If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бре Докич за тва не се бях сетил.....Прасето ни краде!!!!!!!!!!!
.....взима бонуси на наш гръб!!!!!!!!!!!!!!!!!
ЕРПетата са частни, нямам нищо общо с тях.
Нямам нищо общо и с електроенергията. Имам общо само с един от ресурсите използвани за производството и. От възобновяемите е.
---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 09:50 ----------
Не съм го нпрвил аз а други,всъщост исках разяснеие относно 40 а не 20 дни и изказването ти,че няма измама и конспирация но ти както винаги отклони темата.........
---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:13 ----------
.....това е невъзможно...ти си се припознал.
Не съм отклонил темата. Просто я раздвижих.
В някои градове това беше причината, не знам дали е така навсякъде.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
ЕРПетата са частни, нямам нищо общо с тях.
Нямам нищо общо и с електроенергията. Имам общо само с един от ресурсите използвани за производството и. От възобновяемите е.
---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 09:50 ----------
Не съм отклонил темата. Просто я раздвижих.
В някои градове това беше причината, не знам дали е така навсякъде.
Коя е била причината??????Таксуването на 40 дни ли?
А там където не са таксувани 40 дни каква е причината?
Голяма неразбория е в тази държава, всеки лъже всекиго и всички се правят на много отворени - резултатите в един момент излизат наяве.
Неадекватна енергийна политика както при държавата, така и при потребителите.
Народа си изключва парното, пак плаща за него, вследствие на това потребява повече ток, сградите са под всякаква критика, по отношение енергийната ефективност.
В крайна сметка пак бедните го духат, енергийните босове потриват самодоволно ръце, а циганите си щракат с пръсти.
Голяма неразбория е в тази държава, всеки лъже всекиго и всички се правят на много отворени - резултатите в един момент излизат наяве.
Неадекватна енергийна политика както при държавата, така и при потребителите.
Народа си изключва парното, пак плаща за него, вследствие на това потребява повече ток, сградите са под всякаква критика, по отношение енергийната ефективност.
В крайна сметка пак бедните го духат, енергийните босове потриват самодоволно ръце, а циганите си щракат с пръсти.
Мощността е пряко зависимо от напрежението на мрежата. P=U*I.
А по нашата мрежа вместо ток с напрежение 220 волта тече с около 180 волта. И като си пуснеш бойлера да ти топли водата, или климатика, или каквото и да било, то той работи на 180/220 = 81% от възможностите си.
Или казано иначе получаваме 19% по малко от това което плащаме, и следователно за да получим при 180 волта напрежение същия ефект като при 220 волта ние трябва да изхабим 220/180 = 1.22 пъти повече ток.
Това не е вярно. Не ти трябва 1.22 пъти повече, ток, а ти трябва повече време
Един бойлер ако работи на 3 кВт и ти загрява водата за 1 час, то ако работи на 2.5 кВт ще ти я загрява за 1:20 мин. но пак ще изразходи едно и също количество енергия. (цифрите са примерни, а не реални)
Хайде обратно в 7 - 8 клас да си припомните закона на ОМ.
Няма как с понижено напрежение да се получи увеличение на мощността при един и същ товар.
А електромера мери мощност за единица време...
С понижение на напрежението могат само да ти изгорят някой по-капризен уред, но не и да ти надпишат сметката.
С увеличение на напрежението над 240 волта могат, но тогава и не толкова капризните уреди ще започнат да дават фира, ако не почнат да пукат/падат предпазители.
Я си погледнете пак фактурите бре хора, колко и какво точно пише в тях, освен консумацията какво още има и т.н.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Този ли? По него май ни изчисляват месечните сметки. http://www.youtube.com/watch?v=FOBqk...F0C84B76CC9F2E
Ом-300лв, ом-500лв...
В Германия като падне напрежението спират да отчитат електромерите, енергията е за сметка на ЕРП-то.
Няма как с понижено напрежение да се получи увеличение на мощността при един и същ товар.
А електромера мери мощност за единица време...
С понижение на напрежението могат само да ти изгорят някой по-капризен уред, но не и да ти надпишат сметката.
С увеличение на напрежението над 240 волта могат, но тогава и не толкова капризните уреди ще започнат да дават фира, ако не почнат да пукат/падат предпазители.
Я си погледнете пак фактурите бре хора, колко и какво точно пише в тях, освен консумацията какво още има и т.н.
Освен повишената вероятност да дефектира някой уред заради ниско напрежение, това, което казваш за потребената енергия не е съвсем вярно.
Давам следния пример:
Искам да си направя чай и за целта искам да загрея някакво количество вода до 60 гр.
Ползвам за целта бързовар с мощност Р.
Когато мрежовото напрежение е в норми, бързоварът работи с мощността P и моят чай е готов за 5 минути.
За тези 5 минути известно количество енергия е изразходвано за подгряването на водата а известно количество енергия е прахосано под формата на загуби заради греене на околната среда.
Сега да си представим, че поради ниско мрежово напрежение моят бързовар работи с мощност P/2.
В този случай чаят ми няма да е готов за 10 минути а примерно за 12 поради това, че и загубите от нежелания топлообмен с околната среда ще са по-големи.
Ако пресилим нещата за да станат още по-ясни - ако мощността на бързоварът падне до много ниска стойност, той консумирайки макар и малка мощност във времето, никога няма да успее да сгрее моя чай и като работи дълго време само ще консумира енергия за да грее вселената. А пък аз ще плащам това, без да пия чай.
Проблема изобщо не е в напрежението (особено пониженото), но щом ви влече гонете сини гущери.
Повечето уреди които директно отделят топлина ще изхабят приблизително същото количество "ток" независимо от напрежението за да свършат същата работа.
Проблеми може да има при двигателните модули, но пак няма да има повишена мощност, няма от къде да се вземе.
По-ниска мощност за повече време или по-висока за по-малко време - резултата накрая е еднакъв.
Но явно някой има интерес да прави недоволните смешни в очите на мислещите, с подобни безумни теории на конспирацията.
Пак ви казвам, разгледайте си подробно сметките/фактурите.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Проблема изобщо не е в напрежението (особено пониженото), но щом ви влече гонете сини гущери.
Повечето уреди които директно отделят топлина ще изхабят приблизително същото количество "ток" независимо от напрежението за да свършат същата работа.
Проблеми може да има при двигателните модули, но пак няма да има повишена мощност, няма от къде да се вземе.
По-ниска мощност за повече време или по-висока за по-малко време - резултата накрая е еднакъв.
Но явно някой има интерес да прави недоволните смешни в очите на мислещите, с подобни безумни теории на конспирацията.
Пак ви казвам, разгледайте си подробно сметките/фактурите.
Не е еднакъв!
Ако крушката ми мъжди едва едва, само консумира енергия (макар и малко) но не свети. Т.е не ми върши никаква работа а си плащам за това.
Дет'се вика- пиеш една студена вода.
На много места просто са манипулирани електромерите.
Лошото е, че по закон не можеш да си монтираш контролен електромер, който да важи за доказателство в съда, ако се разминават показанията.
Comment