сини гущери.
                              Повечето уреди които директно отделят топлина ще изхабят приблизително същото количество "ток" независимо от напрежението за да свършат същата работа.
                              Проблеми може да има при двигателните модули, но пак няма да има повишена мощност, няма от къде да се вземе.
                              По-ниска мощност за повече време или по-висока за по-малко време - резултата накрая е еднакъв.
                              Но явно някой има интерес да прави недоволните смешни в очите на мислещите, с подобни безумни теории на конспирацията.

Пак ви казвам, разгледайте си подробно сметките/фактурите.

Не е еднакъв!

Ако крушката ми мъжди едва едва, само консумира енергия (макар и малко) но не свети. Т.е не ми върши никаква работа а си плащам за това.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                ... А пък аз ще плащам това, без да пия чай.
                                Дет'се вика- пиеш една студена вода.
                                На много места просто са манипулирани електромерите.
                                Лошото е, че по закон не можеш да си монтираш контролен електромер, който да важи за доказателство в съда, ако се разминават показанията.
                                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                                X