Известие

Collapse
No announcement yet.

Омразните клишета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение
    Абе ...мода..какво да се прави.
    Вероятно и ние сме използвали разни думички в младежките си години...но не помниме вече..
    И все пак ме влудяват и мразя да ги чувам..
    Да, така е.Но все пак езиковата култура се формира и от четене, ТВ, преса и прочее, а у нас тия неща също допринесоха за това.
    Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    А уикенд? Много фешън звучи. Езика ни е пълен с турцизми, русизми и други чуждици налагани от медиите. Хлапетата не могат да пишат защото използват латински букви и на никого не му дреме.
    То във всеки език има такива думи, нормално е, ама както казах и на Шерката, а и ти отбелязваш-много много в тоя момент не му дреме на никой по отговорен, както и на много журналисти и тн, да не ги повтарям от по-горе .
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:38.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Не можеш да очакваш от един човек, който полага тежък и непривлекателен труд, да бъде същевременно интелектуалец с изискани маниери.
      Както не можеш да виниш един миньор затова, че не е чист и спретнат на работното си място.
      Не можеш и да гледаш с лошо око на начина по който тези хора прекарват свободното си време, защото именно тежкият труд е формирал и техния манталитет.
      Напротив - тези хора трябва да бъдат уважавани, защото именно те изкарват хляба на народа.
      Не банкерите, не застрахователите, не тарикатите с изисканите маниери а именно те - отрудените прости хорица.
      отрудените прости хорица са най-големите тарикати на дребно,не напразно има селски хитрец а не градски хитрец,,физическият труд няма нищо общо с това ако е така културистите щяха да са тъпи,никой не изкарва хляба на народа,виждал ли си манталитета на Северозападна България?там нема да ти помогнат никви поговорки да разгадаеш кво и да е,

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

ето от Ссеверозапада една поговорка
      Кой предвари он завари-демек зимай бързо кво има на момента че другия нема да те чака

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Да, така е.Но все пак езиковата култура се формира и от четене, ТВ, преса и прочее, а у нас тия неща също допринесоха за това.

То във всеки език има такива думи, нормално е, ама както казах и на Шерката, а и ти отбелязваш-много много в тоя момент не му дреме на никой по отговорен, както и на много журналисти и тн, да не ги повтарям от по-горе .
        Е как да им дреме..то и между тях има "китки" .
        Аз редовно виждам правописни грешки в пресата и в информационните сайтове.Какво да кажем повече???
        GTV 1.8 TS

Comment

а сега като се стопли времето и жените тръгнат с късите поли какви клишета ги чекат нема да им се верва....като ми видят дебелата зурла и мазната усмивка и се потрисат като възприемат заканата...

Comment

Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение
            Е как да им дреме..то и между тях има "китки" .
            Аз редовно виждам правописни грешки в пресата и в информационните сайтове.Какво да кажем повече???
            Няма какво Освен да учим децата да не се влачат по течението
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Руснаците много отдавна май забраниха да се ползва латиница.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

"Роди ме мамо тъпа,аз сама ще се изруся "

или казано иначе "БлондорЪ не прощава !"

Какво клише само ....
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                  "Роди ме мамо тъпа,аз сама ще се изруся "

или казано иначе "БлондорЪ не прощава !"

Какво клише само ....
                  От тази серия най ме дразни това:

Знаете ли кой измисля вицовете за блондинки?
                  Брюнетките в самотните си нощи.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Нищо не ме дразни,искрено се забавлявам .Не може да се отрече,че има жестоки попадения

Ако трябва да съм сериозна,
                    не ми харесва общоприетият модел за щастлив живот ,горе-долу това е образът :
                    "Гимназия -Университет-Брак- RIP...
                    Не ми харесва заклеймяването на всичко,което е дори леко различно от "нормалното" за обществото
                    Не ми харесва,обобщаването на нечий мироглед (различен от собствения ) с комплекси и т.н
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                      ...
                      Не ми харесва заклеймяването на всичко,което е дори леко различно от "нормалното" за обществото
                      Не ми харесва,обобщаването на нечий мироглед (различен от собствения ) с комплекси и т.н
                      А ние в тая тема какво правим ?
                      На някой му били омразни някакви клишета. За друг са абсолютната истина, синтезирана в кратки фрази.
                      Съфорумника с грешното латинско име защо не направи тема любимите ми клишета, а направи с омразните? Да не говорим, че някой може да го дразни самата дума "клише", можеше да е "банален израз" или "изтъркана фраза". Както сам обича да казва на хората пуснали теми, които не му харесват - "темата е безсмислена и тъпа" .

