Известие

Collapse
No announcement yet.

Омразните клишета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    Не знам всеки от вас лично какво влага в "Алфист", аз просто изтъквам факта, че това - "исти" е абсолютно случайно съвпадение с окончанието "исти" в българския език.
    Напишете "alfisti" в гугъл и ще видите, че всички фенове(привърженици) на Алфа Ромео по света се наричат alfisti.
    alfisti.gr
    alfisti.hr
    alfisti.rs
    alfisti.cz
    alfisti.uk
    ....

С една дума - всички. А щом някои от вас държат да са "алфаджии", няма никакъв проблем....
    драги съфорумници ...
    Tова съфорумници ми хареса.......много е по-правилно от "колеги"........
    За алфист-и пак казвам,дразни ме изкривеното значение,смисъла,който някои влагат.
    Почнал си с alfisti.gr та там всеки с Алфа,член на клуба или участник във форума е Алфист,тук сме алфаджии,алфисти,по-алфисти,най-алфисти......
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Редно е да проявяваме малко повече уважение към народната мъдрост.
      Лично аз уважавам много повече човека, който 30 години е правил не-кви отливки в не-къв цех, отколкото градския тарикат, който през живота си реално не е изкарал и 1 стотинка за тая страна.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

не мога да уважавам боксуващи хора,виждал ли си шкафче на някой работник,имаше кисело мляко газирана вода и голи жени изрязани и налепени от вътре,не виждам как от такива как ще струй ква и да е мъдрост,и какво общо има градският тарикат с поговорките,обикновенно градските тарикати викат чужди инвеститори в България и правят какво ли не,не си ли забелязал?простолюдието винаги се забавлява по техен си начин,в петък вечер взимаш аванс и ръсиш мозъци по кварталните кръчми.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          На мен не ми харесва думата - евала- италианското- браво звучи къде къде по- добре. Може да предложите и други подходящи думи, понеже май ние нямаме подходяща родна дума- защо ли.
          Родна не знам, ама "ашколсун" ми звучи добре Eвала и аз не го харесвам, може би и начина по който се употребява е допринесъл за това, някак просташки.
          Мен лично ме дразнят най-вече тези от неграмотните български журналисти, както и многото нови чуждици, използвани повсеместно пак от тях - "от тук насетне", "гасне" - някой умирал, "скочи" - еди кой си скочи на нещо си.....
          Last edited by fred; d.m.y г., 19:52.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
            не мога да уважавам боксуващи хора,виждал ли си шкафче на някой работник,имаше кисело мляко газирана вода и голи жени изрязани и налепени от вътре,не виждам как от такива как ще струй ква и да е мъдрост,и какво общо има градският тарикат с поговорките,обикновенно градските тарикати викат чужди инвеститори в България и правят какво ли не,не си ли забелязал?простолюдието винаги се забавлява по техен си начин,в петък вечер взимаш аванс и ръсиш мозъци по кварталните кръчми.
            Не можеш да очакваш от един човек, който полага тежък и непривлекателен труд, да бъде същевременно интелектуалец с изискани маниери.
            Както не можеш да виниш един миньор затова, че не е чист и спретнат на работното си място.
            Не можеш и да гледаш с лошо око на начина по който тези хора прекарват свободното си време, защото именно тежкият труд е формирал и техния манталитет.
            Напротив - тези хора трябва да бъдат уважавани, защото именно те изкарват хляба на народа.
            Не банкерите, не застрахователите, не тарикатите с изисканите маниери а именно те - отрудените прости хорица.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Редно е да проявяваме малко повече уважение към народната мъдрост.
              Лично аз уважавам много повече човека, който 30 години е правил не-кви отливки в не-къв цех, отколкото градския тарикат, който през живота си реално не е изкарал и 1 стотинка за тая страна.
              А, чекай сега, селски тарикати също има много, да не обобщаваме. По селата е пълно с лентяи, дето само седят в кръчмата на площада и мрънкат.А друга част от тия селски тарикати са в града и са се кръстили "градски", понеже си мислят, че щом не живеят на село.То по тоя причина едно време имаше студетнски и всякакви бригади, понеже на село останаха само баби и виетнамци до някое време.
              Националният доход се изкарва с принадения продукт, който носиш на обществото, а не само или единствено с тежкия труд.Тежкия труд е характерен за по неразвитите общества.Значи ли, че в Етиопия, където почти всички се трудят от зори до мрак са нещо повече, от шведите или японците примерно?
              В едно общество тежкия труд на практика отдава стойността си, на високо технологичния.Има си наука за това, нещата са известни от векове, стига да се познават разбира се.
              Тая логика е доста сбъркана и невярна.
              Отделно човек може да е беден и спретнат, както може и да е беден и мърляч-тия неща се възпитават и създават в семейството и обществото.
              Last edited by fred; d.m.y г., 21:19.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                А, чекай сега, селски тарикати също има много, да не обобщаваме.
                Хлябът се изкарва с печалбата, която носиш на обществото, а не само или единствено с тежкия труд.Тежкия труд е характерен за по неразвитите общества.Значи ли, че в Етиопия, където почти всички се трудят от зори до мрак са нещо повече, от шведите или японците примерно?
                В едно общество тежкия труд на практика отдава стойността си, на високо технологичния, тия неща са известни от векове, стига да се познават разбира се.
                Тая логика е доста сбъркана.
                Не знам, дали всъщност съзнаваш, че в момента сме на този хал (и не само ние), именно защото прекалено малко хора пряко произвеждат нещо и прекалено много хора паразитират на техен гръб. Не стига това, ами нещата са така вързани, че паразитите убиват тези, които ги хранят.
                Накратко, един народ забогатява и живее добре тогава, когато произвежда стоки и услуги. У нас една стока по пътя си от производителя до потребитля пълни гушите на една сюрия тарикати, които са се наредили по трасето.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Сещам се за 2-3 омразни клишета, поговорки - все тая, омразни фрази да ги нарека:
                  "Преклонена главица сабя не я сече." - типична Бг простотия, философията на овцата.
                  "Тарикат мъж не писка." - следващата простотия, тук философията се изразява в това, че тарикатът един вид е някакъв тежък темерут и не го е.е
                  "Аз можеше да му кажа някои работи" - ами да му ги беше казал е смотан, не сега да ги казваш на мен.
                  И много такива други има - скапан народ скапани фрази ..
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Не знам, дали всъщност съзнаваш, че в момента сме на този хал (и не само ние), именно защото прекалено малко хора пряко произвеждат нещо и прекалено много хора паразитират на техен гръб. Не стига това, ами нещата са така вързани, че паразитите убиват тези, които ги хранят.
                    Накратко, един народ забогатява и живее добре тогава, когато произвежда стоки и услуги. У нас една стока по пътя си от производителя до потребитля пълни гушите на една сюрия тарикати, които са се наредили по трасето.
                    Много добре съзнавам защо сме на тоя хал-най главната причина е, че дълги години беше градена икономика построена на идеология, а не на икономически закони.та няма как народът да забогатее по този начин.Тая верига, за която казваш принципно у нас е създадена доста отдавна, но не е тя основната причина, пак повтарям.Много хора от тия никога не са работили но точно те непрекъснато говореха за ползата от труда и този труд, който ти подчертаваш.
                    Разбирам какво искаш да кажеш, да има доза истина в това, но не е цялата истина.
                    В развитите общества един фермер например обработва 10 000 дка с малко хора, но благодарение на използването на науката и техниката.Отделно доходи се преразпределят-туризмът може да създаде повече национален доход от много технологични производства, а чуждите туристи пък отдават част от техния национален доход-просто пример ти давам.
                    Не значи, че ако 10 000 човека обработват 10 000 дка ще е по добре, това имам предвид.Също така и не само трудът в материалната сфера е "полезен" и т.н, но тия въпроси не се решават по форумите.
                    Не ми се спори толкова, колкото целя да помислим малко извън клишетата с които сме израснали най често В крайна сметка то стана по темата.
                    ---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:35 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Сещам се за 2-3 омразни клишета, поговорки - все тая, омразни фрази да ги нарека:
                    "Преклонена главица сабя не я сече." -
                    Но не можеш да отречеш че е истина.В самата поговорка "главица" е казана умалително и изразява според мен, че тая "главица" е "малка" за други дела.Та мъдростта народна е и дала оценка
                    Last edited by fred; d.m.y г., 21:53.
                    sigpic

