Известие

Collapse
No announcement yet.

Баумакс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Е разгеле .
    Така е, още повече аз искам да имаме икономика според даденостите си-добре развита лека промишленост, селско стопанство, разбира се може и някое високо технологичн произвоства и технология, но за тия неща трябват и други промени в държавата ни, не само пари и идеи.Най вече си зависи от нас.Видя ли в Кипър какво стана!?
    Съгласен съм, но мисля, че плановете на ЕС за нас са други.
    Краен квартал с казина, добри кръчми и дебели баби танцуващи върху жарава.

Това е карикатура, разбира се, но аз така виждам нещата.

---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:56 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Ами немски и френски са по 2 причини. Първо там нямаше комунизъм и за 50-60 години са имали време да станат вериги от световен мащаб. Аз не знам да има и ГДР-ейска, чешка или полска верига поне на европейско ниво. Просто времето от 1990 досега не е достатъчно, за да се изгради сериозна марка. Ето на национално ниво има български вериги. Някои от тях инвестират даже в магазини в съседните държави, но за 20 години толкова.
    Другата причина е, че ФРГ и Франция са доста големи пазари, а това е задължително условие за да възникне подобна верига. В Русия сигурно също ще се развият подобни вериги след някоя друга година, защото държавата е голяма и има условия да се случи това.
    Имаш уникалната способност да извърташ всяка тема.
    Говорехме не за миналото, а за бъдещето ни в ЕС.
    И аз попитах, защо избързахме да влезем в ЕС и да играем по техните правила, които очевадно няма да ни позволят да наваксаме тези изгубени години.
    Но да ги достигнем не с "внос" , а с "наше производство".
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Често ходя да пазарувам за седмицата до Лидъл в Овча купел. По пътя дотам, минавам покрай един голям магазин КООП - нещо си. По всяка вероятност български. Имам желание да напазарувам поне веднъж в него за сравнение,.................но той е затворен по това време.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Съгласен съм, но мисля, че плановете на ЕС за нас са други.
        Краен квартал с казина, добри кръчми и дебели баби танцуващи върху жарава.

.
        Много проганда си чел като малък
        Тая картина, която описваш е нашата дествителност, която се роди да не казвам кога, а какво ще родим ние като общество и тия след нас е важно, но като цяло съм оптимист, това е пътят и посоката, остава волята.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Много проганда си чел като малък
          Тая картина, която описваш е нашата дествителност, която се роди да не казвам кога, а какво ще родим ние като общество и тия след нас е важно, но като цяло съм оптимист, това е пътят и посоката, остава волята.
          Напротив, аз не съм имал възможност да чета пропаганда. Бях 10 годишен.
          Това е било България след втората световна.
          А настоящата действителност е резултат именно от плановете на ЕС и международните финансови институции за нашата родина.
          К.М.

Comment

Говорехме не за миналото, а за бъдещето ни в ЕС.
            И аз попитах, защо избързахме да влезем в ЕС и да играем по техните правила, които очевадно няма да ни позволят да наваксаме тези изгубени години.
            Но да ги достигнем не с "внос" , а с "наше производство".
            Какво значи наше производство. Нашият пазар е супер мижав. Ако разчитаме само на него ще се развиваме със скоростта на охлюв. Сега имаме достъп до най-големия пазар в света и това носи само ползи за нас.
            Ако бяхме извън ЕС щяхме да сме на нивото от 1996г. и законите щяха да се пишат в ресторант Мираж.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Какво значи наше производство. Нашият пазар е супер мижав. Ако разчитаме само на него ще се развиваме със скоростта на охлюв. Сега имаме достъп до най-големия пазар в света и това носи само ползи за нас.
              Ако бяхме извън ЕС щяхме да сме на нивото от 1996г. и законите щяха да се пишат в ресторант Мираж.
              Хаха, и викаш ще имаме достъп до пазара на ЕС.
              Ще шием костюми хуго бос, ще правим кожени тапицерии за бмв и какво ли още не.
              А акумулаторите монбат ще вървят добре на немския пазар в конкуренция с варта и бош.
              К.М.