...
                      И той пак не каза, има ли нещо верно за ябълките и прасетата...? Това от омразните или от любимите "клишета" е на автора на темата?

Интересна и ветровита сутрин, хехе...
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                        А ние в тая тема какво правим ?
                        На някой му били омразни някакви клишета. За друг са абсолютната истина, синтезирана в кратки фрази.
                        Съфорумника с грешното латинско име защо не направи тема любимите ми клишета, а направи с омразните? Да не говорим, че някой може да го дразни самата дума "клише", можеше да е "банален израз" или "изтъркана фраза". Както сам обича да казва на хората пуснали теми, които не му харесват - "темата е безсмислена и тъпа" .

...
                        И той пак не каза, има ли нещо верно за ябълките и прасетата...? Това от омразните или от любимите "клишета" е на автора на темата?

Интересна и ветровита сутрин, хехе...
                        Само не разбрах защо да ми е грешно латинското име? Само деТ е слято, родовото с видовото.
                        Темата си е точно за омразните клишета, животът ни е пълен с тях и именно с тях ни набиват в границите, за които Вики пише.
                        п.п. А ти определено си мрънкало.

---------- Post added at 07:47 ---------- Previous post was at 07:41 ----------

Какво да коментирам за хубавите ябълки и прасетата?
                        Свинята има обоняние за трюфели, това нали ти е ясно.
                        Свинята е ценител, за разлика от много от останалите животни.
                        Свинята се храни чисто, свинята е изключително умна, хитра и находчива.
                        Свинята е красива, силна и борбена.

Та отношението към свинята е поредното клише.
                        Мърлявият уличен помияр ни е по -ценен.
                        К.М.

Comment

Багерони,
                          говорим си само .Не видях някой да учи останалите как да живеят
                          За да не стане грешка,разбрах какво казваш
                          Сетих се за още нещо,
                          изреченията започващи с "трябва да " са ми любими...
                          "Трябва да се държиш еди как си,за да те приемат еди как си,за да постигнеш еди какво си..."

п.п.
                          Темата за свинята и ябълката е дълга
                          Първо, какво значи "хубава" ябълка ?!
                          Хубавото за мен,теб може да те прати на успокоителни (примерно )

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            Само не разбрах защо да ми е грешно латинското име? Само деТ е слято, родовото с видовото.
                            Хаха, "Благоев град" вярно или грешно е? Смешен си вече, винаги извърташ всичко.
                            Темата си е точно за омразните клишета, животът ни е пълен с тях и именно с тях ни набиват в границите, за които Вики пише.

п.п. А ти определено си мрънкало.

---------- Post added at 07:47 ---------- Previous post was at 07:41 ----------

Може, но със сигурност не колкото теб .
                            Какво да коментирам за хубавите ябълки и прасетата?
                            Как какво - вярно ли е казаното в "клишето", ти ядеш ли хубавите ябълки ? И ...съответно ние - не
                            Свинята има обоняние за трюфели, това нали ти е ясно.
                            Свинята е ценител, за разлика от много от останалите животни.
                            Свинята се храни чисто, свинята е изключително умна, хитра и находчива.
                            Свинята е красива, силна и борбена.
                            Тук не споря и ти пак излишно философстваш.
                            Та отношението към свинята е поредното клише.
                            Мърлявият уличен помияр ни е по -ценен.
                            Това не е вярно. Хората не са толкова глупави, колкото си мислиш. Предполагам, ТИ много добре знаеш за какво става въпрос, когато се говори за "проблема" с помиярите . И..защо, нали?

viki
                            То е ясно, че само си говорим.
                            Аз много обичам такива разговори...на маса с питие .
                            Просто да "помрънкам" на "диватасвиня" .

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Хаха, "Благоев град" вярно или грешно е? Смешен си вече, винаги извърташ всичко.
                              [/COLOR]
                              Може, но със сигурност не колкото теб .

Аз много обичам такива разговори...на маса с питие .
                              Просто да "помрънкам" на "диватасвиня" .
                              Правилното изписване е SUS SCROFA.
                              Трябвало е да сложа долна черта, празно май не допуска форумният софт.
                              sus е отделно от scrofa.
                              Не ти разбрах сравнението с "Благоев град".
                              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Правилното изписване е SUS SCROFA.
                                Трябвало е да сложа долна черта, празно май не допуска форумният софт.
                                sus е отделно от scrofa.
                                Не ти разбрах сравнението с "Благоев град".
                                Продължаваш да ме разсмиваш! На мен ли ми казваш как е правилно?
                                Я виж датата на този пост и даже можеш да видиш как се беше написал в началото, ако си забравил, хаха
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showp...4&postcount=20

Comment

Working...
                                X