Comment

Аз пък най-много се влудявам от "модерните" чуждици, като....фейс, екстеншън, хепи, кууул.......и т.н. и т.н......
                      GTV 1.8 TS

Comment

А и аз това го писах по горе отврат са
                        sigpic

Comment

А и аз това го писах по горе отврат са
                          Фредииии...остаряли сме вече за тях...хи хи хи...Я виж младежите...всички до един ги използват

---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Tова съфорумници ми хареса.......много е по-правилно от "колеги"........
                          За алфист-и пак казвам,дразни ме изкривеното значение,смисъла,който някои влагат.
                          Почнал си с alfisti.gr та там всеки с Алфа,член на клуба или участник във форума е Алфист,тук сме алфаджии,алфисти,по-алфисти,най-алфисти......
                          Хе хе...а по другите автомобилни форуми дали се наричат: мерцедисти, опелисти,фолцвагенисти,ренисти, бемвисти....::
                          GTV 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение
                            Фредииии...остаряли сме вече за тях...хи хи хи...Я виж младежите...всички до един ги използват [COLOR="Silver"]

)
                            Е, не сме първа младост, ама все ставаме още
                            А тия младежи ги повтарят, защото друго не са и чували
                            sigpic

Comment

А уикенд? Много фешън звучи. Езика ни е пълен с турцизми, русизми и други чуждици налагани от медиите. Хлапетата не могат да пишат защото използват латински букви и на никого не му дреме.
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Е, не сме първа младост, ама все ставаме още
                                А тия младежи ги повтарят, защото друго не са и чували
                                Абе ...мода..какво да се прави.
                                Вероятно и ние сме използвали разни думички в младежките си години...но не помниме вече..
                                И все пак ме влудяват и мразя да ги чувам..
                                GTV 1.8 TS

Comment

Working...
                                X