Comment

Напротив, аз не съм имал възможност да чета пропаганда. Бях 10 годишен.
                Това е било България след втората световна.
                А настоящата действителност е резултат именно от плановете на ЕС и международните финансови институции за нашата родина.
                Грух, к`во казваш?! Ние сме славен народ, но все заговорничат срещу нас и ни спъват ба мааа му.....
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Сега се сещам, че забравих нещо хубаво в Баумакс!
                  Има насипни камъни 36 мм на 1/2"
                  Много са редки!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Хаха, и викаш ще имаме достъп до пазара на ЕС.
                    Ще шием костюми хуго бос, ще правим кожени тапицерии за бмв и какво ли още не.
                    А акумулаторите монбат ще вървят добре на немския пазар в конкуренция с варта и бош.
                    Ей маа му стара. В нашата фирма сме 15 човека и 100% от продуктите ни се продават в ЕС. Ние сме една от най-малките фирми в нашия бранш. Най-голямата е 300 човека. Те също изнасят почти 100%. Има производства, които са конкурентни. Монбат не може да се наложи и на нашия пазар щото е дърво. Как да се наложи на немския. Като не сме в ЕС това какво ще промени за Монбат ако си останат дърво?! Седалки за БМВ едва ли ще правим, щото нямаме традиции в това производство, но ако можем да организираме конкурентно производство няма проблем да се продава и за Мазерати. В Бг се правят части за Ролс-Ройс ама ти няма откъде да го знаеш, понеже си нон стоп във форумите. За Хуго Бос откъде знаеш, че не шием. За световни марки се шият дрехи тук.

---------- Post added at 23:45 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Сега се сещам, че забравих нещо хубаво в Баумакс!
                    Има насипни камъни 36 мм на 1/2"
                    Много са редки!
                    Има и едни много ефектни бели камъни по 20 лева за торба. В Гърция морето ги изхвърля такива по плажа.

Comment

И на варненския плаж също, и не само бели.Почвам да пълня торбички и да изнасям за ЕС.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Седалки за БМВ едва ли ще правим, щото нямаме традиции в това производство, но ако можем да организираме конкурентно производство няма проблем да се продава и за Мазерати.
                        Баш за БМВ седалки ще правим, т.е. ще се правят тук. Борисов откри завод за седалки на BMW, добре че баце Бойко е успял да му резне лентичката.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ей маа му стара. В нашата фирма сме 15 човека и 100% от продуктите ни се продават в ЕС. Ние сме една от най-малките фирми в нашия бранш. Най-голямата е 300 човека. Те също изнасят почти 100%. Има производства, които са конкурентни. Монбат не може да се наложи и на нашия пазар щото е дърво. Как да се наложи на немския. Като не сме в ЕС това какво ще промени за Монбат ако си останат дърво?! Седалки за БМВ едва ли ще правим, щото нямаме традиции в това производство, но ако можем да организираме конкурентно производство няма проблем да се продава и за Мазерати. В Бг се правят части за Ролс-Ройс ама ти няма откъде да го знаеш, понеже си нон стоп във форумите. За Хуго Бос откъде знаеш, че не шием. За световни марки се шият дрехи тук.

---------- Post added at 23:45 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Има и едни много ефектни бели камъни по 20 лева за торба. В Гърция морето ги изхвърля такива по плажа.
                          Шиенето на хуго бос и седалките за бмв наистина се правят тук. Това бе пример.

---------- Post added at 06:48 ---------- Previous post was at 06:48 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                          Грух, к`во казваш?! Ние сме славен народ, но все заговорничат срещу нас и ни спъват ба мааа му.....
                          Напротив, аз ясно казах коя е нашата грешка!
                          Тя е прибързаното ни влизане в ЕС.
                          К.М.

Comment

----------

Има и едни много ефектни бели камъни по 20 лева за торба. В Гърция морето ги изхвърля такива по плажа.[/QUOTE]

Ако забелязваш темата е за Баумакс, а не за това кой колко е остроумен!
                            Поснал съм нещо съвсем конкретно, защото дори и в много добре оборудвани сервизи се работи с преправени от 3/4" камъни 36мм. На 1/2 са особено редки, а на нашите каретата са точно с 36 мм гайки!
                            Дори и в оби приказки, не забравяйте, че все пак сме технически форум!
                            Благодаря!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Прав си.
                              Оляхме се!

Баумакс има и драйв, влизаш си в колата и си пазаруваш.
                              К.М.

Comment

Прави сте. Темата е за Баумакс. Вярно, че като си влизаш с колата е много удобно. Пясъкът обаче е по 7 лв. за торба, а Топливо е по 2 лв. и нещо.

Comment

Working...
                                X